Namaz kılmaktan utanmak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Senin inanmamandan bize ne asıl? Konu senin de değil hatırlatmak isterim 😀😀😀
Ben inancımla ilgili yorum yapmadım. Sana mı kaldı beni yargılamak, hadsiz! Kaç tane yorum yapmışsın konuya, sahiplenen konuyu sensin. Gitmiş polemik çıkarıyorsun şu saatte. Engelliyorum hadsizlere ayıracak vaktim yok.

Son düzenleme:
Bisi diyimmi modern dunyanin modern insaniyim tesetturluyum. Ayrica namaz kiliyorum ve hic birzaman utanmadim bu durumdan kimse beni geri arap vs demedi hic. Hatta 9 ve 12 yasindaki çocuklarimla Arabistan Mekke Medine ziyaretinden yeni döndüm. Asagida degil okulda ogretmenleri bile ugurlamaya geldi çocuklarımi bizleri

Konu disi olucak ama: Cocuklar orda zorluk cekti mi, hava degisikliginden felan (konuyu sabote etmek istemiyorum, sadece etrafimda cocukla giden kimse yok)

Ben inançlı biri değilim ama namaz kılan birini gördüğümde ağız alışkanlığı Allah kabul etsin diyorum. Ses çıkarmayıp kenardan geçip gidiyorum. Hissetmek ayrı davranışa maruz kalmak ayrı. Biri size bir şey söyledi mi veya yaptı mı?
Üniversitedeyken kapalı bir arkadaşımız vardı. Her yere gelirdi her muhabbete katılırdı bizle. Akşam öğrencilerin takıldığı bara bile beraber giderdik. Bar dediğim de gazlı içecek meyve suyu, bazen de en tazla bira içilirdi. Biraz saf, fazla meraklıydı çünkü yetiştiği ortamdan dolayı gezmesi tozması olmamış. Namazını falan kaçırmazdı, yurttaki mescidde de ayrı bir grubu vardı. Asla en ufak bir yargılama olmadı karşılıklı. Namazını dini sohbetini bitirir soluğu yanımızda alırdı.

Sorun bence sizin kendi içinizde. Namaz kılan biriyle görüşme olduğu kadar görüşmeme hakkı da var insanların. İnanç dediğin başkasının ne düşündüğü önemli olmaz. İçinizden geliyorsa yapın ibadetinizi, gelmiyorsa yapmayın. Dik durun, istiyorum veya istemiyorum, bu kadar basit.
Ek olarak konunuz büyük ihtimalle kapanacak çünkü dini konu açmak yasak. Gerçekten mi soruyorsunuz yoksa ortalığıı karıştırıp inanan inanmayan kapıştırmak mı istiyorsunuz ben de tam emin olamadım.

Ben namaz kılan biriydim . Ama son zamanlarda namaz kıldığımi insanların görmesini istememe hissine kapıldım(yurtta kalıyorum (üni). Yani sanki namaz kilinca bana yobaz , ya da gelişmemis Arap gibi bakacaklarini hissettim .Namaz kıyafetlerinden dolayı bu hisse kapıldım. Dış Giyimim halim gayet yerinde. Modern dünyanın modern insanı gorunumundeyim (tesettürlü değilim) ama bu hisse kapıldım.Bu zamana kadar hiç bu hisse kapılmadan namazlarni kilardim ve çok iyi hissederdim . Şuan kilmiyorum çünkü utanıyorum.Benim için önemli olan Allah'ın istediği. Siz ne düşünüyorsunuz? Siz namaz kılan insan gördüğünüz zaman ne düşünüyorsunuz?
Öyle şeymi olur namazı Allaha olan inancin için kılıyorsun ona olan sevginden yapiyorsun bunu.Insanlarin fikri ne alaka yani.Önce kendilerine baksinlar.Namazin araplikla ne ilgisi var bu aralar herşeyi araplara bagliyorlar zaten.🙄
Rahatsız olan varsa mesela benim kilmamdan ben dahada hevesle yaparım.
Ben namazını zamanında kilanı görûnce maşallah derim çok özenirim keşke bende boyle dakik olsam diye.
Utanmak falan söyleme böyle şeyler devam et kılmana.

Bende kapaliyim gayet duzgun modern bi insanim Annenizinde ellerinden operim canim. Konu sahibinin zihniyeti değişik

Teşekkür ederim canım💋❤️ hava da ban kokusu var. Baya şiddetli konu olacak gibi doğrusu. 😀😀 Birde arkadaşım var 4 dil biliyor ,yükseklisanslı , giyimine ,bakımına önem veren diksiyonu güzel artık ne denmeli bilmiyorum o modern değilse kim modern bilmiyorum şaka gibi.

Allah aşkına ya konunuz şaka mı???
Müslüman bir ülkede yaşıyoruz farkındaysanız?
Millet ne der diyenlerdensiniz sizde..
Kim ne düşünürse düşünsün? Özgüveniniz düşük. O yüzden bu hallere giriyosunuz.
Namaz kılan bir genç gördüğümde ne düşünüyorum biliyor musun. MaşaAllah ahir zamanın incisi diye düşünüyorum. Rabbim hakkıyla kılanlarsan eylesin.

Son düzenleme:
Arap , geri kalmış , gerici yaftasi
İşte nerde gördünüz bu tavırları?
Üniversitede mi öncesinde mi nerde gördünüz yer sordum aslında.
Ben namaz kılıyor diye böyle söylenen insan görmedim anlamadım yurtta vs neden çekiniyorsunuz?
Yurtta mı gördünüz böyle söylemler?
Hangi üniversitenin yurdu ki o?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.