- 2 Ekim 2023
- 2.997
- 11.461
- 128
Hakaret mı? Peki tehtid edilebiliyor mu rahat rahat sigrid? Benim yazımda bir hakaret yok.
Hukuki açıdan tehdit, genellikle bir kişi veya gruba karşı zarar veya kötü niyetli davranışlarda bulunma niyetini ifade eden sözlü, fiziksel veya yazılı bir ifadedir.
Öte yandan siz, burada işvereninizi sizin sigortanızı yatırmamakla suçladınız. Bir işçinin sigortasız olarak çalıştırılması yasalara aykırı bir durumdur ve bu durumun maliyeye bildirilmesi gerekmektedir. Sigortasız çalıştırılan bir işçinin durumunu maliyeye bildirmek, genellikle çalışma şartlarını düzenleyen yasalara uygunluğun sağlanması amacıyla yapılır.
Ben ise bir tüzel kişilik olarak bilgi alma yetkisine sahibim. Dolayısıyla işvereninizden sizin çalışma şartlarınızı sorgulayabilirim; kendisi bilgi vermeme hakkını kullanmakta özgürdür. Vatandaş olarak bilgi alarak çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına çalışma şartlarınızın iyileştirilmesi için bilgi vermek vatandaşlık görevimizdir her birimizin.
Bunun tehdit olduğunu ileri sürerek beni engelleme çalışmanız benim vatandaşlık görevimi engellemeniz demektir ve devlete karşı işlenen bir suçtur.