- 29 Mart 2022
- 6.035
- 5.665
- 35
-
- Konu Sahibi herseyicokdusunenbiri
Bende kapaliyim gayet duzgun modern bi insanim Annenizinde ellerinden operim canim. Konu sahibinin zihniyeti değişikSende bunun bir parçası olmuşsun ki zaten zihniyetinle. Annemler de kapalı ne yani ilkel mi görmeliyim?
Ben inancımla ilgili yorum yapmadım. Sana mı kaldı beni yargılamak, hadsiz! Kaç tane yorum yapmışsın konuya, sahiplenen konuyu sensin. Gitmiş polemik çıkarıyorsun şu saatte. Engelliyorum hadsizlere ayıracak vaktim yok.Senin inanmamandan bize ne asıl? Konu senin de değil hatırlatmak isterim
Bisi diyimmi modern dunyanin modern insaniyim tesetturluyum. Ayrica namaz kiliyorum ve hic birzaman utanmadim bu durumdan kimse beni geri arap vs demedi hic. Hatta 9 ve 12 yasindaki çocuklarimla Arabistan Mekke Medine ziyaretinden yeni döndüm. Asagida degil okulda ogretmenleri bile ugurlamaya geldi çocuklarımi bizleri
Nerde aşağıda görülüyor mesela örnek verir misiniz?Ya ne diyorsun ? Bende bu durumdan rahatsızım zaten modern dünyada yaşıyoruz farkındaysan ve günümüzde bu gibi şeyler aşağıda görülüyor o yüzden soruyorum. Bı fikir alışverişi yapmaya çalışıyorum.
Kapalilikla modernliginkini arıyorum bendeNamaz kılmakla yobazlığın bağlantısını kurmaya çalışıyorum, yok kuramadim
Ek olarak konunuz büyük ihtimalle kapanacak çünkü dini konu açmak yasak. Gerçekten mi soruyorsunuz yoksa ortalığıı karıştırıp inanan inanmayan kapıştırmak mı istiyorsunuz ben de tam emin olamadım.Ben inançlı biri değilim ama namaz kılan birini gördüğümde ağız alışkanlığı Allah kabul etsin diyorum. Ses çıkarmayıp kenardan geçip gidiyorum. Hissetmek ayrı davranışa maruz kalmak ayrı. Biri size bir şey söyledi mi veya yaptı mı?
Üniversitedeyken kapalı bir arkadaşımız vardı. Her yere gelirdi her muhabbete katılırdı bizle. Akşam öğrencilerin takıldığı bara bile beraber giderdik. Bar dediğim de gazlı içecek meyve suyu, bazen de en tazla bira içilirdi. Biraz saf, fazla meraklıydı çünkü yetiştiği ortamdan dolayı gezmesi tozması olmamış. Namazını falan kaçırmazdı, yurttaki mescidde de ayrı bir grubu vardı. Asla en ufak bir yargılama olmadı karşılıklı. Namazını dini sohbetini bitirir soluğu yanımızda alırdı.
Sorun bence sizin kendi içinizde. Namaz kılan biriyle görüşme olduğu kadar görüşmeme hakkı da var insanların. İnanç dediğin başkasının ne düşündüğü önemli olmaz. İçinizden geliyorsa yapın ibadetinizi, gelmiyorsa yapmayın. Dik durun, istiyorum veya istemiyorum, bu kadar basit.
Aa bi hasta olduk öldük mü be bi dk. Dönüyorum hemen.Azcik saf misin sen
Sizlere ozelden resim atabilirim hic sorun yasamadim cok guzel gecti.Konu disi olucak ama: Cocuklar orda zorluk cekti mi, hava degisikliginden felan (konuyu sabote etmek istemiyorum, sadece etrafimda cocukla giden kimse yok)
Öyle şeymi olur namazı Allaha olan inancin için kılıyorsun ona olan sevginden yapiyorsun bunu.Insanlarin fikri ne alaka yani.Önce kendilerine baksinlar.Namazin araplikla ne ilgisi var bu aralar herşeyi araplara bagliyorlar zaten.Ben namaz kılan biriydim . Ama son zamanlarda namaz kıldığımi insanların görmesini istememe hissine kapıldım(yurtta kalıyorum (üni). Yani sanki namaz kilinca bana yobaz , ya da gelişmemis Arap gibi bakacaklarini hissettim .Namaz kıyafetlerinden dolayı bu hisse kapıldım. Dış Giyimim halim gayet yerinde. Modern dünyanın modern insanı gorunumundeyim (tesettürlü değilim) ama bu hisse kapıldım.Bu zamana kadar hiç bu hisse kapılmadan namazlarni kilardim ve çok iyi hissederdim . Şuan kilmiyorum çünkü utanıyorum.Benim için önemli olan Allah'ın istediği. Siz ne düşünüyorsunuz? Siz namaz kılan insan gördüğünüz zaman ne düşünüyorsunuz?
Ya sen yazma benim konuma . Başka yere çekme benim ailem akrabalarım da kapalı.Bende kapaliyim gayet duzgun modern bi insanim Annenizinde ellerinden operim canim. Konu sahibinin zihniyeti değişik
Arap , geri kalmış , gerici yaftasiNerde aşağıda görülüyor mesela örnek verir misiniz?
Bende kapaliyim gayet duzgun modern bi insanim Annenizinde ellerinden operim canim. Konu sahibinin zihniyeti değişik
Aynen gece gece başka derdim yokEk olarak konunuz büyük ihtimalle kapanacak çünkü dini konu açmak yasak. Gerçekten mi soruyorsunuz yoksa ortalığıı karıştırıp inanan inanmayan kapıştırmak mı istiyorsunuz ben de tam emin olamadım.
Neler yazarimda banlanmak istemiyorumYa sen yazma benim konuma . Başka yere çekme benim ailem akrabalarım da kapalı.
Öyle düşünmez kimse ama örneğin bara gidecek olsalar bu kız gitmez diye söylemeyen olabilir. Ama öylesi de çok olmaz bence. Takmayın o kadar milletin düşüncesini.Arap , geri kalmış , gerici yaftasi
Sizlere ozelden resim atabilirim hic sorun yasamadim cok guzel gecti.
İnsallah cook sagoln yarin aticam banlanmazsam bu geceMemnun olurum. Allah kabul etsin ibadetlerinizi. Bi gün bize de nasip olur insallah
Aminn en kisa zamanda nasip olsunMemnun olurum. Allah kabul etsin ibadetlerinizi. Bi gün bize de nasip olur insallah
İşte nerde gördünüz bu tavırları?Arap , geri kalmış , gerici yaftasi