• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NARSİST BİR ANNE...

Yazdıklarımı yanlış anlamışsınız.
"Herkes kadar" vazgeçilemez olduğunu hissettirin dedim, vazgeçilemez olduğunu hissettirin demedim.
Zaten bu insanların problemi; beni bırakamaz, bana muhtaç, bensiz nefes bile alamaz, benim muhabbetimi vs. hiç kimsede bulamaz.. gibi aşırı özgüvenleri ve müthiş bencil hisleri.
Narsistlik bi hastalık, tedavisi bile var fakat sorun bi narsiste tedavi olmak ister misin diye, narsistliğiyle (hastalıklarıyla) bile gurur duyarlar.
O yüzden yapacağınız şey tamam annecim, alırım annecim, sensin annecim değil; önce ben ve ailem annecim, imkanlarım el verirse alırım annecim, eşimin bi planı yoksa gelirim annecim olmalı.
Yani önceliğiniz annenize değil ailenize verilmeli ve bu anneye şiddetli şekilde hissettirilmeli.
Bunu hissederse bana küser, konuşmaz derseniz eğer şunu diyebilirim ;
Küssün, konuşmasın.
Siz de konuşmayın, aramayın, hayatınıza devam edin.

O arayana kadar aramadığınızda "vay be bu bensiz de yaşayabiliyormuş" deyip biraz saldırganlaşacak ama vazgeçilemez olmadığını da her olayda adım adım anlayacak.

@littlestrawberry size de konu üzerinden örnek olsun bu yazdıklarım.
Sizin konunuzu bilmediğim için genel yazıyorum.

gerçekten dediğiniz gibi inanılmaz saldırganlaşıyor. Bunları yaparsam nasıl rezillikler çıkaracak kim bilir. Sizce tüm bunlara değer mi ve bu süreci kolay atlatırmıyım. Az önce mesaj atmış beni arama dedim sana ben senin oyaladığın bir anne müsvettesiyim. gelme seni görmek istemiyorum. Böyle en azından üzülmüyorum bana sabrım yeter yazmış. Bende seni oyalamadım, beni görmek istemediğin ve üzülmediğini anladım zaten dedim.

Aaa kardeşim sen misin kuzum 😅
Bu 1955-1965 doğumlu annelerin özellikleri.. neden bilmiyorum 🤣

Ben anne olduktan sonra döngüyü kırdım.
Yönlendirme, akil verme, fırça atma gibi bir konuşmanın içine sürüklenmeye başladığımda, tamamdır sekerim, konuşmanın sonuna geldik, bunlara vaktim yok, dedim.
Gerekirse 1 ay konuşmadım.
Babam araya girdi. Gittik ziyarete, özür falan dilemedim, normal davrandım.
Bir kaç tekrarla bunları yaşadık, bir kaç kere hakkımı helal etmem kozu kullanıldı, bir kac kere aglama krizleri, bir kac kere de sinir krizi.
Ciks.
Geri adım atmadım.

Neden biliyor musunuz :)
Doğumda yanimda kaldığı 2 günde bana berbat bir anneymisim gibi hissettirdigi için.
Yeni doğum yapmış, 30 saat sanci ardından ustune bir de sezaryen olmuştum, oğlum ağladığında, emzirmeyi beceremediğim için ac olduğunu ve sutumun doyurucu degil (cok afedersiniz) sidik gibi oldugunu soyledi.

Bana sütünü helal etmemekte özgür bıraktım onu.
Kendimi de.
Kin tutmuyorum, cünkü ruh sagliginin yerinde olduğunu düşünmüyorum.
Ama unutmuyorum da, cünkü kendi ruh sağlığımı koruyorum :)

Basta hayatınızın basrolunun kendiniz olduğunu fark edin.
Anneniz dahi olsa, size mudahele etmesine izin vermeyin. O ne der diye düsünmeyin. Onayını almak zorunda değilsiniz.

Hayatınızda bir kere dibe vurun
Çok kırılın, kırın, ağlayın, ağlatın, bağırın, sonunda herkes birbirini olduğu gibi kabul eder ve nefes almaya baslarsiniz
Kotu olmaktan bu kadar korkmayın.

gerçekten yazdıklarınızı okurken kendimi tutamadım ağladım. gerçekten tercih hakkımız bile yokken bunları yaşamak çok zor. Aramamak ve bunun verdiği huzursuzluk çok zor. Ama sanırım bir şekilde bunu yapmam gerekiyor. Başka seçeneğim yok gibi

Pesınden neden kostugunuzu anlamadım ben?

Çünkü annem, kendime engel olamıyorum. Böyle yaptığında dünyadaki en kötü şeymiş gibi hissediyorum. Huzursuzluğu sevmiyorum tatlıya bağlansın yeter diyorum. Hata yapıyorum biliyorum... Aramazsam kötü bişey olur mu diyorum. Rezillik çıkarır mı, pişman olurmuyum, üzülürmüyüm. bir sürü şey işte

Aaa kardeşim sen misin kuzum 😅
Bu 1955-1965 doğumlu annelerin özellikleri.. neden bilmiyorum 🤣

Ben anne olduktan sonra döngüyü kırdım.
Yönlendirme, akil verme, fırça atma gibi bir konuşmanın içine sürüklenmeye başladığımda, tamamdır sekerim, konuşmanın sonuna geldik, bunlara vaktim yok, dedim.
Gerekirse 1 ay konuşmadım.
Babam araya girdi. Gittik ziyarete, özür falan dilemedim, normal davrandım.
Bir kaç tekrarla bunları yaşadık, bir kaç kere hakkımı helal etmem kozu kullanıldı, bir kac kere aglama krizleri, bir kac kere de sinir krizi.
Ciks.
Geri adım atmadım.

Neden biliyor musunuz :)
Doğumda yanimda kaldığı 2 günde bana berbat bir anneymisim gibi hissettirdigi için.
Yeni doğum yapmış, 30 saat sanci ardından ustune bir de sezaryen olmuştum, oğlum ağladığında, emzirmeyi beceremediğim için ac olduğunu ve sutumun doyurucu degil (cok afedersiniz) sidik gibi oldugunu soyledi.

Bana sütünü helal etmemekte özgür bıraktım onu.
Kendimi de.
Kin tutmuyorum, cünkü ruh sagliginin yerinde olduğunu düşünmüyorum.
Ama unutmuyorum da, cünkü kendi ruh sağlığımı koruyorum :)

Basta hayatınızın basrolunun kendiniz olduğunu fark edin.
Anneniz dahi olsa, size mudahele etmesine izin vermeyin. O ne der diye düsünmeyin. Onayını almak zorunda değilsiniz.

Hayatınızda bir kere dibe vurun
Çok kırılın, kırın, ağlayın, ağlatın, bağırın, sonunda herkes birbirini olduğu gibi kabul eder ve nefes almaya baslarsiniz
Kotu olmaktan bu kadar korkmayın.

Ben sızın gibi kadınları cok seviyorum ya❤️

Çünkü annem, kendime engel olamıyorum. Böyle yaptığında dünyadaki en kötü şeymiş gibi hissediyorum. Huzursuzluğu sevmiyorum tatlıya bağlansın yeter diyorum. Hata yapıyorum biliyorum... Aramazsam kötü bişey olur mu diyorum. Rezillik çıkarır mı, pişman olurmuyum, üzülürmüyüm. bir sürü şey işte
Sizde evlatsınız.

Galiba korkağın ve aptalın tekiyim. Gün geçtikçe kendimi öldürüyorum. Babam gibi kanser olup giderim bende.
Aptal korkak degılsın. İnsansın. Guzel bır insan. Ama dunya guzel insanların cehennemi malesef.
Annenle arana mesafe koy. Aramazsam arama bu dunyada annene ölüm varsa sana da var. Ya empati yapmayı ogrensın ya da gitsin.

gerçekten yazdıklarınızı okurken kendimi tutamadım ağladım. gerçekten tercih hakkımız bile yokken bunları yaşamak çok zor. Aramamak ve bunun verdiği huzursuzluk çok zor. Ama sanırım bir şekilde bunu yapmam gerekiyor. Başka seçeneğim yok gibi

Çok iyi biliyorum o huzursuzluğu..
Ben 27 yaşındaydım anne olduğumda.
Ve o güne kadar kendimi geri plana atsam da bir şey olmazdı.
Biraz üzülsem de idare ederim, derdim.
Annedir, haktır, büyüktür. Ne dersen de. .
Ne zaman ki artık sadece beni değil, benden olan her şeye etkiledi, dibe vurmaktan o gün korkmadım.
Yeterince canınız yanmadı. Yandiginda gözünüz hic bir şeyi görmez :)
O huzursuzluk sizi yiyip bitirse de kaybedecekleriniz daha büyükse, katlanır hale geliyor. Ve bir kere başarırsanız, alışıyorsunuz.
Şimdi eyvallahim yok :)

Is kurdum daha yeni, öncesinde kilo verecektim,
Veremezsin diye baltaladı,
14 kilo verdim, iş kuramazsın, kursan da batarsın dedi,
Kurdum, 3 ay oldu, batmadım.
Çocukların orada burada bakıcı elinde mahvolacak dedi.
Allah utandırmasın. Olmazlar inşallah.
Önceden olsa kendi kendimi yerdim.
Şimdi sadece vızıltı.
Bir anlam ifade etmiyor.
Bu da acı bir şey.
Yanımda annem yok.
Kalan sağlar bizimdir diyip devam ediyorum :)

Tmm anneniz, anladım tek cocuksunuz ama siz aynı zamanda tabiri caizse kazık kadar kadınsınız. İlişkinizi kesip atın demiyoruz ama mesafe koyun bir süre bence anneniz kendini torpuleyene kadar ve sizde ona onun size davrandığı gibi davranın. Özur dilerim ama bana çok saçma geliyor bu tarz anne kız ilişkileri eşinizle , yuvanizla olan planları anneye göre yapmak ne demek çok saçma şeyler bunlar . Aynı şeyi kv ile yasasaydiniz napardiniz yada burdakiler ne yorum yapardı bir düşünün ona göre adım atın .tabiki hayatınızdan çıkarmayın ama bu kadar korkak güçsüz de olmayın anne kız olmak bu değil inanin böyle bişey değil

gerçekten dediğiniz gibi inanılmaz saldırganlaşıyor. Bunları yaparsam nasıl rezillikler çıkaracak kim bilir. Sizce tüm bunlara değer mi ve bu süreci kolay atlatırmıyım. Az önce mesaj atmış beni arama dedim sana ben senin oyaladığın bir anne müsvettesiyim. gelme seni görmek istemiyorum. Böyle en azından üzülmüyorum bana sabrım yeter yazmış. Bende seni oyalamadım, beni görmek istemediğin ve üzülmediğini anladım zaten dedim.

Yine söylüyorum, o arayana kadar onu aramayın.
Yazdığı mesaj sadece sizin canınızı yakmak için yazılmış, buna düşmeyin, "sen bilirsin, fikrini değiştirirsen haber ver" deyip kesin atın.

Karşınızdakine anne olarak değil sizi hasta eden, hastalıklı bir birey olarak bakın ve maalesef tedavisi onun normal bir insan olduğuna inandırabilmek. Bunu da siz ve çevresindeki diğer insanlar yapar sadece.
Onu alttan alarak, pohpohlayarak çok büyük kötülük yapıyorsunuz farkında değilsiniz.
Yingyang gibi düşünün siz arayıp sormamakla kötülük yaptığınızı düşünürken zamanla aslında anneniz için iyi bir şey yapmış olacaksınız.

Normal biri olduğuyla yüzleşirken saldırganlaşacak, çirkin sözler sarfedecek belki hepsine "he he anne" deyip geçmelisiniz. Yaptıklarının ve söylediklerinin sizi üzdüğünü gördüğü sürece bundan zevk alacak ve yapmaya devam edecek. Evet maalesef bunları size yapan kişi anneniz, canınızı yakmaya çalışan kişi anneniz ama o psikolojik rahatsızlığı olan bi hasta. Yoksa hiç bir insan evladına böyle davranabilir mi? Canını yakmaktan zevk alabilir mi?

Eşimde çok üzülüyor halime. O da bazen çok huzursuz oluyor. Bütün planlarımızı anneme gçre yapıyoruz. Bi yere gittiğimizde bazen annemden saklamak zorunda kalıyoruz. Ben tek evladım. Başka kardeşim yok. Annemin ikinci evliliği. Ben küçükken babamla ayrıldılar. Babamda 2 sene önce vefat etti. O yüzden ben konuşmayı kesemiyorum. Vicdan ve merhamet duygusu işte. Bu yüzden çok çıkmazdayım. Ne yapacağımı bilmiyorum

Bakın sizi anlıyorum ama bu hayatta öncelikle kendimizden sorumluyuz. Öncelik kendi kul hakkımız. Annenizi mutlu etmek istiyorsunuz anlıyorum, ama anneniz asla mutlu olamayacak. Ve sizin vicdanınıza oynayarak istediklerini yaptıracak, siz de hep verip hiç almayarak zamanla tükenmiş bir insan olacaksınız.

Ben bu düzene dur dediğim için evliliğim bozuldu, eşimin annesinin narsistliğe, bencilliğine hayır dediğimde benden kötüsü olmadı. Ben evliliğimi bitirdim, hayatımda kimseyi mutlu etmek zorunda değilim. Kimsenin kölesi değilim. İlişkilerde alma verme dengesi vardır, sağlıklı ilişkilerde yani. Anneniz yetişkin bir kadın, kendi sorumluluğunu almalı.

Merhaba ,
Aranızda narsist bir anneye sahip olanlar var mı ? Benim annem bir narsist ve bebeklikten ölüme kadar uzanacak yaşantım alt üst olmuş durumda. Kendimi bildiğimden beri çok zor zamanlar geçirdim. Lakin evlendim ( tabi zorlu bir süreçle, evlenene kadar burnumdan geldi. ) Evlendikten sonra her cumartesi büyük bir görevimmiş gibi anneme gidiyorum. Çünkü annem beni yönetmeyi çok sever. Maddi manevi avucunun içine almış. Sedef hastası oldum. 8 senedir sedef hastalığı ile uğraşıyorum. Yoğun anksiyete yaşıyorum. Anksiyete yüzünden birçok tedavi gördüm. Buraya yazsam hayatımı dağ olur. Şuanki soruna gelmek istiyorum. Bu haftasonu cumartesi misafirim geldiği için anneme gidemedim. Pazar günü gelirim dedim. Halbuki pazartesi ve çarşambada görüşmüştük. Cumartesi çok yorgun olduğum için pazar günü gidemedim. Eşimde rahatsızdı, eşimi bahane ettim. Yalan değil gerçekten çok rahatsızdı. Üstelik annem akşam misafirliğe gidecekti. Yani 2-3 saat için gidecektim. Bana mesaj attı. Gelmene gerek yok, arama beni seninle konuşmucam. Ve aynen öyle oldu, pazar gününden beri ne telimi açıyor nede mesajlaıma cevap veriyor. Eşimle bir iki defa telefonda konuştu. Ama benimle asla konuşmuyor. Bugün en son hasta oldum huzursuz bağırsak sendromum varmış diye yine cevap atmadı. Beni resmen peşinden koşturuyor. Aklınca beni cezalandırıyor. Artık gittikçe çıkmaza giriyorum. Canımdan bezdim. Anne olduğu için atsan atamıyorsun satsan satamıyorsun. Ne yapıyım ne edeyim şaşırdım artık. Ne evliliğimi yaşayabiliyorum ne hayatımı....
Neden ısrarla msj atıyosunuz?
Bi süre görüsmem böyle bi durumda.

Anlattığınız beş beteri bir anneanne, yıllardır kaprisleriyle annemi idare eder.
Annem hiç tavrını koyamadı, hem ezildi, hem bizimle doğru düzgün ilgilenemedi büyürken.
Hem annem çekti, hem biz etkilendik.
Okurken anneannem geldi aklıma direk ve sinir oldum yine.
Yapmayın bunu kendinize, koyun ağırlığınızı, anneniz de olsa, hakkı yok!

Galiba korkağın ve aptalın tekiyim. Gün geçtikçe kendimi öldürüyorum. Babam gibi kanser olup giderim bende.

Güçsüzsünüz, annenizin yarattığı baskıya boğun eğiyorsunuz. O da bunu gayet iyi biliyor ve baskıya son sürat devam ediyor.

Üzgünüm, gerçek bu. Tek başınıza yapamayacaksanız, bir uzmandan destek alın, güveninizi kazanarak bu süreci yönetin.

Is kurdum daha yeni, öncesinde kilo verecektim,
Veremezsin diye baltaladı,
14 kilo verdim, iş kuramazsın, kursan da batarsın dedi,
Kurdum, 3 ay oldu, batmadım.
Çocukların orada burada bakıcı elinde mahvolacak dedi.
Allah utandırmasın. Olmazlar inşallah.
Önceden olsa kendi kendimi yerdim.
Şimdi sadece vızıltı.
Bir anlam ifade etmiyor.
Bu da acı bir şey.
Yanımda annem yok.
Kalan sağlar bizimdir diyip devam ediyorum :)
Manyak mı yaa? Niye böyle ki, sizi mi kıskanıyor? ne mantığı var böyle bir tutumun? :KK35:

Konu sahibi, hazır fırsat bulmuşsunuz kafanızı dinleyin ya. Madem arama diyor, tamam anne diyin çıkın. Peşinden koşturmayın.

Ya kim annesinin hafta da 3 kere işine koşuyor. Ayda bir/ 2 anca gidiyorum, ben ki ne evliliyim ne çocuklu. Biraz salın, önce ben ve ailem demeyi öğrenin.

Merhaba ,
Aranızda narsist bir anneye sahip olanlar var mı ? Benim annem bir narsist ve bebeklikten ölüme kadar uzanacak yaşantım alt üst olmuş durumda. Kendimi bildiğimden beri çok zor zamanlar geçirdim. Lakin evlendim ( tabi zorlu bir süreçle, evlenene kadar burnumdan geldi. ) Evlendikten sonra her cumartesi büyük bir görevimmiş gibi anneme gidiyorum. Çünkü annem beni yönetmeyi çok sever. Maddi manevi avucunun içine almış. Sedef hastası oldum. 8 senedir sedef hastalığı ile uğraşıyorum. Yoğun anksiyete yaşıyorum. Anksiyete yüzünden birçok tedavi gördüm. Buraya yazsam hayatımı dağ olur. Şuanki soruna gelmek istiyorum. Bu haftasonu cumartesi misafirim geldiği için anneme gidemedim. Pazar günü gelirim dedim. Halbuki pazartesi ve çarşambada görüşmüştük. Cumartesi çok yorgun olduğum için pazar günü gidemedim. Eşimde rahatsızdı, eşimi bahane ettim. Yalan değil gerçekten çok rahatsızdı. Üstelik annem akşam misafirliğe gidecekti. Yani 2-3 saat için gidecektim. Bana mesaj attı. Gelmene gerek yok, arama beni seninle konuşmucam. Ve aynen öyle oldu, pazar gününden beri ne telimi açıyor nede mesajlaıma cevap veriyor. Eşimle bir iki defa telefonda konuştu. Ama benimle asla konuşmuyor. Bugün en son hasta oldum huzursuz bağırsak sendromum varmış diye yine cevap atmadı. Beni resmen peşinden koşturuyor. Aklınca beni cezalandırıyor. Artık gittikçe çıkmaza giriyorum. Canımdan bezdim. Anne olduğu için atsan atamıyorsun satsan satamıyorsun. Ne yapıyım ne edeyim şaşırdım artık. Ne evliliğimi yaşayabiliyorum ne hayatımı....
Benim anneme benziyor.
Yaklaşık 2 senedir görüşmüyoruz.
Arada canım sıkılsa da huzurum yerinde.

İyi de onun varlığı da huzursuz ediyor sizi. Aranız iyiyken çok mutlu olduğunuzu sanmıyorum. Eminim yine sizi rencide ediyordur.

Manyak mı yaa? Niye böyle ki, sizi mi kıskanıyor? ne mantığı var böyle bir tutumun? :KK35:

Konu sahibi, hazır fırsat bulmuşsunuz kafanızı dinleyin ya. Madem arama diyor, tamam anne diyin çıkın. Peşinden koşturmayın.

Ya kim annesinin hafta da 3 kere işine koşuyor. Ayda bir/ 2 anca gidiyorum, ben ki ne evliliyim ne çocuklu. Biraz salın, önce ben ve ailem demeyi öğrenin.

samsonn manyak değil narsist :halay:
Nasıl başın ağrıdığında ilaç içersin, narsistin ilacı da ezmek.Biraz ilginin üzerinden kaydığını hissettiğinde saldırganlaşır ve ezer. Ezdikçe yücelir çünkü maalesef.

Back
X