Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayır kanka bıçakla zor kullanarak namaz kılmışlar
biri yollarını kesmiş, sonra otobüstekilere namaz mı kıldırmış?
E yani. Hadi sen çocuk çişi için mecbur durmuş otobüs. Yolda nasıl namaz kılıcan zaten. İstiyosan özel arabanla seyahat edersin. Namaz vakti gelince durursun benzinlikte. Düşünsene uçakla yolculuk ediyosun o zaman ne yapıcaklar? Hani islamda bunun bir affı yok mudur? Kaza namazı diye bir şey var benim bildiğim. Yolda namaz kılınamıyorsa kazası kılınır. Öbür türlü ordan çalınan saatler başkasının hakkına girmek olmaz mı? Zaten uzun yolculuk zor.
Yok otobüsün içindeki dini bir toplluluk otobusun durmasını istemiş namaz kılmak için ama diğer yolcular istemeyince bıçak kullanmışlar teror estirmişler
e o zaman ilk söyledigim dogruymuş. ekstradan bıçak kullanmışlar, fark o
sonra nolmuş. olay gerçek miymiş? bıçak olmasa da bu gibi sorun çıkaran insanlar var ama.
Ben oturarak kılıyordum mesela otobüste ışıklar sönünce.
Arkadaşlar başlık tabiki kötü niyetli ama
Son yorumlara bakınca böyle oyunlara gelmeden mantıklı tartışılabildiğini de göruyorum
Kanka yapma şimdi zor kullanmak farklı itiraz etmek farklı
İkisi de doğru değil ama birisi çok farklı boyıtlarda kabul et
Yani bir tartışma çıkmış ama zor kullanma bıçak falan yokmuş
Sen de kolaya kaçtın he oku bakim hadi
kız niye kibledin kendini,daha konuyu tam tartışamadık..sen fazla ayrı kalma buradan![]()
farklı tabi. kast ettigim bazılarının ciddi sorunlar çıkardıgı, bagırış çagırışa vardırdıgı... yoksa ben bıçakla tehdit ediyorlar demiyorum, hiç denk gelmedim. ama namazı kimse beklemek zorunda degil. fiziksel bi mecburiyet olsa neyse tamam da... ibadet için bekletilmez kimse.
Kötü başlıktan dolayı
Bu aralar çok hararetliyiz kk' cek :):):)
tv de tekrar takrar aynı vaazları dinlemekten iyidir..hiç değilse tartışarak eğriyi doğruyu görüyoruz canım..tıpkı bu konuda olduğu gibi![]()
İslami açıdan bakınca:
Namaz çok öenmli bir ibadettir savaş durumunda bile farzdır işte bu nedenle vaktinde kılmak için gayret edilmeli itiraz olmazsa otobüs durdurulmalı
Diğer açıdan:
Kimse bir başkasının özel durumu için bekleme sıkıntısı çekmek zorunda değil
İşte bu yüzden bence çözum olarak otobuslerde namaz yasağı yerine
Namazlarda duracak yolcu otobüsleri ayrı olmalı
Bence bu bu kadar zor bir durum değil
kırk yılda bir yaptıkları otobüs yolculugunda kılmayıveersinler. sanki her şey bitti o namaz eksik kalmıştı bir tek.
kırk yılda bir yaptıkları otobüs yolculugunda kılmayıveersinler. sanki her şey bitti o namaz eksik kalmıştı bir tek.