“Nasıl hamile kaldım” Buyrun okuyun.

Rica etsem dr ismini paylaşır mısınız
Ben doğuda bir şehirdeyim isterseniz özelden yazarım ismini. Tavsiyem bulunduğunuz şehirde tüp bebek uzmanı olmayan bir prof bulmanız. Tüp bebeği en son çare olarak gördüm hep. Hem fiziksel hem mental hem de maddi olarak zorlayıcı bir süreç çünkü. Gebelik uzun süre olmadıysa mutlaka rahim filmi, amh, sperm testi vermek gerekiyor. Bu süreçte de sağlıklı beslenmeye özen gösterin.

Özelden yazarsanız sevinirim benim de amh değerim düşük

B buketariyorum

Merhaba Teşekkür ederim doktor muayenelerimi yaptırdım esimdede sıkıntı yok.hormonda prolaktinim 28 çıktı sadece önemli değil dedi doktorum yumurtamda göründü catladigida göründü muayenede. vitaminlerime baktırdım sadece demir düşük çıktı onunda takviye alıyorum 9ay oldu hala bebek yok
Sebebini bir türlü anlayamadım zamanı vakti vardır diyor herkes bunaldım artık destek amaçlı sordum

Tabiki vakti vardır bende öyle düşünüyorum. Ben 1 kere tüp bebek tedavisi gördüm ancak tüm koşullara uydum, içkim sigaram zaten yoktu, dr bana en iyi embriyoyu koyduklarını söylemişti ancak olmadı. Siz genede yumurtlama günlerinize göre ilişkiye girmeye çalışın ama kafanızda rahat olsun derim. Yaban mersinini, keten tohumunu hayatınıza katın. Eşinizde yesin mesela. İllaki takviyeye yönlenmek istemezseniz böyle şeylere yönelin. Ama ben dr MFK’nın ürünlerine ve sayfasına bi göz atın derim .

Merhaba hemen hemen bende sizin gibiyim 1 yıllık evliyim yeni 25 oldum 1.63/64 boylarında 40 küsür kilolarda seyrediyorum ve kesinlikle “tıbbi mamalar, kürler” evlendikten sonra da kilo alamadım bizde evlendiğimizden beri hatta öncesinde de bebek istiyorduk neredeyse 2 yıldır korunmuyoruz ve olmuyor doktora gittim PCOS teşhisi kondu ama yaşım çok genç olduğu için kimyasala yönelmek tüp bebek veya doktor doktor dolaşmak yerine önce bitkisel kürleri denemek istedim hayıt otu ve Civan perçemine başlayacağım çay olarak demleyeceğim konuyu açan hanımefendinin dediği kürü de uygulayacağım bir kaç ay deneyip tekrar doktora gideceğim ve bana kalırsa fazla kilo nasıl etkiliyorsa zayıflık da hamile kalmayı etkiliyor yumurtlamayı özellikle etkiliyor iletişimde kalalım

Ben size cevap vermemişim galiba değil mi? Şimdi farkediyorum sorunuzu sanki ve cevabımı da bulamadım.
Öncelikle çok teşekkür ederim. Yok hayır yumurta sayımının onaylandığı ay daha yeni beslenme şeklimin ilk ayıydı. Kışa denk geliyor Ocak ayına yani. Ben Haziran başı gibi sanırım hamile kalmışım öyle görünüyor. Dedim ya takviye de kullandım. Ama takviyeyi atıyorum hamile kalmadan önceki 1,5 ay gibi kullanmışımdır maximum. Temmuz ortası gibi de gebeliği öğrendim. Oğlumuz olacak şimdi ve 30.haftaya gireceğiz. Mart gibi bekliyoruz kısmetse
Darısı başınıza, inşallah en kısa zamanda sizde istediğiniz haberleri alırsınız.

Öncelikle Allah hayırlı etsin sağlıkla sıhhatle kucağınıza alın inşallah ben de bir kaç sonra 39 olacağım amh 0.13 tü fsh 22 olmuş rezervim yok denecek kadar az sizin yazınızı okuyunca keten tohumu aldım taneli ama smotie de çektim suya koyup içeyim diye kinoa chiave yaban mersini aldım sağlıklı bir eliminasyon diyetine uymak için takriben yaban mersinini kaç tane atıyordunuz ve her öğün mü kullandınız acaba. Doktor bugün inanılmaz derecede umutsuz bir yüz ifadesi takındı vitamin vermeyecek misiniz dediğimde omega 3 tableti verdi Rabbim hayırlı ve sağlıklı bir şekilde bana da nasip etsin inşallah yalvarırım bana dua edin

Ay canım benim nolur o doktorlara canını sıkma. Birçoğu alternatif tedaviler konusunda ilgisiz, sadece aldıkları eğitim ile ilgili medikal yollara başvuruyorlar, at gözlüğü ile bakıyorlar. Yada hepsi tüp bebek bir kazanç kapısı olduğundan oraya yönlendiriyor.
Bi kere bu yazıdan sonra hemen harekete geçmene inanılmaz mutlu oldum. Senin rezervini kuvvetlendirmen gerekiyor. Yaban mersinini hergün 1 avuç şeklinde tüketebilirsin. Biraz pahalı bir meyve kabul ediyorum ama instagramda direkt üreticiler var, onlar daha büyük gramajlarda daha uygun fiyata gönderebilirler lütfen onları da araştır. Alkol sigaraya ara ver eğer varsa, yoksa zaten sorun yok. Cips, kola, abur cubur, gluten, şeker gibi gıdalara da ara ver lütfen. Kırmızı et, mevsim sebzesi, meyvesi, çiğ kuruyemiş, güvendiğin yerden tavuk ve ağır metal içermeyen balık - yeşillik tüketebilirsin. Ben süt ürünlerine de ara vermiştim ama o kadar katı yapmalı mısın ondan emin değilim. Benim şişkinliklerim, mide problemlerim vardı. Genede organik bulgur, karabuğday vs tüketebilirsin. Pilav ve makarnayı da nasıl tüketebileceğini araştır. Hurma ye tatlı olarak mesela, kuru meyve güvendiğin yerden alırsan gene tüket. En güzeli de tahin + bal. Bağırsak sağlığın için kefir öneririm. Ben kefir + bal + muz çeker içerdim veya yaban mersini ve keten tohumunu kefir içine katabilir çekebilirsin.
Bunu uygularken nacizane tavsiyem DR. MFK’yı incele instagramda. Sitesinin linki var orada aile paketleri var. Karı koca kullanıyorsunuz. 3 aylık paket almıştım ben 1 ay 2 ay arası bir yerde hamile kaldım zaten. Eş paketinin içinde hem multivitamin, hem probiyotik, hem magnezyum, hem arı poleni, perga vs gibi tüm ihtiyaçların olduğu bir paket ve erkekler için de içinde ayrı takviyeler var. Böylece süreç hızlanıyor. Erkeklerinde sperm kalitesi, hızı, rezervi falan olumlu etkileniyor. Yürüyüş de yap lütfen vücuduna oksijen gitsin, rahim bölgesi için kan dolaşımı lazım, çok iyi geliyor egzersiz veya yürüyüşler. Ayrıca insanın kafası dingin oluyor .Çok kilolu kimseler zaten kg vermesi tavsiye ediliyor. Tüm bunları yaparsan şansını çok arttırırsın bence. Eşininde durumunda sıkıntı yoksa senin durumun bu şekilde çabuk çözülür. Yumurtlama günleri dışında da birlikte olmak şansı arttırıyor. Yeter ki bu dediklerimi elinden geldiğince yapmaya çalış. Birde herkese söylüyorum. Lütfen kafan rahat olsun. Yani buraya odaklanma. Sevdiğin filmleri izle, gez, kitap oku, arkadaşlarınla buluş. Yani kafanda bu meseleyi döndürme. Ben meditasyon bile yapıyordum. Çok sakin çok sevdiğim bir dönem geçirdim. Üzerine düşeni yap gerisini Allah’a bırak. Benim izlediğim yol böyleydi, her türlü işe yaradı. Umarım sanada yarar. Okuyan herkese yarasın, şifa olsun inşallah

D drya91 oku canım

Cevabınız ve güzel yüreğiniz için teşekkür ederim kinoayi haşlayıp içine muz elma yaban mersini keten tohumu ve fındık koydum öğlen yemeğim bu benim hayatımda abur cubur yoktur ama işte çok acıktığımda bisküvi alırdım şimdi onu da bırakacağım. Dün instagramda bi kadın doğum doktorunu daha dinledim o tamamen süt ürünlerini bırakın demişti o yüzden kefir de içemem ama ben bi şekilde yaban mersinli smootie hazırlayacağım yaban mersini birazcık pahalı diye az kullanıyordum ama arttirayım o zaman dr Mfk yı biliyorum hatta 1 aylık paketini kullandım ama eş paketini alsamda eşim kullanmaz

Alkol önceleri azdı ama 2 aydır hiç kullanmadım ama maalesef sigara var ve beni zorluyor

Kuru meyve en güvendiklerimden temin edilebilirim egzersiz ve yürüyüş işten eve gidince yorgunluktan ihmal ediyorum veya başka şeylere dalıyorum düzgün bir zaman ayıramıyorum maalesef...
Su ürünleri mühendisi olduğum için balıktan tiksindim ama köy tavuğu bulmam lazım

Eğer takviye alırsanız lütfen eşinizi ikna edin. Bu iki kişilik bir mesele. Sebepsiz infertilite diye duyduğum örneklerin yarısı, erkeklerin sperm yavaşlığı veya sperm sayısının az olması ile ilgili. Siz elinizden geleni yaparsınız ama eşiniz yapmazsa olmaz. Kullanmaz demeyin, kabul etmeyin bencil olmasın. Gebeliğe hazırlık takviyelerinin hepsi zaten eşli kullanılır. Yurtdışında da bu böyle. Şimdiden bol şans diyorum, hakkınızda hayırlısı olsun sevgiler

Tekrar merhaba ben başka bir kadın doğum doktorunun sayfasında gördüm süt ve süt ürünleri yemeyin diyor ona uygun beslenmeye çalışıyorum kinoa chia keten tohumu ve yaban mersini mutlaka tüketiyorum ama kahvaltıda kepekli ekmek yedim öğlen ve akşam için ekmek yemeyebilirim ama kahvaltıda beni müthiş zorlar

Zaten dediğim gibi ben size sadece yaptığım programı anlattım çünkü benim mide problemlerim vardı. Bunun için doktora gittim. Antibiyotik kullandığımda geçiyordu. Yani belli ki midede bir sorun vardı gluten iyi gelmiyordu veya hamurişi şeyler bende mide bulantısı, reflü gibi şeylere sebep olduğu için bana uygun görülen program buydu. Sizler benim gibi bunu çok katı yapmak zorunda değilsiniz. Hatta sadece en zararlı olanları kesip mesela cips kola sigara alkol gibi, sonra da sadece takviye kullanmak - yürüyüş yapmak gibi şeylerde sizde işe yarayabilir. Ben Dr. MFK’nın sayfasında sadece takviyeler ile gebe kalan insanları görüyorum belki benim kadar çaba harcamamışlardır. Yaban mersinini benim kadın doğum doktorum da önermişti bende o yüzden öneriyorum. Ama dediğim gibi siz bedeninizi dinleyin.

Her cevabınız için sonsuz teşekkürler

K
Keten tohumu ve yaban mersınını nekadar kullanmak gerekli soyledı mi acaba doktor bende tüketeyım diyorum regl kende tükettınız mi

K

Keten tohumu ve yaban mersınını nekadar kullanmak gerekli soyledı mi acaba doktor bende tüketeyım diyorum regl kende tükettınız mi
Yok. Zaten doktor yok benim olayımda. Bu iki ürünü kullanıp, hamile kalan arkadaşımdan öğrendim. Orda bir sınırlama yok. Reglykende kullandım tabiki.

Ben bulamadım Instagram'da bu isimlerin hiçbirini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…