Namazi kotuleyen sohbetler

Okuyunca çok ama çok üzülüyorum dinimizi ne hale getiriyorlar ve buna din deniyor

Kendilerine göre din olabilir ama Allahın emrettiği peygamberiyle kitabıyla gönderdiği din değil

Ne yazık ki bu dünyada böyle gelip geçiyorlar ama öbür dünyalarını perisan ediyorlar

Allah ıslah etsin kalplerine gerçek iman ask-i versin

Diyecek bir şey yok var ama yok

Evet olabilir ama bu sizi ilgilendirmez ki. Herkes kendine üzülsün. Kimin nereye gideceğini siz nasıl bilebilirsiniz ki.
Dininizde böyle kınamak var mı insanları?
Mezhepleri farklı diyorum hanımefendi.

Evet olabilir ama bu sizi ilgilendirmez ki. Herkes kendine üzülsün. Kimin nereye gideceğini siz nasıl bilebilirsiniz ki.
Ben nerden bileyim ben şuraya gidecekler buraya gidecekler demedim ki bunu ancak yaradan bilir

Fakat bizim dinimizde namaz var ve farz bunu yok saymak dinen uygun değil heleki dini bambaşka hale sokmak Allahın emirleri yok saymak şirktir

Bu yüzden dedim. Dinimiz üzerinden bambaska şeyler yapılıyor diye ve dinimiz bilinmiyor böylelerine inanılıyor diye

Ve.beni lgilendiren kısım şu ben inanıyorum dinimin emrettigini yapmaya çalışıyorum ve dinime uzanan ellere dillere sessiz.kalamiyorum kalmamalıyız da zaten

Yoksa herkes.nereye gider gitmez o benimle.ilgili bir şey değil Rabbim bilir

Inanmiyorum diyen kişi inanmaz daha nettir benide.ilgilensirmez kendi secimi ama inanıyorum deyipte islam adı altında.baska bir din duruma getirmek üzücü hemde çok üzücü

Cok doğru aynen sizin gibi düşünüyorum. Ben inanmıyorum diyen bir insani tutup da saatlerce onu anlamaya çalışıp dusuncelerini degistirmeye calismiyorum her koyun kendi bacagindan. Ama soz konusu annem ve hal boyle olunca bunu gorev biliyorum sessiz kalmayi vicdanima yediremem. Ama dusuncelerini ve yanlis yaptigini ona sakince anlatmam gerekiyor bunu nasil yapacagimi bilmiyorum. Allah dinimizi yalan yanlış saptiranlardan kalbimizi bozanlardan bizi korusun gercekten.

Başka dine inanır yada inanmaz beni ilgilendirmez inançlara lafım yok

Kim neye inanırsa inansın yada inanmasın beni ben ilglendiririm

Sadece islam dini deyip müslümanım deyip islam dinine uygun olmayan yada islamiyetin emirleri dışıda başka başka şeyler diyenlere böyle yaparak dinimizi başka sekle sokanlara lafım

Yanlış anlaşılmasın

Aklıma ilk gelen ayet bu oldu

"Sabır ve namazla Allaha sığınıp yardım dileyin.Şüphesiz namaz, Allah'a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir." 2/45

Allah hidayet versin, annenize dogru yolu gostersin. Namaz en büyük en faziletli zikirdir.
Fazileti buyuk oldugu icin nefsin en zorlandıgı ibadettir.Annenize kuran meali okumasını soyleyin namazla ilgili ayetleri okursa yaptıgı hatayı farkedebilir..

Nereye ceksen oraya gider ben oyle goruyorum annemi. Sorunum bu. Kadinlarla eglence hosuna gitti herhalde. Cok fazla arkadasi yok yeni boşandı annem. Sanriim kalabalik istiyor kafasi dağılıyor.
Bir kadın var. Onun konuşmasına denk gelmiştim. Çok minnoş minnoş konuşuyor ama boş konuşuyor bazı konularda. Bunun gibi biriyse etkisi altına girmiştir.

Ben de birkaç hafta önce psikolojik temelli bir eğitime katıldım ama konu hep din tarihi. Neyse dedim. Birkaç ders sonra çüüüüş, yuuuuh, ohaaaalar çektim. O grupla tartışıp ayrıldım eğitimden. Bir Allah'ın kulu destek çıkmadı bana. Resmen misyonerlik yapıyorlardı. Anlatan da s*lağın tekiydi. Felsefede çok temel olan bir terimi yanlış açıkladı. Önüne gelen eğitimci olmuş.

Evet öyle gercekten. Su minnos konusan kadin yaşlı süslü bi kadin mi youtubeda videolari var baya seveni var :)

Taklit edilen iman kişiyi vezirde eder rezilde.
Dua öğretmekten çok duanın neden edilmesi gerektiğini namaz kıl demekten çok namazın neden gerekli olduğunu salavattan çok peygamberimizi (s.a.v.) tanıtmaya yonelmeliyiz. Nedeni ise yarın öbür gün namaz lazım değil dediklerinde neden namaz kılmanız gerektiğinin cevabını insanlara çatır çatır vermemiz lazım.Altı doldurulmamış yetersiz kalmış ilimler insanları dinden çıkarabilir.
Yazdıklarınızı okuyunca annenizin kafasının karışma nedeni eksik olan bilgileri şeklinde görünüyor.
İslam'ın şartlarında bile gayet açık ve net 4-5 yaşındaki çocuğun anlayabileceği şekilde sıralanmış. Kutsal ve rehber kitabımız Kur'an-ı Kerim'de yüzlerce namaz hakkında ayetler var hangi müslüman bunu gereksiz bulup kabul etsin ki?
Anneniz madem toplu katılımlardan hoşnutluk duyuyor daha doğru kaynaklı olanlar var camilerde bulun onlara yönlendirin.
Hangi zikirleri yapıyorlar bir de?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…