- 25 Aralık 2020
- 5.147
- 18.889
- 198
- 41
Nafaka sadece çocuk için mi ?
İki yıl olunca artırım davası açacaksınız evet, istediğiniz gibi artmazsa iki sene daha bekleyip tekrar açacaksınız.Keske avukat hazirlasaydi protokolü
Hakim parasal konulara müdahale edemiyor diye biliyorum ben de..mesela biz 60 bin tazminat isterken hakim 60 bin az 80 bin veriyorum diyemez,böyle bir madde varBizim protokolu avukat hazirlamasina ragmen hakim bebegim cok kucuk oldugu icin kisisel iliski kurma kisminda degisiklik yapti. Ayrica dava icerisinde hakimin takdirine birakilan yerlerde oluyor. Konu sahibinin avukat araciligi ile hazirlanmayan protokolu imzalamasini dogru bulmamakla beraber size katilmiyorum hakim insanlarin hakkinin bekcisidir. Protokolde nafaka arttirma orani ve zamanı yer almamis olabilir ama kadinin 15 sene boyunca 3.000tl ile cocuk bakamayacagi, yeniden dava acacagi barizken o kisma müdahale etmemek etik değil. Hakimin işi götürdüğümüz kağıdı onaylamaktan ibaret degil bana göre
Konuyu anladım,artırım davasını sormuş konu sahibi o sebeple artırım davası sorusuna yanıt verdim.hukukçu değilim.
protokolde madde olmasa bile Adalet bakanlığnın belirlediği bir enflasyon oranı var ona göre artış oluyor diye biliyorum ben.... illa protokolde yazmasına gerek yok
hatta şöyle: taraflar "artmasın" diye özellikle yazmadığı sürece varsayılan olarak zaten enflasyon oranında artması gerekiyor.
protokolde hiç nafaka yazmadan da boşanabilirsiniz ama çocuk varsa mahkeme zorunlu olarak bir nafaka tayin eder. nafaka re'sen kurulan bir hüküm kısacası, illa yazmasanız da oluyor.
ayrıca "nafaka arttırım davası" açılması başka bir şey --onun için çocuğun durumunun dğeimiş olması (mesela kreşe başlar, masrafı artar) .sanırım bunu 2 senede 1 yapabiliyorsunuz
burada söz konusu olan enflasyon oranındaki artış, bu yıllık -ama bunun uygulaması nasıl oluyor o kadarını bilmiyorum.
geçmişe dönük 5 sene talep edebiliyorsunuz diye biliyorumKonuyu anladım,artırım davasını sormuş konu sahibi o sebeple artırım davası sorusuna yanıt verdim.
Mahkeme neyazikki uyarmiyor belki cidden böyle bir yetkisi yoktur.Nice kişiler biliyorum yıllardır aynı nafakayı ödeyen.
Artirim davasının kabul görmesi için de evet çocuğun hakkında önemli bir maddi değişim olması gerekiyor
Nafaka artırım/azaltım davası var,o ayrı bir şey.Konu sahibi diyor ki belli artış maddesi yok ama ben birsz yükselsin istiyorum dava açabiliyor muyum ? Evet nafaka artırma davası açacak ve üstüne bir de yıllık artış talep edecek.geçmişe dönük 5 sene talep edebiliyorsunuz diye biliyorum
her seneki enflasyon oranında artışa göre farkı isteyebiliyorsunuz yani
ama -sanırım- yani anladığım kadarıyla hukuki olarak bunun adı "nafaka arttırımı davası" değil. belki dava bile değildir noterle icrayla filandır onu bilmiyorum dediğim gibi.
Tazminat ayri bir konu, sizin ne istediğiniz ve karsi tarafin ne vermeyi kabul etmesi ile alakali(anlasmali bosanma icin). Nafaka artis orani ayri bir konu. Cocuk 18 yasina gelene kadar nafaka alacak, bu hak kanunlar tarafından korunuyor hatta egitim hayati devam ederse 18i gecse bile almaya devam edecek. 20 yil boyunca 3.000tl ile bu isin yurumeyecegi ve tekrar dava acilacagi belli.Hakim parasal konulara müdahale edemiyor diye biliyorum ben de..mesela biz 60 bin tazminat isterken hakim 60 bin az 80 bin veriyorum diyemez,böyle bir madde var
Tazminati örnek olarak verdim.Ben geçen Haziran'da ex e kızdım lanet olsun deyip nafakayı 800 yazdırdım dilekçeye,hakim 800 olarak onayladı,bu ortamda 800 ne ki olmaz 1500 olacak demedi mesela.Nafaka istemesek de onu veriyormuş ama miktara müdahale ettigiyle ilgili hiç duyum almadım hakimlerle ilgiliTazminat ayri bir konu, sizin ne istediğiniz ve karsi tarafin ne vermeyi kabul etmesi ile alakali(anlasmali bosanma icin). Nafaka artis orani ayri bir konu. Cocuk 18 yasina gelene kadar nafaka alacak, bu hak kanunlar tarafından korunuyor hatta egitim hayati devam ederse 18i gecse bile almaya devam edecek. 20 yil boyunca 3.000tl ile bu isin yurumeyecegi ve tekrar dava acilacagi belli.
Benim basima farkli birsey geldi. Anlasmali bosanma ile ilgili ucreti mukabilinde danismanlik aldim. Cocukla babanin kisisel iliski kurma konusunda bana yatili kalma zamaninin pedagog raporuyla belirlendigini ama protokolde 3 yasindan once kalamaz, 6 yasindan sonra yilda birkez bir ay kalabilir gibi ibarelerin standart olarak yer aldigini soyledi. Esimle protokolu olusturacagimiz zaman kendi avukatini getirmesini istedim. Avukata bunu soyledigimde cocuk hep bu yasta kalmayacak deyip oraya genel bir ifade yazdi. Durusma gunu ise hakim müsaadenizle cocukla kisisel iliski kurma kismini degistirmek istiyorum henuz cok kucuk, yatili kalamaz diye müdahale etti. Dedigim gibi tazminat ayri bir kalem, digerleri ayri
Bu arada bizim dava açıldığında çocuk 2 yaşındaydı hakim standart bir görüşme düzeni yazdı,her ayın 1.ve 3.hafts sonu, sömestr de bir hafta, temmuzda bir ay yatılı şeklinde.Tazminat ayri bir konu, sizin ne istediğiniz ve karsi tarafin ne vermeyi kabul etmesi ile alakali(anlasmali bosanma icin). Nafaka artis orani ayri bir konu. Cocuk 18 yasina gelene kadar nafaka alacak, bu hak kanunlar tarafından korunuyor hatta egitim hayati devam ederse 18i gecse bile almaya devam edecek. 20 yil boyunca 3.000tl ile bu isin yurumeyecegi ve tekrar dava acilacagi belli.
Benim basima farkli birsey geldi. Anlasmali bosanma ile ilgili ucreti mukabilinde danismanlik aldim. Cocukla babanin kisisel iliski kurma konusunda bana yatili kalma zamaninin pedagog raporuyla belirlendigini ama protokolde 3 yasindan once kalamaz, 6 yasindan sonra yilda birkez bir ay kalabilir gibi ibarelerin standart olarak yer aldigini soyledi. Esimle protokolu olusturacagimiz zaman kendi avukatini getirmesini istedim. Avukata bunu soyledigimde cocuk hep bu yasta kalmayacak deyip oraya genel bir ifade yazdi. Durusma gunu ise hakim müsaadenizle cocukla kisisel iliski kurma kismini degistirmek istiyorum henuz cok kucuk, yatili kalamaz diye müdahale etti. Dedigim gibi tazminat ayri bir kalem, digerleri ayri
bu fark talep edilemeseNafaka artırım/azaltım davası var,o ayrı bir şey.Konu sahibi diyor ki belli artış maddesi yok ama ben birsz yükselsin istiyorum dava açabiliyor muyum ? Evet nafaka artırma davası açacak ve üstüne bir de yıllık artış talep edecek.
Benim boşanma davam var, 4 yıldır aynı nafakayi alan bir arkadaşımı avukatıma yönlendirdim 5 yıl öncesinden başlayan bir fark almaktan hiç bahsetmedi o,hiç duymadım.
Konu sahibinin yapacak olduğu şey nafaka artırım+yıllık Üfe Tüfe artışı talep etmek.
Miktara müdahaleden bahsetmiyorum, artis oranindan bahsediyorum. Hukukta bisey var nasil anlatsam. Mesela kesinlesen kararda yer almasa bile kanunun korudugu haklar var. Nafakanin 18 yasindan sonra egitim hayatina devam eden cocuga odenmeye devam etmesi gibi. Bunu bosanma kararinizda goremezsiniz ama kanun cocugun bu hakkini koruyor.Tazminati örnek olarak verdim.Ben geçen Haziran'da ex e kızdım lanet olsun deyip nafakayı 800 yazdırdım dilekçeye,hakim 800 olarak onayladı,bu ortamda 800 ne ki olmaz 1500 olacak demedi mesela.Nafaka istemesek de onu veriyormuş ama miktara müdahale ettigiyle ilgili hiç duyum almadım hakimlerle ilgili
Esimin avukatinin yazdigi da bu şekildeydi. Hakimin duzenlemesinde de her ayin 1.ve3.haftasi ctesi gunu dabah 10.00da alip 17.00de birakma seklinde. Yaz aylarinda vs alma yok.Bu arada bizim dava açıldığında çocuk 2 yaşındaydı hakim standart bir görüşme düzeni yazdı,her ayın 1.ve 3.hafts sonu, sömestr de bir hafta, temmuzda bir ay yatılı şeklinde.
Ben avukatla artık iyice içli dışlı olduğumdan ve ex eşin önceki eşiyle olan nafaka kavgalarından dolayı yarı hukukçu sayılırım artıkbu fark talep edilemese
erkeklerin hiçbiri nafakayı arttırmaz ki aynı parayı yatırır durur senelerce
hukuk bildiğimden değil sadece mantık yürütüyorum... yıllık ÜFE artışı diye bir şey varsa, uygulamada da (nafaka arttırımından bağımsız) bu yıllık artışı icbar edecek bir şey olması gerek -nedir ben de bilmiyorum.
Hakim artış oranına da müdahale etmiyor.Bir sürü mağdur kadın tanıyorum bununla ilgili.8 yıldır 300 alan,9 yıldır 700 alan,4 yıldır 500 nafakasi olan vs.Hakim düzeltme yapmıyor,işte bu yüzden avukatlar var,hak kaybına uğratıyor insanlar kendilerini konu sahibi gibiMiktara müdahaleden bahsetmiyorum, artis oranindan bahsediyorum. Hukukta bisey var nasil anlatsam. Mesela kesinlesen kararda yer almasa bile kanunun korudugu haklar var. Nafakanin 18 yasindan sonra egitim hayatina devam eden cocuga odenmeye devam etmesi gibi. Bunu bosanma kararinizda goremezsiniz ama kanun cocugun bu hakkini koruyor.
Kanun nafaka artis oranini cocugun menfaati icin kendiliginden düzenlemiş olabilir. Duzenlemediyse de hakimin buna müdahale etmesi gerektigini dusunuyorum cunku çoğu erkek kendiliginden asla nafakayi arttirmaz. Hakimin iside kucugun ya da magdurun menfaatini korumak
Benim arkadaşım anlaşmalı boşanabilmek için nafaka talep etmiyorum çocuk için daha doğrusu çok komik sembolik bir rakam yazıldı kimse karışmadı neden karışsınlar kiBizim protokolu avukat hazirlamasina ragmen hakim bebegim cok kucuk oldugu icin kisisel iliski kurma kisminda degisiklik yapti. Ayrica dava icerisinde hakimin takdirine birakilan yerlerde oluyor. Konu sahibinin avukat araciligi ile hazirlanmayan protokolu imzalamasini dogru bulmamakla beraber size katilmiyorum hakim insanlarin hakkinin bekcisidir. Protokolde nafaka arttirma orani ve zamanı yer almamis olabilir ama kadinin 15 sene boyunca 3.000tl ile cocuk bakamayacagi, yeniden dava acacagi barizken o kisma müdahale etmemek etik değil. Hakimin işi götürdüğümüz kağıdı onaylamaktan ibaret degil bana göre
Kızıma bakacak kimse yok. Tüm gün kreşe versem bile okula bırakıp alacak yine kimse yok.Çocuk okulada gidiyor neden calismiyorsunuz acaba özel değilse merak ettim
Aidatla beraber 1600 kira, fatura en az 500 civarı. 900 lira ile geçinmeye çalışıyorum.Siz bir tek 3 bin ile nasıl geçiniyorsunuz inanın şok içindeyim
Ev kira diyorsunuz
Yani kirayı da 3 binin içinden faturaları da oradan veriyorsanız ne yiyip içiyorsunuz aklım almadı , bu nasıl olabiliyor…
Biz kendimiz dilekçe verdik. 3 bin istedim kabul etti, hiç aklıma gelmedi her yıl artış olacak yazmayı maalesef. 2 yıl mi emin misiniz? Enflasyon etkisi ile birlikte talep edilemez mi?Nafaka sadece çocuk için mi ?
İki yıl olunca artırım davası açacaksınız evet, istediğiniz gibi artmazsa iki sene daha bekleyip tekrar açacaksınız.Keske avukat hazirlasaydi protokolü
Sosyal yardım var market için 350 lira. Sıkıştığım yerde sağolsun ailem yardım ediyor...3 binle gecinilmesi mümkün değil,markete gitseniz 1000 kafadan gidiyor.Nasil başarıyorsunuz merak ettim?
900 liraya ne yiyip ne içiyorsunuz ?Aidatla beraber 1600 kira, fatura en az 500 civarı. 900 lira ile geçinmeye çalışıyorum.
Ben anlatamiyorum sanirim. Miktardan bahsetmiyorum ben. Isterseniz tazminat olarak her ay pasabahceden 6li fincan takimi ya da nafaka yerine bir kilo nohut bile yazdirabilirsiniz protokole. Anlasmali bosanmada sizin ne talep ettiginiz ve karsi tarafin bunu kabul etmesi onemli. Nafaka alınıyorsa oradaki artis oranina mudahale edilebilir diyorum.Benim arkadaşım anlaşmalı boşanabilmek için nafaka talep etmiyorum çocuk için daha doğrusu çok komik sembolik bir rakam yazıldı kimse karışmadı neden karışsınlar ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?