Hayır koç :)Balik veya yengec burcumusun canim
Valla takintilar ole cabuk atilmiyo kendimden.biliyom hic biseyi unutmuyom yapilanlari intikam almak o insanlara karsi hirs yapmak gbi bi takintim var ama cevremdeki insanlara onun haricindebtanimadigim ama konustgum insanlara hep yarfimci oluyom bence kendini bole sevmeyi dene ben ole yapiyorumMerhabalar ben yeni üyeyim :)
Derdim şu; ben 2o yaşındayım, biraz ailemin bana davranışları biraz da halihazırda karakterimin yatkınlığı nedeniyle her şeyi çok çabuk takan bir insanım. Bunu biraz aştım mesela ama önceden biri bana senin şuran şöyle dese ben onu 1 hafta düşünüp üzülürdüm. Şu an bu kadar olmasam da yine rahatsız edici boyutta takıntılıyım malesef nasıl kurtulacağımı da bilmiyorum. En yakın zamanda psikoloğa görünmek istiyorum zaten, artı olarak da duygusalım biraz. En nefret ettiğim iki özelliğim bunlar.
Yakın bir arkadaşım var, yaklaşık 4 yıldır falan arkadaşız. Son yıllarda bazı hareketleri dikkatimi çekmeye başladı. Sürekli kendini ve ailesini övmesi, kendini benimle neredeyse yarıştırır derecede karşılaştırması falan filan. Uzun uzadıya anlatmayacağım ama neden bahsettiğimi yüzeysel olarak anlamanız için birkaç örnek vermek istiyorum. Mesela beyaz tenli olmasıyla şikayet eder gibi yapıp övünen insanları bilirsiniz, bu kız önde gideniydi. Sürekli komşunun, arkadaşının annesinin, bilmemkinin teyzesinin falan kaymak, süt, pamuk gibi tenine hasta olmasını anlatırdı. Burnunu estetik, saç rengini boya sanmaları falan haftada 3 kez en az duyduğum konuşmalardan. Bunlar en basitleri.
Bana göre kız cidden güzellik kompleksi olan bir kız. Ben de zaten takıntı potansiyeli olan bir insanım, böyle bir insanla da yakın olunca beni daha da takıntılı biri haline getirdi. Belki kızda hiç sorun yok tüm sorun bende, ama ben son zamanlarda daha önceden takmadığım şeyleri bile takar oldum. Bu arkadaşlığın bana etkisi bu yani.
Herkesin bir kusuru vardır diyerek arkadaşlığımı bozmak istemiyorum, ama bana zarar veriyor sanırım artık. Her hareketi batıyor, acaba burda da mı kendini övdü diye. Hemen kestirip atabileceğim bir pozisyonda değil zaten kendisi, tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu durumu nasıl aşabilirim?
Kendimi seviyorum ama yine de en ufak şeyi takmaktan kendimi alıkoyamıyorum. Sadece dış görünüşle ilgili bir şey de değil buValla takintilar ole cabuk atilmiyo kendimden.biliyom hic biseyi unutmuyom yapilanlari intikam almak o insanlara karsi hirs yapmak gbi bi takintim var ama cevremdeki insanlara onun haricindebtanimadigim ama konustgum insanlara hep yarfimci oluyom bence kendini bole sevmeyi dene ben ole yapiyorum
Him anladim hic koc tanidigim yok ona gore ilerlemeye calistim sana fikir vermek icin ama tutmadiHayır koç :)
Kendimi seviyorum ama yine de en ufak şeyi takmaktan kendimi alıkoyamıyorum. Sadece dış görünüşle ilgili bir şey de değil bu
Ben yengeç burcuyum ama takıntılarım yokBalik veya yengec burcumusun canim
Hayr ben dis gorunusle alakali demedim kendi ic ozelliklerini sev yani takintiliyim diyosun ya o konuda bence bazen gerekiyo takintili olmak en azindan bn takintilarimi kendi adima iyi bi sekilde kullanmaya calisiyorum
Senin takintili olmanla, arkadasinin kendisini övmesi ve senin bundan rahatsiz olman farkli seyler.
Arkadasin ve arkadasin gibi insanlarla ilgili söyle düsünÿorum artik; kendini övmesi bana bir zarar vermiyor. Yani cildim pamuk, suram lokum, su kadar param var, su kadar bilmem nelerim var diye övünen insanlarin aslinda kimseye bir zarari yok. O onun kisilik özelligi diyip geceksin. Senin yasindayken bende hic sevmezdim kendini öven kisileri, ama yas ilerledikce sana bir zarari olmadigini anliyorsun, umursamiyorsun. Hayatta baska seyler daha önemli oluyor, arkadasin kendini övmesi basit kaliyor. Övsün dursun, bize ne demi?)
Senin sorununa gelince, cok fazla duygusalsin. Bendede var biraz takinti huyu, ama kim ne der diye umursamiyorum artik, yas ilerledikce önemsiz geliyor hepsi. Bende mesela kilo takintisi var, cocukken tombistim o yüzden biraz kilo alsam kendimi cok cirkin hissederim, halbuki herkes sana zayiflik hic yakismiyor der ve gercektende öyle ,ama ona ragmen ben zayif olmak isterim, cünkü cocukken kilolu oldugumdan okulda dalga gecerlerdi bazen :))))) Iste ordan kalma bir takinti.
Seninde görüntünle alakali mi?? Yoksa genel olarak herseye mi takintin?
Bence durumu gayet sağlıklı değerlendiriyorsunuz.
Arkadaşlığınızın manevi kar-zarar dengesine bakın, gerekiyorsa arkadaşınızla daha az görüşün ya da sohbeti siz yönlendirin.
Anladım mantıklı aslında ama benim kednimi düzeltmem gerek :)
Çok haklısınız, ben diyorum kendimi övsün ne olacak ki, onun övmesi beni değiştirmiyor sonuçta. Ama bunu uygulayabilmek mesele benim için. O övdükçe ben bu sefer kendimi eksik, yetersiz hissediyorum sorunun temeli burda başlıyor aslında.
Şu gamsız, hiçbir şeyi takmayan insanlara o kadar özeniyorum ki anlatamam.
İnsanların ne düşündüğünü fazla önemsiyorum, genel olarak sorunum bu. İnsanları da rahatsız etmekten korkuyorum artık
olabildiğince az sohbet etmeye çalışıyorum, bakalım :)