- 20 Eylül 2013
- 7.433
- 16.206
- 41
-
- Konu Sahibi Kahve __Kokusu
Subhaneke'yi okumak sünnet.Öyle öğrenmiş söylediğimde arastiracagini söyledi
Aynen hanefi olduysa subhaneke yi okumalı ki tam olsunSubhaneke'yi okumak sünnet.
Safiler okumazmis, onun yerine sünnet olan baska bir duayi okurmus.
Esiniz Hanefi olduysa Sübhaneke'yi okusa daha iyi olur. Eksikligini bilmiyorum ama sünnet sevabı eksik kalır.
Ahh kuzum o çocuk öyle kolay uyumuyor tepemde geziyorNamaz kıldım yemeği ocağa koydum pişiyor
Ayyy içimden çocuğu da uyuttum gibi bir his geldi
Kahvem bitanem bende çocuk yok keşke olsaydı da tepemde gezseydi yada iyi ki olmamışAhh kuzum o çocuk öyle kolay uyumuyor tepemde geziyor
Bizim için bazı şeylerin olmaması da bazen bizim için hayırlıdır kuzumm doğru zamanda doğru insanla Allah gönlüne göre vericem ben inanıyorum dualarimdasinKahvem bitanem bende çocuk yok keşke olsaydı da tepemde gezseydi yada iyi ki olmamış
Tabi okusa iyi olur tabii. Ezbersin zor degilAynen hanefi olduysa subhaneke yi okumalı ki tam olsun
Allah kabul etsin
Hepimizin az çok eksikleri oluyor maalesef
Namaz kalıyorlar. Sadece farzlari. Biliyor ama öyle öğrenmiş galiba.Şafi ler namaz kilmaz mi
Yeni duydum
Neden subhaneke duasını okumuyor Bilmediğim için mi yoksa safiler okumaz mı
Eğer.bilmedigi içinse siz burdan öğrenip eşinize öğrete bilirsiniz çünkü subhaneke duasıyla namaz baslar
Eksiğinzi tamamlayın bence çok zor bir süre değil çok kisa ve kolay süre
Içinizde kuşkuda kalmaz eksik mi değil mi diye
Anladım hanefi olmuş artık sunnetlerle beraber subhaneke yi de okumalı eksik olmasınNamaz kalıyorlar. Sadece farzlari. Biliyor ama öyle öğrenmiş galiba.
Bence de söyleyeceğim. Yoksa kendisi çok dua biliyor.Anladım hanefi olmuş artık sunnetlerle beraber subhaneke yi de okumalı eksik olmasın
Bu söylediğin cok doğru canım benim, hani her seyin hayırlısı deriz ya. İman olgunluğu.Bizim için bazı şeylerin olmaması da bazen bizim için hayırlıdır kuzumm doğru zamanda doğru insanla Allah gönlüne göre vericem ben inanıyorum dualarimdasin
Ah kahvem aynen rabbim ne derse oBizim için bazı şeylerin olmaması da bazen bizim için hayırlıdır kuzumm doğru zamanda doğru insanla Allah gönlüne göre vericem ben inanıyorum dualarimdasin
Şöyle düşünmek işe yarar mı bilmiyorum, bi deneyelim.kızlar ben de inanılmaz istiyorum beş vakit kılmak ama devamlı bi üşengeçlik devamlı bi canım istemiyo halleri nolur yardım edin yok mu istetecek bir yol
Canım uzun süre devam ediyorum ama öyle bir ara oluyor ki bırakıyorum. Ama hem tesbihletimi hem namazımı bıraktuğımda kendimi depresyondaymış gibi hissediyorumAmin canım..Burada birbirimizi etiketleyip düzen kurmaya çalışıyoruz seninde etiketliye bildirim istersen birbirimize vesile oluruz
"Allah'ım seni zikretmemde, sana şükretmemde ve sana en güzel kulluğu yerine getirebilmem hususunda bana yardım et."Bi tane namaz sonrasi okunan dua yazayım mı?
Peygamberimiz'in (sav) okuduğu, hadiste geçen hoş bi dua.
İman ve güzel bir teslimiyet yaradanaBu söylediğin cok doğru canım benim, hani her seyin hayırlısı deriz ya. İman olgunluğu.
Boşluğa düşüyorsun çünkü..ne güzel yaradan seni ibadetinden vazgectikten sonra dünyaya daldırıp kendini unutturmuyor..bu durumu lehine çeviririp hemen namaza başlarsan tekrar çok güzel olur canımCanım uzun süre devam ediyorum ama öyle bir ara oluyor ki bırakıyorum. Ama hem tesbihletimi hem namazımı bıraktuğımda kendimi depresyondaymış gibi hissediyorum
Ağzına sağlık canımŞöyle düşünmek işe yarar mı bilmiyorum, bi deneyelim.
Namaz kilmak, Allah icin degil bizim icin gerekli olan bir sey. Normalde şükrederiz, dua ederiz ama Allah bir de namaz kilmamizi istemiş ek olarak. Sahip oldugumuz (/olmadığımız) nimetlere şükretmek, daha iyi bir kul olmak istegiyle namazi kılmak kendimiz icin gerekli.
Kalbi bir hoş olanlar, ici huzur dolanlar, dünyalık işleri kolaylaşanlar vb. var. Bunlar düşünülebilir belki.
Bugün kalemim cok iyi degil, düzenli düşünemiyorum:) Bu kadar çıktı:)