Nasıl ders çalışmalyımı ???

ezgi_canan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2012
918
14
68
Diğer
arkadaslar 3 yıldır üniiverstie sınavına hazırlanıp giriyorum ama bi türlü iyi puan alıp 4 yıllık bi üniversiteye yerleşemiyorum acaba nasıl bi çalışma yöntemi ugulamalıyım bana yardımcı olur musunuz ???

canım öncelikle şunu söyleyeyim elinden telefon düşmüyorsa netteysen sürekli sevgilinde varsa zaten mümkün değil

ama eğer ki gerçekten çalışıyorsan olmuyorsa ya nasibinde yok yada yanlış çalışıyorsun

dersaneye gidiyormusun gidiyorsan günlük tekrar bol bol soru çözmekle başarı elde edersin

evde çalışıyosanda daha fazla çalışman lazım belli bir programın var mı ??

günlük kaç saat çalışyordun??

cnm tskr ederm yazdıgın için :)) cnm nete pek girmiorum telefon oluo ewtt ama gerçekten konuları bitiriyorum tamam diorum ama soru falan cözemiorum fazla konular birikiyor bazen sonra sınav gelio ben karısık kafayla sınava gidiorum.. yok cnm plansız programsız calışıorum öglenden akşama kadar calışırdım biraz ara verirdim sonra gece ye kadar çalışıp yatıyordum bazen sabaha kadar calışıp ögleye kadar uyurdum evde olunca böle oluo (

canım program şart ve sürekli çalışman lazım hiç ara vermeden konularını mümkün olduğu kadar biriktirmemeye çalış sürekli soru çözerek pekiştir çalıştığın konuyu bence istediğin bölüme gidersin yani :)

canım ben programı nasıl ayarlayabilirm gerçekten bilmiyorum ders nasıl calışılır ? ben calışıorum sanıorum ama sonucu kötü oluyo inş cnm bu sene son sansım ben sözel ögrencisiyim cnmm cografya bölümünü cok istiyordm bana yardımcı olur musun ?

tabi canım günlük kaç saat çalışabilirsin birde matematikle aran nasıl?? sözelcisin ama azda olsa yapman lazm ama matematiğim hiç yokda diyosan eger sorun değil sözellere çok yüklenirsin sende

şöyle bir program olabilir

günlük 3 derse bak ama soruda çöz bol bol mesela pazrtesi tarih türkçe felsefeden konu çalış soru çöz sonra salı günü belirlediğin 3 ders böyle böyle 5 gün çalış cumartesi pazar hafta içi çalıştıklarını tekrar et bol soru çöz yine

sözellere sürekli tekrar gerekiyor canm

cnm ben sıkılına kadar calışıp ara veriorum sonra tekrar baslıordum 3 saatte bi galiba cnm zaten konularım bitmişti geçen yıl soru çözmemiştim diğer eksiğimde lys nin hiç bir ezber konusunu 2 aylık zamanda ezberleyememiştim.. cnm bu iş soru çözmekle oluo galiba ben 3 yıldır konu bitirip arkasına hiç soru çözmedim tüm konuları bitirip sona bırakıyordum sonrada sınav zmanı geliyordu yetişmiyordu karısıyordu bunlarla ilgilide fikirlerini söler misin cnm

canım benim senin sordun sorunun cevabını buldum ben fakat bi 7-8 sene önce bulsaydım şayet şimdi doktordum:)
önlisans mezunuyum tıbbi lab. üniyi bititrdim dgs yi kazandım derken kpss sıkıştırdı beni 6 ay çalıştım veeeeee türkiyede 1016. oldum 91 puan aldım ilk atamada deniz kenarı bi yere atandım:) bu altı ay kpss yi kazancama o kadar inanadımki dgs ile kazandım akdeniz üniversitesi hemşirelik bölümünü bıraktım eve geri döndüm memlekete 6 ay çalıştım ve sonuç:)
şimdi bu altı ay neler yaptım
önce inandım hatta kazancama o kadar inandımki okulu bırakıp eve döndüm ailem le tartıştım dedimki ben atanıcam ama nereye atancamı bilmiorum dedim sanki puan açıklanmışda tercih sonuçlarını bekşliyo gibiydim şunuda sölim çok matah bi öğrenci diilim bazen tek okumada anlamam yazmadan örenilmez zaten:) artııııııı pc ye çok düşkündüm veeeeeeeeee önce psikolojini hazırla sen bu sınavı kazancaksın fakat ilk tercihinmi gelcek yoksa ikincisimi bunu bilmiosun ve tercihlerini belirle kaç puan alman gerektiğini ve bu puanı almk için kaç net yapman gerektiğini yaz:)
üçüncü adıma geçioruz kaynak:) ben kpss ye hazırlanırken dersaneyede gitmedim şker dershaneye gitmek zorunda diilsin bide sözelcisin yane ama gitsen iyi olur imkanın varsa yoksada önemli diil kendine ders kitapları bol bol test al
dördüncü adım düzen günlük 8 saat uyku yeterdeeeeeeeee artar bile bu ne dmek gece en geç 11.30 da ders çalışmayı bırakıosun ve sabah en geç 08.30 da ders çalışmaya başlıosun tatlım
ve ve ve altın kural sen sözelcisin konu çalışırken okuyarak çalışma yazarak çalış ezberleme anla
şifrele herşeyi unutmazsın
soruların mantıgını anla
ve kendine evin en sakin köşesini çalışmak için seç evin fiziki durumu hiç önemli diil odan yoksa evin en sakin yeri genelde yatak odasıdır geç annenlerin odasına al bitane zigon sehpa tamam
sakın yatarak çalışma işini ciddiye al sonuçta kazancaksın zatn bu sınavı
kendine şu şu saatte bu çalışılcak burda mola verilcek die kota koyma tatlım uymadında komple plan suya düşer sadece gece yattında kafanda konu belirle cografyadan şu şu şu konu bitcek mattan bu konu bitcek tarihten bu bitcek die
soru sayısıda koyma kendine ama hergün kaç soru çözdünü not al ve hergün çözdün sorudan 10 tane fazla çözmeye çalış diyelimki o gün dışarı çıktın hiç çözemezsen ilk gün çözdün kadar çöz ocak ayına kadar süreye takılma ama ocaktan sonra telefonun saatini ayarlada çöz sonuçta sınavda hızlı olman lazım
kendine günde 10 saat çalışcam diede kota koyma çünkü bi konuyu belki bes saate anlarsın diğerini yirmi dakikada verimlilik saatle ölçülmez sadece gece kafanda belirledin konuları bitir ve kalan sürende test çöz bu arada ben evde ders çalışırken 6 ay boyunca dışarı yanlızca 2 kere çıktım oda özel ihtiyaçlarım için arkadaşlarım aders çalışcam ben atanınca sizi yemeğe götürürcem neryee gidelim didim şuraya didiler atandım götürdümde oraya:)
sonra sevgilime yani şimdiki kocama bana yardım et sadece yemekten yerken tuvaletteyken yada yatmadan önce 15 dakika konuştum oda saolsun pek rahatsız etmedi beni
pc yi yanlızca ders çalışmak için kullandım
ayrıca pazar günü temizliğede yardım ettim
artı hergün akşam yemeğinide ben hazırladımhergün kaç saat çalıştın die sor bilmiorum ama kaç soru çözdüm hala defterlerimdedir:)

kardeşin varsa seni rahatsız ediyosa konuş ablacım böle böle nolur yapma de yalvar gerekirse yapmasın anneni uyar eve misafir çağırmasın senden eger ev hanımıysa ev işi beklemesin misafir geldinde halk kütüphanesine git orda çalış sonuçta hayatının en önemli sınavı:)
baabn akşam gelince tv nin sesini açmasın sonracıma kaynak bulamazsan nette soru çöz bir sürü site var bi kaç gün idare eder soru sıkıntısı çekersen bunları yaparsan sanırım kaznırsın tv izlemeyi söylemiorum bile bekli haftada bi gün çok iztedin bi dizi ben izledimde ama izlerken aynı zmanda mat. soruları çözüodum çünkü mat. çözmek benim için kafa karıştırıcı bişe diil

tv mi açık tatlım ordaki konuşmalardan türkçe çalışıosun:) gece yatmadan önce bi onbeş dakkanı yatakta o gün çalıştın şeyleri kafandan geçirmeye harcıyosun ama hayatından neti ders çalışmak haricinde 8-9 aylığına çıkar geçici bi süre zaten kış gelio gezmeyiver azıcıkta çalışında paşalar gibi gezersin ebnim egede gitmedim yer kalmadı:) bu sene tatile nereye gitsek diye düşünüorum şu an hiç olmadığı kadar kıyafetim var canım nerden isterse ordan alıorum:) ama bunun için 6 ay ımı verdim iyikide vermişim birazcık sabretceksin sonra hayatın rahat:)

cnmm ya cok tskr ederm süpersinnn :) benim yapamadıgım bişey var oda ygs lys yi aynı anda calışamıorum karısıo son ay zaten cok ezber yetişmiyo bunu nasıl halledebilirim ??

cnmm ya cok tskr ederm süpersinnn :) benim yapamadıgım bişey var oda ygs lys yi aynı anda calışamıorum karısıo son ay zaten cok ezber yetişmiyo bunu nasıl halledebilirim ??

şimdi lys ikinci bölüm lgs birinci bölüm birinci bölümü bitirmeden ikinci bölümü bitiremezsin zaten önce lgs kısmını halletceksin tatlım bu bi gerçek iki ayını ayırıp lgs yi hallet mesela çalışmaya bugünden başlasan ekim 25 de lgs biter konu bazında söylüyorum tabi unutmamanda lazım yani hergün bi yarım saatini tekrara gece yatmadanda o gün çalıştıklarını 15 dk tekrar etmen lazım yoksa başladın yere geri dönersin hadi üç ayda bitir kasım sonunda bitmiş olsun zaten lys senin uzmanlık alanın lys nin zeminini bu üç ayda oluşturdun çalışarak aralıktan itibaran her gün iki saatini lys konusu çalış konunu bitir konuyla ilgili 50 soru çöz kalan zmanındada lgs sorusu çöz böylece lgs için nisana kadar konu çalışmadan soru çözebilirsin ikinci bölümümn sınavıda haziranda yani senin birinci bölüm sınavında iki ay sonra bu iki aylık zmandada konu çalışmadan lys soru çözersin:)
şu an çok basit gelio biliorum ama çalışmaya bu geceden başla çünkü insan bi hhaftada anca ısınıyo beyin tembelleşiyo zaten bi haftada anca anlayabilcek düzeye gelio:) kaynak olarak şu an bi fikrim yok ben liseyi bitireli nerdeyse 6- 7 yıl oldu ...

birde her dersin çalışma yolları farklı tarihten bahsetmiişn cnm tskr ederm ama diğerleirini nasıl calışcagım :)

tatlım ben kendi çalışma tarzımı anlatim sana ama şunu unutma herkesin nasıl kıyafetidüşünce tarzı farklıysa çalışma tarzıda farklıdır yani ben sana en iyi anladığım biçimde anlatıcam
bi kere önemli şeyleri yazıp oraya buraya yapıştırarak ben anlamıorum çünkü onları daha sonra okumuyorum:)
bide şunu sölim ben sayısalcıyım ve tarihle coğrafyaya sıfırdan başladım çalışmaya taaa tarih adın ın tanımından o kadar yani:)
sen bi kere sözelcisin senin elinde kalem dolaşman lazım neden unutmamamn geek çok şey var
türkçe :ben türkçeye oturuupta zamn ayırmadım doğru düzgün neden hayvan gibi paragraflar verip sınavda bundan ne anladın die soruolar yani ne yapmak gerekiyo kitap okumak makale okumak yada boooooooooolbol soru çözmek ben benzeşmelere sertleşmelere dedim gibi tv izlerken arkadaşlarla otururuken annemler dedikodu yaparken çalıştım extra zm2an harcamadım bi şeyde zorlandım anlatım bozukluklarında çünkü türkçeyi o kadar bozuk kullanırıouzki bozuklukları anlamıodum
tarih: tarih bi sisteme oturcak arkadaşım öncelikle kim kimin oğlu kim kimden sonra padişah olmuş atatürk ilkeleri ne anlatır ezber yaparsan yorum sorusu yapamazsın zaten anlıcaksın hikaye dinler gibi adamların hayyat yaptıklarını anlıycaksın çünkü birinci bölümde bilgiyi zaten veriyo yorum istiyo ezber kısmı tarihlerde olabilir oda ikinci bölümde işine yarar ancak
coğrafya şifreleme yöntemi kullan mesela egede yetişen bitkiler tütürn incir haşahaş diyelim egede hit bitkiler yetişir HaşhaşİncirTütün gibi :) ben coğrafyayı böle tutuum aklımda
felsefenin bazı konular hariç ygs için konuşuorum sayısalcı oldugum için ikinci bölümünü bilemicem türkçeden bi farkı oldunu düşünmüorum türkçe gibi çözüorum
matematik : ben sayısalcı oldum için hiç ygs ye çalışmazdım sadece bol soru çözerdim senin bilgin ne düzeyde bilm
iorum ama matematikte eger bilmiosan dört işlemden başlamazsan çalışmaya diğer konuları çözemezsin dershaneye gitmicen için otur konu anlatımlı videolar var yuotube da yada başak sitelerde önce bi iki tane farklı hocadan video dinle sonra bol soru çöz işlem hataalrına dikkat et:)
fizik ben hala yapamıorum yapabilen varsa banada anlatsın
biyolojinin sözel oldugunu düşünüorum ben hepsi ezber latince isim ezberliyip mantıgını anlıcaksın arkadaşım
kimyanında mat gibi tek başına sözelci oldugun için anlamakta zorlanabilirsin video açıp izliceksin internette dolu :)
sormak istedin mat problemlerin olur motivasyon eksiklilerin olur özelden yardımcı olabilirim kolay gelsin:)
soru bankası bulamadında aç netten soru çöz biraz gözlerin ağrırır ama felaket işe yarıyo:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…