Boşanıp masöz olmak mantıklı mı?

Burda çok yazmak istememiştim ama fizyoterapistim. Medikal masaj dersi aldım sadece masaj yerlerinde çalışmadığımız için masaj sektörü ile ilgili bilgi verilmedi
Fizyoterapistler evlere hasta görmeye gittiklerinde çok ciddi paralar alıyorlar. Böyle bir iş yapsanız?

Burda çok yazmak istememiştim ama fizyoterapistim. Medikal masaj dersi aldım sadece masaj yerlerinde çalışmadığımız için masaj sektörü ile ilgili bilgi verilmedi

Tamam şimdi daha net anladım. Aslında çok güzel mesleğiniz var. Kpss ile alımları çok az ama yine de yüksek bir puan almaya çalışıp şansınızı deneseniz mi yani sınavlar konusunda kendinize güveniyorsanız tabi... Ben ösym sınavlarını çok yapamam mesela o yüzden dedim. Veya evlere tedaviye gitseniz özel olarak.

5* otellerde spa merkezinde çalışabilirsiniz, mesleki bilginiz varmış. Hatta evlere giderseniz daha kazançlı oluyor. Arkadaşlar herkes merdiven altında mutlu son masajı yaptırmıyor. Kaliteli masaj için çok para ödeyenler var. Eşim de hep oturarak çalıştığı için düzenli masaj yaptırır. Ne zaman ülkeye gelsek hep önceden ayarlar masaj işini çünkü randevu bulmak her zaman kolay olmuyor. Bir süre otelde spa merkezlerinde çalışın sonra bağımsız iş yaparsınız. İstanbul'da bir arkadaşım portatif masaj yatağı aldı, steril örtü ve tek kullanımlık masaj yağları kullanıyor. Bazen bir meslektaşıyla eşli masaja gidiyor, karı koca beraber masaj yaptıranlar da var. Talep çok, ben olsam düşünürdüm. Zengin tayfa ya lüks otele spa ya gidiyor ya da eve çağırıyor.

Biliyorum, ama bu sektörü bilmiyorum işte
sehirdeki bilinen otellerdeki masaj yapanlar disinda geri kalan yerler fuhuş yeri genelde.zaten polis surekli baskin yapiyor guzellik merkezlerine yada spa masaj salonlarina.cok para kazanilan yerlerde hilton oteli tarzi yerlerdir bence.birde yabanci uyruklu calistiriyorlar genelde.sizin sertifika ya da diplomaniz varmi bu alanda ciddi.

Çok enteresan bir şey söyleyeceğim bir arkadasim eşi ile birlikte 5 yıldızlı bir otele masaja gidiyor her ay, iyi de para veriyor ve eşi her ay masajı mutlu sonla bitiriyor, ben oteli ilk duydugumda imkansız demiştim ama meğer ilave ücreti masaj odasında alıyorlarmış. O yüzden ben 5 yıldızlı otele bile güvenmiyorum bu konuda.

1 seneyi aşkın bir süredir evliyim. Boşanma fikri sürekli aklımda. Şuan olmasa bile bir gün olacak biliyorum. Hayatımı devam ettirmem şuanki mesleğimle çok zor görünüyor. Üniversitede bir arkadaşım vardı part time masözlük yapıyordu ve çok para kazanıyordu. İstanbul’da yaşıyorum. Güzel semtte iyi bir otelde kötü şeylere bulaşmadan sadece masaj yaparak iyi para kazanabilir miyim? İyi paradan kastım 60 bin ve yukarısı yani kendimi geçindirecek kadar olsa yeter
O iş öyle değildir canım.kimse bu kadar kolay yoldan yapılan bir iş için bu kadar para vermez.hayatın kuralları var.

benim bulunduğum ilde kocaman masaj binası var. Hastanenin dibi. Benim de bel ağrılarım çok. O zaman evliydim polisti. Dedim ki şu masaja gitsem mi düzenli diye. O da saçmalama hergün baskın yiyorlar öyle bir yer yok! Dedi. Yani sen düzgün masaj salonu diye girersin hatta sağlık binası dersin başına neler gelir neler. Riskli yani.
Not: fizyoterapistler asgari ücret alıyor özelde. O zaman hepsi öyle yerde çalışır 60 bin alır. Mantıklı mı sence?

Ne kadar para kazanırsınız bilmiyorum ama Milli Eğitim Bakanlığının Masör / Masözlük eğitimleri var sertifikalı. Onlara katılıp sertifika almalısınız. Medikal masaj, Aromaterapi vs sertifikaları ile de kendinizi geliştirirsiniz. Büyük otellerin spalarında çalışırsanız sorun çıkmaz ama bu sektörde maalesef olumsuz şeyler de olabiliyor. ve önyargı var. İşinizi tanımlarken Masözüm demek yerine spa görevlisim ya da masaj terapistiyim ifadelerini kullanın. Ve size tavsiyem evlere gitmeyin, ciddi bir otelle anlaşmanız olsun ve orada devam edin.

Ne kadar para kazanırsınız bilmiyorum ama Milli Eğitim Bakanlığının Masör / Masözlük eğitimleri var sertifikalı. Onlara katılıp sertifika almalısınız. Medikal masaj, Aromaterapi vs sertifikaları ile de kendinizi geliştirirsiniz. Büyük otellerin spalarında çalışırsanız sorun çıkmaz ama bu sektörde maalesef olumsuz şeyler de olabiliyor. ve önyargı var. İşinizi tanımlarken Masözüm demek yerine spa görevlisim ya da masaj terapistiyim ifadelerini kullanın. Ve size tavsiyem evlere gitmeyin, ciddi bir otelle veya fizyoterapi merkezi ile anlaşmanız olsun ve orada devam edin.
O iş öyle değildir canım.kimse bu kadar kolay yoldan yapılan bir iş için bu kadar para vermez.hayatın kuralları var.
Aslında o kadar kolay değil. Masaj için doğru eğitim almak gerekiyor. Aslında bir tedavi yöntemidir. Fizyoloji ve anatomi bilgisi şart. Yanlış masaj yaparak bir insanı sakat bırakma riski bile vardır. Bildiğim kadarıyla Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda sertifikalı eğitimleri var ve onlara katılmak gerek.

Çok karışık hale gelebilir. Masaj yaptığınızda birisi çıkartıp 10.000 TL vermek ister ve kendisine güzel muamele yapılmasını ister o zaman engel olmayabilirsiniz. Bu illa ki sex değil, el ile veya kadının başka bir yerine temas ederek rahatlatılmak ister.

pilates salonları medikal masaj yapan kişilerle çalışıyor onları da araştırabilirsiniz.

Yurtdisini dusundunuz mu? Fizyoterapist olarak calisabilirsiniz, sadece dil bariyerini /sinavini gecmeniz lazim.
Danimarkadayim, QL kasimdaki kilitlenme nedeniyle masaj tedavisi aldim bir fizyoterapistten, ozel saglik sigortam olmasina ragmen fizyoterapistin ucretine yetmedi ustune tamamladim ama 4 seansta cozuldu. Demek istedigim ucretler iyi, meslek saygin.

Turkiyedeki yaklasimi bilemiyorum ama burda elleriniz opulur :) yani en azindan ben kendi terapistimin ellerini opecektim nerdeyse :)

Çok enteresan bir şey söyleyeceğim bir arkadasim eşi ile birlikte 5 yıldızlı bir otele masaja gidiyor her ay, iyi de para veriyor ve eşi her ay masajı mutlu sonla bitiriyor, ben oteli ilk duydugumda imkansız demiştim ama meğer ilave ücreti masaj odasında alıyorlarmış. O yüzden ben 5 yıldızlı otele bile güvenmiyorum bu konuda.
Nasıl ya kadın kocasıyla birlikte masaja gidip orada kocasına mutlu sona izin mi veriyor?

1 seneyi aşkın bir süredir evliyim. Boşanma fikri sürekli aklımda. Şuan olmasa bile bir gün olacak biliyorum. Hayatımı devam ettirmem şuanki mesleğimle çok zor görünüyor. Üniversitede bir arkadaşım vardı part time masözlük yapıyordu ve çok para kazanıyordu. İstanbul’da yaşıyorum. Güzel semtte iyi bir otelde kötü şeylere bulaşmadan sadece masaj yaparak iyi para kazanabilir miyim? İyi paradan kastım 60 bin ve yukarısı yani kendimi geçindirecek kadar olsa yeter
Eğer işinizde iyi olup güzel ve temiz çalışırsanız gayet iyi maaş alırsınız. Kızkardeşim otelde çalışırken masaj yapan arkadaşının çok iyi kazandığını söylemişti.

Back
X