• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl bir evlilik benimkisi?

Merhaba, bu forumdaki ilk başlığım. Bugüne kadar nasıl bir evlilik sürdüğümü ailem dışında kimseye anlatmamayı tercih ettim. Anlatılması gereken olağandışı bir şey olarak görmedim. Dün yaşadıklarımdan sonra artık bu ihtiyacı hissediyorum.

11 yıldır evliyim, eşim yabancı. 1 oğlum var. Geçen sene yaz ertesine kadar 7 yıl eşimden ayrı yaşadım, evlendikten sonra sadece 3 yıl birlikte yaşayabildik. İşim nedeniyle iki sene yurtdışına gitmek zorundaydım, eşim ise kendi ülkesinde iş kurmaya karar verip benim yurtdışına çıktığım yıl kendi ülkesine gitti. Ben iki sene sonra döndüğümde o dönmedi, sonraki 5 sene boyunca da asla Türkiye'ye yerleşmek istemedi. Ben de devlet memuru olduğum için işimden ayrılıp onun yanına gitmem hiç kolay değildi. 5 sene daha ayrı yaşadık. Ayrı yaşadığımız bu toplam 7 senelik zaman diliminde birbirimizin kontrolünü kaybettik. Belki de birlikte yaşasaydık çoktan bitecek olan evliliğimiz birbirimize pek fazla katlanmak zorunda olmadığımızdan bu kadar sürebildi. Birlikte yaşadığımız ilk 2 senenin sonunda sıkça kavga ettiğimiz bir döneme girmiştik. Kavga nedenlerimiz kıskançlık, birbirimizi değiştirmeye çalışmak, yaşam tarzına karışmak gibi nedenlerdi. Ben yurtdışına gidip döndükten sonra artık ayrı hayatlar yaşadığımız için tartışmalarımız da bitmiş oldu. Tek derdimiz görüştüğümüz zamanlarda birlikte olduğumuz vakitlerden ve birbirimizden alabileceğimiz en çok keyfi almaktı. Bir zaman sonra bunun çalıştığını fark ettik. Her şeyden önce evlenmemizin asıl sebebinin bu olduğunu hatırladık, yani birbirinden keyif alan iki insan olarak hayatlarımızı birleştirmek. Ama sonra anladık ki ne o ne de ben hayatlarımız birleştiğinde dikbaşlı bireyselliklerimizden ve egolarımızdan vazgeçip aile adındaki kurumu yaşatabilecek donanıma sahip insanlarız.

Ayrı yaşadığımız bu 7 senede çok şey öğrendik ve birbirimizin hayatına karışmadan birbirimizi mutlu edebilmenin formülünü bulmuştuk. Geçen sene tekrar ve bu sefer keşfettiğimiz formülü uygulayarak birlikte yaşamaya karar verdik. Bu nedenle ben meslekten istifa ettim, o da ülkesindeki işini kapattı. Birlikte İngiltere'ye taşındık. 6 aydır birlikteyiz. Bu 6 ay hem benim hem de onun ayrı yaşadığımız 7 sene boyunca kazandığımız 'yeni' alışkanlıklarımıza sahne oldu. Tartışmıyoruz, tekrar birlikte olabildiğimiz için mutluyuz, birbirimizi gerçekten çok sevdiğimizi yüzümüzde bir tokat gibi yeniden hissetmeye başladık bile. Peki bu nasıl oldu? Mucize bu işin neresinde? Bütün bunlar bir bedel ile birlikte geldi. Birbirimizi çok sevmenin, iyi ve kötü anlarımızda birbirimizin yanında olmanın dışında yaptığımız bir şey var: umursamamak ve sorgulamamak. Çünkü eğer yine birbirimizin yaptıklarını kafaya takıp sorgulayacak olursak büyü bozulacak, ne o ne ben nefes alabileceğiz ve eskisi gibi birbirimizden kaçmaya çalışacağız.

Ne kadar bu durumdan memnun olduğumu düşünsem de aklımda yanlış bir şeyler olduğunu söyleyen bir ses var. Dün gece eve gitmedim, bir mesajla bu gece gelmeyeceğimi haber verdim. Cevap gelmedi. O an dünyanın en şanslı kadını olduğumu düşündüm. Kendim gibi davrandığım için hesap vermek zorunda değildim, haber vermem yetiyordu. Bu akşam eve gelene kadar hiç haberleşmedik. Geldiğimde eşim evde yoktu. Aramadım bile. 1 saat sonra eve geldi ve bana dün ne yaptığımı sordu. Kavga etmesini ümit ederek şuursuz bir şekilde arkadaşlarımla takıldığımı söyledim. Verdiği tepki 'Peki, eğlenebildin mi?' oldu. Hiçbir şey söylemedim. Ne yaptım ben diye düşünmeden edemiyorum. İstediğim gerçekten de bu muydu bilmiyorum. Görünürde her şeyin çok güzel olduğu, eskiden olsa ideal olarak tasvir edeceğim bir hayatım var. Ama içten içe birbirimizin üzerinde bu seviyede kontrolümüzün olmaması beni rahatsız etmeye başladı. Ne istediğimden artık emin değilim.

Sürekli bu düşüncelerle boğuşuyorum, artık anlatıp rahatlamam gerekiyordu. Sizinle paylaşmak istedim. Bunları okuduğunuzda vaktinizi çaldığımı düşündürttüysem özür dilerim.

Bana kalirsa yillar once bitmesi gereken bir evlilikmis sizinkisi bos yere bunca yil olmayan bir iliskiyi varmis gibi devam ettirip ikinizde belkide gercek evliligin gercek mutlulugun gercek bir ailenin yanindan gecip gitmissiniz. Cok yazik olmus cidden basta vermeniz gereken karari cok gec kalindiginda vermissiniz kullerinden bir evliligi canlandirmaya calisiyorsunuz.
Siz iliskinin ta basinda karsilikli meslek hayatinizdan feragat etmemissiniz, kimse taviz vermeye yanasmamis kimse orta yolda bulusmaya yanasmamis (ki buda bana kalirsa evlilik bagi icin yeterli sevgi ve guvenin olmamasindan kaynaklaniyor) ortada iliski ve evlilik kalmamis ustunden yillar gecmis evlilik evlilik olmaktan cikmis resmen arada sirada bulusup iyi vakit geciren seks arkadasina donmussunuz simdi yaptiginiz fedakarlik size pismanliktan baska birsey getirmezki.
Siz coktan yillar once bosanmissiniz cunku adam ve sanirim sizde yillardir bekar gibi takilmissiniz ve simdi durduk yere sirf bir araya geldiginiz icin adamin kocanizmis gibi davranmasini ve mucizevi sekilde birden aile hayatina gecmeyi bekliyorsunuz.
Bana kalirsa yasiniz ilerledi ve bu adamla oyle boyle bir cocugunuz var ve elinizde hayatta baska da birsey kalmamis caresiz isi gucu birakip gelmissiniz adamla bir araya ama simdi cok gec oldugunu goruyorsunuz.

İnsanlar fikirlerini değiştirebilir. Bende sevmezdim eskiden..hatta kızardım ben senin çocuğun değil karinim bana boyke davranma diye..ama şimdi seviyorum bu tavrını. Benim için endiselendigini bilmek hoşuma gidiyor..
Sizde artık değişmissiniz..konuşarak çözülmeyecek bir durum değil bence. .
Biz London-Essex siz?

Bana kalirsa yillar once bitmesi gereken bir evlilikmis sizinkisi bos yere bunca yil olmayan bir iliskiyi varmis gibi devam ettirip ikinizde belkide gercek evliligin gercek mutlulugun gercek bir ailenin yanindan gecip gitmissiniz. Cok yazik olmus cidden basta vermeniz gereken karari cok gec kalindiginda vermissiniz kullerinden bir evliligi canlandirmaya calisiyorsunuz.
Siz iliskinin ta basinda karsilikli meslek hayatinizdan feragat etmemissiniz, kimse taviz vermeye yanasmamis kimse orta yolda bulusmaya yanasmamis (ki buda bana kalirsa evlilik bagi icin yeterli sevgi ve guvenin olmamasindan kaynaklaniyor) ortada iliski ve evlilik kalmamis ustunden yillar gecmis evlilik evlilik olmaktan cikmis resmen arada sirada bulusup iyi vakit geciren seks arkadasina donmussunuz simdi yaptiginiz fedakarlik size pismanliktan baska birsey getirmezki.
Siz coktan yillar once bosanmissiniz cunku adam ve sanirim sizde yillardir bekar gibi takilmissiniz ve simdi durduk yere sirf bir araya geldiginiz icin adamin kocanizmis gibi davranmasini ve mucizevi sekilde birden aile hayatina gecmeyi bekliyorsunuz.
Bana kalirsa yasiniz ilerledi ve bu adamla oyle boyle bir cocugunuz var ve elinizde hayatta baska da birsey kalmamis caresiz isi gucu birakip gelmissiniz adamla bir araya ama simdi cok gec oldugunu goruyorsunuz.

Çok tutarlı bir analiz yapmışsınız. Ben bu şekilde özetleyemezdim. Dışarıdan bir gözün yorumuna bu yüzden ihtiyacım vardı, teşekkür ederim.

İnsanlar fikirlerini değiştirebilir. Bende sevmezdim eskiden..hatta kızardım ben senin çocuğun değil karinim bana boyke davranma diye..ama şimdi seviyorum bu tavrını. Benim için endiselendigini bilmek hoşuma gidiyor..
Sizde artık değişmissiniz..konuşarak çözülmeyecek bir durum değil bence. .
Biz London-Essex siz?

Bakalım. Kendisiyle bu durumu konuşmaya karar verdim. Ne olacak çok merak ediyorum. Biz Islington'da kalıyoruz.

Çok tutarlı bir analiz yapmışsınız. Ben bu şekilde özetleyemezdim. Dışarıdan bir gözün yorumuna bu yüzden ihtiyacım vardı, teşekkür ederim.

Bakalım. Kendisiyle bu durumu konuşmaya karar verdim. Ne olacak çok merak ediyorum. Biz Islington'da kalıyoruz.
Yakın sayılırız. Islingtona sık sık geliriz.orada bir kaç flat almıştık zamanında. Kiracılar sağolsun minicik bir problem için arıyorlar.
Umarım herşey istediğiniz gibi gider.hayat hiç kolay değil gerçekten. .sorunsuz insan yok şu dünyada. .

onca zaman özlemediniz mi birbirinizi ben bir kaç gün görmesem özlüyorum ve birlikte geçebilecek o kadar güzel zamanlar ayrı olmuşsunuz üzüldüm çocuk meselesine giremiyorum bile

Konu sahibi birçok kişinin yazdığına cevap vermediniz.
Ayrı ayrı,karışılmadan takılmak nasıl oluyor,biraz açabilir misiniz?

Bu kadar yıl ayrı kaldınız,ben anlamadım bu sürede ikiniz de başkalarıyla mı takıldınız?
Eşinizin takılmadığına inanmıyorum ben,hayır eşiniz de sizin için böyle düşünüyor ,ama umursamıyor falan.
Ben ortada bir evlilik göremiyorum,geçici ev arkadaşlığı gibi bir şey galiba.
Zaten evlilik demek ,birlikte yaşamak,yaşlanmak,gülmek,ağlamak ,sadakat vs. değil midir?
Çok tuhaf durumunuz gerçekten

Bu sürede başkalarıyla takıldık mı? Mutlaka olmuştur öyle şeyler, mutlaka takılmışızdır başkalarıyla. Ama bana veya ona sorsanız, bunun cevabı hayır. Yalan mı gerçek mi ne benim ne onun umrunda. Bu saatten sonra bana 'senin ben yokken sevgilin olmuş, hayırdır' mı diyecek? Ya da ben ona mı diyeceğim aynı şeyi? Olmuştur illa ki. Bazen ikimizin de birbirimizin yalan söylediğini bildiğini hissediyorum. Bilsek ne olacak? Bu yüzden mi boşanacağız? Hayır, buna gelene kadar bir sürü başka neden var boşanmamız için. Bu o kadar önemsiz bir detay ki. Bilmenin üzüntüsüyle yaşayacağız en fazla.

Bu arada evlilik olarak tarif ettiğiniz şeyleri bizim yapmadığımızı düşündürten şey ne oldu? Sadakat kısmını anlıyorum ama ya diğerleri?

Bu sürede başkalarıyla takıldık mı? Mutlaka olmuştur öyle şeyler, mutlaka takılmışızdır başkalarıyla. Ama bana veya ona sorsanız, bunun cevabı hayır. Yalan mı gerçek mi ne benim ne onun umrunda. Bu saatten sonra bana 'senin ben yokken sevgilin olmuş, hayırdır' mı diyecek? Ya da ben ona mı diyeceğim aynı şeyi? Olmuştur illa ki. Bazen ikimizin de birbirimizin yalan söylediğini bildiğini hissediyorum. Bilsek ne olacak? Bu yüzden mi boşanacağız? Hayır, buna gelene kadar bir sürü başka neden var boşanmamız için. Bu o kadar önemsiz bir detay ki. Bilmenin üzüntüsüyle yaşayacağız en fazla.

Bu arada evlilik olarak tarif ettiğiniz şeyleri bizim yapmadığımızı düşündürten şey ne oldu? Sadakat kısmını anlıyorum ama ya diğerleri?
Allah aşkına ,buna gelene kadar demişsiniz.Ben inanamıyorum şuan ,baya baya ayrı ayrı kişilerle takıldınız ve buna normal gözüyle bakıyorsunuz,buna gelene kadar başka sorunlar var diyorsunuz.
Ne desem bilemedim ,neyse takılın siz işte böyle ,sorun yokmuş

Woa bardagin yarisi bos sozu bu kadar duygusuz sekilde soylenemezdi. Nasil bir negatif odaklanma olmus resmen bir tutuklatip hapise attirmadiginiz kalmis.

Allah aşkına ,buna gelene kadar demişsiniz.Ben inanamıyorum şuan ,baya baya ayrı ayrı kişilerle takıldınız ve buna normal gözüyle bakıyorsunuz,buna gelene kadar başka sorunlar var diyorsunuz.
Ne desem bilemedim ,neyse takılın siz işte böyle ,sorun yokmuş

Niye böyle bir tepki verdiğinizi anlamış değilim. Başkalarıyla takıldığımızı onaylayacak herhangi bir şey söylemedim. Varsayımda bulundum, öyle olmuş olsa bile bunun sürpriz olmayacağını söyledim. Sürpriz olmaması, beklenen bir şey olması normal olarak kabul edilmesi gerektiği anlamına gelmiyor. Bunu normal görseydik bu tarz şeyleri birbirimize açıkça ifade etmekten çekinmezdik. Biz böyle şeyleri asla konuşmayız.

ortada bir amaç yok, sevgi yok sıradan saçma yaşanmaya "çalışılan" bir hayat var. aslında sevginin birbirine bağlılık olduğunu çok iyi biliyorsunuz karşı taraftan göremediğiniz için kendiniz kandırıyorsunuz. ortada güvende yok üstelik. gece kocam eve gelmeyecek bende olabilir hayatım eğlendin mi diyeceğim. benimle yaşadığı son gün eve gelmeden önceki gün olurdu

Woa bardagin yarisi bos sozu bu kadar duygusuz sekilde soylenemezdi. Nasil bir negatif odaklanma olmus resmen bir tutuklatip hapise attirmadiginiz kalmis.

ben negatiflik degil daha cok gercekcilik derim bu bakis acisina tabi herkes farkli gorebilir olaylari

ortada bir amaç yok, sevgi yok sıradan saçma yaşanmaya "çalışılan" bir hayat var. aslında sevginin birbirine bağlılık olduğunu çok iyi biliyorsunuz karşı taraftan göremediğiniz için kendiniz kandırıyorsunuz. ortada güvende yok üstelik. gece kocam eve gelmeyecek bende olabilir hayatım eğlendin mi diyeceğim. benimle yaşadığı son gün eve gelmeden önceki gün olurdu

Siz çok baskıcısınız ama. Ben sadece beni kaybetmekten korkup korkmadığını anlayamadığım için yakınıyorum. Kaybetmekten korkmuyorsa sevmiyor demektir. Bağlılıkla, güvenle bir alakası yok. Dürüstlük başka bir şey sevgi başka bir şey.

Back
X