- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.201
- 40
-
- Konu Sahibi Nutellasever0
Evet 4-5 bine normal bi 4k TV alacağımıza öyle yapalım dedi. Model ismini sorayım yazarım size @tontriko
Aynen öyle söylediklerinin her kelimesine katılıyorum. Annemde yağda tavukta ette asla kısmaz, x markanın eti yarı yarıya ucuz olsun almaz gidip pahalısını alır. Hele ki piyasada bir sürü at eti eşek eti vakası çoğalmışken eti bilindik güvendik markalardan, kasaplardan almak en sağlıklısı.Valla etten tavuktan sucuktan kismam asla. Ne kadarsa veririm. Guvenilir marka alirim.Sutumu burda inegi olan bi amcadan aliyorum. Gozumun onunde sagiyor, suzuyor veriyor. Yogurdumu kendim yapiyorum. Yumurtayi marketten almam yani. Lojmanda tavugu olanlar var. Onlardan satin aliyoruz yumurtalari da. Marketten cok daha pahaliya geliyor ama napalim yani saglik bu. 1 ay sonra kizima el gidaya baslayacagim. Istemiyorum marketteki yumurtalardan vermek.
Valla meyve alamaz olduk. Herseyden az az aliyoruz. 2 kisilik aliyoruz. Yok yani yine de 500 lira odeyip cikmadik biz hic.
Cok sasirmistim konu sahibine. Neyseki icim rahatladi konu fakeymis.
Uğraşmaya, parmaklarınızı yormaya değmez.Ah yakalandım...
Haksızlığa sessiz kalamıyorum diyelim, mesleki deformasyon.
Neyse,
Hayat çok pahalı , Allah özellikle kimseden destek almadan kendi çabalarıyla, emegiyle çalışıp kazanıp hayatını sürdürmeye çalışanların yardımcısı olsun.
bizlerin zamani daha kotuydu bence. ama bu kadar beklenti yoktu. mesela benim çocukluğumda yokluk demek aclik demekti. babamin issiz kaldigi donem annem bir cuvan un alip sadece onu suyla katik edip doyurmus bizi. yokluk demek odun komur alamamak demekti. kiyafet bayramda bile cogu zaman alinmazdi. abur cubur kirk yilda bir. seker bayramda falan. okul desen ozel okula zenginler bile gitmezdi. asiri zenginler giderdi.eşim 5500 kazanıyor ben 6400 ilk çocuğuma hamileyim ve birden fazla çocuk istememe rağmen onların eğitimi geleceği beni düşündürüyor hayat o kadar pahalılaştı ki 2. çocuk bile düşünemiyor çoğu aile eğitim bile paraya çevirdiler bizlerin zamanında böylemiydi bebek eşyaları bile ateş pahası eski devir gerçekten çok daha başkaymış
Ama bunlar artık lüx değil olması gerekenler eskiden teknolojide yoktu internette şimdi devir değişti ona göre yorum yapmak lazım yoksa eskiyle kıyasla olmaz bu işler yaşıyor muyuz evet bi şekilde yaşıyoruzbizlerin zamani daha kotuydu bence. ama bu kadar beklenti yoktu. mesela benim çocukluğumda yokluk demek aclik demekti. babamin issiz kaldigi donem annem bir cuvan un alip sadece onu suyla katik edip doyurmus bizi. yokluk demek odun komur alamamak demekti. kiyafet bayramda bile cogu zaman alinmazdi. abur cubur kirk yilda bir. seker bayramda falan. okul desen ozel okula zenginler bile gitmezdi. asiri zenginler giderdi.
simdi orta gelirli bile sayılamayacak insanlar ozek okula gondermeye calisiyor cocuklari. abur cubur hergun zaten. telefonlar asgari ucretle calisanlar bile en az 2-3 binlik telefon aliyor. bizim zamanimizda giyim gercekten asiri pahaliydi ama bir alinan yillarca bozulmazdi. simdi giyim de herkes alabiliyor.
sebze meyve evet pahalilasti ama her daim bu sebze meyve fiyatlarindan yakiniliyordu. cocuklugumda da hatirliyorum cunku bu muhabbetleri.
gercekci olmak adina yazdim. yoksa sıkıntı yok demiyorum illaki var ama kabul edelim eger eskiyle kiyaslayacaksak eskiden su an yaptigimiz yaşadığımız cogu sey lukstu.
iste eskisi gibi degil dendigi icin yazdim. eskiden benim cocuklugumda daha kotuydu.Ama bunlar artık lüx değil olması gerekenler eskiden teknolojide yoktu internette şimdi devir değişti ona göre yorum yapmak lazım yoksa eskiyle kıyasla olmaz bu işler yaşıyor muyuz evet bi şekilde yaşıyoruz
Ya sanırım arkadaş tek sefer market alışveirşi 1000 tutuyor diye anladı. Başta ben de öyle anlamış abartılı bulmuştum.Uğraşmaya, parmaklarınızı yormaya değmez.
Eşinşn işyerinden erzak yardımı yapılıyormuş düzenli olarak. Temizlik cart curt gereksiz masraflar aylık 400 tutuyor diyor, e bin liraya da fazla diyor. Anlayamadım, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Ekonomiden, mutfak ve ev hesabından anlamadığı ortada.
İnsanları küçümsememeyi, yukarıdan bakmamaya öğrenecekler.
Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.
Hayır canımYa sanırım arkadaş tek sefer market alışveirşi 1000 tutuyor diye anladı. Başta ben de öyle anlamış abartılı bulmuştum.
Son 16yildir da kötülemeye devam etti, ediyor bence.iste eskisi gibi degil dendigi icin yazdim. eskiden benim cocuklugumda daha kotuydu.
siz siyaset yapiyormussunuz pardon ben anlamamisim. 30 lu yaslarda biri olarak 20-25 yildan oncesinden bahsediyorsunuz sandim. siyaset yapmaya ve alginizi siyaset uzerinden değiştirmeye devam edin.Son 16yildir da kötülemeye devam etti, ediyor bence.
38 yaşındayım siyaset yapmadım ama gerçekleri gözardı edemeyiz şimdi ki yaşamla eskisi bir tutulamaz eşit değil çünkü eskiden zaten yoktu şimdi var ama bize gene yoksiz siyaset yapiyormussunuz pardon ben anlamamisim. 30 lu yaslarda biri olarak 20-25 yildan oncesinden bahsediyorsunuz sandim. siyaset yapmaya ve alginizi siyaset uzerinden değiştirmeye devam edin.
Et yeme baklagil ye oda protein2012 de maasim yaklasik 2000 dolardi, su an 700 dolarin bile altinda, yani alim gucumuz son 7-8 yilda 1/3 azaldı,
Hayvansal proteinler luks sayilmaya baslandi, ve herkes bunu kabullenmis durumda (ozellikle 30 yaş ve altindakiler) oysa et-balik ve sut urunleri insanin en temel besin maddelerinden, ve bunlari tuketmek en dogal ihtiyac. Beslenme asla luks sayilamaz (bahsettigim kasibeyazda aksam yemegi degil, 4 kisilik bir ailenin haftada en az 3 aksam bir kilo et-balik yemesinden bahsediyorum)
Simdi ikinci algi operasyonu da meyveye karsi yapiliyor, birkac yil sonra meyve yemek de luks sayilacak, meyve yemeden de yasiyoruz biz, meyve zaten şart degil, biz meyve yiyerek mi buyuduk gayet de saglikliyizcilar tureyecek. Bazilari troll mü, yoksa gercekten bu söylediklerine kendileri de inaniyor mu bilmiyorum ama cok iyi bildigim bir sey var ki, asgari ucret insanca yasamak icin temel gida maddelerini almaya bile yetecek seviyede degil.
Zeytin de meyve neticede kayısı yemeyin zeytin yiyin.Et yeme baklagil ye oda proteinmeyvenin alternatifi ne bilmiyorum
Zeytin de ucuz değil ki hahahhaZeytin de meyve neticede kayısı yemeyin zeytin yiyin.
En azından üç tane yiyince kesiyorZeytin de ucuz değil ki hahahha
Hele erik günde 1 kg erik olsa yiyeceğim yaEn azından üç tane yiyince kesiyorbir kilo alınca epey gider. Çilek gibi löp löp gitmiyor.
Nişasta bazlı şekerli gıdalar meyvenin alternatifi bibicimEt yeme baklagil ye oda proteinmeyvenin alternatifi ne bilmiyorum