- Konu Sahibi ezgi_canan
-
arkadaslar 3 yıldır üniiverstie sınavına hazırlanıp giriyorum ama bi türlü iyi puan alıp 4 yıllık bi üniversiteye yerleşemiyorum acaba nasıl bi çalışma yöntemi ugulamalıyım bana yardımcı olur musunuz ???
canım öncelikle şunu söyleyeyim elinden telefon düşmüyorsa netteysen sürekli sevgilinde varsa zaten mümkün değil
ama eğer ki gerçekten çalışıyorsan olmuyorsa ya nasibinde yok yada yanlış çalışıyorsun
dersaneye gidiyormusun gidiyorsan günlük tekrar bol bol soru çözmekle başarı elde edersin
evde çalışıyosanda daha fazla çalışman lazım belli bir programın var mı ??
günlük kaç saat çalışyordun??
cnm tskr ederm yazdıgın için :)) cnm nete pek girmiorum telefon oluo ewtt ama gerçekten konuları bitiriyorum tamam diorum ama soru falan cözemiorum fazla konular birikiyor bazen sonra sınav gelio ben karısık kafayla sınava gidiorum.. yok cnm plansız programsız calışıorum öglenden akşama kadar calışırdım biraz ara verirdim sonra gece ye kadar çalışıp yatıyordum bazen sabaha kadar calışıp ögleye kadar uyurdum evde olunca böle oluo(
canım program şart ve sürekli çalışman lazım hiç ara vermeden konularını mümkün olduğu kadar biriktirmemeye çalış sürekli soru çözerek pekiştir çalıştığın konuyu bence istediğin bölüme gidersin yani :)
canım ben programı nasıl ayarlayabilirm gerçekten bilmiyorum ders nasıl calışılır ? ben calışıorum sanıorum ama sonucu kötü oluyo inş cnm bu sene son sansım ben sözel ögrencisiyim cnmm cografya bölümünü cok istiyordm bana yardımcı olur musun ?
tabi canım günlük kaç saat çalışabilirsin birde matematikle aran nasıl?? sözelcisin ama azda olsa yapman lazm ama matematiğim hiç yokda diyosan eger sorun değil sözellere çok yüklenirsin sende
şöyle bir program olabilir
günlük 3 derse bak ama soruda çöz bol bol mesela pazrtesi tarih türkçe felsefeden konu çalış soru çöz sonra salı günü belirlediğin 3 ders böyle böyle 5 gün çalış cumartesi pazar hafta içi çalıştıklarını tekrar et bol soru çöz yine
sözellere sürekli tekrar gerekiyor canm
canımmm cokk tskr edermm yaa :))) nasıl mutlu oldum bana yardım ettğin için....
türkiyede 1016. oldum 91 puan aldım demişşşin maşallah sanaaa :)
yazmadan örenilmez:) demişşin dogru ben hemen unutuyorum okuyunca ... ama hangisini yazayım not alacagım cok fazla ayrıntı var cnm
ben kpss ye hazırlanırken dersaneyede gitmedim şker dershaneye gitmek zorunda diilsin bide sözelcisin yane ama gitsen iyi olur imkanın varsa yoksada önemli diil kendine ders kitapları bol bol test al... cnm haklısın sözelci oldugumdan dersane geregi duymadım ailemde gönderemezdi zaten....hangi kaynakları tavsiye edersin cnmm günlük ne kadar soru çözeyim konudan sonramı cözeyim...
dördüncü adım düzen günlük 8 saat uyku yeterdeeeeeeeee artar bile bu ne dmek gece en geç 11.30 da ders çalışmayı bırakıosun ve sabah en geç 08.30 da ders çalışmaya başlıosun tatlım demişşn cnmm... bende erkek kalkacama artık gece yarısı calışırdm kafam sabah sepet gibi olurdu bende bide plan program yoktu cnm ne zman ne calışcam belli degildi...
ve kendine evin en sakin köşesini çalışmak için seç evin fiziki durumu hiç önemli diil odan yoksa evin en sakin yeri genelde yatak odasıdır geç annenlerin odasına al bitane zigon sehpa tamam..demişşin haklısı cnm bunu sölediğin iyi olmuş benm hiç ayrı odam olmadı yatak odası güzel fikir :)
ben evde ders çalışırken 6 ay boyunca dışarı yanlızca 2 kere çıktım oda özel ihtiyaçlarım için arkadaşlarım aders çalışcam ben atanınca sizi yemeğe götürürcem neryee gidelim didim şuraya didiler atandım götürdümde oraya:) wayyy bee süper olmus cidden bendede arkadas var cnm net var gelen giden hiç bitmez birde kardeşim son ses müzik dinler yapmayın derim pek anlamazlar beni bnde üzülürüm(( cnm peki hiç sıkıldıgın oldumu özellikle yaza dogru insanda gevseme oluyor..ben birde ezber lys konularını öncene bitiremedmd sona bıraktım oda yetişmedi hiç
canımmm cokk tskr edermm yaa :))) nasıl mutlu oldum bana yardım ettğin için....
türkiyede 1016. oldum 91 puan aldım demişşşin maşallah sanaaa :)
yazmadan örenilmez:) demişşin dogru ben hemen unutuyorum okuyunca ... ama hangisini yazayım not alacagım cok fazla ayrıntı var cnm
ben kpss ye hazırlanırken dersaneyede gitmedim şker dershaneye gitmek zorunda diilsin bide sözelcisin yane ama gitsen iyi olur imkanın varsa yoksada önemli diil kendine ders kitapları bol bol test al... cnm haklısın sözelci oldugumdan dersane geregi duymadım ailemde gönderemezdi zaten....hangi kaynakları tavsiye edersin cnmm günlük ne kadar soru çözeyim konudan sonramı cözeyim...
dördüncü adım düzen günlük 8 saat uyku yeterdeeeeeeeee artar bile bu ne dmek gece en geç 11.30 da ders çalışmayı bırakıosun ve sabah en geç 08.30 da ders çalışmaya başlıosun tatlım demişşn cnmm... bende erkek kalkacama artık gece yarısı calışırdm kafam sabah sepet gibi olurdu bende bide plan program yoktu cnm ne zman ne calışcam belli degildi...
ve kendine evin en sakin köşesini çalışmak için seç evin fiziki durumu hiç önemli diil odan yoksa evin en sakin yeri genelde yatak odasıdır geç annenlerin odasına al bitane zigon sehpa tamam..demişşin haklısı cnm bunu sölediğin iyi olmuş benm hiç ayrı odam olmadı yatak odası güzel fikir :)
ben evde ders çalışırken 6 ay boyunca dışarı yanlızca 2 kere çıktım oda özel ihtiyaçlarım için arkadaşlarım aders çalışcam ben atanınca sizi yemeğe götürürcem neryee gidelim didim şuraya didiler atandım götürdümde oraya:) wayyy bee süper olmus cidden bendede arkadas var cnm net var gelen giden hiç bitmez birde kardeşim son ses müzik dinler yapmayın derim pek anlamazlar beni bnde üzülürüm(( cnm peki hiç sıkıldıgın oldumu özellikle yaza dogru insanda gevseme oluyor..ben birde ezber lys konularını öncene bitiremedmd sona bıraktım oda yetişmedi hiç
:) istemek başarmamnın yarısıdrı tatlım sende demekki istiosunki açtığın konuyu unutup gitmemişsin takip ediosun şimdi kendine inan ben yapabilirim de buda başarmamnın yarısı diğer yarısıda çalışmak
herkesin çalışma taktiği farklıdır ama ben sana uyguladığım yöntemi sölim tatlım önce eline iki farklı kaynaktan konu alıosun mesela osmanlı yükselme dönemi bunu önce kronolojik olarak sıralıosun olayların gidişine göre aralarında boşluk bıraka bıraka su savaş olmuş neden olmuş kim napmış sonucunda kimin işine yaramış satır aralarına bunları anlayarak yazıosun ezber yok kesinlikle. çünkü yorum sorusu çıkarsa ezberle yapamazsın bunları yaza yaza çalışıosun iki farklı kaynaktan hatta vaktin varsa iki kere yaz ilkini bakarak özet çıkar ikincisinide boş bi kağıda hiç bakmadan yaz bakalım anlamışmısın?
sonra aç netten araştır bakalım bilmedin şeyler varmı?
bununla muhtemelen gününün yarısından fazlası geçcekörneğin günde 8 saat çalışıosan 5 saatini konuya 3 saatini soruya ayır zaten ikinci döneme gelmeden konularını bitirmiş olcaksın ve son dönem hep soru çözceksin ilk dönem konu ağırlıklı ikinci dönem soru ağırlıklı çalış:) kaynak sana ne önerebilirim inan bilmiorum ama şunu biliorum kesinlikle tek kaynaktan çalışma elinde her yayın evinin soru bankası olsun ...farklı bakış açıları sağlar..
gece ders çalışcam demişsin sınav gündüz olca içinsistemini gündüüz sağlaman önemli alışkanlık olsun diye ha yok ben gece çalışcam dersen de neden olmasın kendini nasıl iyi hissedersen ama gündüz saatleri gece saatlerinde daha çok yani bence ve gece insanın uykusu gelio gündüz daha erimli olur die düşünüorum
yaz geldinde sıkılmadınmı demişsin canım ben ders çalışmaya başladımda tarih neydi biliomusun? 1 haziran yani yazın başında çalışmaya başladım o sıcaklarda düşünsene:) sınavada 30 kasımdı girdimde:)yani okul tatil oldu eve geldim yaz tatilinde eve kapandım sınav için kasımdı dışarı çıktımda bunaldım zamanlarda iş sahibi olcamı bi sonraki sene deniz kenarına kendi paramla taile gitcemi düşündüm otrudum çalıştım hiç vazgeçmedim şimdiki eşim o zman sevgilim de çok destek oldu ve inandı arada haritayı açıp yer seçerdik motive olurdum bayağı....
mesela eve annenin arkadaşları geldi sende onlarla oturmak zorundasın yada hizmet etmek zorundasın çay falan felan
o anda pratik yapabilirsin nasılmı? sana istemicen kadar çok konuşma dedikodu bu derse nasıl çevrilir
konuşmalarındaki benzeşmeleri,sertleşmeleri,yazım yanlışlarını sözcük sıralamalarındaki hataları bulabilirsin al sana türkçe çalışma yolu annen temizlik yap bulaşık yıakmı dedi hiç öenmli diil zaten seninde gözlerin acımıştı cep telefonunu kullan:) akşamdan ezberlencek şeyleri telefonuna ses kaydetme bölümüne ezberlencekleri kaydediosun bulaşık yıkarken dinliosun
cnmm ya cok tskr ederm süpersinnn :) benim yapamadıgım bişey var oda ygs lys yi aynı anda calışamıorum karısıo son ay zaten cok ezber yetişmiyo bunu nasıl halledebilirim ??
birde her dersin çalışma yolları farklı tarihten bahsetmiişn cnm tskr ederm ama diğerleirini nasıl calışcagım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?