• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl bi şey olduğunu anlayamıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim

zakkum_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
17
0
36
İstanbul
durumumu şöyle izah edeyim. üniversite öğrencisiyim iyi arkadaşlarada sahibim ama bi arkadaşım ki kendisini oldukça severim o da beni sever ama hani çok okuyan çok bilen derler ya öyle biri. açıkçası bende normal biriyim öyle üstün özelliklerim yok. ama konuşmalarımızda yanlış bi şey söylediğmde söylediğimde çelişkeye düşdüğümde falan hemen o öyle değil doğrusu şöyle gibi düzeltmelerde bulunuyor ama sürekli.kendini bizim yanlışlarımızı anlatım bozukluklarımızı düzelten olarak görüyor bunu da yineliyor. ama artık sürekli olan bu alışkanlığa hoş bakamıyorum,içten içe üzülüyorum sıkılıyorum,kendimi yetersiz hissetmeye güvensizlik duymaya başladım.konuurken bi anda susup içime kapanabiliyorum.yüzümden de sıkkın olduğum anlaşılıyor.hani anlamıyor farkındayım.soruyorda neyin var biz bi şey mi dedik nie üzülüyosun ama söyleyemiyorum daha doğrusu ne diyeceğimi bilemiyorum ama bazen moralim o kadar bozuluyor ki artık küçücük bi şey olsa bile sıkıntıdan patlıyorum oradan uazaklaşmak geliyor içimden ama hiç bi şey yapmıyorum susup oturuyorum kimseyede bi şey söylemiyorum. ne yapacağımı da bilemiyorum hani bi arkdaşıma anlattım o da ayrı dur o zaman dedi ama ayrı durdurmayacaklarını da biliyorum,arkadşımı seviyorum ama bu durumdan da çok rahatsız oluyorum ne yapmalıyım yardımcı olup fikir verebilirseniz çok sevinirim.

ben sizin probleminizi tam anlamadım.arkadaşınıza basitçe bunu yapmandan hoşlanmıyorum demek yerine sorun olmayan bi sorunu niye buraya taşıdınız?:26:

Katılıyorum sana.Açıkça sölemelisin sonrada şakaya vurarsın yada alınmadın değilmi dersin olu biter.Büyütecek bi durum değil hele ki kendini üzeck bir durum hiç değil. Zaten arkadaşın sana sormuş neyin var biz mi bi şey yaptık diye.Kendi kendini üzmene hiç gerek yok.

Her insan bi özelliğiyle toplumda, arkadas ortamında var olmak, kabullenılmek, dikkat cekmek isteyebillir senin arkadasında bu yolla bunları yapıyor ve bunu ego haline getirmiş ve de bunu farkında olmadan yapıyor egolar belli bi yerden sonra hatta bazen temelden farketmeden işlerler. Arkadaşın da sen de bunu farkedemeyebilirsiniz. Arkadaşının öne çıkan egosu senin bir egona baskın gelmiş aşağılık kompleksi yaratmışsın kendinde. Bence hiç aldırma söyleyeceklerini söyle her insan konuşurken doğru konuşmak zorunda ya da herşeyi bilmek zorunda değil. Prof. türk dilcileri bile konusurken bence dikkat etmiyordur ne dediklerine yazı yazarken olsa yine neyse de. O yüzden sen kendin gibi devam et bu yüzden arkadaşlığını kesme de mantıksız olur çünkü sen konustuğunda bu şöyledir derse şayet de ki konuşurken herşeyi düzgün söyleme gereksinimi duymuyorum sen kendinde uygulayabilirsin ama ben böyle konuşmak istiyorum tatlım yine de saol ya aklımda bulunsun bi şekilde gibisinden dalgaya al hem aranız bozulmaz hem de onu kırmadan bu durumu kurtarabilirsin bence.

Ben olsam o arkadaşıma şöyle derdim... "Anladım çok okuyorsun çok biliyorsun ama seninde eksik olduğun birşeyler var, benim hatalarıma odaklanacağına kendine dön ve ben hangi konuda eksiğim diye bir düşün o konuda kendini geliştirmeye çalış" derdim....

Öyle ya çok okuyup çok bildiğini zannediyor bu da anladığım kadarıyla onda feci bir "ego" yaratmış... Onun durumu daha vahim aslında ama farkında değil....: )

epey geç oldu da bu konuyu açmıştım tamamen kapatmak mümkün değil ama sorun çözüldü benim açımdan bunu söylemek istedim. bazı şeyleri fazla kafaya taktığımı düşünüp daha rahat ve biraz da umursamaz davranmaya başlayınca sinir, stres, sıkıntı da yok oldu. gerçekten de insan önce kendini düşünmeli sevmeli ve saymalı ondan sonra herkese bakışınız da görüşünüz de değişiyor ben aradan bir yıl da geçse de büyüdüğümü hissediyorum. artık daha realist ve kararlıyım. içimde tutmuyorum çoğu şeyi kimseyi kırmıyorum da en azından bilerek. ama kendimi de güvensiz ya da değersiz hissetmiyorum hiç bi şekilde. cidden biraz bencil olmalı insan. her şey dozunda iyi:) burada yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum artık gayet iyiyim:))

Balik burcumusun kardes :37:

Simdiii... ortada ufak sanilan ama ciddi bir problem var. Ozguven sorunu! Ozguven problemi yasayan bir cok kisi, bildigi seyin bile arkasinda duramaz bir zaman sonra.. buda ciddi iletisim bozukluguna ve insanlardan kopmaya neden olur. Bu arkadasininda senin gibi herseye "evet" diyen birine ihtiyaci varmis ve bulmus bu yuzdende devamli bilgisini senin uzerinde denemeye devam edicek. Emin ol, bilmedigi seye bile anlatacak bir cok seyi vardir bu arkadasinin..

Bence kendini eksik hissetmeyi birakmalisin.. bi konuda kendini gelistir, etrafina bi bak, bir cok insan birbiriyle neden iyi anlasiyor? Cunku herkes kendi dalinda yeterince bilgi ve deneyime sahip.. bu yuzdende paylasacak cok sey oluyor.. Bi konuda kendini gelistir derim ben.. bu sana cok sey katicaktir eminim.

Balik burcumusun kardes :37:

Simdiii... ortada ufak sanilan ama ciddi bir problem var. Ozguven sorunu! Ozguven problemi yasayan bir cok kisi, bildigi seyin bile arkasinda duramaz bir zaman sonra.. buda ciddi iletisim bozukluguna ve insanlardan kopmaya neden olur. Bu arkadasininda senin gibi herseye "evet" diyen birine ihtiyaci varmis ve bulmus bu yuzdende devamli bilgisini senin uzerinde denemeye devam edicek. Emin ol, bilmedigi seye bile anlatacak bir cok seyi vardir bu arkadasinin..

Bence kendini eksik hissetmeyi birakmalisin.. bi konuda kendini gelistir, etrafina bi bak, bir cok insan birbiriyle neden iyi anlasiyor? Cunku herkes kendi dalinda yeterince bilgi ve deneyime sahip.. bu yuzdende paylasacak cok sey oluyor.. Bi konuda kendini gelistir derim ben.. bu sana cok sey katicaktir eminim.

teraziyim:) durum biraz farklıydı açıkçası evet o benden o zamnlar daha fazla şey biliyordu ama ben de kendimi geliştirmeyi devamlı sürdürdüm ki hala devam ettiriyorum zaten ben kendimi geliştirdikçe kendime olan güvenim arttı ve artık öyle bi problem yok. zaten o zamnlar belki de ben onun bildiği konuda bi şeyler bilmediğimden onun söylediği şeylere adam akıllı cevap veremediğimden susuyordum şimdi öyle değil, bu arada arkadaşımla aram çok iyi dediğim gibi o zamn kendimi kötü hissettiğimden olayları olduğundan fazla bile görmüş olabilirim ya da benim gözüme büyük problem gibi geldiğinden:) çok teşekkür ederim paylaşımın için:)

Flocke arkadas kisa bir cümleyle anlatmis aslinda cözümünü, altina imzami attiktan sonra bu yorumun, sana tavsiyem bu genc yasta böyle sacma seyler icin kendini üzme, zira hayatin yeni basliyor daha bu yasadiklarin en masum sey hayatda.
Öyle insanlar daha cikacakki karsina, kücük dilini yutarsin ama hep dürüst olmakta fayda var, al karsina arkadasini ve bundan dolayi rahatsiz oldugunu söyle ama sakin alinmamasini söyle sadece onu düzeltigini ama sinirlarini daha fazla asmasin, müsadeni oraya kadar ver.
Bazi insanlar dangalaklar, yani karsi insanin sinirlarini ezerler, özüne kadar gelirler, ama buna bir dur demek senin elinde, haydi bakalim yap ilk jübelini ve al karsi acik acik, neler hissettigini anlat bak gör karsinda 1cm kücülmezse bende olivia degilim.
Hayatinda ve derslerinde basarilar. :16:

durumumu şöyle izah edeyim. üniversite öğrencisiyim iyi arkadaşlarada sahibim ama bi arkadaşım ki kendisini oldukça severim o da beni sever ama hani çok okuyan çok bilen derler ya öyle biri. açıkçası bende normal biriyim öyle üstün özelliklerim yok. ama konuşmalarımızda yanlış bi şey söylediğmde söylediğimde çelişkeye düşdüğümde falan hemen o öyle değil doğrusu şöyle gibi düzeltmelerde bulunuyor ama sürekli.kendini bizim yanlışlarımızı anlatım bozukluklarımızı düzelten olarak görüyor bunu da yineliyor. ama artık sürekli olan bu alışkanlığa hoş bakamıyorum,içten içe üzülüyorum sıkılıyorum,kendimi yetersiz hissetmeye güvensizlik duymaya başladım.konuurken bi anda susup içime kapanabiliyorum.yüzümden de sıkkın olduğum anlaşılıyor.hani anlamıyor farkındayım.soruyorda neyin var biz bi şey mi dedik nie üzülüyosun ama söyleyemiyorum daha doğrusu ne diyeceğimi bilemiyorum ama bazen moralim o kadar bozuluyor ki artık küçücük bi şey olsa bile sıkıntıdan patlıyorum oradan uazaklaşmak geliyor içimden ama hiç bi şey yapmıyorum susup oturuyorum kimseyede bi şey söylemiyorum. ne yapacağımı da bilemiyorum hani bi arkdaşıma anlattım o da ayrı dur o zaman dedi ama ayrı durdurmayacaklarını da biliyorum,arkadşımı seviyorum ama bu durumdan da çok rahatsız oluyorum ne yapmalıyım yardımcı olup fikir verebilirseniz çok sevinirim.

Yapacağınız şey çok basit ona bu tür davranışlarından hoşlanmadığını, canını sıktığını, kafaya taktığını söylersen anlayacaktır. zaten kırdığının farkında olsa yapmaz.X

Back