Nasıl hamile olunur?

Dilekr

Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2023
642
223
25
Arkadaşlar 7 yılın içindeyiz ama hala bebeğimiz olmuyor ve bir aşılama iki tüp bebek yaptırdık.
Hiçbir sorun olmamasına rağmen sonuç alamıyoruz aranızda böyle olan varmı?

Arkadaşlar 7 yılın içindeyiz ama hala bebeğimiz olmuyor ve bir aşılama iki tüp bebek yaptırdık.
Biz de hiç korunmadik bende polikistik var eşimde varikosel var bir de testisin biri işlevsiz o nedenle de sperm kalitesi düşük demişlerdi, 6 yıl çocuk sahibi olamadık benim artık psikolojim alt üst olmuştu eşim tedavi olmamızı da istemedi bende genetik rahatsızlık olduğu için o kadar hormon almamı istemedi daha doğrusu ve 6. Yılın sonunda artık korunmaya başladık, sadece 1 gün tek bir gün korunmadik ve ben vazgeçmiştim hamile kaldım sanırım bebek ne zaman isterse o zaman geliyor

Hormonlarınızda falan bi sıkıntı var mı acaba. Genetik test yapıldı mı

6 yılımız bitmek üzere doktorlar ne olduğunu anlamıyor her gittiğim doktor farklı birşey söylüyor umudumuz kalmadı artık maalesef..

Merhaba, Tüp bebek tedavinizde embriyo olustu mu peki transfere gidebildiniz mi? Embriyolar kacıncı gun embriyosuydu?
Sebepsiz infertilite cok yaygın. Umidinizi yitirmeyin tedavinize devam edin mumkun oldugunca. Rabbim hayırlısıyla nasip etsin inşallah.

İnşallah sağolunEvet oluştu toplam 32 tane yumurta toplandı ve aşamalı olarak bilgilendirme yaptılar. 6 tane sağlıklı embriyo oluştu kaçıncı gün embriyosuydu hatırlamıyorum şimdi açıkçası.
İki kere tup bebek yaptırdık ve hala dondurulmuş embriyomuz var

Umutsuzluğa kapılmayın bizde çok gittik doktorlara aslında anlamıyor değiller bir sıkıntı görmüyorlardir şuanda sebebsiz infertilite çok yaygın sadece siz veya biz değil bir sürü insan bu şekilde ama Allah büyük bakalım hayırlısı neyse o olsun diyelim
6 yılımız bitmek üzere doktorlar ne olduğunu anlamıyor her gittiğim doktor farklı birşey söylüyor umudumuz kalmadı artık maalesef..

Masallah cok iyi embriyo sayınız, kalan embriyoları mutlaka deneyin ins biri sımsıkı tutunur. Tedavi maddi manevi zor bir surec dondurulmuş embriyo olması o acıdan kolaylık avantaj saglıyor. Umudunuz bunlarda olsun. Guzel hayaller kurun. Psikolojik olarak hazır hissettiginizde transferinizi yaptırın.

İnşallah hazır olduğumuzda tekrar deneyeceğiz

Allah bağışlasın.Bende de polikistik over var ama doktorlar gebeliğe engel değil diyorlar.
Yumurtalar çok bu da bizim istediğimiz şey diyorlar.

aa canım polikistiktendir o önce ona yönelik tedavi yapılsa sonuç alınması daha hızlı olabilir belki
Bilmiyorum yani hiç bir doktor onu tedavi etmek için bişey söylemedi ama bakalım bu seferki doktor ne diyecek ilk defa gittim bu doktora haftaya ikinci kez gideceğim söyler umarım ya da ben mi sorsam

Bilmiyorum yani hiç bir doktor onu tedavi etmek için bişey söylemedi ama bakalım bu seferki doktor ne diyecek ilk defa gittim bu doktora haftaya ikinci kez gideceğim söyler umarım ya da ben mi sorsam
sor tabi ki canım belirt durumu gönlüne göre olur umarm her şey

Polikistik over da yumurta kalitesinde bozukluk olur ayrıca yumurta çatlama problemleri olur. Siz dogal surecte yumurta takibine gittiniz mi hiç dogal catlama oluyor mu? Birde adet düzensizliği oluyor. Siz de var mı?
Polikistik olan arkadaslarım normal gebe kaldı ama uzun surdu gebe kalmaları
Yumurta kalitesi icin ozellikle iyi beslenin multivitamin alın derim.

Adet düzensizliğim yok. Doktorlarda söylüyor zamanla olur diye ama biz sabırsızlanıyoruz.
Siz vitamin kullandınız mı ve nasıl beslendiniz?

Bı sıkıntı yok ama polikistik over var o da gebeliğe engel değil diyor doktorlar

Polikistik over olup, gebe kalan çok var. Ancak gebe kalmayı zorlaştırıyor.

Yukarıda bir kişinin de yazdığı gibi, benim çevremde de pko olanların gebe kalması uzun sürdü. (İstisnalar elbet vardır)

Pko yönelik bir tedaviye mi yönelseniz önce ? İnşallah en tez vakitte, sağlıklı bir şekilde bebeğiniz olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…