• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl bir devirde yaşıyoruz böyle?

Konu sahibi derdini düzgün yazmamış çünkü. Orta karar evi ve iyi bir arabası var. İyi arabayı ve evi satıp daha iyi bir ev alsam arabayı da düşürsem mi diyor. Ama şu aşamada arabayı satıp evi iyi yapsa da orta karar araba alma şansı olur mu muallak. Piyasa çok dengesiz.
Yoksa 40 binle sıfırdan ev araba alınamaz.
Sonunda yani.. Evet ifade de biraz sıkıntı olmuş ama kastım şuydu esasen. Evet orta halli bir evim ve lüks sayılabilecek bir aracım var. Ama buna rağmen birikim yapma durumum olmuyor. Aynı anda ev araba borcu ödeyip birikim yapan varlıklar var benim çevremde 🫣 bundan dolayı sorunu kendimde aramakla beraber, aracı satıp lüks bir ev alıp kalana da araç almak, imkan bulursam yükseltmek fikrindeyim ama karşıt çok fikir var. Örneğin, güzelim evin var bu devirde ev satmak risk. Aracı satsan ev satılıp yeni ev alana kadar araba parası da hiç olur vs gibi.
Mümkün olan en iyi şekilde yapmak fikrindeyim yakın vadede seçim sonrası birkaç ayda özellikle çok riskli gözüküyor.

Y
Merhabalar sevgili kk kadınları..
Elbette sadece ben değilim bunu yaşayan ama sizlerin de fikrini almak istedim.

şu devirde sahiden birikim yapıp ne bileyim ev araba alabilen, toprağa yatıran, rahat rahat geçinebilen insanlar var mı?

Kafamda sürekli bir hesap makinesi açık ve kendimi hep alıp satarken, yetiştirmeye çalışırken buluyorum.

Üstelik evimize aylık kırk bine yakın para girerken bile bu şekilde olmak eksiği kendimizde hissettiriyor. Var mı yalnız değilsin diyen birileri?

Kapatırken de çok değerli fikirlerinizi almak istediğim imkan bulduğumda gerçekleştirmek istediğim bir konu var. Çevremdeki yanıtlar çok değişken olunca birde kk nın akıllı kadınlarına sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Sizce:

Orta halli bir apartman dairesi + üst segment bir araba mı?

Lüks sitede yüksek kat bir daire + orta segment bir araba mı?
Tabi ki yalnız değilsin. Çevremde kiralık ev arayanlar var sobalı eski yapı eve 6 bin istiyorlar..
Orta halli daire + üst segment araba.

Merhabalar sevgili kk kadınları..
Elbette sadece ben değilim bunu yaşayan ama sizlerin de fikrini almak istedim.

şu devirde sahiden birikim yapıp ne bileyim ev araba alabilen, toprağa yatıran, rahat rahat geçinebilen insanlar var mı?

Kafamda sürekli bir hesap makinesi açık ve kendimi hep alıp satarken, yetiştirmeye çalışırken buluyorum.

Üstelik evimize aylık kırk bine yakın para girerken bile bu şekilde olmak eksiği kendimizde hissettiriyor. Var mı yalnız değilsin diyen birileri?

Kapatırken de çok değerli fikirlerinizi almak istediğim imkan bulduğumda gerçekleştirmek istediğim bir konu var. Çevremdeki yanıtlar çok değişken olunca birde kk nın akıllı kadınlarına sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Sizce:

Orta halli bir apartman dairesi + üst segment bir araba mı?

Lüks sitede yüksek kat bir daire + orta segment bir araba mı?
Valla herkesin kafasında hesap makinesi malesef 😊 valla hayırlısi artık hakkımızda şuan sanırım biz ilk seçeneği seçtik 😅🤗🤗

O degil de herkes ayrı telden çaliyor. 😁Konuda 40binle birikim yaparak ev araba alma dusuncesi var.
40binle 3 cocuklu olup yetiyor diyen var.
Biri cikiyor 40bin alsam super birikim yaparim diyor.
Biri cok az diyor. 😁😁

Baya değişik bir durum.

Aynen 40bin bekar ve tekken iyi gelebilir ama evli olup cocuksuz olanlar icin bile iyi miktar degil bence, kaldi ki 3 cocuk kira olmasa da zor ama herkese gore degisiyor.

Benim yakın çevremde bu gelir civarında olan çoğu kişinin evi var. (Apartman dairesi)
Tabi ki bu gelir düzeyi ile öyle aniden, sıfırdan ev alınmaz ama çocuk yokken birikim yapılırsa, ev peşinatı biriktirilebilir ve belli bir yerden sonra kredi çekilebilir.

Sonunda yani.. Evet ifade de biraz sıkıntı olmuş ama kastım şuydu esasen. Evet orta halli bir evim ve lüks sayılabilecek bir aracım var. Ama buna rağmen birikim yapma durumum olmuyor. Aynı anda ev araba borcu ödeyip birikim yapan varlıklar var benim çevremde 🫣 bundan dolayı sorunu kendimde aramakla beraber, aracı satıp lüks bir ev alıp kalana da araç almak, imkan bulursam yükseltmek fikrindeyim ama karşıt çok fikir var. Örneğin, güzelim evin var bu devirde ev satmak risk. Aracı satsan ev satılıp yeni ev alana kadar araba parası da hiç olur vs gibi.
Mümkün olan en iyi şekilde yapmak fikrindeyim yakın vadede seçim sonrası birkaç ayda özellikle çok riskli gözüküyor.
Onlara ek bir gelir yada yardım geliyordur. Hem kredi ödeyip hem birikim yapmak o gelirle zor. Gelirimiz yakın sizinle. Biz tek çocukluyuz. Tek lüksümüz de özel okulu. Ev bizim, orta halli de araç var. Birikim yapamıyoruz. Aracı da yükseltemiyoruz hatta istediğimiz halde. Anca ekstra gelen olursa yapıyorum. Doğumgünü yada bayramda gelen yüklü harçlıkları çocuğumuz için dövize çevirmekten başka kenara para koyamıyoruz. Ha sorsan benim niyetim ne ev arabayı büyütmek ufak bir bahçe arsa peşindeyim ben de o da zor. Depremden sonra o da uçtu gitt

Back