• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NARSİST BİR ANNE...

Aramayın bir süre. Hatta o arayana kadar. Anne olmak böyle birşey değil. Ayrıca atmak ya da satmak zorunda değilsiniz. Artık güdümünden çıkın. Konuşmazsa da ustelemeyin. Sadece zor anlarında yanında olun.

Normalde olsa bu cumartesi günü gönlünü almak için giderdim. Oda şuan gideceğimden %100 emindir. Ama ben gitmicem. İçimde şuan yangınlar kopuyor ama dayanmak zorundayım. Zaten haklı olduğum aklıma geldikçe çıldırıyorum.

Bu kitapları bugün hemen temin edeceğim. Belki dediğiniz gibi yardımcı olur. Yıllardır kabuğunda saklanan biri olarak içim inanılmaz huzursuz. Sanki kötü şeyler olacakmış gibi sanki hata yapıyormuşum gibi hissediyorum. Oysaki ne güzel manipüle edilmişim.

İlk zamanlar böyle hissetmeniz normal. Beni de yıllarca manipüle ettiler, içimden hayır ben haklıyım derken , bir sürü insan üstüme gelip sen haksızsın diyordu, bir yandan da vicdanlı biriyim tabi ki iyi niyetli düşünüyorum alttan alıyorum falan.

Şimdi haklı olduğumu çok iyi anlıyorum, iyi ki tepkimi vermişim, hatta keşke baştan yakıp yıksaydım.

Annenle beklediğin tarzda bir anne kız ilişkin hiç bir zaman olamayacak, bunu kabullenip beklentini sıfıra indirmelisin öncelikle. Tabi bir günde olmuyor bunlar, zaman lazım. O yüzden de ısrarla terapist öneriyorum.

İlk zamanlar böyle hissetmeniz normal. Beni de yıllarca manipüle ettiler, içimden hayır ben haklıyım derken , bir sürü insan üstüme gelip sen haksızsın diyordu, bir yandan da vicdanlı biriyim tabi ki iyi niyetli düşünüyorum alttan alıyorum falan.

Şimdi haklı olduğumu çok iyi anlıyorum, iyi ki tepkimi vermişim, hatta keşke baştan yakıp yıksaydım.

Annenle beklediğin tarzda bir anne kız ilişkin hiç bir zaman olamayacak, bunu kabullenip beklentini sıfıra indirmelisin öncelikle. Tabi bir günde olmuyor bunlar, zaman lazım. O yüzden de ısrarla terapist öneriyorum.

Aslında daha önce gittim ama hiçbir işe yaramadı. 5-6 seanstan sonra bırakma kararı aldım.

Aslında daha önce gittim ama hiçbir işe yaramadı. 5-6 seanstan sonra bırakma kararı aldım.

Psikolog değil, bilişsel terapi diye geçiyor sanırım, @derinsularda daha iyi bilir, bu alanda uzman biriyle yapmanız dahi iyi olur. Ben terapiste gitmedim, duygularımı açmak benim için kolay değil, güvendiğim dostlarımla konuşuyorum bazen, çoğu zaman da okuyarak, düşünerek, içime dönerek, dua ile doğru yola dönmeye çalışıyorum.

2020 yılı sıfırlanma yılı, bence bir karar verin ve artık eski siz olmayın. Annenizle ilişkiniz dayanılır gibi değil, kendinize zarar. Bu bir yolculuk, kolay değil; ben yıllardır savaşıyorum, bu yüzden boşandım, tüm hayatım değişti.

Kıskançlık değil.
Onun kontrolünde olmamam.
Onaylamadığı bir şeyi yapmam.
Sadece iş değil, es seçimimi de onaylamadı mesela.
Yada kac cocugumun olacagi, çocuklarımın arasındaki yaş farkı.
Her biri olay oldu bizde 🤣
Cünkü istediği gibi değilim
Benim annemde de bu durum var onun istemediği onaylamadığı ona göre doğru olmayan şeyleri yaptığım an çıldırıyor. şuan görüştüğüm biri var asla istemiyor ailesini ve kendisini aşağılıyor bizden düşük görüyor banada her allahın günü sende kalitesizdin gittin kendin gibi kalitesiz birini buldun kendine yakışan aileyi buldun git onların kölesi ol hizmet et vs. diyor. ben vazgeçmedikçe devam ettikçe de kesin ilişkiye girdin bu kopmamanın sebebi budur dedi bende bana inanmıyorsan doktora gidebiliriz dedim sesini çıkarmadı. her allahın günüde beni yeren msjlar atıyor kendi istediği kişiyle görüşmediğim için beddua ediyor. Ben dik durdukça artıyo baskıları..

konu sahibine gelince insanlar anne babada olsa önce kendilerini düşünüyor. bizlerin dünyaya geliş sebepleri onlar evet çok hakları var üzerimizde belki ama o da bi yere kadar.. allah eksikliklerini göstermesin ama bu hayatada bir kez geliyoruz onların istediği gibi yaşamak zorunda değilsiniz size sözleriyle eziyet etme hakkına sahip değil.annenize cevap vermeyin birazda o anlasın yaptığı hatayı belki anlar özler sizi yaptığı hatanın farkında olur bilemezsiniz...bazen yapılan yanlışların farkında olmayan insanlara bizzat göstermek lazım ki net anlasınlar. allah yardımcınız olsun en zoru aileyle sınanmak

Back
X