- 27 Mart 2019
- 29.135
- 104.334
- Konu Sahibi Obiranne95
Okuyunca çok ama çok üzülüyorum dinimizi ne hale getiriyorlar ve buna din deniyorTarikatlar izinsiz toplanmalar falan yasak aslında. Muz cumhuriyeti değil çok şükür. Atatürk türkiyesindeyiz ne kadar saçma sapan şeyler yaygınlaşmışsa da. Herkes dinini istediği gibi yaşamakta özgür başkalarının sınırlarını ihlal etmedikçe.
500 kişilik bir salon. 500 kişi sohbeti yapan kişiyi dinliyor. Sohbeti yapan kişi bir efendi hoca ya da saygı duyulan kişi değil. Görece daha bilgili olduğu için seçilmiş biri. Değişebiliyor. Bir evliya peygamber vs yoksa allahtan başka kimseye o şekilde bir itaat olmaz.
Sohbetleri izlemeye bir polis giriyor.
Uygunsuz bir durum olursa müdahale edilebilmesi için.
İzin almadan bu kadar insanı toplayamazsın. Toplanıyorlarsa da onlar tepeden izinlidir. Tuhaf tuhaf cemaatler gibi. Bizim tüm sohbetlerimiz kayıtlı polis gözetiminde. Hiçbir yanlış bir şey yok. Zaten Bizimkiler eli kolu uzun insanlar değil.
kendilerine koydukları bir isim de var yani kendileri kymamış elbette tasavvuf ilkesine dayanan Anadolu ve Rumeli topraklarında hep varolmuş bir tarikat/mezhep. Ben bu ayrımları çok bilmiyorum. Tarikat demek Allah yolu demek zaten.
Benim ailem namaz kılmıyor oruç tutmuyor buna inanmıyorlar. O grupta kılanlar da vardır elbette böyle bir şey öğütlenmiyor. Namaz kılınmaz asla denmez. Konuşulan şeyler böyle şeyler değil. Dünyevi işlerle ilgili konuşulmuyor. Hacca giden de vardır orucunu tutan da. Ama dediğim gibi bunlar dünyevi şeyler.
Yetişkin bir kadın namazı mantıksız buluyorum dediyse mantıksız gelmiştir.
Yarın öbür gün hiçbir şeye inanmıyorum da diyebilir.
Bunlar korkunç şeyler değil.
Her koyun kendi bacağından asılır.
Kendilerine göre din olabilir ama Allahın emrettiği peygamberiyle kitabıyla gönderdiği din değil
Ne yazık ki bu dünyada böyle gelip geçiyorlar ama öbür dünyalarını perisan ediyorlar
Allah ıslah etsin kalplerine gerçek iman ask-i versin
Diyecek bir şey yok var ama yok