- 20 Mayıs 2023
- 116
- 5
- 23
-
- Konu Sahibi herseyicokdusunenbiri
Demek istediğimi anlayamadigim için yanlış anlamışsın canım. Çok farklı bir şeyden bahsediyorsun sen .Dini konular açmak yasak. Bence istemiyorsun ve kendince sana namaz itici gelmeye başlamış bunu bahane ediyorsun ne dmeek utanıyorum ya usulunle kılarsın ya kılmazsın kimse seni ilgilendirmiyor ben kılarsam kimseyi takmam haralde kimseyi ilgilendirmez kapıyı kitlerim çünkü adaptasyonum bozulabilir özel alan yaratırım kendime, aksine kimse dalga falan geçmiyor bizim bir arkadaşımız vardı herkes ona çok saygı duyardı. Yobaz ibadet edene denmiyor kendi dinini baskılatarak aşağılayarak diğer kişiye empoze etmeye çalışanlara deniyor.
Vah ki ne vah artık insanlar oruçluyum demeye bile utanır olmuş namaz kılıyorum demeye vs.
Sen daha neyin ne olduğunu bilmiyorsun ki. Biraz bilgilenmeni rica edicem.
Ayrıca kapalı değilim modernim ne demek? Tesettürlüler ilkel mi? Bak bende kapalı değilim ama sen şuan baya saçmaladın sekuler yaşıyorum tarzı ifadeler de bizi ilgilendirmiyor bu saplantını anlayamadım doğrusu.!
Senin F falwlessone1 olduguna yemin edebilirim ama ispatlayamam, hadi baska kapiyaBen namaz kılan biriydim . Ama son zamanlarda namaz kıldığımi insanların görmesini istememe hissine kapıldım(yurtta kalıyorum (üni). Yani sanki namaz kilinca bana yobaz , ya da gelişmemis Arap gibi bakacaklarini hissettim .Namaz kıyafetlerinden dolayı bu hisse kapıldım. Dış Giyimim halim gayet yerinde. Modern dünyanın modern insanı gorunumundeyim (tesettürlü değilim) ama bu hisse kapıldım.Bu zamana kadar hiç bu hisse kapılmadan namazlarni kilardim ve çok iyi hissederdim . Şuan kilmiyorum çünkü utanıyorum.Benim için önemli olan Allah'ın istediği. Siz ne düşünüyorsunuz? Siz namaz kılan insan gördüğünüz zaman ne düşünüyorsunuz?
Gelıyor şuan ben kendimi tam anlatamadımBu konuda densiz cevaplar gelecek, hazır ol. Onun dışında ben de başı açık bir kız namaz kılma şaşırırdım. Bir de bu dönemde insanlar belli sebeplerden dinden soğudu.(ben de dahil) o yüzden dini şeyleri göze sokunca rahatsız olabiliyorum. Örneğin bizim üniye kütüphaneden önce camii yapmışlar, gözüme battı.
HaklısınMeditasyon, yoga yapan kişiler bundan utanıyor mu? Yada başka dınlerın ibadetlerini yapanlar. Bu senın inancın. Tabi gerçekten ınanıyorsan bunun utanılacak bişey olmadığını bilmen gerekir. Şuan islamı yaşayan kişiler arap sevici olarak görüldüğünden kafan karışmış olabilir gençsin o yüzden bişey demiyorum. Modern dünyanın insanıyla namazı bir tutamıyorsa için kılma zaten. Ama ınancın gereği yaptıgın ibadetten utanma. İbadet insanlara gösteriş için yapılmadığı gibi onlar görünce ne der diye vazgeçilecek bişey değil.
O neSenin F falwlessone1 olduguna yemin edebilirim ama ispatlayamam, hadi baska kapiya
İşte ben bu yaftadan dolayı şuan bı şey altına girdim
Bu konuda densiz cevaplar gelecek, hazır ol. Onun dışında ben de başı açık bir kız namaz kılma şaşırırdım. Bir de bu dönemde insanlar belli sebeplerden dinden soğudu.(ben de dahil) o yüzden dini şeyleri göze sokunca rahatsız olabiliyorum. Örneğin bizim üniye kütüphaneden önce camii yapmışlar, gözüme battı.
Bisi diyimmi modern dunyanin modern insaniyim tesetturluyum. Ayrica namaz kiliyorum ve hic birzaman utanmadim bu durumdan kimse beni geri arap vs demedi hic. Hatta 9 ve 12 yasindaki çocuklarimla Arabistan Mekke Medine ziyaretinden yeni döndüm. Asagida degil okulda ogretmenleri bile ugurlamaya geldi çocuklarımi bizleriYa ne diyorsun ? Bende bu durumdan rahatsızım zaten modern dünyada yaşıyoruz farkındaysan ve günümüzde bu gibi şeyler aşağıda görülüyor o yüzden soruyorum. Bı fikir alışverişi yapmaya çalışıyorum.
ben tesettürlüyum. Ama nefsim düzenli namaz kılmama engel oluyor maalesef. Allah kabul etsin namazlarımızı. Senin gibi birini görseydim hem modern giyinimli tesettürlü değil hem de namazına ne güzel önem veriyor diye gıpta edip ozenip daha dikkatli olurdumBen namaz kılan biriydim . Ama son zamanlarda namaz kıldığımi insanların görmesini istememe hissine kapıldım(yurtta kalıyorum (üni). Yani sanki namaz kilinca bana yobaz , ya da gelişmemis Arap gibi bakacaklarini hissettim .Namaz kıyafetlerinden dolayı bu hisse kapıldım. Dış Giyimim halim gayet yerinde. Modern dünyanın modern insanı gorunumundeyim (tesettürlü değilim) ama bu hisse kapıldım.Bu zamana kadar hiç bu hisse kapılmadan namazlarni kilardim ve çok iyi hissederdim . Şuan kilmiyorum çünkü utanıyorum.Benim için önemli olan Allah'ın istediği. Siz ne düşünüyorsunuz? Siz namaz kılan insan gördüğünüz zaman ne düşünüyorsunuz?
Sana ne ki, senin konun değil.Her başı açık namaz kılabilceği gibi her tesettürlü de namaz kılmıyor. İnsanlarda ki kıyafete odaklılık malesef algıda seçiciliği ve handikapı.Şuan dinden soğumanızın konuyla hiç alakası yoktu diye düşünüyorum kalan bilgilerin gereksizliği.
Sana ne ki, senin konun değil.
O tesettürlü amaSenin F falwlessone1 olduguna yemin edebilirim ama ispatlayamam, hadi baska kapiya
ben tesettürlüyum. Ama nefsim düzenli namaz kılmama engel oluyor maalesef. Allah kabul etsin namazlarımızı. Senin gibi birini görseydim hem modern giyinimli tesettürlü değil hem de namazına ne güzel önem veriyor diye gıpta edip ozenip daha dikkatli olurdumKendine güven her zaman her ne yapiyorsan
Sen sapitiyorsun benim sorduğum şeyi. Anlamadan ön yargı yapıyorsunSenin inanmamandan bize ne asıl? Konu senin de değil hatırlatmak isterim