Namaz kılmaktan utanmak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Demek istediğimi anlayamadigim için yanlış anlamışsın canım. Çok farklı bir şeyden bahsediyorsun sen .

Senin F falwlessone1 olduguna yemin edebilirim ama ispatlayamam, hadi baska kapiya

Gelıyor şuan ben kendimi tam anlatamadım

Haklısın

Ben inançlı biri değilim ama namaz kılan birini gördüğümde ağız alışkanlığı Allah kabul etsin diyorum. Ses çıkarmayıp kenardan geçip gidiyorum. Hissetmek ayrı davranışa maruz kalmak ayrı. Biri size bir şey söyledi mi veya yaptı mı?
Üniversitedeyken kapalı bir arkadaşımız vardı. Her yere gelirdi her muhabbete katılırdı bizle. Akşam öğrencilerin takıldığı bara bile beraber giderdik. Bar dediğim de gazlı içecek meyve suyu, bazen de en tazla bira içilirdi. Biraz saf, fazla meraklıydı çünkü yetiştiği ortamdan dolayı gezmesi tozması olmamış. Namazını falan kaçırmazdı, yurttaki mescidde de ayrı bir grubu vardı. Asla en ufak bir yargılama olmadı karşılıklı. Namazını dini sohbetini bitirir soluğu yanımızda alırdı.

Sorun bence sizin kendi içinizde. Namaz kılan biriyle görüşme olduğu kadar görüşmeme hakkı da var insanların. İnanç dediğin başkasının ne düşündüğü önemli olmaz. İçinizden geliyorsa yapın ibadetinizi, gelmiyorsa yapmayın. Dik durun, istiyorum veya istemiyorum, bu kadar basit.

İşte ben bu yaftadan dolayı şuan bı şey altına girdim

Yok ya. Önümüze gelen her ün fikrini ciddiye alsak halimiz acaba ne olurdu. Yobaz diyenler sadece kendi ezikliklerini örtbas etmeye calisiyor. Biri bana dini inanclarim geregi laf söylese küfür kullanmadan gömerim. Dedigim gibi: herkes önce dönüp kendi hayatina bakacak

Her başı açık namaz kılabilceği gibi her tesettürlü de namaz kılmıyor. İnsanlarda ki kıyafete odaklılık kendi saflığı malesef algıda seçiciliği ve handikapı. Şuan dinden soğumanızın konuyla hiç alakası yoktu diye düşünüyorum kalan bilgilerin gereksizliği der susarım.

Bisi diyimmi modern dunyanin modern insaniyim tesetturluyum. Ayrica namaz kiliyorum ve hic birzaman utanmadim bu durumdan kimse beni geri arap vs demedi hic. Hatta 9 ve 12 yasindaki çocuklarimla Arabistan Mekke Medine ziyaretinden yeni döndüm. Asagida degil okulda ogretmenleri bile ugurlamaya geldi çocuklarımi bizleri

ben tesettürlüyum. Ama nefsim düzenli namaz kılmama engel oluyor maalesef. Allah kabul etsin namazlarımızı. Senin gibi birini görseydim hem modern giyinimli tesettürlü değil hem de namazına ne güzel önem veriyor diye gıpta edip ozenip daha dikkatli olurdum Kendine güven her zaman her ne yapiyorsan

Sana ne ki, senin konun değil.

Teşekkürler sonunda anlayan biri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.