Nasıl birikim yapıyorsunuz?

Calısıyrm evde oturmuyorm.
Otursam da bu evde oturan kadınların ekonomiden anlamadığı anlamına gelmez.
O burnunuzu bi dusurun.
Kucumsediğiniz ev kadınlarına kiyafet dikeceksiniz

O burnunuzu bi dusurun.
Ben burnumu düşürürüm de siz şu kibrinizi bir bırakın önce. :) "havyar mı yiyorsunuz" demek ne demek? Fiyatlardan bir haber yaşıyorsanız bu benim değil sizin probleminiz. Ayrıca üstte bir hesap yapmışsınız, bakliyatınız eşinizin işlerinden geldiği halde ayda 400 TL harcıyormuşsunuz ıvır zıvıra. Siz bir de gerekli olan şeyleri aldıktan sonra hesaplama yapın öyle konuşalım.
Bu arada kimseyi küçümsemediğim gibi kıyafet dikmekten çekinmem neticede onlar da benim diktiği tasarladığım şeyleri giyecekler

Aynen bizde de oyle. Hali hazirda ev Kredisi, en az 2bin borcu gelen kredi karti, alisverisi, Kirasi, faturasi, arabanin mazotu, bebegin ihtiyaclari derken biz ayda 11bini eritiyoruz. Zaten cocuga aldigimiz bir ay sonra olmuyor ustune. Ayda bir en iyi ihtimalle iki ayda bir kiyafet aliyoruz. Su an tek birikimimiz bebek dogdugundan beri onun adina actigimiz hesap. Ayda 300 lira oraya atip onun icin birikim yapiyoruz. Zaten esimle ikimizin 1 aylik sigara masrafi bin lirayi buluyor. Ayrica market alisverisimiz asla 500 lira olmuyor hersey ates pahasi. Bi et sucuk falan alsak zaten gitti en az 100 lira.
Konu sahibi bu sartlarda 200 arttirmis helal olsun valla.

Doguda bir sehirdeyim yazdigin fiyatlardan yeri geliyor daha fazlasini oduyorum. Pazar yok tukurdugum sehirde mecbur marketlere bagli kaliyoruz. Valla bin lira markete cok demisler ama biz bu ayin 15inde bi markete girdik 900 lira para odedik. Hayat artik cok pahali. Yetemiyoruz cogu seye

Ya aynen öyle.
Özellikle çoluğu çocuğu olanlara hiç de az değil, e sonuçta çocuk yetiştiriyorlar bir yerde aldıklarının kaliteleri en dikkat etmek zorundalar. 5 liraya da sucuk var 50 liraya da ama ucuz diye gidip 5 liralık sucuk alırsan çocuğa nasıl zarar verirler onu da onlar düşünsün.
Kaldı ki bir çoğumuz asgari şekilde et kıyma tereyağ sucuk vs tüketiyoruz, hangi birimiz bu pahalılıkta hergün et fajita yapabiliyor ki.
Çok mantıksız yorumlar yapıyorlar, 5 liraya nerede üretildiğini bilmedikleri sucuk almayı ekonomi tasarruf zannediyorlar.

O burnunuzu bi dusurun.

Burnunuzu düşürün diye beylik laflar edip ,karşınızdaki kişinin meslegini küçümsemek nasıl bir ikilem ?

4 kisilik ailenin bin liralik aylik mutfak masrafina fazla diyorsaniz ekonomiden anlamiyorsunuzdur zaten ,bunda gocunacak bir sey görmüyorum , herkes her seyden anlayacak diye bir kural yok.

yani bir de sadece 2 kişi mi harcıyorsunuz o kadar 2.020 tl yi? ve mesailer de varken
bence müsrifsiniz doğru düşünmüşsünüz.

Mesleğini küçümsemek mi?
2.hesap vkası sanırım?

Valla etten tavuktan sucuktan kismam asla. Ne kadarsa veririm. Guvenilir marka alirim.Sutumu burda inegi olan bi amcadan aliyorum. Gozumun onunde sagiyor, suzuyor veriyor. Yogurdumu kendim yapiyorum. Yumurtayi marketten almam yani. Lojmanda tavugu olanlar var. Onlardan satin aliyoruz yumurtalari da. Marketten cok daha pahaliya geliyor ama napalim yani saglik bu. 1 ay sonra kizima el gidaya baslayacagim. Istemiyorum marketteki yumurtalardan vermek.
Valla meyve alamaz olduk. Herseyden az az aliyoruz. 2 kisilik aliyoruz. Yok yani yine de 500 lira odeyip cikmadik biz hic.
Cok sasirmistim konu sahibine. Neyseki icim rahatladi konu fakeymis.

Mesleğini küçümsemek mi?
2.hesap vkası sanırım?

Ah yakalandım...

Haksızlığa sessiz kalamıyorum diyelim, mesleki deformasyon.

Neyse,

Hayat çok pahalı , Allah özellikle kimseden destek almadan kendi çabalarıyla, emegiyle çalışıp kazanıp hayatını sürdürmeye çalışanların yardımcısı olsun.

10 bin mi? Ay sıcak bastı bir an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…