- 1 Eylül 2013
- 4.526
- 2.100
- 178
ben sana bulaşmadım her iki tarafada soyledım bulaşma bana
Konuyu açan dedem olduğu için özür diiliyorum senden
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben sana bulaşmadım her iki tarafada soyledım bulaşma bana
Tamam merve ben sokağa çıkarken başımı açıp evde özel alanlarımda örtüneyim
hahaha :)))
Eger İslam’i Kur'an’dan degil de müslümanlardan ögrenseydim, eger Kur’an’dan önce Müslümanlari tanisaydim asla Müslüman olmazdim.”kılmasa ne olur demesini yanlış buldum..o kişi için çok önemli olabilir..her başı açık kafir olmayacağı gibi her kapaalı olanda din baskısı ideali peşinde olamaz..merve neden bu kadar genelleme yapıyor bilmiyorum..hepimizin öğreneceyi çok şey var daha bence..
yoo sokaga da çık. bu beni ilgilendirmez. ama adliyede görmek istemem mesela ya da hastanede.
ama sürekli aynı yede dolaşıyoruz farkıdnaysan. çünkü mikro bakıyorsunuz olaya, halbuki toplumsal bir zihniyet degişimi var ortada. asıl sorun bu zaten. yoksa namaz, örtü.. bunlar tek başınayken anlamsız ve zararsız.
Konuyu açan dedem olduğu için özür diiliyorum senden
konulara polemik olmadıgı sürece yorum yapmak serbest lütfen alıntılama yeter
Arkadasim sen beni nerden taniyorsunda herkesin müslüman olmasini istedigimi düsünüyorsun??????? Bu ne sacmalik!!!. Benim onlarca müslüman olmayan arkadaslarim var bunlarin arasinda budist de var.... Haddini asma istersen. Burda birbirimize saygidan bahsederken seni es gecmiyoruz buna sen de dahilsin.!sen ve ben farklıyız. senin ideolojin herkes müslüman olsun istiyor, biri müslüman olunca sevinçten aglıyorsunuz resmen. yabancı damat sünnet oldugunda görüyoruz ülke bayram yerine dönüyor ne alakaysa?
ama ben herkes benim gibi olsun istemem, daha dogrusu beni alakadar etmez. ama ortak alanda ortak noktalarda buluşmak lazım.
senin başörtüne ya da ibadetine degil, bunu kamusal alana yansıtma diyorum. bunu söylememin sebebi de dedigim gibi arkasındaki zihniyet, yoksa örtü tek başına bir anlam ifade etmiyor.
açık olmaya karışmak zaten saçma olur çünkü bir din belirtmiyor ve açık oluşum bir şeyin simgesi degil.
Konuyu birileri banlansın diye asçtın deyip bana cevap hakkı çıkarma o zaman
Ya da alıntılcam da alıntılıcam işte
bu konunun sırf provakasyon olsun millet banlansın dıye acıldıgını dusunuyorum
Benim ideolojime göre senin yaptıkların tehlikeli deyip kısıtlama getiriyorsan ben de
Benim inancıma göre senin yaptıkların tehlikeli deyip sana mı kısıtlama getireyim
Hayır islama göre inanmayan da o doğrultuda yasar
ama sana göre inanan da inanmayan gibi yasamak zorunda
burasıiçin dedm
konuyu acan benim
ya arkadaş gerçekten anlamıyorsunuz.
benim burada bi inancım yok, inançsızım ben. senin ideolojin her yere müdahale ediyor. şu anki şeriat devletlerini örnek verdim üstelik ama... yok... hala aynı şeyleri söylüyorsun.
ben sana diyorum ki, belli bir sınıra kadar yaşa dinini. ama belli bir sınır var. ben soruyorum sana, bir müslüman olarak bu ülkede ne zaman namaz kılamadın, oruç tutamadın? dışarıdayken örtü takamadın? ne zaman? ne zaman camiye gidemedin? çünkü size bir şey dayatılmıyor,, özgürlügün kısıtlanmıyor senin. sana verilen tavize bir sınır koyuluyor. şeriat ülkelerinde ise hiçbirini yapamazsın. bi hrıstiyan şeriat ülkesinde hiçbir ibadetiniz yapamaz. istersen git bak şeriat ülkelerine.
bak mesela islama göre hırsızın eli kesilir. ne yapalım şimdi meryem, sen dini rahatça yaşa diye, özgürlügünü kısıtlamayalım diye senden bir şey çalanın elini mi keselim? biz diyoruz ki sen ideolojini yaşa ama sınırı var. işte mesela bu bir sınır. bu sınırı sen özgürlük istemi adı altında geçemezsin ve el kesemezsin. laiklik bu. sınırlar... yoksa gelip de çıakr örtünü diyen yok, her yerde giyme deniliyor sadece.
sultanahmette girişte eşarp verirler insanlar giysin diye, bir kişi de çıkıp ''mini etek özgürlügüm engellenemz'' demiyor orada, giyiorlar hemen. çünkü o mekanın belli sınrıalrı var.
ya elını vıcdanına koyda cevap ver valla bak kotuluk olsun polemık olsun dıye sormuyorum
sen sımdı bu konuyu actın
aksamdan berı yazısıyosunuz
ne senın nede konuya yazanların fıkrı degıstımı ?
yok .....
eee hep boyle konuların sonu hep ban oluyo banla bıtıyo
senle ben karşıt görüşlere sahibiz inkar etmıyorum
bizde masum degılız bunuda kabul edıyorum
ama sızde gercekten bazen bazı seylerı kasıtlı ve kışkırtmak için yapıyosunuz
buna itafen yazdım
ben anlattım ama sen gene benım kotu nıyetlı yada sana satasmak ıcın yazdıgımı dusunuyosun
neyse hayırlı ramazanlar
Meryem Allah askina muneye rica et kapansin bu konu... Anlamiyor iste, anlamicak. Bosver, kendi bildigi gibi yasasin....sapla saman birbirine girmiş durumda merve içinde boğluyor.
Öncelikle el kesmek için ülkenin kuran hükümlerine göre yönetilmesi şartı var.
Bu ülke dini bir ülke değil bu nedenle kimse kalkıp ben el kescem ya diyemez.
Ha bir de uzayda yaşadğını düşnmeye başladım çünkü dini kısıtlamalardan birhabersin
Daha düne kadar okulda mescit yoktu namazlar kazaya kalıyordu
Başortu nedeniyle kayıttan dönenler var
Meryem Allah askina muneye rica et kapansin bu konu... Anlamiyor iste, anlamicak. Bosver, kendi bildigi gibi yasasin....
Anlamıyon bacım sevinmek farklı ama müslüman olmaya zorlamak farklı bir durum
Ama senin benden istediğin inancım yokmuş gibi giyinmem öyle davranmam
pofff pofff... zorla müslüman yapmak diye bir şey var. şu anki şeriat ülkelerinde var bu durum. eger günün birinde türkiye'ye şeriat gelirse emin ol, aynısı burada da olacak.
sadece ve sadece bireysel bakıyorsun olaya. ''ben karışmam kimseye, herkes mutlu mesut inancıyla yaşasın...'' olmuyor işte böyle. anlatabildim mi? böyle bir şey olamaz ve hiçbir zaman da olmadı. eger hrıstiyanlık olsaydı olabilirdi belki...
2. cümlen yüzünden de diyorum ki, orta noktada buluşmamıza imkan yok. günün birinde isli reform yapılır da bazı şeylerin toplum zihnindeki niteligi degişirse... işte o zaman her yerde örtüyle gez.. hiç sorun degil. hatta başbakan ol, ama arkadaki zihniyet sorun. neyse...