Merhaba arkadaşlar.
.
Yıllardır kilo, insülin direnci polikistik over la mucadele eden 33 yaşında işinde gücünde kendi halinde yalnız yasayan (anadaaan ayrı ayrı babadaaan ayrı şarkısına gönderme yapalım :)) bir bireyim. bir kamu kurumunda mimarlık görevimi sürdürmekteyim.
.
Kısaca kendimden bahsedeyim yalnız yaşadığım için (geçmişe bir sünger çektim :)) fastfood tarzı hazır beslenme alışkanlıkları yatılı lise hayatında alınan ve geri verilemeyen 35 kilo işitilen aşağılamalar maruz kalınan zorbalık ve bunların yine beni yemek yemeye itmesi, üniversite sonrası 1 sene süren bir evlilik ardından boşanma psikolojik tedaviler (bipolar bozukluk, anksiyete) şehir değişiklikleri vs derken 2020 temmuz ayı itibariyle 120 kilolara dayandım.
.
Artık çoraplarımı bile giyemiyor doğru düzgün nefest alamıyor ve iki adım dahi yürüyemiyordum.
Yıllardır kilo al ver al ver bir düzen tutturamadım ama bu sefer kararlıydım hayatıma böyle devam etmek istemiyordum. Bilincimi ve bakış açımı değiştirerek ve yaptığım yanlışları tekrar yapmayarak bir yola çıktım.
.
Neden bu yola çıktım ve ne istiyorum?
Artık ilaçsız regl olmak, bacak bacak üstüne atmak, istediğim kıyafetin xxxxxxl bedenini değil de makul insani bedenlerini giymek, daha sağlıklı huzurlu olmak, ibadetlerimi doğru düzgün yerine getirmek (namazda eğilip kalkamıyorum kilolardan), ve en önemlisi hayalimdeki görünüşe sahip olmak istiyorum. kilolarımın kişiliğimin önüne geçmesi beni çok üzüyor maalesef.
.
Diyetisyene başvurdum yıllardır tanıdıgım diyetisyenime onla beraber cuma yarışmaları ve tabi ki kendi çabam egzersizlerim ve motivasyonumla 3 ay gibi bir sürede 17 kilo verdim ve önümde vermem gereken 45 kilo daha var. Kolay değil ama mümkün
.
Bu sayfayı açmak istedim çünkü diyetisyenimle yolları ayırdım motivasyonumu devam ettirmek ve otokontrollü bir şekilde devam etmek istiyorum.
.
işleyiş olarak günlük yediklerimi haftalık kilo bildirimi ve spor egzersiz kalori yakma bilgilerimi ve ölçebilirsem cm olarak ölçülerimi paylaşacağım. sohbete katılmak isteyen herkesi bekler ve çok sevinirim :))
.
kk cuma yarışmalarından sevgili arkadaşlarım
@hadikonusalim ekim2009 @Niran Nevra @Dream00 @Pnrrr-20 @UcanSupurge @Beyazkugu87 @LoveAndMarriage ATTRAENTE @medine66 @bi prenses annesi Ucmelekannesi ve ismi aklıma gelmeyen tüm arkadaşlarımı sohbete ve isterseniz katılıma beklerim :)
.
dua gruplarından sevgili arkadaşlarım
Kafiyesizsiir Umut_2019 son zamanlarda çok görüşemesek de beraber çok dualaştığım canım arkadaşım
@stanki ve
@Ashie sizleri de ne zaman isterseniz sohbete ve isterseniz katılıma beklerim :) dualarınızda da yer verirseniz çok mutlu olurum
bu bir girizgah olsun detaylı paylaşımları gün içerisinde ve haftaiçi iş müsaitliğime göre yapacağım inşallah
başlangıç 119 güncel kilom 101.5 bugün sabah
ilk hedef:100
ara hedef:85
ikinci ara hedef:70
ana hedef :57 inşallah herkes istediği kilolarina sağlıkla erişir kimse kilolarından kaynaklı sağlığından ve psikolojisinden olmaz