- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.801
-
- Konu Sahibi Nutellasever0
Belki o yuzden katilmiyorsun.. ne yalan soyleyim bandan sonra bende adapte olamiyorum ilk gunAnladim .ben cok katilmiyorum forumlara zaten nezaman bisey yazsam banlaniyorum
Icerde olacagima yazmayayim diyorumBelki o yuzden katilmiyorsun.. ne yalan soyleyim bandan sonra bende adapte olamiyorum ilk gun
Ben yaziyorum babalar gibide yatiyorum mahpustaIcerde olacagima yazmayayim diyorum
Calısıyrm evde oturmuyorm.Siz hiç markete gitmediniz sanırım? Fiyatlardan haberiniz yok mu?
Ayrıca bu bir aylık bir hesap, buradaki çoğu çocuklu kadının en az bu kadar belki de daha fazla masrafı var.
Hesaplama yapalım mı birlikte?
Şuan annelerin oradaki markette domatesin kilosu 6.99, patatesin ise 6,soğanın 5,dolmalık biberin kilosu 13, patlıcanı kilosu 5,kabağın 4,limonun 9,ıspanağın 7
Eğer meyve yemek isterseniz kirazın kilosu 13,eriğin 12,nektarinin 19,muzun 21,çileğin 11,elmanın ise 6,portakalın ise 5.
Eli yüzü düzgün bilindik marka bal almak isterseniz kilosu 90 TL
Güzel bir peynir almak isterseniz ise 20-30 tl
Benim kardeşim her sabah tostunu yemeden gitmez, e at eti sucuk almayacağımıza göre orta kalitede bir kangal sucuğu fiyatı 40 TL, tereyağı almak isterseniz de 35 tlyi gözden çıkarmanız lazım
Kıymanın kilosu 40,etin kilosu 80 TL, eğer organik tavuk tüketmek isterseniz onun fiyatını hiç söylemeyeyim siz araştırın
E bunun yumurtası, temizlik malzemeleri, bakliyat, ıvırı zıvırı çayı şekeri yağı zeytini reçeli böyle böyle hesaplayın fiyat daha da artıyor.
Emin olun siz 2 kişi olduğunuz için size fazla gelmiştir, bir çocuğunuz doğsun o zaman görün siz.
biz 3 kişiyiz ben haftasonları annemin yanına gidiyorum, e küçük çocuk gelişim çağında annemde aldıklarına ettiklerine dikkat ediyor, bilindik markalardan almaya özen gösteriyor.
Gidip d kalite bir marketten alacağına a b kalite alıyor, en azından ne yediğini ne içtiğini biliyor.
Öyle abidik gubidik markalardan yemiyoruz, size de tavsiye ederim bunu.
Aldığımız ekstradan da birşey yok. Şimdi bir markete gidin en ufak salça 15 TL, en adi marka çay 20 TL, en kötü şekerin kilosu 6-7 TL. Biz paraya kıyıp ne yediğimizi biliyoruz en azından.
Benim harcadığım size fazla gelmesin, kendi paradan anneme de bireyler alıyorum, annemin evine de alışveriş yapıyorum, bazen yeri geliyor faturaları ortak hesaptan yatırıyoruz bazen o bana bazen ben ona derken böyle böyle geçiniyoruz. Bence 3000 TL çok değil, öğrenci için hiç değil. Aylık zaten 400-500 in bin derken yol parası veriyorum, yetişemediğim zaman bindiğim taksiyi hesaplamıyorum bile.
Sormuşsunuz söyleyeyim moda tasarım öğrencisiyim,kumaştı,mekik masura parşömen ıvır zıvır derken en az 500-600 de öyle harcıyorum, e okulda da yemek yiyorum. Siz zannediyorsunuz ki haybeye gidiyor. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama çalışsanız paranın sadece adı olduğunu bilirsiniz. Evde oturupta "hmm bu çookk ama absrtmışsınız" demek kolay. Ben hep çalışıp hem okuyorum hem aileme yardım ediyorum hemde kendim yiyorum.
Ben burnumu düşürürüm de siz şu kibrinizi bir bırakın önce. :) "havyar mı yiyorsunuz" demek ne demek? Fiyatlardan bir haber yaşıyorsanız bu benim değil sizin probleminiz. Ayrıca üstte bir hesap yapmışsınız, bakliyatınız eşinizin işlerinden geldiği halde ayda 400 TL harcıyormuşsunuz ıvır zıvıra. Siz bir de gerekli olan şeyleri aldıktan sonra hesaplama yapın öyle konuşalım.Calısıyrm evde oturmuyorm.
Otursam da bu evde oturan kadınların ekonomiden anlamadığı anlamına gelmez.
O burnunuzu bi dusurun.
Kucumsediğiniz ev kadınlarına kiyafet dikeceksiniz
Aynen bizde de oyle. Hali hazirda ev Kredisi, en az 2bin borcu gelen kredi karti, alisverisi, Kirasi, faturasi, arabanin mazotu, bebegin ihtiyaclari derken biz ayda 11bini eritiyoruz. Zaten cocuga aldigimiz bir ay sonra olmuyor ustune. Ayda bir en iyi ihtimalle iki ayda bir kiyafet aliyoruz. Su an tek birikimimiz bebek dogdugundan beri onun adina actigimiz hesap. Ayda 300 lira oraya atip onun icin birikim yapiyoruz. Zaten esimle ikimizin 1 aylik sigara masrafi bin lirayi buluyor. Ayrica market alisverisimiz asla 500 lira olmuyorValla asgari ucretle gecinip 200 tl birikim yapabiliyorsan sen bize tuyo ver :)) imkansizi basariyosun cunku
500 alisveris
500 borc
200 birikim
E kalan 800 de cok rahat gider zaten yani 1 ayda. Yani uzulerek soyluyorum ama elinizde ne kalacakki neyi birikim yapabilesiniz. Birikim yapmak icin bi meblag olmasi lazim.
Soruna cevap verecek olursam biriktiremiyoruz :)
Ev kredisi, oturduğumuz evin kirasi, faturalar, bebegimizin masraflari derken kalan nereye gidiyor bizde bilmiyoruz :)
Doguda bir sehirdeyim yazdigin fiyatlardan yeri geliyor daha fazlasini oduyorum. Pazar yok tukurdugum sehirde mecbur marketlere bagli kaliyoruz. Valla bin lira markete cok demisler ama biz bu ayin 15inde bi markete girdik 900 lira para odedik. Hayat artik cok pahali. Yetemiyoruz cogu seyeSiz hiç markete gitmediniz sanırım? Fiyatlardan haberiniz yok mu?
Ayrıca bu bir aylık bir hesap, buradaki çoğu çocuklu kadının en az bu kadar belki de daha fazla masrafı var.
Hesaplama yapalım mı birlikte?
Şuan annelerin oradaki markette domatesin kilosu 6.99, patatesin ise 6,soğanın 5,dolmalık biberin kilosu 13, patlıcanı kilosu 5,kabağın 4,limonun 9,ıspanağın 7
Eğer meyve yemek isterseniz kirazın kilosu 13,eriğin 12,nektarinin 19,muzun 21,çileğin 11,elmanın ise 6,portakalın ise 5.
Eli yüzü düzgün bilindik marka bal almak isterseniz kilosu 90 TL
Güzel bir peynir almak isterseniz ise 20-30 tl
Benim kardeşim her sabah tostunu yemeden gitmez, e at eti sucuk almayacağımıza göre orta kalitede bir kangal sucuğu fiyatı 40 TL, tereyağı almak isterseniz de 35 tlyi gözden çıkarmanız lazım
Kıymanın kilosu 40,etin kilosu 80 TL, eğer organik tavuk tüketmek isterseniz onun fiyatını hiç söylemeyeyim siz araştırın
E bunun yumurtası, temizlik malzemeleri, bakliyat, ıvırı zıvırı çayı şekeri yağı zeytini reçeli böyle böyle hesaplayın fiyat daha da artıyor.
Emin olun siz 2 kişi olduğunuz için size fazla gelmiştir, bir çocuğunuz doğsun o zaman görün siz.
biz 3 kişiyiz ben haftasonları annemin yanına gidiyorum, e küçük çocuk gelişim çağında annemde aldıklarına ettiklerine dikkat ediyor, bilindik markalardan almaya özen gösteriyor.
Gidip d kalite bir marketten alacağına a b kalite alıyor, en azından ne yediğini ne içtiğini biliyor.
Öyle abidik gubidik markalardan yemiyoruz, size de tavsiye ederim bunu.
Aldığımız ekstradan da birşey yok. Şimdi bir markete gidin en ufak salça 15 TL, en adi marka çay 20 TL, en kötü şekerin kilosu 6-7 TL. Biz paraya kıyıp ne yediğimizi biliyoruz en azından.
Benim harcadığım size fazla gelmesin, kendi paradan anneme de bireyler alıyorum, annemin evine de alışveriş yapıyorum, bazen yeri geliyor faturaları ortak hesaptan yatırıyoruz bazen o bana bazen ben ona derken böyle böyle geçiniyoruz. Bence 3000 TL çok değil, öğrenci için hiç değil. Aylık zaten 400-500 in bin derken yol parası veriyorum, yetişemediğim zaman bindiğim taksiyi hesaplamıyorum bile.
Sormuşsunuz söyleyeyim moda tasarım öğrencisiyim,kumaştı,mekik masura parşömen ıvır zıvır derken en az 500-600 de öyle harcıyorum, e okulda da yemek yiyorum. Siz zannediyorsunuz ki haybeye gidiyor. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama çalışsanız paranın sadece adı olduğunu bilirsiniz. Evde oturupta "hmm bu çookk ama absrtmışsınız" demek kolay. Ben hep çalışıp hem okuyorum hem aileme yardım ediyorum hemde kendim yiyorum.
Ya aynen öyle.Doguda bir sehirdeyim yazdigin fiyatlardan yeri geliyor daha fazlasini oduyorum. Pazar yok tukurdugum sehirde mecbur marketlere bagli kaliyoruz. Valla bin lira markete cok demisler ama biz bu ayin 15inde bi markete girdik 900 lira para odedik. Hayat artik cok pahali. Yetemiyoruz cogu seye
Calısıyrm evde oturmuyorm.
Otursam da bu evde oturan kadınların ekonomiden anlamadığı anlamına gelmez.
O burnunuzu bi dusurun.
Kucumsediğiniz ev kadınlarına kiyafet dikeceksiniz
Yook canımız ne istiyorsak alıyoruz arada yemege bile cıkıyoruz kıyafete cok düşkünüm onu da eksik etmem ama bana 200 TL az gibi geldi asgari ücretle kocaman aileleri geçindiren insanlar var biz2kişi anca yetiyor. Kenara attiğimi eşim bilse onuda harcar
Mesleğini küçümsemek mi?Burnunuzu düşürün diye beylik laflar edip ,karşınızdaki kişinin meslegini küçümsemek nasıl bir ikilem ?
4 kisilik ailenin bin liralik aylik mutfak masrafina fazla diyorsaniz ekonomiden anlamiyorsunuzdur zaten ,bunda gocunacak bir sey görmüyorum , herkes her seyden anlayacak diye bir kural yok.
Valla etten tavuktan sucuktan kismam asla. Ne kadarsa veririm. Guvenilir marka alirim.Sutumu burda inegi olan bi amcadan aliyorum. Gozumun onunde sagiyor, suzuyor veriyor. Yogurdumu kendim yapiyorum. Yumurtayi marketten almam yani. Lojmanda tavugu olanlar var. Onlardan satin aliyoruz yumurtalari da. Marketten cok daha pahaliya geliyor ama napalim yani saglik bu. 1 ay sonra kizima el gidaya baslayacagim. Istemiyorum marketteki yumurtalardan vermek.Ya aynen öyle.
Özellikle çoluğu çocuğu olanlara hiç de az değil, e sonuçta çocuk yetiştiriyorlar bir yerde aldıklarının kaliteleri en dikkat etmek zorundalar. 5 liraya da sucuk var 50 liraya da ama ucuz diye gidip 5 liralık sucuk alırsan çocuğa nasıl zarar verirler onu da onlar düşünsün.
Kaldı ki bir çoğumuz asgari şekilde et kıyma tereyağ sucuk vs tüketiyoruz, hangi birimiz bu pahalılıkta hergün et fajita yapabiliyor ki.
Çok mantıksız yorumlar yapıyorlar, 5 liraya nerede üretildiğini bilmedikleri sucuk almayı ekonomi tasarruf zannediyorlar.
Mesleğini küçümsemek mi?
2.hesap vkası sanırım?
ya arkadaşlar konudan bir tık bağımsız ama, eşimin beğendiği bi tv var şuan fiyatı 10 bin. 2.elini bulduk. 7ay kullanılmış ve suan garantisi devam ediyor. 5500 e bırakıyor bize adam. memlekete dönüş yolunda alacağız iyice inceleyip. zaten seneye ev düzücez o zaman bu tv ye sıfır fiyatı vermek mi yoksa görüp beğenirsek bu yarı fiyatına ikinci elini almak mı ?
siz olsanız napardınız?
Amaci hepinizi sasirtmakti zatenKahkaha attım milletin içinde
Ben de o arkadaşı ilk gördüğümde sen adını değiştirdin sandıydım. Seni tekrar gorünce düştü jeton
Alacaginiz tv merak ettim.. her yerde herseyin pahalisi vardir.. sen yorganina gore uzatcan ayagini. Bak mesela 2. El bulmussunuz onu alirdim ben durumuma bagli tabiide.
Evet 4-5 bine normal bi 4k TV alacağımıza öyle yapalım dedi. Model ismini sorayım yazarım size10 bin mi? Ay sıcak bastı bir an.
Amaci hepinizi sasirtmakti zateniyi becermis minikim