Namaz kılmaktan utanmak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben namaz kılan biriydim . Ama son zamanlarda namaz kıldığımi insanların görmesini istememe hissine kapıldım(yurtta kalıyorum (üni). Yani sanki namaz kilinca bana yobaz , ya da gelişmemis Arap gibi bakacaklarini hissettim .Namaz kıyafetlerinden dolayı bu hisse kapıldım. Dış Giyimim halim gayet yerinde. Modern dünyanın modern insanı gorunumundeyim (tesettürlü değilim) ama bu hisse kapıldım.Bu zamana kadar hiç bu hisse kapılmadan namazlarni kilardim ve çok iyi hissederdim . Şuan kilmiyorum çünkü utanıyorum.Benim için önemli olan Allah'ın istediği. Siz ne düşünüyorsunuz? Siz namaz kılan insan gördüğünüz zaman ne düşünüyorsunuz?
Senin namaz kıldığını ben çok şey düşünmem ki bir çoğumuzda öyle muhtemelen.. utanılacak birşey degil

Ben namaz kılan biriydim . Ama son zamanlarda namaz kıldığımi insanların görmesini istememe hissine kapıldım(yurtta kalıyorum (üni). Yani sanki namaz kilinca bana yobaz , ya da gelişmemis Arap gibi bakacaklarini hissettim .
Provokatör olduğunuzu düşünüyorum. İnanç özgürlüğü diye bir şey var ülkede.

A ne münasebet ya kimin haddine yargılamak. İster yoga yapar insan ister namaz kılar özel alan diye bir şey var. İçinden ne geliyorsa onu yap kimsenin bisey deme hakkı yok..
Kendini daha iyi hissedeceksen yakınlarda cami varsa oraya git istersen kadın bölümüne giriş var mı pek bilmiyorum ama

Ben inancımla ilgili yorum yapmadım. Sana mı kaldı beni yargılamak, hadsiz! Kaç tane yorum yapmışsın konuya, sahiplenen konuyu sensin. Gitmiş polemik çıkarıyorsun şu saatte. Engelliyorum hadsizlere ayıracak vaktim yok.
Bence burda hadsiz olan sen oluyorsun. Yok kutuphaneden önce cami yapılmasından rahatsız olmuş dinden soğumuş bla bla... Bizene? Konudan kopup kendi hayat hikayeni anlat istersen. Boş konuşmak amaç başka bişey değil. Camiiden sonra kütüphane yapılınca kütüphanede çalışma isteğin falan mı azalıyor? İslami bir mesele varsa illede o en son plana atılmak zorunda değil mi? Gözden ırak olmalı yada olmamalı falan ...git ötede ağla

Arap , geri kalmış , gerici yaftasi
Şu cümleleri kuranlar zaten cahilin dibiyken neden kafaya takıyorsunuz? Namaz kılmak Araplara has değil. İslam'a inananlara farz. İsteyen kılsın istemeyen kilmasin. Sekilcilik tehlikeli bir durumdur. Bu tür cahiller varsa etrafınızda onlardan uzaklaşın.

Bir derdimi anlatıyorum biliyoruz heralde inanç özgürlüğü olduğunu
Ama size direk biri gelip bir şey söylememiş yapmamış. Hisse kapıldım yazdınız. İnancınıza göre kul hakkı olmuyor mu bu? Kişileri zan altında bırakıyorsunuz böyle. Laf söylerler hakaret ederler namaz kılmanıza engel olmaya çalışırlar , o zaman gelin şikayet edin bizler de kızalım. Öyle mi derler böyle mi bakarlar... namaz kılmanızdan rahatsız olan varsa tersler veya görüşmez konuşmazsınız olur biter.

Hayır. Ben bu zihniyette değilim sadece dışarıda olanı söylüyorum zaten çok uzun süre ibadet eden bir insanım zihniyetim öyle olsaydı hiç başlamazdım ki. Sadece bazı insanların "ayy namaz mı kılıyor" dediğine şahit oldum

Amacım seni kırmak değil kesinlikle böyle düşünme. O kişiler zorbalık yaparsa kendi inandığı şeyin yobazı olur unutma. Senin hayatın kimseyi ilgilendirmez o dediğim arkadaşım tesettture girmişti ve namaza biranda başladı en inançsız kızların bile yanına gelip dertleştiği biriydi. İnsanlar senin inanç olguna bakmadan yanına gelmeli öyle düşünen geri kafalı insanlar ise hiç arkadaşın olmasın.
Birdaha nerde göreceksin okul bitince kimse kimseyi tanımıyor bile birdaha bence kendi kendini zehirleme diye söylüyorum takıntı yapmışsın çünkü. Bireysel olmayı öğren her insan kendi evreninde yaşar. Din senin kendi evreninde kimseye dayatmadığın sürece kimse de seninle ilgili kötü düşünemez. Ve insanlar aksine saygı duyuyor. Sadece dayatanlara saygı duymuyor.

Bende tesettürlü değilim elimden geldiğimce kılmaya, kuran okumaya çalışıyorum ve bunu kimseye açıklama gereği duymuyorum benim dini görüşümü çok yakınım dışındakiler bilmez mesela. İnanmayan insanlar sırf bazı kesimler yüzünden dinden soğuduğunu ifade ederken hiç utanmıyorlar bence sende utanmamalısın. Yanlış olan kitap değil insanlar. Eğer dinden soğuyup yapmak istemiyorsan modern zamanı bahane etmen çok gereksiz olmuş.

Bence burda hadsiz olan sen oluyorsun. Yok kutuphaneden önce cami yapılmasından rahatsız olmuş dinden soğumuş bla bla... Bizene? Konudan kopup kendi hayat hikayeni anlat istersen. Boş konuşmak amaç başka bişey değil. Camiiden sonra kütüphane yapılınca kütüphanede çalışma isteğin falan mı azalıyor? İslami bir mesele varsa illede o en son plana atılmak zorunda değil mi? Gözden ırak olmalı yada olmamalı falan ...git ötede ağla
Üniversitede dediğin yerde ilk başta kütüphane olur. Zaten mescitler var. Benim okulum ve senin haddine değil. Terbiyesizliğin ile çok güzel örneksin. Senin gibilere bakan insanlar bu Müslüman'sa ben değilim diyorlar. İyi örnek olmayacaksan sus da insanları soğutma. Senin gibiler yüzünden dindar insanların yobaz olduğunu dair önyargi var. Çünkü en ufak bir zıt düşüncede hakaretleri sıralıyorsun. Yusuf İslam önce Müslümanları tanısaydım Müslüman olmazdım demiş. Sen o gruptansın.

Şeytanın vesvessi Aldanma sakın ben namaz kılanları görünce şükrediyorum çok mutlu oluyorum Asla yobaz gözüyle de bakıldığını düşünmüyorum yobazlık zihniyette ne modern görünüp kara cahil olanlar ne müslüman görünüp dini sadece şeklen yaşayanlar var..afolunmayan günah olarak bir namaz borcu birde kul hakkı var en önemliside bu ..Namaz kılmadığında için huzursuzsa mutlu ol çünkü bu Allah seni bırakmadı demek hem ibadet etmeyip hemde içinde hiç bir huzursuzluk duymuyorsan işte o zaman kork Allah hala seni bırakmamışken bırak o bu ne deri ibadetine bak

Şeytanın vesvessi Aldanma sakın ben namaz kılanları görünce şükrediyorum çok mutlu oluyorum Asla yobaz gözüyle de bakıldığını düşünmüyorum yobazlık zihniyette ne modern görünüp kara cahil olanlar ne müslüman görünüp dini sadece şeklen yaşayanlar var..afolunmayan günah olarak bir namaz borcu birde kul hakkı var en önemliside bu ..Namaz kılmadığında için huzursuzsa mutlu ol çünkü bu Allah seni bırakmadı demek hem ibadet etmeyip hemde içinde hiç bir huzursuzluk duymuyorsan işte o zaman kork Allah hala seni bırakmamışken bırak o bu ne deri ibadetine bak
Evet huzursuzum Allah hep aklımda gün içinde

Üniversitede dediğin yerde ilk başta kütüphane olur. Zaten mescitler var. Benim okulum ve senin haddine değil. Terbiyesizliğin ile çok güzel örneksin. Senin gibilere bakan insanlar bu Müslüman'sa ben değilim diyorlar. İyi örnek olmayacaksan sus da insanları soğutma.
Hadi ya öyle hemen soğumak oluyor mu bu dinden? İstersen İslam'dan soğuma diye kırbaç vereyim de kırbaçla bizi belki "ayy ne de güzel dayak yiyor, sevdim bu İslam'ı" falan de :) benim 2 çift lafimla dinden soğuyacak insanin hicbir zaman bu dine girdiğine inanmam. Ayrıca üniversitede camiden sonra kütüphane yapılınca noluyor onu anlamadım? Mesela cami kaçıncı sırada olmali? Yada kütüphaneden önce cami değilde başka şey yapılsaydı gözüne bu kadar batar mıydı? Senin gibilerin derdi kütüphane değil canim... senin gibiler İslam'a dair bişey gördüğünden beyninden vurulmusa dönüyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.