Nafaka Artırma Davası açacak annelere tavsiye

YazYagmuru1

...
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2018
618
772
Merhaba hanımlar, ben boşanma ve nafaka konularında savaşan bir anneyim. Bu süreçte maalesef tecrübe ederek bir şey daha öğrenmiş oldum. O yüzden sizlere bir tavsiyem var. Keşke ben de bilse idim. Maalesef ki mahkeme süreçleri tahmin edilemiyor. İki ayda biten nafaka artırma talepleri bir yılı geçiyor.

Artırma davası açarsanız mutlaka iki katı talepte bulunun. 2018 te boşanma davası açtım, 500 TL tedbir nafakasi bağlandı. 1000 TL talebimiz vardi reddedildi, 2020 de boşandım ve 500 TL ye karar verdi hakim.

2022 yılı hâlâ 500 TL olarak devam ediyordu.
ben Kasım 2022 de 500 TL den 2000 TL ye nafaka artırma davası açtım ve 2023 Kasım da karara çıktı. Geriye dönük de aradaki 1500 farkı (artırma talebi davası açılış tarihinden itibaren)verdi. Üfe ye göre artırma talebim de kabul edildi. Fakat 2024 Kasım dan önce Üfe oranında artırım alamayacakmisim. 2024 Kasım a kadar 2 bin anlayacağınız. Keşke 5 bin talep etseymisim. Asla o günün şartlarını göz önünde bulundurarak nafaka talebinde bulunmayin. Çocuklarımızı bu şekilde mağdur eden sisteme çocuğumun hakkını helal etmiyorum. Kendim nafaka almıyorum, tek çabam çocuğuma. Size benden tavsiyedir.

Anneler hayatinin maaşın yuzde 90 i evlada babalar yüzde 10 sonra
Sonra ukala adam sen çalışınca sana verdigim yoksulluk nafakasi kalkacak diyor bana sabir sabir cektim . cocukda agac kavugunda büyüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…