Nasıl değerlendiririm?

Angel9

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2019
233
184
Arkadaşlar zar zor biriktirmiş olduğum bir miktar param var evde bulunsun istemiyorum hırsızlık durumları için acaba bu parayı nasıl değerlendirebilirim bilgisi veya fikri olan varmı?

İnternet üzerinden mobil bankacılıktan hisse senedine yatır ya da vadeli tl hesabı aç. Aylık veya yıllık belli miktarları var. 10 bin liran yıl sonu 12-13 bin lira olur. Miktar arttıkça kazandığın tl de artar. Ya da altın hesabı açabilirsin. Borsa biraz riskli hisse senetleri

Bankaya koyabilirsin altın hesabına yada altın olarak kullanabilirsin ben üzerinde bilezik olarak taşıyorum şahsen ..ama çok olsaydı tasiyamazdim :KK43:

Konu sahibi nasıl değerlendirebilirim dedi. Nasıl saklayabilirim değil. Bankamatik kartına yükleyip pekala saklayabilir. Nasıl değerlendireceğim diyor. Tabi ki 500 lirayı 1000 lirayı vadeye koyup değerlendiremezsiniz. Parası değer kaybetmeden ancak vadeli tl ya da başka bir vadeli hesapla değerlendirebilir. Bu konuda çok araştırma yaptım ve bende kullanıyorum. Cahil olduğumu düşünmüyorum. Siz ne önerirsiniz?

Konu sahibi nasıl değerlendirebilirim dedi. Nasıl saklayabilirim değil. Bankamatik kartına yükleyip pekala saklayabilir. Nasıl değerlendireceğim diyor. Tabi ki 500 lirayı 1000 lirayı vadeye koyup değerlendiremezsiniz. Parası değer kaybetmeden ancak vadeli tl ya da başka bir vadeli hesapla değerlendirebilir. Bu konuda çok araştırma yaptım ve bende kullanıyorum. Cahil olduğumu düşünmüyorum. Siz ne önerirsiniz?
Ben faizden uzak durulması gerektiğini öneririm başka bir şey önermem.

miktarda önemli araba alacak kadar mı ? Ev alacak kadar mı ? Altın hesabı olacak kadar mı ? Genelde bu şekilde değerlendirmeler yapılıyor zaten.

Altın hesabına yatır bence

Altın hesap nasıl birşey nakit parayı altına çevirip bankaya muhafaza etmesi için mi veriyoruz? Ama altın yükseldi alırsam zarar etmezmiyim şimdi
Şu an Yüksek gram altın 230 liraydı galiba en son. Gram olarak hesaplanıyor paranız. Altın gram olarak.

Altın hesap nasıl birşey nakit parayı altına çevirip bankaya muhafaza etmesi için mi veriyoruz? Ama altın yükseldi alırsam zarar etmezmiyim şimdi
Evet her bankanın alış satış fiyatı var mesela sizin paranız 20 gramlık diyelim yaturiyorsunus

Cekeceginiz zaman yatirdiginiz kadar değilde 20 gram fiyatından alıyorsunuz yine

Peki nasıl kar edebiliyorum zaman içerisinde

Altın uzun vadede yatırım düşünüyorsanız mantıklı. Biz yatırdık altına araba için hesabı bozdurmak zorunda kaldık. Eğer bekletsek şu an 30 bin tl olan altın 60 bin olacaktı. Yani bir kaç yıl bekletecekseniz eğer altın iyi ama şu an yüksek ve yükseliyor nasıl olur bilmiyorum

Enflasyon denen illetin olduğu yerde paranın değerini korumak için en az enflasyon kadar getiri elde etmeniz lazım ki paranız değer kaybetmesin. Bugünün piyasa koşullarında bu zaten pek mümkün değil. Vadeli mevduattan kazancınız ancak enflasyon oranına yakın bir getiri ile paranın değerini korumaya yönelik olabilir.
Parayı elinizde ne kadar tutmak istediğinizle alakalı olarak da yatırım modeli değişir. Kısa vadede vadeli mevduat iyi bir araç olabilirken orta ve uzun vadede döviz ya da altın daha mantıklı bir yatırım olur.
Ben kendi adıma küçük yatırımlarımı altın ve usd ye yapıyorum. Usd deki oynaklık kısa vadede paranızın değerini kaybettirebilir swçim sürecinde. Altın ise alış satış farkından dolayı kısa vadede size para kazandırmayabilir fakat değerini korur

X