Nasıl bir devirde yaşıyoruz böyle?

Biz de kararsızız. Orta halli bir dairede oturuyoruz.Kismen yalıtımlı olduğu için evin bazı miktarı kışın kufleniyor. Binanın dış boyasını şimdi yeniliyoruz ama komşular yalıtım pahalı olduğu için istemediler. Arabamız 900.000 civarında. Evle arabayı satıp daha iyi bir ev mi alsak diye düşünüyoruz. Çok kararsızım. Bu arada depremi hisseden illerden birindeyim.

Binadaki komşularla anlasabilseydik,yalıtım yapılsaydı belki satmayi hic düşünmezdim.
Arabayi da satmak istemiyoruz. Ne yapacağız hiç bilmiyorum

Ben çalışmıyorum şuan 3 çocuğumuz var esimin aylık geliri sizinkiyle ayni
Eger cocuklariniz varsa oturduğunuz yer arabadan daha önemli bence
Benim önceliğim oturdugum semt ve sitenin güvenlikli olması cocuklar için havuzu,parkı olan bir site tercih ettim.
Yani elbette yalnız değilsin şu zamanda hersey cok zor bende
3 yasinda olan çocuğumu 5 yaşına gelene kadar büyütüp bende çalışmak istiyorum
Arabamız orta segment kira yok aidatımiz bin arada extra oluyor bu ay 3.500 ödedik yenilendi ve yaza hazırlık yapıldı sitede
O yüzden bu gelir bize yetiyor şimdilik
Ama bi ev bi araba almak istesek bizi çok zorlar

Son düzenleme:
yani kuruş kuruş para hesabı yapmıyoruz. bir pantolon almak için 3 gün düşünmem gerekmiyor ama tabiki ekonomik kriz herkesi herşeyi vurdu. evim var arabam var evliyim 2 okul çocuğum var kreş ve anaokulu. ama şu an bir ev alabilir miyim alamam şu an bir araba alabilir miyim orta segment çok zorlarsam. şu an varolanları daha kolay almıştım. en kötü ev 2M olmuş kredi çekmeye kalksan devasa geri ödemesi var. şu an evim kredi ödemesi var ama etkilemiyor bile beni. yani biraz yapılmış olanlara bağlı olarak nispeten rahat yaşıyoruz eşime bazen evlenerek en iyi yatırımı yapmışız diyorum gülüyoruz. biz evlenirken iki yeni mezun mühendis ailelerin yardımı olmadan iyi kötü bir ev kurabilmiştik şimdiki gençler yapabilir mi zor.

Evimize 30 bin küsür para giriyor , sadece araba alabildik, ev şuan hayal ...

Değil mi, derdini seveyim diyesim geldi.
Saç boyatmak için Paris'e gidemediğim zamanlar oldu diyen Banu Alkan serzenişi gibi

Ooooo ben varya 40 bin maaş alsam ne güzel geçinir üstüne birikimde yaparım:)))

Arttırıyorum arkadaşım daha üst modelini alacağım diye aracını elden çıkardı.
6 ay oldu yenisini bulup alamadı ve sattığı arabayı bile alamıyor şu an elindeki para ile.
Evi ne sebeple alacaksınız bilmiyorum konu sahibi,yatırım amaçlı 2.ev mi yoksa elinizdeki evi yenilemek mi amaç? Ona göre yorumum değişir.
2.evse şayet konum(kolay satılabilir/kiralanabilir)ve tabi ki depreme dayanıklılık anlamında değerlendirme yapılır zira lüks konutların aidatları da epey yüksek oluyor.
Ama evimi değiştireceğim oturacağım diyorsanız tabi ki yine depreme dayanıklılık ve çocuk varsa okula yakınlık,güvenlik ,sosyal tesis vb kriterler göz önünde bulundurulmalı diye düşünüyorum.
Deprem konusu şöyle önemli deprem olması,olmamasi dışında kentsel dönüşüme girerse alacağınız ev yarısı bizden kampanyasında bile ödemeler epey yüklü. Annemin sitesi için araştırdım. 3+1 için 6.750 lira isteniyordu aylık 10 sene.

Ben site yaşantısı sevmeyen biriyim o yüzden size önerim oturabileceğiniz en iyi muhit olsun. İyi bir muhitte ev alırsanız zarar etmezsiniz. Araba konusunda ev ile kıyas kabul etmez bence. İyi ev/ orta segment araba, benim önerim bu şekilde

Evi ha diyince yükseltmek mümkün değil ama aeaba yükseltilebilir bu yüzden evi yüksek alır arabayı da ilerleyen dönemde yükselttirim diye düşünürdüm

Tabi ki yalnız değilsin, şu anki ekonomik koşullar malum ultra kazançları olanlar bile kendince tasarruf yapmanın yolunu arıyorlar. Sorunuza cevabım : Lüks sitede ev + orta segment bir araba

Ben çalışmaya başladığım ilk yıllar asgarinin biraz üstünü kazaniyordum ve çok rahat harcama yapıyordum.
Sürekli kıyafet ,çantalar vs alırdım üstüne gezer tozardim.
Şimdi güya tecrübeliyim daha çok kazaniyorum inanın artık nerde ucuz ne var onu alıyorum hala yıllar önceki alınmış şeyleri giyiyorum.
Tatile gideceksem sürekli başka şeylerden kısıyorum.
İnsanlar şurada yanılıyor maaşlar yukseldi evet ama alım gücü inanılmaz düştü.
Sorgulamayan insan çok fazla etrafta malesef.
Ev olarak orta segmentin ne olduğuna bağlı açıkçası yani çocuk var mı, aidatlar nasıl,konumu nasıl vs benim için bunlar önemli olurdu.
Bazı lüks siteler görüyorum kira kadar aidat ödüyor insanlar bu bana saçma geliyor açıkçası.

Hem ev hemde arabayı aynı anda alabilecek imkanınız var hala birikim yapılmıyor mu diyorsunuz? Tam olarak nedir birikim anlayışınız? Bir an da 4-5 ev ve araba falan mı? Eğer öyleyse böyle bir durum tarihte hiç görülmemiştir. Yani yüklü bir miras falan düşmesi gerek.

Ama şöyle biz de ev arıyoruz benim istediğim lüks ev + orta segment araba.

Lüks ev isteme nedenim de çocuklarım için site içerisinde parkı olan güvenliği olan bir ev. Bizim burada sitenin içinde park sadece biraz lüks diyebileceğimiz yerlerde oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…