- 27 Nisan 2010
- 355
- 14
- 98
Evet canim keske evde bekleseydim dedim ama orda bebegin daha nekadar kalacagini ogrendikten sonrasini kastettim sonucta 11saat o halde hastanedeydim keske evde olsaydim bosuna sanci cekmeseydim belki farkli olurdu demek istedim
Suyum geldigi halde beni bekletebildiler cunku hicte aceleleri yoktu
Kizim kanala yuzuyle dayanmisti dr um normal dogmaz dedi bende yinede denemek istiyorum dedim yatisimi yaptilar suniyi verdiler oysa daha kendi sancim gelmemisti ve acilmamda yoktu belki bir kac saat bos beklesek o bile degistirirdi acilmanin seyrini kendi sancilarim cunku azicik bole sizlanma gibi geliyordu
Acilmam olsaydi bebegin kafasini cevirip normal dogum yapabilirdim ama acilma olmasi icin bence yanlis mudahale yapildi
Rahmi gevseten fitiller var onlarda verilip hizlandirabilirlerdi ama sanciyi verdiler acilma bile olmadi
Evet suni sancida sanci hemen hemen hic dinmiyor ben hic ikinma hissi yasamadim belkide digum ilerlemedigi icindir
Ama ikinma hissin gelse bile ebeler sana bebegin oldugu yere gore ikin yada ikinma diye uyari yapiyorlar
su geldikten sonra yanlış bilmiyorsam 24 saat kadar bebek yaşayabiliyor içerde,ama dr.ların tavsiyesi su geldiğinde mutlaka hemen hastaneye gelinmesi. Bebek gelişimini tamamlayıp doğum sancıları gelmediği halde sezeryanlı gibi hastaneye doğum için planlı gidip sadece suni sancıyla doğum yapan arkadaşlarım var,hatta bir arkadaşım 4 gün önce böyle doğum yaptı ve dikişsizdi doğumu, ahh birde imrendimki dikişsiz olmasına sorma,çünkü doğumdan 4saat sonrada evindeydi,muhteşem bişey. Suni sancı etkilememiştir bence açılma olmamasını,belliki normal olmasını beklemeyi deneyip doğum ilerlemeyince alınmışsın sezeryana,.