• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NARSİST BİR ANNE...

Manyak mı yaa? Niye böyle ki, sizi mi kıskanıyor? ne mantığı var böyle bir tutumun? :KK35:

Konu sahibi, hazır fırsat bulmuşsunuz kafanızı dinleyin ya. Madem arama diyor, tamam anne diyin çıkın. Peşinden koşturmayın.

Ya kim annesinin hafta da 3 kere işine koşuyor. Ayda bir/ 2 anca gidiyorum, ben ki ne evliliyim ne çocuklu. Biraz salın, önce ben ve ailem demeyi öğrenin.

Kıskançlık değil.
Onun kontrolünde olmamam.
Onaylamadığı bir şeyi yapmam.
Sadece iş değil, es seçimimi de onaylamadı mesela.
Yada kac cocugumun olacagi, çocuklarımın arasındaki yaş farkı.
Her biri olay oldu bizde 🤣
Cünkü istediği gibi değilim

Sizi bu şekilde maniple ediyor; bakın dikkat ederseniz "aklınca beni cezalandırıyor" diyorsunuz. Siz evlatlık görevlerinizi yerine getirin, ki vicdanınız rahat olsun. Onun dışında konuşmazsa konuşmasın (aklınca cezalandırsın) kendi bilir; sonunda konuşacak tabi ne yapacak kızısınız sonuçta.

Her Cumartesi annenize mi gidiyorsunuz? Bunu yapan kv olsa kimse çekmez. Ya insanın işi olur, hasta olur, canı sıkılır, görev gibi gidilmez ki.

Çok iyi biliyorum o huzursuzluğu..
Ben 27 yaşındaydım anne olduğumda.
Ve o güne kadar kendimi geri plana atsam da bir şey olmazdı.
Biraz üzülsem de idare ederim, derdim.
Annedir, haktır, büyüktür. Ne dersen de. .
Ne zaman ki artık sadece beni değil, benden olan her şeye etkiledi, dibe vurmaktan o gün korkmadım.
Yeterince canınız yanmadı. Yandiginda gözünüz hic bir şeyi görmez :)
O huzursuzluk sizi yiyip bitirse de kaybedecekleriniz daha büyükse, katlanır hale geliyor. Ve bir kere başarırsanız, alışıyorsunuz.
Şimdi eyvallahim yok :)

Is kurdum daha yeni, öncesinde kilo verecektim,
Veremezsin diye baltaladı,
14 kilo verdim, iş kuramazsın, kursan da batarsın dedi,
Kurdum, 3 ay oldu, batmadım.
Çocukların orada burada bakıcı elinde mahvolacak dedi.
Allah utandırmasın. Olmazlar inşallah.
Önceden olsa kendi kendimi yerdim.
Şimdi sadece vızıltı.
Bir anlam ifade etmiyor.
Bu da acı bir şey.
Yanımda annem yok.
Kalan sağlar bizimdir diyip devam ediyorum :)
benimki de narsist neler diyor neler
ve sonra kızınca şaka yaptım aman ne var diyor
saçımı açtım lisede bir kere geldi yanıma dediği şu diğer kızlar gibi güzel olacağımı mı sanıyormuşum naparsam yapayım olmazmış (ki cidden herkes yeri gelince belirtir güzel olduğumu-belki lisede değildim bilemicem gerçi)
30 yaşındaymışım mesela ama kimseye hayrım yokmuş, adam olamamışım (araştırma görevlisiyim çalışıp paramı kazanıyorum ama adam olamadım...)
ben nasıl evlenecekmişim daha kendime bakamıyormuşum (inşallah buraya da bir gün parantez içi evlendim filan diye yazarım bir gün)
dibe çekmek için ağzına ne gelirse her zaman söyler

anne nasil atilip satilmiyorsa bir anne olarak soyluyorum ki cocukta oyle kolay atilip satilmiyor.
şisirdiginiz egolari biraz indirmeyi düşünmezmisiniz?
arama bir 10 gün merak etme herşey bitmeyecek 10 gun aramazsan
benim annem narşist degildi ama en dogru benim doğrumcu bir kadin oldu cogu zaman en son buyuk bir tartisma cikarip evime geldim
annem herkese chamallowsun bi huyu vardi kucuklukten beri ben haksizda olsam bir kussem barismak icin bin turlu sey yapardi hic biri islemediyse hasta numarasi yapar vijdanima oynar derdi dusundum hakliydi cunku kaybetme korkum vardi
kavgadan sonra 10 gun 15 gun hic aramadim
teyzemlere aratti merakindan acmadim esimi aradi actirmadim en sonunda dayanamadi kendi aradi kendisininde vazgecilmez bir varlik olmadigini anladi simdi hersey dahada yolunda

Özellikle Boş Ayna tavsiyemdir.
Narsist anneyi ve başetme yöntemlerini anlatır.
Size diğer kitaplarla birlikte mutlaka uzman yardımı almanızı öneririm.

Eklentiler

• IMG_2125.webp
    IMG_2125.webp
    32,5 KB · Görüntüleme: 43
  • 670c7a6a-19ca-4c45-8e76-65df07d563f0.webp
    670c7a6a-19ca-4c45-8e76-65df07d563f0.webp
    7,5 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_1508.webp
    IMG_1508.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 40
Kıskançlık değil.
Onun kontrolünde olmamam.
Onaylamadığı bir şeyi yapmam.
Sadece iş değil, es seçimimi de onaylamadı mesela.
Yada kac cocugumun olacagi, çocuklarımın arasındaki yaş farkı.
Her biri olay oldu bizde 🤣
Cünkü istediği gibi değilim
İnadına her kararınınız en doğru karar, inadına en mutlu siz ve aileniz olsun inşallah.

samsonn manyak değil narsist :halay:
Nasıl başın ağrıdığında ilaç içersin, narsistin ilacı da ezmek.Biraz ilginin üzerinden kaydığını hissettiğinde saldırganlaşır ve ezer. Ezdikçe yücelir çünkü maalesef.
Evlerden ırak! Siz de bizzat yakınınizdan tecrübe ederek öğrenmediniz inşallah. 😕

Kendi haline bırak görmezden gel.

Öğretmenler bir hareketten çocuğu vazgeçirmek isterse o hareketi görmezden gelirler. Çocuk ilgi çekmek için abartır hareketi yapmaya devam eder istikrarla görmezden gelip tepki vermezsen davranış bir süre sonra söner kaybolur.

Burada aynı yöntemi kullan. Anneni arama. Üstüne düşme. Bi süre sonra o seni arar merak etme. Vicdan yaparsan sorunu çözemezsin. Rahat ol.

Evlerden ırak! Siz de bizzat yakınınizdan tecrübe ederek öğrenmediniz inşallah. 😕
2. evliliğimi yaptım, eşimin eski eşi narsist bir kadın, bunu o kadar övülünesi bir şey görüyorki instagram biyografisinde bile "sempatik narsist" yazmış. Ben birebir hiç uğraşmadım ama eşim nasıl davranacağını bilmediğinden hep alttan almış, çok ezilmiş. höyt dedim ve sırt sırta verip atlattık. Şimdi konuştuklarında defalarca özür dileyerek rahatsız ettim kusura bakma diyerek giriyor lafa :)

Yani bukadar hasta olup perisan olmaya ne gerek var annede olsa hayatini kotu etkileyen kisiye mesafe koyacaksin neden bunu yapmiyorsun? Sende belki ona bagimlisin yada oyle hissediyosun muhtemelen ki bu duruma gelmissin. Destek al annenden uzaklas esinle kendi hayatina bak olmasi gereken bu

Merhaba ,
Aranızda narsist bir anneye sahip olanlar var mı ? Benim annem bir narsist ve bebeklikten ölüme kadar uzanacak yaşantım alt üst olmuş durumda. Kendimi bildiğimden beri çok zor zamanlar geçirdim. Lakin evlendim ( tabi zorlu bir süreçle, evlenene kadar burnumdan geldi. ) Evlendikten sonra her cumartesi büyük bir görevimmiş gibi anneme gidiyorum. Çünkü annem beni yönetmeyi çok sever. Maddi manevi avucunun içine almış. Sedef hastası oldum. 8 senedir sedef hastalığı ile uğraşıyorum. Yoğun anksiyete yaşıyorum. Anksiyete yüzünden birçok tedavi gördüm. Buraya yazsam hayatımı dağ olur. Şuanki soruna gelmek istiyorum. Bu haftasonu cumartesi misafirim geldiği için anneme gidemedim. Pazar günü gelirim dedim. Halbuki pazartesi ve çarşambada görüşmüştük. Cumartesi çok yorgun olduğum için pazar günü gidemedim. Eşimde rahatsızdı, eşimi bahane ettim. Yalan değil gerçekten çok rahatsızdı. Üstelik annem akşam misafirliğe gidecekti. Yani 2-3 saat için gidecektim. Bana mesaj attı. Gelmene gerek yok, arama beni seninle konuşmucam. Ve aynen öyle oldu, pazar gününden beri ne telimi açıyor nede mesajlaıma cevap veriyor. Eşimle bir iki defa telefonda konuştu. Ama benimle asla konuşmuyor. Bugün en son hasta oldum huzursuz bağırsak sendromum varmış diye yine cevap atmadı. Beni resmen peşinden koşturuyor. Aklınca beni cezalandırıyor. Artık gittikçe çıkmaza giriyorum. Canımdan bezdim. Anne olduğu için atsan atamıyorsun satsan satamıyorsun. Ne yapıyım ne edeyim şaşırdım artık. Ne evliliğimi yaşayabiliyorum ne hayatımı....
Kendini düşün canım

Ben annenizden ziyade eşinizin sabrına hayran kaldım. Benim annem evliliğime asla karışmadığı halde, aile ziyaretlerim özellikle evliliğimin ilk 2 senesinde gayet normal olduğu halde eşim hep annemi suçladı. Anne bağımlısısın gibi laflar etti. Şu an boşanma sebebi olarak bile kendini suçlamaz. O da tam bir narsist. Allah yardımcınız olsun annenizle ilgili ama sınırlarını hatırlatmazsanız sizi nefes alamayacak noktaya getirir. Anneniz bile olsa duracağı noktayı bildirin.
Yazdıklarınızı okuyunca eski anılarım aklıma geldi ve yine sinirlerim tepeme çıktı.Benim eşimde ilk yıllar aynı böyleydi bir keresinde annem aradı 1 ay olmuş gitmemişim kızım eşine söylede haftasonu seni getirsin çok özledim dedi ilk senem alışamamışlar yokluğuma ve eşim göndermedi söylediği cümle dün gibi aklımda annende olsa herkesin her dediği anında olmaz gitmeyeceksin !!!! Çok şükür ailem kırılsada üzülsede (daha birkaç embesilce anlamsız tavırları oldu onlara karşı) karışmadılar evliliğime beni hiçbir zaman küçük düşürmediler ne eşime ne ailesine.Son birkaç yıldır kıymetlerini anladıda düzeldi ama ben geçmişi unutamıyorum bu anılar aklıma geldikçe içimde nefret oluyor ona karşı kırgınlığım geçmiyor maalesef 😕

Merhaba ,
Aranızda narsist bir anneye sahip olanlar var mı ? Benim annem bir narsist ve bebeklikten ölüme kadar uzanacak yaşantım alt üst olmuş durumda. Kendimi bildiğimden beri çok zor zamanlar geçirdim. Lakin evlendim ( tabi zorlu bir süreçle, evlenene kadar burnumdan geldi. ) Evlendikten sonra her cumartesi büyük bir görevimmiş gibi anneme gidiyorum. Çünkü annem beni yönetmeyi çok sever. Maddi manevi avucunun içine almış. Sedef hastası oldum. 8 senedir sedef hastalığı ile uğraşıyorum. Yoğun anksiyete yaşıyorum. Anksiyete yüzünden birçok tedavi gördüm. Buraya yazsam hayatımı dağ olur. Şuanki soruna gelmek istiyorum. Bu haftasonu cumartesi misafirim geldiği için anneme gidemedim. Pazar günü gelirim dedim. Halbuki pazartesi ve çarşambada görüşmüştük. Cumartesi çok yorgun olduğum için pazar günü gidemedim. Eşimde rahatsızdı, eşimi bahane ettim. Yalan değil gerçekten çok rahatsızdı. Üstelik annem akşam misafirliğe gidecekti. Yani 2-3 saat için gidecektim. Bana mesaj attı. Gelmene gerek yok, arama beni seninle konuşmucam. Ve aynen öyle oldu, pazar gününden beri ne telimi açıyor nede mesajlaıma cevap veriyor. Eşimle bir iki defa telefonda konuştu. Ama benimle asla konuşmuyor. Bugün en son hasta oldum huzursuz bağırsak sendromum varmış diye yine cevap atmadı. Beni resmen peşinden koşturuyor. Aklınca beni cezalandırıyor. Artık gittikçe çıkmaza giriyorum. Canımdan bezdim. Anne olduğu için atsan atamıyorsun satsan satamıyorsun. Ne yapıyım ne edeyim şaşırdım artık. Ne evliliğimi yaşayabiliyorum ne hayatımı....
Benim ki de ruh hastası maalesef.. Bununla ilgili ben de bir konu açacaktım ama yazarken bile yıpranıyorum.
Bende de anksiyete gelişti onun yüzünden. Çocukluğumdan beri Allah'ım neler neler.. Bana çok kötü davranmasının suçunu kendimde buluyordum. Ben iyi, becerikli vs biri olmadığım için bu muameleyi hakettiğimi düşünüyordum. İnsanlarda bendeki bu suçluluk psikolojisini görüp beni çok kullandılar.
Geçen sene anneannem kanser oldu (şimdi iyi çok şükür). O zaman annemin ona da korkunç davrandığını farkettim. Kötülük olan oydu yani ben ya da bir başkası değil. Bir anda soğudum, sınır çekmeye çalıştım. Hala gel-gitler yaşıyordum. Aslında kötü değildir belki, hem o annem vs diye.
10 gün önce erken doğum riskiyle hastaneye yatmıştım, çok şükür tehlikeyi atlatıp eve geldik. Doktor tuvalete gitmek dışında ayağa kalkmamam gerektiğini söyledi. Hemen ertesi gün kız kardeşim hastalıktan dökülüyor olduğu halde şehir dışından gelip beş gün boyunca azıcık bile söylenmeden yemeğimi yaptı sağolsun. Yurtdışına bileti olduğu için gitmek zorunda kaldı ve mecburen annem bize geldi. Ya ufacık bir iş yapsa saatlerce surat asıyor laf sokuyor. Dün akşam yemek ısıtacaktı "ben olmasam ne yapardınız" dedi. (bu söz onun hayat mottosu) yahu sağlığım söz konusu offf neyse
Ben onun hayatımdan çıkmasını artık göze aldığımı ima ediyordum son zamanlarda ama iyice saldırganlaştı. Daha anormal davranmaya başladı endişeleniyorum, nereye kadar gidebilir, bu bir yerde duracak mı bilmiyorum. Bir sonraki aşamayı bilmiyorum sadece artık hayatımdan çıksın istiyorum. Galiba buradan taşınırsak adresimi vermeyeceğim

bende annemle 2 gun önce kavga ettim.. telefonda sinir krizi gecirdim.. birine öyle bagirdigimi hic hatirlamiyorum.. ama yaptim.. cünkü beni bezdirdi.. uzaklastirdi.. yanlis anlamalari, alinmalari yordu.. 2 gündur sabah aksam.ariyor acmiyorum.. boyle yaparak kotu evlat olmuyorum.. bende insanim ve kim olursa olsun hakliysam yaparim.. annem bile olsa..

artik sizinde araniza mesafe koyma vaktiniz gelmis.. merak etmeyin kotu evlat bu sekilde olunmuyor..

Sız şuan bunalmak sıkıntıya girmek yerine bazı şeyleri sorgulamanız gerekiyor. Annenize saygı duyacaksınız tabii ki. Hiçbir yaşanılan olay boşuna değildir. Bir ders niteliğindedir. Sizin de bir evinizin olduğunun işaretidir. Şuan demekki Anneye bir ara vermelisiniz. Ve yuvanıza kendinize adapte olmalısınız. Bir müddet evinizdeki kendini içinizdeki huzuru yakalamaya çalışın diye verilen bir ara bu.

Merhaba ,
baban yok mu?

annendeki dikkat cekme..sende onun sana davrandigi gibi davrandigin gun kurtulacaksin..yapma dusme uzerine o sana trip attiysa arama sorma sakin. biliyorum zor ama artik koskoca kadin oldun..evlenip barklanmissin...dedigimi yap dua edersin bana.

Destek yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sizden gelen yorumları okudukça kendimi çok daha iyi hissediyorum. Dünden beri aramayı kestim. Zaten kendisi beni arama dedi. Muhtemelen peşinden koşmamdan gayet keyif alıyor. Moral olarak çok düşüğüm ama toparlarım diye düşünüyorum. Bende insanım artık insan olduğumu unuttum. Kendimi robot gibi hissediyorum. Sürekli mutsuzum. Ne yapalım benimde kaderim böylemiş

Aramayın bir süre. Hatta o arayana kadar. Anne olmak böyle birşey değil. Ayrıca atmak ya da satmak zorunda değilsiniz. Artık güdümünden çıkın. Konuşmazsa da ustelemeyin. Sadece zor anlarında yanında olun.

Destek yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sizden gelen yorumları okudukça kendimi çok daha iyi hissediyorum. Dünden beri aramayı kestim. Zaten kendisi beni arama dedi. Muhtemelen peşinden koşmamdan gayet keyif alıyor. Moral olarak çok düşüğüm ama toparlarım diye düşünüyorum. Bende insanım artık insan olduğumu unuttum. Kendimi robot gibi hissediyorum. Sürekli mutsuzum. Ne yapalım benimde kaderim böylemiş

Lütfen kadere bağlamayın, böyle insanlar insanı çileden çıkarıyor.

Benim eski kv, ne arardım açardı, ne mesajlarıma cevap, kapısına gittim eve almadı, %100000 evdeydi, sırf beni üzmek ve sinir etmek için yapardı niye etrafındaki herkes gibi onun kölesi olmayı reddettiğim için. Bir gün denedim farklı bir numaradan aradım, anında açtı neşeli bir sesle:)

Ben kendi ruh sağlığım için güçlü durdum, arkamdan yıllarca beni kötüledi dedikodumu yaptı, ben niye bunları yaptığını çözemiyordum o zamanlar, çok sonra anladım sebebini.

Tek başınıza yapamayacak gibiyseniz, ısrar ediyorum uzman desteği için. @derinsularda size harika kitaplar da önermiş, ben de okuyorum bunları ve içim çok daha huzurlu, kendimi suçlamayı eksik görmeyi bıraktım. Tavsiye ederim.

Back
X