• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl bir devirde yaşıyoruz böyle?

Yoksulluk sınırının az üzerinde yaşıyorsunuz işte
Bilemedim 🤷‍♀️

seçim sonuçlarına bakılırsa herkes halinden memnun gibi

O degil de herkes ayrı telden çaliyor. 😁Konuda 40binle birikim yaparak ev araba alma dusuncesi var.
40binle 3 cocuklu olup yetiyor diyen var.
Biri cikiyor 40bin alsam super birikim yaparim diyor.
Biri cok az diyor. 😁😁

Baya değişik bir durum.

Ooooo ben varya 40 bin maaş alsam ne güzel geçinir üstüne birikimde yaparım:)))
Geçinilir de ev araba alınmaz.
Ev olmuş 3 milyon 10 yaşında araba 500 bin
Nasıl alacaksınız ayda 10 bin biriktirseniz 30 yıl filan birikim yapmanız lazım
Kredi çekseniz geri ödemesi 30 bin

O degil de herkes ayrı telden çaliyor. 😁Konuda 40binle birikim yaparak ev araba alma dusuncesi var.
Biri cok az diyor. 😁😁

Baya değişik bir durum.
Konu sahibi derdini düzgün yazmamış çünkü. Orta karar evi ve iyi bir arabası var. İyi arabayı ve evi satıp daha iyi bir ev alsam arabayı da düşürsem mi diyor. Ama şu aşamada arabayı satıp evi iyi yapsa da orta karar araba alma şansı olur mu muallak. Piyasa çok dengesiz.
Yoksa 40 binle sıfırdan ev araba alınamaz.

Biri cok az diyor. 😁😁

Baya değişik bir durum.
Bekar ve tek yaşıyorsa 40 bin yetebilir
3 çocuk varsa zor
Hepsi devlette okuyorsa olur ancak ve ev kira değilse
Ev araba alıp birikim yapmak zor ama

Benim şu an iki tane arkadaşım ek iş yapıyor tanıdığım bildiğim
Biri mesai bitince başka yerde çalışıyor
Diğeri de hafta sonu başka yerde çalışıyor.
Yani neredeyse geçinmek için bir kişi iki mesai yapmalı artık ayda
Hayat çok zor ya :(
Bilemiyorum tek bana mı zor
Sorguluyorum bu aralar hayatı
İnsanlara akıl sır erdiremiyorum

Duruma göre değişir bence, ben evden çalışıyorum o yüzden en güzel evi isterim :KK8:

Çocuk varsa da herhalde yine iyi evi tercih ederdim.

İyi bir muhitte orta halli bir ev, sorun çıkartmayacak orta halli bir araç. Nakitle de çeşitli yatırımlar. Bütün varlığı eve arabaya yatırmak mantıklı değil.

Bekar ve tek yaşıyorsa 40 bin yetebilir
3 çocuk varsa zor
Hepsi devlette okuyorsa olur ancak ve ev kira değilse
Ev araba alıp birikim yapmak zor ama

Benim şu an iki tane arkadaşım ek iş yapıyor tanıdığım bildiğim
Biri mesai bitince başka yerde çalışıyor
Diğeri de hafta sonu başka yerde çalışıyor.
Yani neredeyse geçinmek için bir kişi iki mesai yapmalı artık ayda
Hayat çok zor ya :KK43:
Bilemiyorum tek bana mı zor
Sorguluyorum bu aralar hayatı
İnsanlara akıl sır erdiremiyorum
Aynen 40bin bekar ve tekken iyi gelebilir ama evli olup cocuksuz olanlar icin bile iyi miktar degil bence, kaldi ki 3 cocuk kira olmasa da zor ama herkese gore degisiyor.

Aynen 40bin bekar ve tekken iyi gelebilir ama evli olup cocuksuz olanlar icin bile iyi miktar degil bence, kaldi ki 3 cocuk kira olmasa da zor ama herkese gore degisiyor.
Evli ise iki kişi toplamda eve 40 geliyorsa az hele de kirada iseler çok çok az
Ama kişi bası 40 ise kişiye bağlı olmakla birlikte geçinilecek bir rakam ( şimdilik )
Malum enflasyon var
Şu an iyi para gibi görünse de
Birkaç ay sonra çöp oluyor

Evli ise iki kişi toplamda eve 40 geliyorsa az hele de kirada iseler çok çok az
Ama kişi bası 40 ise kişiye bağlı olmakla birlikte geçinilecek bir rakam ( şimdilik )
Malum enflasyon var
Şu an iyi para gibi görünse de
Birkaç ay sonra çöp oluyor
Haziranda her şey çok daha korkunç olacak zaten. Geleceğimizden çok korkuyorum.

Merhabalar sevgili kk kadınları..
Elbette sadece ben değilim bunu yaşayan ama sizlerin de fikrini almak istedim.

şu devirde sahiden birikim yapıp ne bileyim ev araba alabilen, toprağa yatıran, rahat rahat geçinebilen insanlar var mı?

Kafamda sürekli bir hesap makinesi açık ve kendimi hep alıp satarken, yetiştirmeye çalışırken buluyorum.

Üstelik evimize aylık kırk bine yakın para girerken bile bu şekilde olmak eksiği kendimizde hissettiriyor. Var mı yalnız değilsin diyen birileri?

Kapatırken de çok değerli fikirlerinizi almak istediğim imkan bulduğumda gerçekleştirmek istediğim bir konu var. Çevremdeki yanıtlar çok değişken olunca birde kk nın akıllı kadınlarına sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Sizce:

Orta halli bir apartman dairesi + üst segment bir araba mı?

Lüks sitede yüksek kat bir daire + orta segment bir araba mı?
Yani bir devlet adamı ekonomiyi duzeltebilse seçime dek çoktan düzeltirdi.. kötü gunler bitti ..sıra çok daha kötü günlerde.. Hala devamke .....

biz önce iyi bir ev aldık sonra arabayı yükselttik. önce ev bence

Yani bir devlet adamı ekonomiyi duzeltebilse seçime dek çoktan düzeltirdi.. kötü gunler bitti ..sıra çok daha kötü günlerde.. Hala devamke .....
İnsanlar mutluymuş ya, bu fiyat artışını " değerlenme" sanan pırıl pırıl kafalar olduktan sonra mal varlıkları degerlene degerlene bir hal alır sonra sahip olan sahip oldukları arasında sıkısır kalır, alamayan da avucunu yalar, plan bu sanırım.

lüx site -orta araba.

oturuduğunuz çevre hem sizin sosyal ortamınızı düzenler hemde çecuğunuz varsa veya olursa onun edineceği arkadaş çevresini doğrudan etkileyecektir. araba her zaman kaza riski olan bir araç ve değer kaybetme olasılığı çok yüksek .

Merhabalar sevgili kk kadınları..
Elbette sadece ben değilim bunu yaşayan ama sizlerin de fikrini almak istedim.

şu devirde sahiden birikim yapıp ne bileyim ev araba alabilen, toprağa yatıran, rahat rahat geçinebilen insanlar var mı?

Kafamda sürekli bir hesap makinesi açık ve kendimi hep alıp satarken, yetiştirmeye çalışırken buluyorum.

Üstelik evimize aylık kırk bine yakın para girerken bile bu şekilde olmak eksiği kendimizde hissettiriyor. Var mı yalnız değilsin diyen birileri?

Kapatırken de çok değerli fikirlerinizi almak istediğim imkan bulduğumda gerçekleştirmek istediğim bir konu var. Çevremdeki yanıtlar çok değişken olunca birde kk nın akıllı kadınlarına sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Sizce:

Orta halli bir apartman dairesi + üst segment bir araba mı?

Lüks sitede yüksek kat bir daire + orta segment bir araba mı?
Sadece bu iki seçenek varsa lüks site orta segment araba derim

Nasıl düzelsin. Biz gri listedeymişiz. Ülkeye nerden geldiği belli olmayan kara para soktular.

Konuyu okuyan memurlar seri üzgün. Hiçbirinin maaşı(savcı doktor haric) 40bin değil. Böyle düzenin abv
Yaşadığınız şehir önemli misal bir bölgede 2milyona lüks ev alabilirsiniz ama buyuksehirde eski ev alabilirsiniz 2milyona. Bir de lüks arabanın fiyatı önemli 1m civarı ise 5 yaşındaki arabalar hemen hemen o fiyat ve bu lüks değil bence. Arabanın lüks olması sıfır olması, iç ve dış donanımınin çok iyi olması demek. Bunlar da 3m civarı. Bir ev parası yani. O nedenle hem lüks araç hem ev birlikte olmaz. Önce bir ev alırdım ben yerinizde olsam. Kiralar malum,ahir gibi eve 10k vereceğime kendi eski evimin kredisini öderim daha iyi

Back