NASIL BAŞA ÇIKARIM

Bazen ısıtılabilecek yemekleri akşamdan yapabilirsiniz,ya da boş gününüzde dolaba dolma,sarma,börek gibi şeyler yapıp işten gelince ısıtırsınız.Yanına da hazır çorba ya da salata yaptınız mı hallolmaz mı

Yetiştiremiyorsan boşver o yapsın kendini zorlama oda halinden memnun nasıl olsa zaten nasıl alıştırırsan öyle gider

Boş ver cogu insan var eşim yardım etmiyor filan filan. Yapsın alışsın evlenince degisir belki. Zamani geldigindede sen yaparsın ona hic takılma sefasıñı sür valla

Konu sahibinin iki sene sonraki konusu: Eşim hiç yardımcı olmuyor, ne yapabilirim...

o kaçınılmaz.. işin kötü tarafı 2 seneyi rahatlık içinde geçiren adamın gerçeğe adapte olma süresi de +5 yıl resmen

konu sahibi hevesini ve niyetinin iyiliğini anlıyorum.. ama her zaman bu heveste olmayacağın gün gelecek.. hasta olacaksıni yorgun olacaksın, yatmak isteyeceksin, hiçbir şey yememe pahasına o günü boş geçirmek isteyeceksin ve eşin "aaa bu neden ütülenmemiş" ya da "yemek yok mu" ya da "hep ıspanak mı yiyeceğiz biz ya, benim canım dolma istedi" dediğinde şuradaki nickleri tek tek toplayıp "helppppppppppp" diye haykıracaksın..

Simdi tepki verecegin kkesin de diyeyim bari. evli ve calisan arkadaslarin yok mu hic cevrende ya da ailende onlara sorabilirsin dimi ? Ya da kendi duzenini olurstur.

tabikide belki haklısın tecrübelisiniz sonuçta :) sanırım çok romantik düşünüyorum

Simdi tepki verecegin kkesin de diyeyim bari. evli ve calisan arkadaslarin yok mu hic cevrende ya da ailende onlara sorabilirsin dimi ?
neden tepki göstereyim ki tabiki sorabilirim :) ama burası sencede daha kalabalık tecrübeli değil mi çevremde hep evlenmemiş arkadaşlarım çünkü :)

Iyide konu sahibinin sormadigi herseye cevap verilmis masallah
Konu sahibi secimini yapmis, nisanlisina birseyler yapabilmenin hevesinde. Allah askina alistirma vs diyen hanimlar yeni evlendiginizde sizlerde buyuk heveslerle sunu da yapayim bunu da yapayim diye dort donmussunuzdur.
Bunu tecrube etmek konu sahibinin sorunu.ilerde pisman olur veya olmaz onun bilecegi birşey.
Konuya gelecek olursak canim bende calisan bir bayanim. Bu aksamin yemegini dun aksam yaptim mesela.eve geldigimde sadece salata ve sofra kurma isi kaliyor.
Salatayi eşim yapiyor cogu zaman.yemekler isinana kadar bende sofrayi kuruyorum.
Nisanlin yemeginizi yapiyorsa sende tatlilar yapabilirsin cay yanina

istediğim şey tam olarak bu çok teşekkür ederim öneriniz için :)

bugünü geçersek, evliliğimizin ilk yıllarında genelde eşim benden önce eve geliyordu ve o yapıyordu yemekleri, sonra bikaç yıl da ben erken geldim ben yaptım, ama bu süreçlerde haftada en az 3 gün dışarda yiyorduk (dışarda vakit geçirdiğimiz için, gezme, arkadaşlarla buluşma v.s)
son 4 yıldır ben evdeyim, haftaiçi yemekleri genelde ben yaparım, haftasonu eşim, tabi yemeğin ne olduğuna bağlı, mesela bugün olduğu gibi bişey kızartılacaksa eşim yapar ama atıyorum lazanyayı ben yaparım.

Ben çalışmıyorum ve yemek yapmaktan nefret ediyorum.Çünkü çoğu zaman ne pişirsem acaba diye düşünmek sinirimi bozuyor.18 yıllık evliyim normal herhalde.Bir hafta içinde 4 gün pisiriyorsam geri kalan günlerde dışardan söyler yada çıkıp yeriz.
Buna rağmen sevmem yemek yapmayı. Evde 4 kisiyiz.eşim ve iki çocuğumla.herkes ayrı telden çalıyor birinin sevdiğini diğeri sevmiyor filan zor yani.
İlk yıllar hevesim vardı ama çok fazla çeşit bilmezdim.şimdi heves yok ama değişik ülke mutfaklarından bile yemek tarifleri bilirim.
İçinden geliyorsa vaktin olduğunda bol bol çeşit yap at deep freeze'e..ama bunu hizmet olarak görme. Vazifen değil çünkü. Sadece istediğin için yaptığını her fırsatta belirt nişanlına yoksa pişman olursun.

İşi bırak evinin kadını ol o zaman. Ayaklarını da yıkarsın belki.

Hizmet etmek neden sevgi göstergesi olsun ki??? Yani yemek işi var yapılması gerekiyor , bu kadar. Bu kadar geyşa zihniyetli olmayın. Sevilmek için köle/paspas/geyşa olmaya gerek yok, karakterinizi eritmeden birey kalarak da sevilebilirsiniz.

Kızmayın bu kadar kadına yaw
Bu bir duygu meselesi kölelikle alakası yok
Ben çalışan kadınım üstelik yaşım 40 ama eşim yaptığım yemeği severek yiyince ben doyuyorum sanki. Bazen bi nazlanır nazlanır bende şımartırım onu. Bazen de ben nazlanırım o beni şımartır. Birde kadın olarak evime, mutfağıma hakim olmayı seviyorum bu kötü bir şey değil. Mesela eşim çayını, suyunu kalkar kendi alır gelirken bana da getirir ama ilk çayı mutlaka ben getiririm oy sultanım çayın ilaç gibi valla eline sağlık lafını duymak için:))) Bazı şeyler sevgidendir evliliğe bu kadar şartlı bakmamak lazım yoksa nasıl mutlu olunur küçük şeylerden:))

Konu sahibesi yemek işini programlarsan kolaylıkla çözülür. Buzluğu etkin kullan, düdüklü tencere edin mutlaka. Hafta sonu bir iki çeşit zeytin yağlı yap at dolaba çeşit olur. Pazar sabahı börek çörek bir şey yap değişiklik olur. Yemekleri birer pişirimlik hazırlayıp at buzluğa akşamdan çözülmesi için dolap tarafına indir, eve geldiğinde at düdüklüye yarım saatte hazır olur. Nişanlında hafta bir iki yapsa çözülür gider, kolaylıklar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…