• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Namaz Yasaklansın

Arkadaşlar başlık tabiki kötü niyetli ama
Son yorumlara bakınca böyle oyunlara gelmeden mantıklı tartışılabildiğini de göruyorum

Bir de şu duruma açıklık getirmek istiyorum
Ben kötü niyetli biri değilim
Peki niyetim ne?
Neden dini meselelr üzerinde yoğunlaşıyorum?

Çünkü bunu öenmsiyorum ve bunu tartılmayı seviyorum bakın kabul ediyorum bunu hatta din üzerinde durduğumu

Ama buradan kargaşa çıkarmak istediğim anlamını çöıkarmanızı yanlış buluyorum

Arkadaşlar maalesef doğru biliyormuşum

Mune abla açıkladı:

...başlıklar kaynak olarak kullandığınız linkte nasıl atılmışsa aynen öyle yazılmalı, kim dedi zorunlu değil diye, haberde nasıl geçiyorsa öyle atılmak zorunda başlıklar...

biri yollarını kesmiş, sonra otobüstekilere namaz mı kıldırmış?

:1::1::1:

Yok otobüsün içindeki dini bir toplluluk otobusun durmasını istemiş namaz kılmak için ama diğer yolcular istemeyince bıçak kullanmışlar teror estirmişler

E yani. Hadi sen çocuk çişi için mecbur durmuş otobüs. Yolda nasıl namaz kılıcan zaten. İstiyosan özel arabanla seyahat edersin. Namaz vakti gelince durursun benzinlikte. Düşünsene uçakla yolculuk ediyosun o zaman ne yapıcaklar? Hani islamda bunun bir affı yok mudur? Kaza namazı diye bir şey var benim bildiğim. Yolda namaz kılınamıyorsa kazası kılınır. Öbür türlü ordan çalınan saatler başkasının hakkına girmek olmaz mı? Zaten uzun yolculuk zor.

Ben oturarak kılıyordum mesela otobüste ışıklar sönünce.

:1::1::1:

Yok otobüsün içindeki dini bir toplluluk otobusun durmasını istemiş namaz kılmak için ama diğer yolcular istemeyince bıçak kullanmışlar teror estirmişler

e o zaman ilk söyledigim dogruymuş. ekstradan bıçak kullanmışlar, fark o :1:

sonra nolmuş. olay gerçek miymiş? bıçak olmasa da bu gibi sorun çıkaran insanlar var ama.

e o zaman ilk söyledigim dogruymuş. ekstradan bıçak kullanmışlar, fark o :1:

sonra nolmuş. olay gerçek miymiş? bıçak olmasa da bu gibi sorun çıkaran insanlar var ama.

Kanka yapma şimdi zor kullanmak farklı itiraz etmek farklı
İkisi de doğru değil ama birisi çok farklı boyıtlarda kabul et
Yani bir tartışma çıkmış ama zor kullanma bıçak falan yokmuş
Sen de kolaya kaçtın he oku bakim hadi

Ben oturarak kılıyordum mesela otobüste ışıklar sönünce.

Evet olabiliyorsa öyle mantıklıymış ama olay bu haberdeki hale geldiyse bununla yetinmek istenmiyor sanırım. bunu herkes yapmak istemeyebilir. önemli olan şekilden çok niyettir bence de bu tip zorunlu hallerde. Zaten ibadet sessizce kendi içinde yapılmalı değil mi? Olayı bu hale getirdikten sonra o hala ibadet sayılır mı?

Namaz kılmak için bile olsa kimse 6136 Sayılı kanuna karşı gelme hürriyetine sahip değildir. Uşak Emniyet Müdürlüğü bıçak yok diyor, otobüs şoforü bıçak yok diyor. Peki o zaman bu bıçak iddiası nereden çıktı? O zaman birinden biri itilaflı.

Arkadaşlar başlık tabiki kötü niyetli ama
Son yorumlara bakınca böyle oyunlara gelmeden mantıklı tartışılabildiğini de göruyorum

kız niye kibledin kendini,daha konuyu tam tartışamadık..sen fazla ayrı kalma buradan:27:

Kanka yapma şimdi zor kullanmak farklı itiraz etmek farklı
İkisi de doğru değil ama birisi çok farklı boyıtlarda kabul et
Yani bir tartışma çıkmış ama zor kullanma bıçak falan yokmuş
Sen de kolaya kaçtın he oku bakim hadi

farklı tabi. kast ettigim bazılarının ciddi sorunlar çıkardıgı, bagırış çagırışa vardırdıgı... yoksa ben bıçakla tehdit ediyorlar demiyorum, hiç denk gelmedim. ama namazı kimse beklemek zorunda degil. fiziksel bi mecburiyet olsa neyse tamam da... ibadet için bekletilmez kimse.

farklı tabi. kast ettigim bazılarının ciddi sorunlar çıkardıgı, bagırış çagırışa vardırdıgı... yoksa ben bıçakla tehdit ediyorlar demiyorum, hiç denk gelmedim. ama namazı kimse beklemek zorunda degil. fiziksel bi mecburiyet olsa neyse tamam da... ibadet için bekletilmez kimse.

İslami açıdan bakınca:
Namaz çok öenmli bir ibadettir savaş durumunda bile farzdır işte bu nedenle vaktinde kılmak için gayret edilmeli itiraz olmazsa otobüs durdurulmalı

Diğer açıdan:
Kimse bir başkasının özel durumu için bekleme sıkıntısı çekmek zorunda değil

İşte bu yüzden bence çözum olarak otobuslerde namaz yasağı yerine
Namazlarda duracak yolcu otobüsleri ayrı olmalı

Bence bu bu kadar zor bir durum değil

:1::1:
Kötü başlıktan dolayı
Bu aralar çok hararetliyiz kk' cek :):):)

tv de tekrar takrar aynı vaazları dinlemekten iyidir..hiç değilse tartışarak eğriyi doğruyu görüyoruz canım..tıpkı bu konuda olduğu gibi:31:

tv de tekrar takrar aynı vaazları dinlemekten iyidir..hiç değilse tartışarak eğriyi doğruyu görüyoruz canım..tıpkı bu konuda olduğu gibi:31:

Ya ben seviyorum
Ben kazancam mantığı ile de bakmıyorum
Birbirimizden birşeyler öğreniyoruz
:))
Siyasi, görüşümün değişmesinde az da olsa bir katkısı vardır bu bölümün mesela :31:

Son düzenleme:
İslami açıdan bakınca:
Namaz çok öenmli bir ibadettir savaş durumunda bile farzdır işte bu nedenle vaktinde kılmak için gayret edilmeli itiraz olmazsa otobüs durdurulmalı

Diğer açıdan:
Kimse bir başkasının özel durumu için bekleme sıkıntısı çekmek zorunda değil

İşte bu yüzden bence çözum olarak otobuslerde namaz yasağı yerine
Namazlarda duracak yolcu otobüsleri ayrı olmalı

Bence bu bu kadar zor bir durum değil

kırk yılda bir yaptıkları otobüs yolculugunda kılmayıveersinler. sanki her şey bitti o namaz eksik kalmıştı bir tek.

kırk yılda bir yaptıkları otobüs yolculugunda kılmayıveersinler. sanki her şey bitti o namaz eksik kalmıştı bir tek.

Merve örtü için de aynı yorumu yaptın.
İslamı bu noktata hiç ama hiç anlamıyorsun.
Ben sana diyorum ki 'SAVAŞ' durumunda bile farz
Örmründe yıllarını kazasız namaz bırakmadan geçiren nice insanlar var.
Bu öyle bir şey değil
Bu bilinç , taviz verememek önemli.
Ama başkasına rahatsızlık vermemk şartıyla
Dediğim gibi bazı şeyler imkansız değil

Son düzenleme:
Back