• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Namaz Yasaklansın

Canım benim bildiğim o otobüs durdurulmalı imkan yoksa kaza yapılmalı ama kaza öyle her durumda yapılma z o yüzden bu soruna bir çözüm getirilmeli

canım namaz kılmayan kılanı beklemezki..oğlanı çişe tutmak zorunda kaldım..uzun araba seyahatinde çok hızlı olmaya çalıştığım halde of pof eden oldu..

ancak tekbir çözümü var namaz sürelerine göre ayarlı otobüste koyarlarsa ayrı olarak..namaz kılan insanlar onu tercih ederler... başka türlü olmaz güzelim maalesef olmaz..

şöyle eğer terörist yada farklı gurplaran saldırı yada farklı sorunlar çıkabilecekse..eskiden ortalık bu kadar krışık değildi..ortam çok kötü..suriyede mezhep yüzünden gecede 500 kişi öldürülüyormuş..

İnaniyorum ki iyi niyetlisiniz.
Fakat muslumansak, kurallarina gore oynamaliyiz.
Agzimizdan cikan seylere dikkat etmeliyiz.
Turkiye Allaha sukur ki Suriye gibi degil.
Orada icler acisi bir savas var.
Musluman kiyami var.
Allah onlara da yardimci olsun insallah.
Zalimleri kahreylesin.
Fakat konu icerigine donersek ayy terorist saldirabilir diyerek namazi kazaya birakamayiz.
Cunku yakin zamanda vaki olan, yasanmis bir durum yok.
Bildigimi soylemem benim icin gerekliydi.
Ukalalik etmek istemem ama islam ince bir dindir.
Dikkatli olmak gerek.

canım namaz kılmayan kılanı beklemezki..oğlanı çişe tutmak zorunda kaldım..uzun araba seyahatinde çok hızlı olmaya çalıştığım halde of pof eden oldu..

E yani. Hadi sen çocuk çişi için mecbur durmuş otobüs. Yolda nasıl namaz kılıcan zaten. İstiyosan özel arabanla seyahat edersin. Namaz vakti gelince durursun benzinlikte. Düşünsene uçakla yolculuk ediyosun o zaman ne yapıcaklar? Hani islamda bunun bir affı yok mudur? Kaza namazı diye bir şey var benim bildiğim. Yolda namaz kılınamıyorsa kazası kılınır. Öbür türlü ordan çalınan saatler başkasının hakkına girmek olmaz mı? Zaten uzun yolculuk zor.

ancak tekbir çözümü var namaz sürelerine göre ayarlı otobüste koyarlarsa ayrı olarak..namaz kılan insanlar onu tercih ederler... başka türlü olmaz güzelim maalesef olmaz..

hah evet bu en mantıklısı. Dinler fazlasıyla kapitalistleşti zaten her şey ticarete dökülüyor. Güzel bir iş girişimi çıktı bence bu yazıdan. İslami bir otobüs şirketi kurulsun. Molalar namaz vakitlerine denk getirilsin ve yeterince uzun olsun.

Ben de bu tarz bir çözum dedim zaten canım.
Çünkü kazaya bırakmak basite iindirgenmiş olur

Musluman kiyami var.
Zalimleri kahreylesin.
Fakat konu icerigine donersek ayy terorist saldirabilir diyerek namazi kazaya birakamayiz.
Dikkatli olmak gerek.
İslamiyet hoş görü dini evet ,
şimdi araçta hıristiyanı hastası inanmayanı var diyelim,birde namaz kılan yolcular..diğerleri beklemek istemezse yine hak geçmiş oluyor ama onlarında rızası olmalı gönülden..kılmakta kılanın hakkı ..kılmayanında bekleme zorunluluğu yok..en doğru yine kılanlar için ayrı otobüs olması..

Namaz yasaklansın diye birşey yok.Başlığı değiştirebiliyorsan değiştir,yoksa adminlere bildir bence.
Çok irrite edici,provokasyona yönelik bir başlık olmuş.

Namaz yasaklansın diye birşey yok.Başlığı değiştirebiliyorsan değiştir,yoksa adminlere bildir bence.
Çok irrite edici,provokasyona yönelik bir başlık olmuş.

Kendi kafama göre başlık atmak yasaktır diye biliyorum
Olduğu gibi alma zorunluluğu yoksa değiştireyim bundan çok da memnun kalırım

hah evet bu en mantıklısı. Dinler fazlasıyla kapitalistleşti zaten her şey ticarete dökülüyor. Güzel bir iş girişimi çıktı bence bu yazıdan. İslami bir otobüs şirketi kurulsun. Molalar namaz vakitlerine denk getirilsin ve yeterince uzun olsun.

kimi hastasına gider kimi ölsüne kimisi ttile gider..her inanıştan insanlar..onların rızası olmadan namaz kılana göre ayarlanmasıda dinimizce uygun olmaz dinimiz kılanıda kılmayanıda mağdur etmez..en doğrusu islami otobüs şirketi dediğin gibi..zaten islami kesimdede çok zenginler var bu konuda girişimde bulunabilirler..

şimdi araçta hıristiyanı hastası inanmayanı var diyelim,birde namaz kılan yolcular..diğerleri beklemek istemezse yine hak geçmiş oluyor ama onlarında rızası olmalı gönülden..kılmakta kılanın hakkı ..kılmayanında bekleme zorunluluğu yok..en doğru yine kılanlar için ayrı otobüs olması..

Ayrıca diğer dinlerden olanlar,durun ibadet edeceğim deseler ne olacak ?
Toplu taşıma bu,herkesin istediği zaman istediği yerde duramaz ki.
Şehiriçi otobüsleri de mi durduralım o zaman ?

Kendi kafama göre başlık atmak yasaktır diye biliyorum
Olduğu gibi alma zorunluluğu yoksa değiştireyim bundan çok da memnun kalırım

Yok meryemcim başlığı istediğin gibi yazabilirsin bir şey olmaz. Ben anladım o yüzden böyle yazdığını. Hani başkası olsa sırf uyuz etmek için böyle yazmış derdim ama seni bildiğimden anladım. Değiştirebiliyosa değiştir lütfen. :31:

Musluman kiyami var.
Zalimleri kahreylesin.
Dikkatli olmak gerek.

amin arkadaşım amin....

ne olmuş anlamadım tam. birkaç kişi namaz kılmak için otobüs mola versin mi istemiş nedir? eger böyleyse çok saçma.

Ayrıca diğer dinlerden olanlar,durun ibadet edeceğim deseler ne olacak ?
Toplu taşıma bu,herkesin istediği zaman istediği yerde duramaz ki.
Şehiriçi otobüsleri de mi durduralım o zaman ?

diyorum çişe tutmada bile sorun yaşadım..5 yada 7 dakika sen düşün artık:31:

Yok meryemcim başlığı istediğin gibi yazabilirsin bir şey olmaz. Ben anladım o yüzden böyle yazdığını. Hani başkası olsa sırf uyuz etmek için böyle yazmış derdim ama seni bildiğimden anladım. Değiştirebiliyosa değiştir lütfen. :31:

Offf wallahi bilmiyordum ya
Hem de hemen rica edicem
Çok teşekkür ederim arkadaşlar ya beni tanıyanlar niyetimi anlıyorlar bu beni mutlu ediyor seviyorum sizleri :16:

Offf wallahi bilmiyordum ya
Hem de hemen rica edicem
Çok teşekkür ederim arkadaşlar ya beni tanıyanlar niyetimi anlıyorlar bu beni mutlu ediyor seviyorum sizleri :16:

meryemcim senin konuya hasas yaklaştığını biliyorum ama bu kadar hasas olmanı istemiyorum

Az once soylediginizle su an soylediginiz arasinda bir baglanti kuramadim ama evet, dinin gerekliliklerini yerine getirirken kimseyi rahatsiz etmeme kismina katiliyorum.

kimi hastasına gider kimi ölsüne kimisi ttile gider..her inanıştan insanlar..onların rızası olmadan namaz kılana göre ayarlanmasıda dinimizce uygun olmaz dinimiz kılanıda kılmayanıda mağdur etmez..en doğrusu islami otobüs şirketi dediğin gibi..zaten islami kesimdede çok zenginler var bu konuda girişimde bulunabilirler..

Evet şimdiye kadar nasıl yapılmamış ben de ona şaşırdım madem bu kadar isteniyormuş. Ben bu yönde bir talep olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir şirket olursa da çok büyük ilgi çekeceğini de düşünmüyorum. Molalarda namaz kılacak olanlar hemen mescide gidiyor kazası mıdır vakitlisi midir girip kılıyolar. Çok büyük mağduriyetler yok bu konuda olsaydı böyle bir girişim olurdu zaten. Ama yine de talep varsa bence en azından büyük şirketlere bu yönde mailler atılmasında fayda olabilir. Namaz kılmayanı da mağdur etmeden düzenleme yapılabilir.

Kimse mağdur olmasın. Namaz kılmayanın vaktinden gitmesin, ibadet eden de namazımı kaçırmiyim derken birilerinin hakkına girip daha çok günaha girmesin.

Back