nafaka talebi ile ilgili bir sorum var ,boşanmış arkadaşlar yardım ..

eylul166

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
882
Puanlar
448
merhaba kızlar ;

5 yıllık evli arkadaşımı kocası sebepsiz yere evlilikten bıktım ,sorumluluk almak istemiyorum diye terketti ,5-6 ay olacak ,4 yaşında bir oğulları var .
arkadaşım çalışıyor .1300 tl maaş alıyor ,oğlu kreşe gidiyor 600tl ,ev kirası da 600 tl etti 1200 ayda 100 tl ye geçinemeyeceği aşikar ,henüz mahkeme gerçekleşmedi eylülün 20 sinde olacak ,adamın malı mülkü yok ,yada öyle görünüyor tabi bilmiyoruz ,eşinden gizli başkasının üzerine bişeyler yapmış olabilirde .
şimdi bu 1200 tl masrafın kira kısmını eski koca karşılıyor ama binbir tehditle ,oğlumu getir 15 gün burda kalacak okula gitmecek ,yoksa kirayı vermem gibi tehditlerle korkutuyor kızcağızı ,çocuk babaya gittiğinde hep hasta dönüyor ,yada zayıflamış dönüyor ,yemek yediremiyorlar çocuğa ,cips çikolata geçiştiriyorlar ,arkadaşım her hafta sonu sinir krizi geçiriyor ne yedi içti diye ,şimdi de almış izmire akrabasına götürmüş bayram diye ,arkadaşım saat başı kaynanasını arıyor ne yedi ne yaptı diye ,

şimdi gelelim meseleye ,eşi davayı açmış ,ayrıca birde dilekçe imzalamışlar ,her ay 600 tl veririm kirasını karşılarım tarzında bişey ,fakat ben bunu duyunca şok oldum ,600 tl nedir dedim bu adam 6 bin tl maaş alıyor 600 e ohh demiştir yırttım bu işten de demiştir dedim ,nasıl kabul edersin bunu ,ayrıca yıllık olarak artacakmı sabit mi ,manevi olarak çok yıprandın tazminat filan istemeyecekmisin dedim ,çıksın gitsin hayatımdan artık diye kabul ettim dedi ..sonra aklına takıldı ,peki dedi ben bu dilekçeyi değiştiremezmiyim ,vallahi bilmiyorum dedim ,bi avukat tut dedim ,avukat 2000 tl den aşağı açmıyo kapıyı biliyosun durum yok dedi ,dedim barodan avukat verirler ,onun içinde fakirlik belgesi lazımmış ,
şimdi biz ne yapalım ,tecrübeli arkadaşlar bi yardım etsin lütfen ,talebi değiştirebiliyormuyuız ,yani o 600 tl nafaka yı yükseltmek ve tazminat isteme hakkımız hala varmı ,velayeti veririm sana ama bu şartları kabul edeceksin diye tehdit etmiş ,yoksa birde velayet davası açar alırım oğlumu demiş ,arkadaşımda bundan korluyo ,ne olur bi akıl verin kızlar ..

aslında adamın kaç lira aldığını ispatlamak gerekiyor......sigortası 6000 üzerinden yatmıyorsa ki muhtemelen öyledir......memur da değilse çok uzatmadan sadece kirayı vermesi iyi olmuş sanırım.......yine de bir avukatla görüşsün elbette

adam özel sektörde bir firmada bölge müdürü ,konumu ve maaşı iyi ,fakat sigortaya dediğiniz gibi o rakam üzerinden yatmıyordur muhtemelen .
yani 600 tl alması iyi mi diyorsunuz ,bana çok az rakam geldi ,sonuçta evlilerken 1200 tl kira veriyordu ,oğlunun kreşini veriyordu ,evin ihtiyaçları ,mutfak alışverişi ,karısının ve oğlunun giyimi ,ve lüks yaşıyorlardı yani ,adam şimdi hepsinden kurtulmuş oldu ,600 tl ona dokunmaz yani ..

iyi bir boşanma avukatıyla görüşmek gerek....hakimine göre de değişir çünkü

iyi bir boşanma avukatıyla görüşmek gerek....hakimine göre de değişir çünkü

avukat sadece danışmak için ücret almıyor heralde dimi ,çünkü tutmak istese karşılayamıyor ücretini ..

avukat sadece danışmak için ücret almıyor heralde dimi ,çünkü tutmak istese karşılayamıyor ücretini ..

Danışma ücretli diye biliyorum canım hatta gazetede okumuştum 190 tl gibi bi rakamdan bahsediliyordu.Arkadaşınızın eşinin maaş bodrosunda gerçek oldugu maaş yazıyor mu eger yazıyorsa belki onu kullanabilir 6 binlira maaşa göre 600 tl çok az.

işte bende buna dayanamıyorum ,6 bin maaş nerde 600 tl nerde ,adam ucuz yoldan kurtulmanın yolunu arıyor ..

bir avukata danışamadığı için önce buradan sorayım dedim ,yaşamış arkadaşlar varsa belki tavsiye filan verebilirler diye ,mahkeme gününe kadar en azından bir kaç akıl almak lazım ,en olmadı bir avukata danışıcaz sonunda ..

benim asıl merak ettiğim bu verilen dilekçe değiştirilebiliyor mu ,tehdit altında verdim bu dilekçeyi ,şimdi değiştirmek isityorum talebim şu rakamdır diyebilirmi acaba .

Kızlar yokmu yardımcı olacak kimse,mahkemeye kadar birşeyleri yoluna koymak,birtakım şeyleri ispatlamak gerekiyor.başına buna benzer şeyler gelmiş birinden tavsiye ve yardım bekliyoruz.

Eylülcüm selam canım 2008kasım annelerindedim hatırlarsan. Arkdaşının bu durumuna cok üzüldüm.ama iyi bir boşanma avukatı manevi tazminatla ilğini kurutur adamın.evlilerkenki harcamaları belgelerse kira vs gibi harcamaları kendi maaşının yetmeyeceği belgelerse fazlasıyla alır.ayrıca bu süreçte yıprtattığı için boşanma için erkeğin evi terkettiği için tazminat davası acabilir.şimdi yasalar kadından yana...

yağmurcum tanımazmıyım canım ,nasılsın ,özledim inan seni,face kullanmıyorum ,kapattım bir ara ,sonra açtım dondurdum filan ,haberleşemiyoruz ,arkadaşımın durumu çok üzücü canm evet,ona kalsa 600 tl alıp çekilecek kenara ,ama ben buna göz yummak istemiyorum .adam çok kazanıyor ,nasıl belgelenir bilmem ki ,ancak iyi bir avukat gelir üstesinden bunun,bir hal çare bulsak ta çözsek çok rahatlıycam ,ben ondan huzursuzum ,15 yıllık dostum ,çok zor zamanlar geçirdi ,yeni yeni toparlıyor çünkü

Canım bende cok özledim buraya nasıl girdiğimi anlatayım.maillerime bakıyordum.mailime bu linkten cevap yazılmıs
http://www.kadinlarkulubu.com/anneler-sosyal-aktiviteler/308087-cam-sakizi-coban-armagani-145.html
2009dan kalma bende bu neymiş diye bakim dedim uzun zamandır gırmıyordum KK ya.o topiği okurken baktım sen yeşil yanıyosun nereyi okudugunu gordum o yuzden rastlaştık seninle.bu arada topiği okurken farkettim çok fazla nete giremediğimden çekişiten çıkarılmışım şimdi bile üzüldüm ama hatırlıyorum bir yılbaşı çekilişine katılmiştım.onda gülbinden bana bir şal geldiydi hala saklarım.özelden mailimi face yi verim sana ekle beni canım.

Canım bende cok özledim seni. buraya nasıl girdiğimi anlatayım.maillerime bakıyordum.mailime bu linkten cevap yazılmıs
http://www.kadinlarkulubu.com/anneler-sosyal-aktiviteler/308087-cam-sakizi-coban-armagani-145.html
2009dan kalma bende bu neymiş diye bakim dedim uzun zamandır gırmıyordum KK ya.o topiği okurken baktım sen yeşil yanıyosun nereyi okudugunu gordum o yuzden rastlaştık seninle.bu arada topiği okurken farkettim çok fazla nete giremediğimden çekişiten çıkarılmışım şimdi bile üzüldüm ama hatırlıyorum bir yılbaşı çekilişine katılmiştım.onda gülbinden bana bir şal geldiydi hala saklarım.özelden mailimi face yi verim sana ekle beni canım.bu arada özelden mesaj atamadım sana mesaj alanın doluymuş canım.

Son düzenleme:

ne güzel günlerdi dimi,çok özlüyorum bende,hepimiz dağıldık bir yana ,ben ismini biliyorum canım,ama facede başka kayıtlıysa yaz yinede sen..çok öptüm seni.bu arada mesaj kutumu boşalttım.

Son düzenleme:
konu epey eskilerde kalmış ama, internetten ssk gün dökümüne kimlik bilgileriyle maaşının brütünü görmek için bakabilirsiniz canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…