Nasıl birikim yapıyorsunuz?

Çünkü Nutella seven arkadaşın hikâyesinde ailesi onu destekliyor ve şiddete karşı kızlarının yanında duruyorlar ....ama evlibayan arkadaşımızın hikayesi hiç öyle bitmedi...ailesinin evine gitti ve ailesi kizlarini suçlu görüp yalvaryakar erkek ailesine aracı ile özür dilediler
Kendiside zaten çok sevdiğinden dönmek istiyordu ailesinden bir farkı yok aslında

Olsun ....burda geçmişi silmenin en kolay yolu ideal olarak gördüğü kimlikle yeni bir üyelik almak...
Geçmişi silebilir ama eşinin kendisine olan tavrını değiştiremiyor hiçbir şekilde. Biz burada ailesini farklı bilsek ne olacak, anlamak güç yani.

Sizinki de abartı olms,market nasil 1000 tl ya?
Sabahları hvyar mı yiyorsunuz kahvaltıda?
Ögrenciyken 3000 tl masraf cok fazla.
Bölum ne merak ettm.
İse başlayınca nasıl karsilayacksınz.?
yada ev gecinrdmeye basyayınca.
Etimizi,sebzemizi iyi yemeye calısıyrz ama ayda 1000 tl market buyuk rakam
Siz hiç markete gitmediniz sanırım? Fiyatlardan haberiniz yok mu?
Ayrıca bu bir aylık bir hesap, buradaki çoğu çocuklu kadının en az bu kadar belki de daha fazla masrafı var.
Hesaplama yapalım mı birlikte?
Şuan annelerin oradaki markette domatesin kilosu 6.99, patatesin ise 6,soğanın 5,dolmalık biberin kilosu 13, patlıcanı kilosu 5,kabağın 4,limonun 9,ıspanağın 7
Eğer meyve yemek isterseniz kirazın kilosu 13,eriğin 12,nektarinin 19,muzun 21,çileğin 11,elmanın ise 6,portakalın ise 5.
Eli yüzü düzgün bilindik marka bal almak isterseniz kilosu 90 TL
Güzel bir peynir almak isterseniz ise 20-30 tl
Benim kardeşim her sabah tostunu yemeden gitmez, e at eti sucuk almayacağımıza göre orta kalitede bir kangal sucuğu fiyatı 40 TL, tereyağı almak isterseniz de 35 tlyi gözden çıkarmanız lazım
Kıymanın kilosu 40,etin kilosu 80 TL, eğer organik tavuk tüketmek isterseniz onun fiyatını hiç söylemeyeyim siz araştırın
E bunun yumurtası, temizlik malzemeleri, bakliyat, ıvırı zıvırı çayı şekeri yağı zeytini reçeli böyle böyle hesaplayın fiyat daha da artıyor.
Emin olun siz 2 kişi olduğunuz için size fazla gelmiştir, bir çocuğunuz doğsun o zaman görün siz.
biz 3 kişiyiz ben haftasonları annemin yanına gidiyorum, e küçük çocuk gelişim çağında annemde aldıklarına ettiklerine dikkat ediyor, bilindik markalardan almaya özen gösteriyor.
Gidip d kalite bir marketten alacağına a b kalite alıyor, en azından ne yediğini ne içtiğini biliyor.
Öyle abidik gubidik markalardan yemiyoruz, size de tavsiye ederim bunu.
Aldığımız ekstradan da birşey yok. Şimdi bir markete gidin en ufak salça 15 TL, en adi marka çay 20 TL, en kötü şekerin kilosu 6-7 TL. Biz paraya kıyıp ne yediğimizi biliyoruz en azından.
Benim harcadığım size fazla gelmesin, kendi paradan anneme de bireyler alıyorum, annemin evine de alışveriş yapıyorum, bazen yeri geliyor faturaları ortak hesaptan yatırıyoruz bazen o bana bazen ben ona derken böyle böyle geçiniyoruz. Bence 3000 TL çok değil, öğrenci için hiç değil. Aylık zaten 400-500 in bin derken yol parası veriyorum, yetişemediğim zaman bindiğim taksiyi hesaplamıyorum bile.
Sormuşsunuz söyleyeyim moda tasarım öğrencisiyim,kumaştı,mekik masura parşömen ıvır zıvır derken en az 500-600 de öyle harcıyorum, e okulda da yemek yiyorum. Siz zannediyorsunuz ki haybeye gidiyor. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama çalışsanız paranın sadece adı olduğunu bilirsiniz. Evde oturupta "hmm bu çookk ama absrtmışsınız" demek kolay. Ben hep çalışıp hem okuyorum hem aileme yardım ediyorum hemde kendim yiyorum.

Zaten bu nickle açtığın aktif bir konun var ...bu yüzden karışıklık yasamissin gibi gözüküyor.@Nutellasever0 in konularına da baktım ..bence örtüşüyor
Bunlar ayni kisiyse neden birsey yapmiyor yonetim? Yaw 10 gun banli duruyoz gene almiyoz 2. Uyeligi

Geçmişi silebilir ama eşinin kendisine olan tavrını değiştiremiyor hiçbir şekilde. Biz burada ailesini farklı bilsek ne olacak, anlamak güç yani.
Bu davranış seklinin nedenini anlayabildigim gün kendi kendine çiçek gönderip fotoğrafini sosyal platformda paylaşan ...veya esiyle boşanma kararı almalarına rağmen sevgililer gününde yemeğe cikip bunu yine sosyal mecrada paylaşan kişileri de anlayabileceğim😕

Bu davranış seklinin nedenini anlayabildigim gün kendi kendine çiçek gönderip fotoğrafini sosyal platformda paylaşan ...veya esiyle boşanma kararı almalarına rağmen sevgililer gününde yemeğe cikip bunu yine sosyal mecrada paylaşan kişileri de anlayabileceğim😕
Mış gibi yaşamak da zor olsa gerek..

ya arkadaşlar konudan bir tık bağımsız ama, eşimin beğendiği bi tv var şuan fiyatı 10 bin. 2.elini bulduk. 7ay kullanılmış ve suan garantisi devam ediyor. 5500 e bırakıyor bize adam. memlekete dönüş yolunda alacağız iyice inceleyip. zaten seneye ev düzücez o zaman bu tv ye sıfır fiyatı vermek mi yoksa görüp beğenirsek bu yarı fiyatına ikinci elini almak mı ?

siz olsanız napardınız?

ya arkadaşlar konudan bir tık bağımsız ama, eşimin beğendiği bi tv var şuan fiyatı 10 bin. 2.elini bulduk. 7ay kullanılmış ve suan garantisi devam ediyor. 5500 e bırakıyor bize adam. memlekete dönüş yolunda alacağız iyice inceleyip. zaten seneye ev düzücez o zaman bu tv ye sıfır fiyatı vermek mi yoksa görüp beğenirsek bu yarı fiyatına ikinci elini almak mı ?

siz olsanız napardınız?
10.000 cok degil mi ya?

siz olsanız napardınız?
Devir 2. El devri.
Ben bile çoğu zaman 2. El kıyafet alıyorum artık, sıfırın o kadar para vermeye gerek yok.
Eğer temizse neden olmasın derim ben.

10.000 cok degil mi ya?
valla çok tabiki. ama bizim ülkede böyle işte.. araba fiyatları, gıda, her şey. daha da artar ha 10binle de kalmaz. haftalardır araştırıyor eşim bunu, baya istiyor yani.
Devir 2. El devri.
Ben bile çoğu zaman 2. El kıyafet alıyorum artık, sıfırın o kadar para vermeye gerek yok.
Eğer temizse neden olmasın derim ben.

aynen bir bakalım da beğenirsek inşallah

valla çok tabiki. ama bizim ülkede böyle işte.. araba fiyatları, gıda, her şey. daha da artar ha 10binle de kalmaz. haftalardır araştırıyor eşim bunu, baya istiyor yani.

aynen bir bakalım da beğenirsek inşallah
Alacaginiz tv merak ettim.. her yerde herseyin pahalisi vardir.. sen yorganina gore uzatcan ayagini. Bak mesela 2. El bulmussunuz onu alirdim ben durumuma bagli tabiide.

X