Nasıl bir tavır alacağım?

feridexo

Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2018
288
229
18
Merhaba kızlar bu saate kadar içimin sıkıntısından uyuyamadım, size yazmak istedim. Yaklaşık 2.5 yıl önce daha önce çalıştığım ofiste tanıştığım bir arkadaşım vardı. Hemen hemen aynı yaşlardayız. Gel zaman git zaman bu kızla iyi bir arkadaşlık kurduk. Aynı odayı paylaştığım birbirimizin onayı olan bir iş yaptığımız için bu iki yılda eşlerimiz biz samimi bir ilişki kurduk.

Öncelikle anlatacağım şeyler son yarım yılda falan gerçekleşti. Olayın beni çok kıran bir tarafından anlatmaya başlıyorum. Benim bu arkadaşım tüp bebek tedavisi yardımıyla çok şanslıydı ki kısa zamanda bebek haberi verdi. Sağlıkla da kucağına aldı. Ayağı taşa değmesin inşallah. Rabbim uzun ömürler versin.

Burada daha önceden konular açmıştım. Ben bebek sahibi olmaya çalışıyorum birkaç aydır. Çok kısa bir süredir yani. En son da ne olur ne olmaz doktora da gidip bir genel muayene oldum. Doktor bazı alerji vs testleri yaptı. Kadın doğumda bir kontrol oldum. Ama 4 ay gibi bi süredir gebe kalamadığım için de hafiften üzgünüm çok istiyoruz. Şuan anne olamıyorum gibi bir durum yok ama arkadaşımın da doğal yollarla bir evlat sahibi olamadığı için beni anlamasını bekledim. Fakat ısrarla çocuğumun olma ihtimalinin az olduğu ve sair olaylarla çok fazla negatif yorum yapıyor bana. Benim hemen oldu ya çok şanslıyım falan dedi eşimin de yanında. Bizim ihtimalimizi düşük görüyormuş. (Ev oturmasındaydık) bu sözüne biraz kırıldım.

Belki de çok abartıyorum. Her neyse bütün bu negatifliklerin dışında arkadaşım evliliğiyle alakalı sürekli gerçek dışı olaylar anlatıyor birlikte olduğumuz zaman bana ve diğer samimi olduğumuz ofisteki kızlara. Ben artık o ofiste çalışmıyorum.
Şöyle bir örneklendireyim:
"Eşimle bu haftasonu tatile gittik kızlar keyfime diyecek yok" diyor mesela. Çok pembe yalanlar değil yani. Eşimle eşi de arkadaş olduğundan, eşi sorunlarını bazen benim eşime anlatıyormuş onun tarafından bakılınca çok da mutlu bir tablo yok aslında. O haftasonu bir yere gitmemiş mesela.

Bizim kızlar arasında eşiyle olsun hayatıyla ilgili güzel bir şey olunca da hevesi kursakta bırakacak cinsten şeyler söylüyor. Ama yine de beni bu gece uyutmayan şey kalabalık içinde bu şekilde negatiflik yayması bebek yapma sürecimizle alakalı, eşim de üzüldü biraz. Sanki yıllardır deniyoruz olmuyor...

arkadaşımı aslında çok seviyorum ona yardımcı olmak istiyorum ama hayatım çok yoğun ve bu gerçek dışı olaylarla da hiç uğraşacak vaktim yok.
Siz olsanız ne yapardınız? Kendimi kırılmış hissediyorum ve liseli kızlar da değiliz. Bu yaşta bir kadının ortalama olgunlukta hareket etmesini bekliyorum. Bir yandan da üzülüyorum onun için..
gece gece vaktinizi aldığım için kusura bakmayın, çok teşekkürler şimdiden

Bana şöyle geldi sizin eşinizle aranızdaki mutluluk kendi eşinde yoksa sizde olmayan ve onda olan bebekle sizi bastırmaya çalışıyor kendince.Yani sizi zayıf noktanızdan vuruyor kendi mutsuzluğunu örtmek için.Psikolog değilim ama bunun altında böyle bir şey yattığını düşünüyorum.

Bence siz gerçekten arkadaşlık kavramını bilen insani değerleri olan birisiniz ve iyiniyetinizle hareket ediyorsunuz bunları yaşamnıza rağmen. İstediği kadar zor şeyler yaşasın, hiç bir şey ona sizi bu şekilde kırma hakkını vermez. Arkadaşınız yakalayamadığı mutluluğu pembe yalanlarla tatmin etmeye çalışıyor, size karşı negatifliğinin sebebide sizinde mutluluğu yakalamanıza müsade edemeyişi. Arkadaşınız objektif yaklaşmak istemişte olabilir, boşluğuna gelerekte söylemiş olabilir fakat ben artniyet hissettim. Bu kadar samimi dostluk içerisindeyseniz hassasiyetinizi önemsemesi lazımdı.

Biz de eşimle normal bir çiftiz yani. Normal bir evliliğim var dinginiz klasik. Onun bu durumunun hayata karşı olduğun düşünüyorum daha çok ama işte arada da böyle gidiyorum güme

Ben insanlara tek kelime laf söyleyemiyorum malesef. Keşke biraz daha dişli biri olsam kırmak istemiyorum kimseyi. Ama işte anlattığım gibi çok üzülüyorum şuan bu duruma
Yaşınızı merak ettim cidden :)
Darbe yiye yiye öğreniyor insan hayatı
Hakedeni kır
Karşılık vermezsen daha çok üstüne gelir

Daryana teşekkür ederim ama inanın bilmiyorum dediğim gibi benim çok sade bi yaşantım var. Ama böyle hassas konularda eşim falan da varken bir grup insanın içinde hem utandım hem de benim de umutlarım kırıldı ister istemez. Eşim de üzgün uyudu

Yaşınızı merak ettim cidden :)
Darbe yiye yiye öğreniyor insan hayatı
Hakedeni kır
Karşılık vermezsen daha çok üstüne gelir
Merhaba 29 yaşındayım. Ben de çok zor şeyler yaşadım ama karakterim bu yakın çevremde huzursuzluk olmasın diye susuyorum çoğu kez

Bir daha buna izin verme işte sende
Hani çok da sivri olmayayım diyorsan şey de mesela
"Doğal yollarla olmazsa bizde sizin gibi tüp bebek yaparız"
Alması gereken subliminali alır o potansiyeli var

Birde ovulasyon testi kullandınız mı bu 4 ayda
Kullanmadıysanız mutlaka deneyin
Bizde birkaç ay tutturamadık zamanını
Bu testi kullandığım ay hamile kaldım

Bir daha buna izin verme işte sende
Hani çok da sivri olmayayım diyorsan şey de mesela
"Doğal yollarla olmazsa bizde sizin gibi tüp bebek yaparız"
Alması gereken subliminali alır o potansiyeli var
Sinem hanım o konuşurken eşi de çok mahcup oluyo zaten adamın gözünden belli oluyor. Off işte insanın basireti bağlanıyor bir anda. Bazen olur ya geri dönüp tekrar yaşamak ve söylemek istersiniz

Aa çok teşekkür ederim ben bunu hiç duymadım. Takvimim var ona göre ilerliyordum ama deneyeceğim

Bu arada ben nerdeyse 3 yıllık evliyim. Genel olarak korunduk, eşimin çalışma ortamı tam kesin değildi nitekim taşındıkta zaten. O yüzden ertelemiştik. Ama korunmadığım zamanlarda da kazara hiç hamile kalmadım. Mutlaka olurdu ya diyenler falan da oldu ama kısmet işte

Sinem hanım o konuşurken eşi de çok mahcup oluyo zaten adamın gözünden belli oluyor. Off işte insanın basireti bağlanıyor bir anda. Bazen olur ya geri dönüp tekrar yaşamak ve söylemek istersiniz
Merak etme o yine yapacaktır densizliğini
O zaman yapıştır gitsin :)

Kıyamam size ya samimi söylüyorum gerçekten o kırgınlığı ben bile buradan hissettim. İnsanlar gereksiz şeyleri yaparlar, gereksiz söylemlerde bulunurlar. Sizin umutlarınızın bir insanın lafına bakacak kadar güçsüz olduğunu hiç sanmıyorum siz sadece arkadaşınıza kırılmışsınız, eşinizde böyle bir durumun yaşanmasına üzülmüş. Buna sebebiyet verdiği için utanması gereken o siz değilsiniz. Bunuda nasıl sağlarsınız biliyor musunuz bu konu hakkında tekrar konuşma başlatın ona geçen dediğin gibi şanslıymışsın diye övgü sağlayın. İşini şansa bırakanlardan değil başarıya bırakanlardan olduğunuzuda belirtin ve ifadenizde kendinize inancınızın tam olduğunu ona hissettirin. ve tebessümünüz eksik olmasın. Anlamamazlıktan gelecektir fakat utanması yoksa arkadaşlığınızı gözden geçirin. Bazen malesef insanlara ders vermek gerekebiliyor bir şeyleri anlamaları için.

Teşekkür ederim güzel mesajınız için. Tekrar konusu açılırsa bir daha açılmaması için gerekeni söylicem umarım
Herkes mutlu mutlu uyuyor ben dikildim tilki gibi işte bu saatte

Teşekkür ederim güzel mesajınız için. Tekrar konusu açılırsa bir daha açılmaması için gerekeni söylicem umarım
Herkes mutlu mutlu uyuyor ben dikildim tilki gibi işte bu saatte

Sizi anlıyorum bende bir anda öyle durumlarda şoka girerim ne yapacağımı bilemem sonradan aklıma gelir hep. Ama bir sonraki görüşmede aynı şartları sağlayıp mutlaka dersini veririm. Sizinde öyle yapacağınıza hiç kuşkum yok sizde o yüzden daha fazla düşünmeyin eğer uykunuz varsa mışıl mışıl uyuyun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…