Yoksulluk sınırının az üzerinde yaşıyorsunuz işte
Bilemedim
seçim sonuçlarına bakılırsa herkes halinden memnun gibi
Geçinilir de ev araba alınmaz.Ooooo ben varya 40 bin maaş alsam ne güzel geçinir üstüne birikimde yaparım:)))
Konu sahibi derdini düzgün yazmamış çünkü. Orta karar evi ve iyi bir arabası var. İyi arabayı ve evi satıp daha iyi bir ev alsam arabayı da düşürsem mi diyor. Ama şu aşamada arabayı satıp evi iyi yapsa da orta karar araba alma şansı olur mu muallak. Piyasa çok dengesiz.O degil de herkes ayrı telden çaliyor.Konuda 40binle birikim yaparak ev araba alma dusuncesi var.
40binle 3 cocuklu olup yetiyor diyen var.
Biri cikiyor 40bin alsam super birikim yaparim diyor.
Biri cok az diyor.
Baya değişik bir durum.
Bekar ve tek yaşıyorsa 40 bin yetebilirO degil de herkes ayrı telden çaliyor.Konuda 40binle birikim yaparak ev araba alma dusuncesi var.
40binle 3 cocuklu olup yetiyor diyen var.
Biri cikiyor 40bin alsam super birikim yaparim diyor.
Biri cok az diyor.
Baya değişik bir durum.
Aynen 40bin bekar ve tekken iyi gelebilir ama evli olup cocuksuz olanlar icin bile iyi miktar degil bence, kaldi ki 3 cocuk kira olmasa da zor ama herkese gore degisiyor.Bekar ve tek yaşıyorsa 40 bin yetebilir
3 çocuk varsa zor
Hepsi devlette okuyorsa olur ancak ve ev kira değilse
Ev araba alıp birikim yapmak zor ama
Benim şu an iki tane arkadaşım ek iş yapıyor tanıdığım bildiğim
Biri mesai bitince başka yerde çalışıyor
Diğeri de hafta sonu başka yerde çalışıyor.
Yani neredeyse geçinmek için bir kişi iki mesai yapmalı artık ayda
Hayat çok zor ya
Bilemiyorum tek bana mı zor
Sorguluyorum bu aralar hayatı
İnsanlara akıl sır erdiremiyorum
Evli ise iki kişi toplamda eve 40 geliyorsa az hele de kirada iseler çok çok azAynen 40bin bekar ve tekken iyi gelebilir ama evli olup cocuksuz olanlar icin bile iyi miktar degil bence, kaldi ki 3 cocuk kira olmasa da zor ama herkese gore degisiyor.
Haziranda her şey çok daha korkunç olacak zaten. Geleceğimizden çok korkuyorum.Evli ise iki kişi toplamda eve 40 geliyorsa az hele de kirada iseler çok çok az
Ama kişi bası 40 ise kişiye bağlı olmakla birlikte geçinilecek bir rakam ( şimdilik )
Malum enflasyon var
Şu an iyi para gibi görünse de
Birkaç ay sonra çöp oluyor
Ben de çok korkuyorumHaziranda her şey çok daha korkunç olacak zaten. Geleceğimizden çok korkuyorum.
Yani bir devlet adamı ekonomiyi duzeltebilse seçime dek çoktan düzeltirdi.. kötü gunler bitti ..sıra çok daha kötü günlerde.. Hala devamke .....Merhabalar sevgili kk kadınları..
Elbette sadece ben değilim bunu yaşayan ama sizlerin de fikrini almak istedim.
şu devirde sahiden birikim yapıp ne bileyim ev araba alabilen, toprağa yatıran, rahat rahat geçinebilen insanlar var mı?
Kafamda sürekli bir hesap makinesi açık ve kendimi hep alıp satarken, yetiştirmeye çalışırken buluyorum.
Üstelik evimize aylık kırk bine yakın para girerken bile bu şekilde olmak eksiği kendimizde hissettiriyor. Var mı yalnız değilsin diyen birileri?
Kapatırken de çok değerli fikirlerinizi almak istediğim imkan bulduğumda gerçekleştirmek istediğim bir konu var. Çevremdeki yanıtlar çok değişken olunca birde kk nın akıllı kadınlarına sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.
Sizce:
Orta halli bir apartman dairesi + üst segment bir araba mı?
Lüks sitede yüksek kat bir daire + orta segment bir araba mı?
Bunun içinde ev ve arabamıın olması gerekiyor:)))Geçinilir de ev araba alınmaz.
Ev olmuş 3 milyon 10 yaşında araba 500 bin
Nasıl alacaksınız ayda 10 bin biriktirseniz 30 yıl filan birikim yapmanız lazım
Kredi çekseniz geri ödemesi 30 bin
İnsanlar mutluymuş ya, bu fiyat artışını " değerlenme" sanan pırıl pırıl kafalar olduktan sonra mal varlıkları degerlene degerlene bir hal alır sonra sahip olan sahip oldukları arasında sıkısır kalır, alamayan da avucunu yalar, plan bu sanırım.Yani bir devlet adamı ekonomiyi duzeltebilse seçime dek çoktan düzeltirdi.. kötü gunler bitti ..sıra çok daha kötü günlerde.. Hala devamke .....
Sadece bu iki seçenek varsa lüks site orta segment araba derimMerhabalar sevgili kk kadınları..
Elbette sadece ben değilim bunu yaşayan ama sizlerin de fikrini almak istedim.
şu devirde sahiden birikim yapıp ne bileyim ev araba alabilen, toprağa yatıran, rahat rahat geçinebilen insanlar var mı?
Kafamda sürekli bir hesap makinesi açık ve kendimi hep alıp satarken, yetiştirmeye çalışırken buluyorum.
Üstelik evimize aylık kırk bine yakın para girerken bile bu şekilde olmak eksiği kendimizde hissettiriyor. Var mı yalnız değilsin diyen birileri?
Kapatırken de çok değerli fikirlerinizi almak istediğim imkan bulduğumda gerçekleştirmek istediğim bir konu var. Çevremdeki yanıtlar çok değişken olunca birde kk nın akıllı kadınlarına sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.
Sizce:
Orta halli bir apartman dairesi + üst segment bir araba mı?
Lüks sitede yüksek kat bir daire + orta segment bir araba mı?
Nasıl düzelsin. Biz gri listedeymişiz. Ülkeye nerden geldiği belli olmayan kara para soktular.Yani bir devlet adamı ekonomiyi duzeltebilse seçime dek çoktan düzeltirdi.. kötü gunler bitti ..sıra çok daha kötü günlerde.. Hala devamke .....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?