• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Namaz Yasaklansın

Merve örtü için de aynı yorumu yaptın.
İslamı bu noktata hiç ama hiç anlamıyorsun.
Ben sana diyorum ki 'SAVAŞ' durumunda bile farz
Örmründe yıllarını kazasız namaz bırakmadan geçiren nice insanlar var.
Bu öyle bir şey değil
Bu bilinç , taviz verememek önemli.
Ama başkasına rahatsızlık vermemk şartıyla
Dediğim gibi bazı şeyler imkansız değil

işte ben de bu yüzden senin ideolojinde emirler var ve bu yüzden sınırlandırılıyorsun diyorum. ve bu sınırandırılmayı sen özgürlüklerine yasak olarak görüyorsun.

bugün örtü, yarın namaz molası, öbür gün kamuda cüppe, diger gün egitim birligi bitirilsin.... gider ynai, ideolojinizin istegi bitmiyor çünkü. maalesef böyle.

adım adımm hep daha çok istiyor. işte bu yüzden sınır koyuluyor zaten. laiklik dedigimiz de bu.

işte ben de bu yüzden senin ideolojinde emirler var ve bu yüzden sınırlandırılıyorsun diyorum. ve bu sınırandırılmayı sen özgürlüklerine yasak olarak görüyorsun.

bugün örtü, yarın namaz molası, öbür gün kamuda cüppe, diger gün egitim birligi bitirilsin.... gider ynai, ideolojinizin istegi bitmiyor çünkü. maalesef böyle.

adım adımm hep daha çok istiyor. işte bu yüzden sınır koyuluyor zaten. laiklik dedigimiz de bu.

Merve sana daha önce de dedim
Hangi ideoloji her alanı kapsamıyor
Biir kesime dini özgürlükler vermek senin için tehlike olabilir ama senin kuruntulaın yüzünden kısıtlamaları çekmek zorunda değiliz
Örtü namaz molası cübbe vs vs hangisi sana zarar veriyor söyler misin
Eğer laiklik adına bu tür kısıtlamalar getirilirse halk bundan memnuz kalmayıp itiraz eder ama haklar geriktiği gibi verilirse insanlar bundan memnun kalır
Müslüman olmayan tek ülke biz değiliz
Ama müslüman olmayan ülkelerde , inançlı azınlığa mesela örtü gibi büyük bir özgürlük getiriliyor
Bundan da korkulmuyor

Son düzenleme:

katılıyorum:31::31::31::31::31:

kızlar 3 ünüzde arkadaşımsınız..şimdi bize bir orta yol lazım,nasıl yaşayacağız birlikte,ülkemizde barış içinde...

şifreyi veriyorum :27:

Kimseye zarar vemrediği sürece bir başkasının inancını veya inançsızlığını istediği gibi yasamasına saygı gösterilmesi
Birbirimizden korkmadan, birbirimize baskı uygulamaya çalışmadan yaşamayı öğrenebilmemiz
Bu bir zamanlar bu topraklarda zor değildi ki
Ermei yahudi ve müslümanlar birbirlerinin komşusu idiler

kızlar 3 ünüzde arkadaşımsınız..şimdi bize bir orta yol lazım,nasıl yaşayacağız birlikte,ülkemizde barış içinde...

orta yol yok malesef. tek çözüm islamda reform ya da şeriat gelecek. ama şeriat gelmesini çogu kişi istemiyor gibi, müslümanlar da istemiyor gibi...

şifreyi veriyorum :27:

Kimseye zarar vemrediği sürece bir başkasının inancını veya inançsızlığını istediği gibi yasamasına saygı gösterilmesi
Birbirimizden korkmadan, birbirimize baskı uygulamaya çalışmadan yaşamayı öğrenebilmemiz
Bu bir zamanlar bu topraklarda zor değildi ki
Ermei yahudi ve müslümanlar birbirlerinin komşusu idiler
inşallah meryemcim..

orta yol yok malesef. tek çözüm islamda reform ya da şeriat gelecek. ama şeriat gelmesini çogu kişi istemiyor gibi, müslümanlar da istemiyor gibi...
şeriatı kim isterki:44:

Merve yine uçuşlarda:10:
:3:

soru önergesi verildi ise kanıt vardır, yok ise de böyle birşey duyulsa dahi önlem alınması için bunu mecliste gündeme getirmek tabii ki milletvekilinin görevi.

kırk yılda bir yaptıkları otobüs yolculugunda kılmayıveersinler. sanki her şey bitti o namaz eksik kalmıştı bir tek.
Burda konu namaz kilmak degil ha kimse kimseyi boyle birşeye zorlayamaz ama lakin kimsenin de kilip kilamayacagi konusunsa söz sahibi olamaz ha kilmayanlar icin bir anlam ifade etmeyebilir ama namaz kilanlar için cokta önemlidir bunu siz anlayamazsiniz.

Merve sana daha önce de dedim
Hangi ideoloji her alanı kapsamıyor
Biir kesime dini özgürlükler vermek senin için tehlike olabilir ama senin kuruntulaın yüzünden kısıtlamaları çekmek zorunda değiliz
Örtü namaz molası cübbe vs vs hangisi sana zarar veriyor söyler misin
Eğer laiklik adına bu tür kısıtlamalar getirilirse halk bundan memnuz kalmayıp itiraz eder ama haklar geriktiği gibi verilirse insanlar bundan memnun kalır
Müslüman olmayan tek ülke biz değiliz
Ama müslüman olmayan ülkelerde , inançlı azınlığa mesela örtü gibi büyük bir özgürlük getiriliyor
Bundan da korkulmuyor

mesela budizm, hrıstiyanlık... vs. bunlar hayatın her alanını kapsayan şeyler degil. budizm, hrıstiyanlık falan devlet yönetimine etki etmez, hayatın her alanına burnunu sokmaz.

örtünün zararı bir anda ortaya çıkmaz, yavaş yavaş sayı arttıkça ortaya çıkar. örtülülerin çok oldugu ülkelerde örtü takmayanları ahlaksız, fa...şe, kafir, erkekler için fitne kaynagı olarak görürler. bu kaçınılmaz bir şey çünkü. ama dedigim gibi zamanla olur. yoksa sen ''yok canım ben öyle görmem ki...'' diyebilirsin. fakat zamanla bu olacaktır ki örnegini de verdim zaten.

namaz molası otobüste diger bekleyenelre saygısızlık. istersen namaz molasından sonra 15 dk sonra da budisti bekleyelim insin meditasyon yapsın?

müslüman olmayan diger ülkelerdeki azınlıklara verilen tavizler (özgürlük degil dikkatini çekerim) ile türkiye'yi kıyaslayamazsın. çünkü o ülkelerde ideolojinin etkileri çok az. bu tavizi versek de başa bela olmaz diyorlar. eger verdikleri taviz başlarına bela olmaya başlarsa emin ol o tavizi geri alırlar. bizim ülkemizde bu tavizlerin ceremesi çok çekildi. bu yüzden korkuluyor. cumhuriyet devriminden sonra bak toplum yavaş yavaş nasıl tekrar alttan alttan degiştirildi, farkında mısın?

mesela budizm, hrıstiyanlık... vs. bunlar hayatın her alanını kapsayan şeyler degil. budizm, hrıstiyanlık falan devlet yönetimine etki etmez, hayatın her alanına burnunu sokmaz.

örtünün zararı bir anda ortaya çıkmaz, yavaş yavaş sayı arttıkça ortaya çıkar. örtülülerin çok oldugu ülkelerde örtü takmayanları ahlaksız, fa...şe, kafir, erkekler için fitne kaynagı olarak görürler. bu kaçınılmaz bir şey çünkü. ama dedigim gibi zamanla olur. yoksa sen ''yok canım ben öyle görmem ki...'' diyebilirsin. fakat zamanla bu olacaktır ki örnegini de verdim zaten.

namaz molası otobüste diger bekleyenelre saygısızlık. istersen namaz molasından sonra 15 dk sonra da budisti bekleyelim insin meditasyon yapsın?

müslüman olmayan diger ülkelerdeki azınlıklara verilen tavizler (özgürlük degil dikkatini çekerim) ile türkiye'yi kıyaslayamazsın. çünkü o ülkelerde ideolojinin etkileri çok az. bu tavizi versek de başa bela olmaz diyorlar. eger verdikleri taviz başlarına bela olmaya başlarsa emin ol o tavizi geri alırlar. bizim ülkemizde bu tavizlerin ceremesi çok çekildi. bu yüzden korkuluyor. cumhuriyet devriminden sonra bak toplum yavaş yavaş nasıl tekrar alttan alttan degiştirildi, farkında mısın?

Merve ısrarla sabırlı davranıyporum
İslama biraz olsun saygın olsun , iftira atmayı da artık bıraksan iyi edersin
Her alana burnunu sokmak ne demek oluyor???
Bir insan bir ideolojiyi yaşıyorsa hayatın her alanına bunu dahil eder.
Ayrıca din değil beşeri ideolojilerde dahi bu böyledir hatta çok daha vahimdir.

KKimsenin örtüsü namazı bir başkasına bela olmaz
Sonuç olarak diğerleri de Türkiye de müslüman ülke değli
O zaman bazı şeyleri bela olarak algılamak senin ve bir kesimin kişisel kuruntusu
Bu kuruntu kimsenin ibadet özgürlüğünü kısıtlayamaz

Ben sana bekelemk zorundalar mı dedim

Merve cevap veriyorsun ama bir süreden sonra da error veiryorsun

başlığı görünce şok oldum böle kaldım :53: ama içerik olabildiğine farklı.. yasak nerde ne alaka çözemedim.. :26: herşeyin bi yolu yordamı bi adabı var.. kafana göre otobüs durduramassın mola yerinde kılıverirsin namazını bu çok zor değil.. gece yolculuğu yaparsın o kadar çok düşünüyorsan... ama otobüsü durdurmak ne demek o insan ekmek yiyor ordan ve vaktinde varış yerine ulaşmak zorunda.. birileri buna engel olmuşsa o kişiler hakkında soruşturma açılmalı ve elbette cezalandırılmalıda yolcuya şoföre şiddet ne demek bunda garip olan nedir acaba.. ve bunun neresi namaz yasaklansın anlamını çıkartıyor..

100 de 50 nin üstüne çıkılacağını sanmıyorum..farklı düşünceler varsa her iki taraf içinde hayal sadece kanımca..

O zaman bazı şeyleri bela olarak algılamak senin ve bir kesimin kişisel kuruntusu

Arkadaşim neyi anlatiyorsun birak daha fazla gunaha girmeyelim Rabbimin dedihi gibi anlamazlar gormezler Rabbim bi insanin kalbimini acacak islama isindiracak uoksa olmaz..

Arkadaşim neyi anlatiyorsun birak daha fazla gunaha girmeyelim Rabbimin dedihi gibi anlamazlar gormezler Rabbim bi insanin kalbimini acacak islama isindiracak uoksa olmaz..

Anlamıyorum yani Allah a itaat etmeyip namazı örtüyü bir kenara bırakıp beşeri sisteme mi itaat edelim.
O zaman mı sevimli görunucez ?

Lafa bak başa bela olmamak için kısıtlamalar getirlmeliymiş.

Ne kadar rezil durumdayız yahu yıllar önce atalarımız yapmış
yıl olmuş 2014 bizler haala neleri tartışıyoruz
Atalarımız kadar olamıyoruz da bir arada yaşayamıyoruz

Son düzenleme:
Anlamıyorum yani Allah a itaat etmeyip namazı örtüyü bir kenara bırakıp beşeri sisteme mi itaat edelim.
O zaman mı sevimli görunucez ?

Lafa bak başa bela olmamak için kısıtlamalar getirlmeliymiş.

Ne kadar rezil durumdayız yahu yıllar önce atalarımız yapmış
yıl olmuş 2014 bizler haala neleri tartışıyoruz
Atalarımız kadar olamıyoruz da bir arada yaşayamıyoruz
Aynen oyle bu nasil bir düşüncedir yahu senelerdir başörtüsü takiyirum boyle bir mantık aklima dahi gelmedi nerelerinden cikariyorlar geleceği ne güzelde görüyorlar açıkta kardeşim basartulude başörtüsü ila arin namusun dinsizligin inancsizligin ne alakasi var cozemedim gercekten arkadaşın hayal gucu çok yuksek baska birsey diyemiyorum bosver cnm boyle paylasimlata cevap dahi yazma

Evet kimse kimseyi namazi icin beklemek zorunda degil. Ama sizinde buraya cikip milletin namazina niyazina, esarpina, cübbesine laf etmeye hakkiniz yok. Begenmiyorsaniz begenmiyorum onaylamiyorum deyin. Nedir arkadas bu basörtü düsmanligi. Benim basimdaki örtünün sana zarari ne!?

"namaz molası otobüste diger bekleyenelre saygısızlık. istersen namaz molasından sonra 15 dk sonra da budisti bekleyelim insin meditasyon yapsın?" sizin yaptiginiz ne peki. Saygisizliktan ne farki var... Baskasinin inancina saygi duyan insan bekler..ister müslüman olsun ister budist.. Yazik ki ne yazik!

Son düzenleme:
Konu nerelere gelmiş...

Namaz zorunlu. Namaz kılanlara saygı duymak gerekiyor ama daha ben müslümanım diyen insanlar bile diğer müslümanların ibadet yapmasını kabul edememekte.

Konya da oruç tutmayanları döverlermiş. Arkadaşım demişti.

Yani o kadar ayrı gayrılar ki sırf bu nedenle Orta doğu bu durumda bence...

Daha kendi dinlerine ait, ve kesin olarak belirlenmiş kuralları bile reddedebiliyorlar...

Biz oruç tutarken ne tutana ne de tutmayana bir şey denilir...

O yüzden anlam veremiyorum. Türk vatandaşı olarak söylüyorum ki, üzülüyorum çünkü bu ülkenin insanı %90 müslüman ve bu kısım kendi içinde parçalanmış durumda. Tek kitap tek inanç var ama ona bile uyum sağlanamıyor.

insan ideolojisine uygun yaşar bu başka, sahip oldugu ideoloji her konuya bir yorum yapmıştır o başka... benim bahsettigim ikincisi. ama bir de şu var ki; bizim ülkedekiler her şeye yorum yapmış bir ideoloıjiyi savunmalarına ragmen, hayatlarını ideolojilerine uygun yaşamıyorlar. bu çok enteresan.

örtü, namaz, ibadet... bunalr tek başına bir bela degil zaten. arkasında getirilen zihniyetin gidişatına göre konuşuyorum ben. ve bu bir kuruntu falan da degil asla.

Back