- 19 Mayıs 2020
- 46.464
- 207.927
-
- Konu Sahibi Obiranne95
Evet bakın bunu yanlış biliyormuşum aydınlattığınız için teşekkürler.Seytan bir melek degil bir cindi. Atesten yaratilmis olmasindan anlamalisiniz melekler nurdan yaratilmislardir birsey emredildiginde sorgulamadan yaparlar.
Rica ederimEvet bakın bunu yanlış biliyormuşum aydınlattığınız için teşekkürler.
Babaniz hayatta mi? O nasıl bu konularda? Aileden teyze dışından başka birileri var mı?Gidemiyorum ki uzagiz. Nasil vazgeciricem onu bu saçmalıktan bilmiyorum
Yok hayır bizimkiler gizli ve dışarıdan katılım yok. Kimseye de söylemezler. Ayrıca çok özel bir durumla evlilik vs ile sonradan katılan olursa da namaz kılınıp kılınmadığı ile ilgili bir paylaşım yok zaten. Sadece kılmıyorlar inanmıyorlar ama bu sohbet konusu değil elbette. İsteyen de kılar.Bu tarz yasantida olabilirler baskalarina bunu tesvik edip dogru olan bu namaz onemli degil namazi kilmayin demiyorlardir sanirim aileniz.
Nereye ceksen oraya gider ben oyle goruyorum annemi. Sorunum bu. Kadinlarla eglence hosuna gitti herhalde. Cok fazla arkadasi yok yeni boşandı annem. Sanriim kalabalik istiyor kafasi dağılıyor.Yok hayır bizimkiler gizli ve dışarıdan katılım yok. Kimseye de söylemezler. Ayrıca çok özel bir durumla evlilik vs ile sonradan katılan olursa da namaz kılınıp kılınmadığı ile ilgili bir paylaşım yok zaten. Sadece kılmıyorlar inanmıyorlar ama bu sohbet konusu değil elbette. İsteyen de kılar.
Ama herkesin aklı var. Kafasına yatmıyorsa gitmez bir daha. Demek ki ona mantıklı gelmiş. Koca kadına ne diyebilirsin ki.
Saf bir insan mı? Kolay mı değişir fikirleri?
Insanlari kandirmak icin mantikli teoriler soyluyorlardir arastirmayan biride kolayca inaniyordur. Dinle insanlari kandiran oldugu gibi dinde de kandiranlar var . benim tanidigim biride buna kansa bende caba harcarim dogruyu bulmasi icin. Burdaki durum sizin ailenizden farkli onu demek istemistim zaten . Namaz kilmamak farkli namaz kilmaya gerek yok diyip islamin bes sartindan birini yok saymak ve insanlara bunu empoze etmek tamamen farkli anlatabilmisimdir umarim.Yok hayır bizimkiler gizli ve dışarıdan katılım yok. Kimseye de söylemezler. Ayrıca çok özel bir durumla evlilik vs ile sonradan katılan olursa da namaz kılınıp kılınmadığı ile ilgili bir paylaşım yok zaten. Sadece kılmıyorlar inanmıyorlar ama bu sohbet konusu değil elbette. İsteyen de kılar.
Ama herkesin aklı var. Kafasına yatmıyorsa gitmez bir daha. Demek ki ona mantıklı gelmiş. Koca kadına ne diyebilirsin ki.
Saf bir insan mı? Kolay mı değişir fikirleri?
Insanlari kandirmak icin mantikli teoriler soyluyorlardir arastirmayan biride kolayca inaniyordur. Dinle insanlari kandiran oldugu gibi dinde de kandiranlar var . benim tanidigim biride buna kansa bende caba harcarim dogruyu bulmasi icin. Burdaki durum sizin ailenizden farkli onu demek istemistim zaten . Namaz kilmamak farkli namaz kilmaya gerek yok diyip islamin bes sartindan birini yok saymak ve insanlara bunu empoze etmek tamamen farkli anlatabilmisimdir umarim.
Olabilir tabi inancli buyuyunce insan daha degisik dusunuyor. Herkesin inancina saygim var benim inancimi degistirmeye bozmaya calismadigi surece. Iyi gunler dilerim size.Ben inançlı bir ailede o 5 şart inancıyla büyümediğim için garip geldi neyse ben daha bir şey demeyeyim
Kesinlikle. Bunların yaptığı namaza gerek yok biz her an zaten allahi dusunuyoruz allah bizi seviyor biz allahi seviyoruz namaz sadece sekilden ibaret gibi laflarInsanlari kandirmak icin mantikli teoriler soyluyorlardir arastirmayan biride kolayca inaniyordur. Dinle insanlari kandiran oldugu gibi dinde de kandiranlar var . benim tanidigim biride buna kansa bende caba harcarim dogruyu bulmasi icin. Burdaki durum sizin ailenizden farkli onu demek istemistim zaten . Namaz kilmamak farkli namaz kilmaya gerek yok diyip islamin bes sartindan birini yok saymak ve insanlara bunu empoze etmek tamamen farkli anlatabilmisimdir umarim.
Müslümansızlar çıksın abi kasıyoBen inançlı bir ailede o 5 şart inancıyla büyümediğim için garip geldi neyse ben daha bir şey demeyeyim
Ula madem seviyosun 5 vakit secde etmek mi zoruna gidiyor diye sorarlar adamaKesinlikle. Bunların yaptığı namaza gerek yok biz her an zaten allahi dusunuyoruz allah bizi seviyor biz allahi seviyoruz namaz sadece sekilden ibaret gibi laflar
Annenize gercek sohbet veren yerler bulmaniz lazim o zaman yalniz kalmak istemiyor ortama girmek istiyorsa. Ya da oyalanacagi baska bir aktivite. Uzaktan sizin yapmaniz zor olur baska kardesiniz yakininiz yok mu?Kesinlikle. Bunların yaptığı namaza gerek yok biz her an zaten allahi dusunuyoruz allah bizi seviyor biz allahi seviyoruz namaz sadece sekilden ibaret gibi laflar
Müslümansızlar çıksın abi kasıyoya şöyle ki bu biz böyle inanıyoruz buyrundan ziyade gerçekten bi inca zarar verme sistematiği gibi. Yoksa buyursun güneşe tapsınlar toprağa tapsınlar. Allah allah diyip halay çeken salak sulak hareketler yapan tarikatlarla ilgili de bunu düşünüyorum.
Ailem de Bu tarz yaşati da derken yani bir araya geliyorlar ve namaz kılınmaz oruç tutulmaz gibi gibi sohbetler mi yapıyorlarSizi ilgilendirmez ki aklınıza uymuyorsa katılmazsınız annenize uyuyorsa devam eder.
Ben inançlı değilim ama benim ailem de bu tarz bir yaşantıda. Eski bir şey üstelik. Yıllardır başlarına bir şey gelmedi. Üstelik polis gözetiminde toplanılıyor izinli.
Ailem de Bu tarz yaşati da derken yani bir araya geliyorlar ve namaz kılınmaz oruç tutulmaz gibi gibi sohbetler mi yapıyorlar
Bide nasıl bir toplantı ki polis gözetimde yapılıyor