• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl düzeltebilirim

Jane Eyre

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
205
215
103
Anlaşılır ve kısa yazmaya özen göstereceğim. Ben birkaç yıl önce (yaklaşık 5 yıl öncesi) yemek yemeyi çok seven biriydim en fazla 52 kilo olduğumu biliyorum. Minyon tipliyim ama 52 kilo beni kesinlikle kilolu göstermiyordu kendimi o halde daha çok beğeniyordum.
Birkaç yıl önce bir sağlık problemi yaşadım bu süreçte 40 kiloya düştüm 1 yıl sonra tedaviye başladım derken tedaviden sonra anksiyete başladı 4 yıldır ağır bir anksiyete ile mücadele ediyorum. sabahları mide yanması bulantı ve kaygıyla uyanıyorum. Ayrıca o gün dışarıda işim varsa ciddi manada sıkıntılanıyorum kusuyorum. Anksiyetem ilk başladığında yemek yemeden yaşayabileceğimi düşünüyordum o yüzden anksiyete başladığından beri iştahım yok. Özellikle son zamanlarda sadece birkaç lokma bile bana tok hissettiriyor. Terapiye gittim uzman tarafından destek aldım anksiyete konusunda daha rahatım ama bu yeme içme düzenini sağlayamadım.
Bütün bunlardan önce kahvaltı en sevdiğim öğündü çok özenirdim. Ama artık saat 3den önce midem almıyor açlık hissetmiyorum yemek yediğim zaman midem ağrıyor bulanıyor. Kontrollere gidiyorum bir sorun yok şükür.
Bir düzenim olsun istiyorum çok halsizim yorgunum sürekli tüm gün yatmak istiyorum. Sabah erken uyanmak düzenli beslenmek iyi uyuyabilmek istiyorum.
Böyle bir zamandan geçen oldu mu neler yapabilirim

Son düzenleme:
Benim anksiyeteme en iyi gelen şey eczanede ya da internette satılan pasiflora şurup. Dene derim bi

Anlaşılır ve kısa yazmaya özen göstereceğim. Ben birkaç yıl önce (yaklaşık 5 yıl öncesi) yemek yemeyi çok seven biriydim en fazla 52 kilo olduğumu biliyorum. Minyon tipliyim ama 52 kilo beni kesinlikle kilolu göstermiyordu kendimi o halde daha çok beğeniyordum.
Birkaç yıl önce bir sağlık problemi yaşadım bu süreçte 40 kiloya düştüm 1 yıl sonra tedaviye başladım derken tedaviden sonra anksiyete başladı 4 yıldır ağır bir anksiyete ile mücadele ediyorum. Her sabah mide yanması bulantı ve kaygıyla uyanıyorum özellikle sabahları her şey gözüme sorun olarak geliyor. Ayrıca o gün dışarıda işim varsa ciddi manada sıkıntılanıyorum kusuyorum. Anksiyetem ilk başladığında yemek yemeden yaşayabileceğimi düşünüyordum o yüzden anksiyete başladığından beri iştahım yok. Özellikle son zamanlarda sadece birkaç lokma bile bana tok hissettiriyor. Terapiye gittim uzman tarafından destek aldım anksiyete konusunda daha rahatım ama bu yeme içme düzenini sağlayamadım.
Bütün bunlardan önce kahvaltı en sevdiğim öğündü çok özenirdim. Ama artık saat 3den önce midem almıyor açlık hissetmiyorum yemek yediğim zaman midem ağrıyor bulanıyor. Kontrollere gidiyorum bir sorun yok şükür.
Bir düzenim olsun istiyorum çok halsizim yorgunum sürekli tüm gün yatmak istiyorum. Sabah erken uyanmak düzenli beslenmek iyi uyuyabilmek istiyorum.
Böyle bir zamandan geçen oldu mu neler yapabilirim

Gittiğin terapist yerine bir psikiyatrist ile görüşsen daha doğru olur. Hem beslenme hem sabah erken uyanma konusunda sıkıntı yaşamak farklı şeyler.

Bu arada dört yıldır anksiyete için ilaç tedavisine başlamadın mı, ilaç kullanıp olumlu bir etkisi olmadı mı?Anksiyete ilaçlarına düşük dozla başlanıyor, ilk altı ayın sonunda ilacın olumlu etkisini göstermesi beklenir.

Gittiğin terapist yerine bir psikiyatrist ile görüşsen daha doğru olur. Hem beslenme hem sabah erken uyanma konusunda sıkıntı yaşamak farklı şeyler.

Bu arada dört yıldır anksiyete için ilaç tedavisine başlamadın mı, ilaç kullanıp olumlu bir etkisi olmadı mı?Anksiyete ilaçlarına düşük dozla başlanıyor, ilk altı ayın sonunda ilacın olumlu etkisini göstermesi beklenir.
Ben ilaç kullanmak istemedim çok araştırdım ve genel olarak ilacın önerilmediğini gördüm doktorumda ilacın kolay yol olduğunu zor yoldan emin adımlarla ilerlememin daha sağlıklı olduğunu söyledi bende o yüzden hiçbir zaman ilaç kullanmayı düşünmedim açıkçası

Ben ilaç kullanmak istemedim çok araştırdım ve genel olarak ilacın önerilmediğini gördüm doktorumda ilacın kolay yol olduğunu zor yoldan emin adımlarla ilerlememin daha sağlıklı olduğunu söyledi bende o yüzden hiçbir zaman ilaç kullanmayı düşünmedim açıkçası

Bunu diyen doktor psikiyatrist mi?

Evet seansta hem psikolog hemde psikiyatrist oluyordu aynı anda iki kişiyle görüşüyordum
Dört seneden uzun süre devam eden depresyon,anksiyete, beslenme sorunu için doktorun ilaç tedavisine başlamaması çok garip. İlacı savunmaması ayrı garip. Zaten bu tip tedavilerde düşük dozla başlanır. Sağlığa olumsuz etkisi yoktur. Farklı bir doktorla görüşseniz daha iyi olur sizin için.

Dört seneden uzun süre devam eden depresyon,anksiyete, beslenme sorunu için doktorun ilaç tedavisine başlamaması çok garip. İlacı savunmaması ayrı garip. Zaten bu tip tedavilerde düşük dozla başlanır. Sağlığa olumsuz etkisi yoktur. Farklı bir doktorla görüşseniz daha iyi olur sizin için.
7 doktorun ayrı görüşünü aldım hepside ilaç kullanmamamı önerdi bende dinledim açıkçası. Bir de sağlık problemimden dolayı sakinleştirici kullanmak bana yasak maalesef

Biraz bilgi verebilir misiniz şurup hakkında

Şurup reçetesiz satılıyor sandoz markasınınkini kullanıyorum; içeriği Pasiflora bitkiyle sakinleştirici var bana da arkadaş önermişti sakinleştiriyor. Kullanın bi derim kime önerdiysem çok sevdi.

Normalde psikolojik ilaçlar geripleştiyor bu öyle değil bi kullanın

Şurup reçetesiz satılıyor sandoz markasınınkini kullanıyorum; içeriği Pasiflora bitkiyle sakinleştirici var bana da arkadaş önermişti sakinleştiriyor. Kullanın bi derim kime önerdiysem çok sevdi.

Normalde psikolojik ilaçlar geripleştiyor bu öyle değil bi kullanın
Biraz bakındım bitkisel içerikliymiş zararı olacağını sanmıyorum bir doktoruma danışıp kullanmaya başlayayım. Teşekkür ederim

7 doktorun ayrı görüşünü aldım hepside ilaç kullanmamamı önerdi bende dinledim açıkçası. Bir de sağlık problemimden dolayı sakinleştirici kullanmak bana yasak maalesef
Sakinleştici çok genel bir kavram bence anksiyete için size en uygun ilacı verseler faydasını görebilirsiniz çünkü 4 yıl olduğuna göre belli ki kendi kendinize baş edemiyorsunuz bu durumla.
Sizi tedirgin etmek istemem ama bu gidişle mideniz rahatsızlanabilir. Benim mide rahatsızlıklarım var ve yeterince beslenmemek mideye zarar veriyor.

Sakinleştici çok genel bir kavram bence anksiyete için size en uygun ilacı verseler faydasını görebilirsiniz çünkü 4 yıl olduğuna göre belli ki kendi kendinize baş edemiyorsunuz bu durumla.
Sizi tedirgin etmek istemem ama bu gidişle mideniz rahatsızlanabilir. Benim mide rahatsızlıklarım var ve yeterince beslenmemek mideye zarar veriyor.
Evet kaygım o yönde. Yemek yememeye o kadar alıştım ki bir şeyler yediğimde rahatsız oluyorum o yüzden buna bir el atmam lazım. İlaç değilde bitkisel ürünler kullanabiliyorum bir de tms tedavisi yaptırmıştım. İlacın verdiği etkiyi kalıcı verdiğini söyleyen bir tedavi gibi özetleyebilirim sanırım

Biraz bakındım bitkisel içerikliymiş zararı olacağını sanmıyorum bir doktoruma danışıp kullanmaya başlayayım. Teşekkür ederim

Ee hani sakinleştirici kullanamıyordunuz? O şurup çarkıfelek bitkisinden yapılıyor ve sakinleştirici gibi etkisi var. İlaçlar da bitkisel içeriklidir.

7 ayrı psikiyatrist nasıl ilacı savunmaz ve dört sene hastasını böyle süründürür çok şaşırdım. Sağlık sorununuza etki eden etken madde yerine başka etken maddeli ilaç verebilirler.

Ben geçtim ayda 6 7 kilo verecek kadar az yemek yiyordum cunku psikolojimi bozan olaylar yaşadım gecenin bir yarısı kalkar geceleri tuvalette hem ağlar hem midem bulandığı icin kusardım 6 7 ay böyle geçti .En sonunda ölücem ben ya da gözlerim kör olcak ağlamaktan dedim çünkü gözlerim kararmaya başladı bozmuşum gözlerimi gözlük takmaya başladım ağlamaktan ayna gibi gözüm vardı mutsuzsam bile mutlu gibi davranmaya başladım insanlara yakın oldum hep mutlu şeylerden bahsetmeye çalıştım zamanla düzeldim yeme düzenimde eskisi gibi oldu iştahım açıldı.Ya benim hayatım hala kötü ama acısını kendimden çıkarmıyorum diyeyim sana ağlamıyorum veya sağlıksız beslenmiyorum vücuduma zarar vermiyorum .Ruh sağlığı bozulunca beden sağlığı da bozuluyor . Bu dünyada acı çeken tek insan değiliz bizden öncesi sonrası da acılar çekmeye devam edecek ama biraz kaderi akışına bırak stresi azaltan etkinliklere yönel.Stoa felsefesini araştırmanı önerebilirim bu dünya kimseye kalmayacak neticede bu kadar yük yapma kendine her şeyi ömür sonsuz değil

Evet kaygım o yönde. Yemek yememeye o kadar alıştım ki bir şeyler yediğimde rahatsız oluyorum o yüzden buna bir el atmam lazım. İlaç değilde bitkisel ürünler kullanabiliyorum bir de tms tedavisi yaptırmıştım. İlacın verdiği etkiyi kalıcı verdiğini söyleyen bir tedavi gibi özetleyebilirim sanırım
Bir ara ben de çok çok az besleniyordum ve aç karına sürekli kahve içiyordum, hiç asitli içecek tüketmememe rağmen, stres ve boş mideye içtiğim kahveler yüzünden mide asitimle başa çıkamıyorum. Mide sorunları çok yaşayan bir insan olarak, kendinizi bu konuda telkin etmenizi öneririm.

Ee hani sakinleştirici kullanamıyordunuz? O şurup çarkıfelek bitkisinden yapılıyor ve sakinleştirici gibi etkisi var. İlaçlar da bitkisel içeriklidir.

7 ayrı psikiyatrist nasıl ilacı savunmaz ve dört sene hastasını böyle süründürür çok şaşırdım. Sağlık sorununuza etki eden etken madde yerine başka etken maddeli ilaç verebilirler.
Şöyle söyleyeyim melisa çayı papatya çayı falan içebiliyorum ben şurubuda bu şekilde düşündüm. Şu an dediğim gibi anksiyete ile ilgili pek bir problemim kalmadı yaşadıklarımın etkisindeyim diye düşünüyorum. Sadece bir yeme problemim var. Bir de benim antibiyotik kullanmam yasak her ağrı kesiciyi dahi içemiyorum dediğim gibi sakinleştirici kullanmam yasak basit bir diş operasyonu için bile bir sürü onay alıp öyle işlem yaptırmak zorunda kalıyorum. Belki benim hastalığımdan dolayı ilacı tavsiye etmemiş olabilirler. Zaten ilaçla aynı etkiyi gösteren tms tedavisi yaptırmıştım

Bir ara ben de çok çok az besleniyordum ve aç karına sürekli kahve içiyordum, hiç asitli içecek tüketmememe rağmen, stres ve boş mideye içtiğim kahveler yüzünden mide asitimle başa çıkamıyorum. Mide sorunları çok yaşayan bir insan olarak, kendinizi bu konuda telkin etmenizi öneririm.
Teşekkür ederim yorumunuz için

Back