How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

n.doğum tercih edenlere tavsiyelerinizi bekliyoruz

Evet canim keske evde bekleseydim dedim ama orda bebegin daha nekadar kalacagini ogrendikten sonrasini kastettim sonucta 11saat o halde hastanedeydim keske evde olsaydim bosuna sanci cekmeseydim belki farkli olurdu demek istedim

Suyum geldigi halde beni bekletebildiler cunku hicte aceleleri yoktu
Kizim kanala yuzuyle dayanmisti dr um normal dogmaz dedi bende yinede denemek istiyorum dedim yatisimi yaptilar suniyi verdiler oysa daha kendi sancim gelmemisti ve acilmamda yoktu belki bir kac saat bos beklesek o bile degistirirdi acilmanin seyrini kendi sancilarim cunku azicik bole sizlanma gibi geliyordu
Acilmam olsaydi bebegin kafasini cevirip normal dogum yapabilirdim ama acilma olmasi icin bence yanlis mudahale yapildi
Rahmi gevseten fitiller var onlarda verilip hizlandirabilirlerdi ama sanciyi verdiler acilma bile olmadi

Evet suni sancida sanci hemen hemen hic dinmiyor ben hic ikinma hissi yasamadim belkide digum ilerlemedigi icindir
Ama ikinma hissin gelse bile ebeler sana bebegin oldugu yere gore ikin yada ikinma diye uyari yapiyorlar

su geldikten sonra yanlış bilmiyorsam 24 saat kadar bebek yaşayabiliyor içerde,ama dr.ların tavsiyesi su geldiğinde mutlaka hemen hastaneye gelinmesi. Bebek gelişimini tamamlayıp doğum sancıları gelmediği halde sezeryanlı gibi hastaneye doğum için planlı gidip sadece suni sancıyla doğum yapan arkadaşlarım var,hatta bir arkadaşım 4 gün önce böyle doğum yaptı ve dikişsizdi doğumu, ahh birde imrendimki dikişsiz olmasına sorma,çünkü doğumdan 4saat sonrada evindeydi,muhteşem bişey. Suni sancı etkilememiştir bence açılma olmamasını,belliki normal olmasını beklemeyi deneyip doğum ilerlemeyince alınmışsın sezeryana,.

3.5 sene önce suni sancıyla normal doğum yapmış bir anneyim
kızımı tam 40.haftada dünyaya getirdim doktorumla doğum konusunu hiç konuşmadık
bende hiç sezeryan düşünmedim 39.haftada doktorum vajinal muayne yaptı haftaya tekrar gel
günün doluyor bakarız dedi sancın kanaman olursa hemen gel dedi
ben bir hafta sonra tekrar kontrole gittim ağrısız sancısız
doktor muayneden sonra 3cm açıklığın var doğum haneye alıyoruz seni dedi ben :53::53:böyle tabi hiç ummuyordum
hani klasik sancım tutcak doğurcam diye düşündüm ben
neyse indik doğum haneye lağman yapıldı suni sancı verildi 3 cm olan açıklık 9 cm olunca ebe ayağı kalk ıkınma hissi gelince haber ver dedi
fazla sürmedi zaten direk doğumhaneye alındım toplam 3 saatte kızımı kucağıma aldım
ıkınırken kafanızı göğsünüze doğru bastırın ben yanlış ıkınıyormuşum ebe uyardı
benim dikişim var ama 2-3 dikiş şimdi çoğu doktor kesi yapıyor
bebeği ve olası kontrolsüz yırtıkları önlemek için
allah hepinize kolay doğumlar nasib etsin..

senin kız biraz nazlanmış demekki ama maaşallah hiç üzmemiş annesi :) okuurken sanki bi an yaşadım o anı,amin inaşşalh,allah bana ve herkese sağlıklı böyle kolay doğumlar nasip eder inşallah,şu yanlış ıkınmadan korkuyorum ben,bebek belli bi yere kadar çıktıktan sonra ıknmayı kesmeyi söylüyormuş ebe,eyvah ya duymassam ya çok ıkınırsam yada ıkınmayı beceremessem vs. gibi korkular yaşıyorum,allah hakkımızda hayırlısını eylesin.

bende 2 yıl önce normal doğum yaptım suni sancıyla 9 ay 16 yani nerdeyse 1 hafta geçikmişti saat 12 de yatmıştım suni sancı verildi yok bir şey aradan saatler geçti ağzım sakız artık tam olarak hatırlamıyorum ya 2. ya 3 dozda sancılarım başladı doktorum bile zayıfsın ama bünye maşşallah dedi.sancılarım başlıyınca ebe odada eksersiz yaptırdı güçlü sancı gelince yere çömeliyosunuz afedersiniz tuvaletinizi yaparmış gibi sanırım orda açılmalar kolaylaşıyor doğum süresini kısaltıyomuş hakkatten öle oldu benim doğumunda sürekli yasini şerif okudalar eşim kayınpederim günlerden de cumaydı namaza gitmişlerdi onlarda orda ayrı dua ediyorlarmış bir de kayınvalidem fatma ananın eli diye birşey var onu suya koyuyorsunuz dua ediliyor aynı el gibi açılıyor o açıldıkca sizde açılıyosunuz ki bide doktoru ebenizi dinlerseniz herşey daha kolay oluyor ben doğum sırasında çok dua ettim 1.5 saat sürdü doğumum birde kordon dolanmıştı boynuna 2 dikişle çıktım ebeler eğer kordon dolanmasaydı çoktan doğururdun o ıkınmaya dediler nasıl ılındıysam artık :)) doğum bitti doğumhanedeyken cennetten bir melek inmişti sanki koynuma bebeğimi bile sevdim hoşgeldin kızım dedim ilk ben konusmuştum bebeğimle yürüyerekte yatağıma gittim nasıl birşeydir doğum olduktan sonra bebeğin eşini alıyorlar ya o anda bütün ağrınız bitiyor sanki hiç sancı çekmemişsiniz size tavsiyem bol bol dua edin allaha sığının bebeğinizle buluşacağınız o mühtiş anı hayal edin mucize resmen sağlıcakla bebeklerinizi kucağına alırsınız inşallah allah yardımcınız olsun

''cennetten bir melek inmişti sanki koynuma'' nasıl güzel bir söz.. normal olmasını çok istiyorum,ve böyle etkileyici sözler duyduğumda atıyorum bir an korkumu,rabbim bizede sağlıklı doğumlar nasip eder inş.

İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı hürmetine Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin. Ben de dokuz aydır hep normal doğum konusunda kendimi ikna etmiştim. Ama 38+5 günlük oldum bugün itibariyle. Bebeğim geçen kontrolde 3500 gr dı. Eğer yine kilo alırsa sezaryen diyebilirim demişti doktorum. Çatım çok geniş değilmiş. Bilmiyorum kafam çok karışık. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

35.hafya içindeyiz bizde,şu an bebeğim 2500 gr. mış, yarım kilo fazlalığı varmış :) normal doğum taraftarı olarak umarım 3500 tan fazla olmaz da sezeryana dönmez :(

[fatma ananın eli gerçekten çok işe yarıyor tabii allahın izniyle şiddetle tavsiye ederim bu aralar ümre ziyaretlerinden dönen falan kolay oluyor bulmaları bir avazda kurtulursun inşallah

zaten yeni doğmuş bebekler 40 gün cennet kokarmış odanız kokusu değişiyor kızımı hiç öpmediler hep kokladı bizim büyükler cennet kokuyor diye zaten melek onlar mucize başka ne denibilinirki korkma canım korktukta üstüne üstüne geliyor sıkıntılar efkamlar benim arkadaşım ultrasyonda bile korkudan ölürdü doktor normal doğuma alamamıştı ki aynı doktora gidiyoduk sezaryana karşı adam normal doğurtmadı korkusundan

[fatma ananın eli gerçekten çok işe yarıyor tabii allahın izniyle şiddetle tavsiye ederim bu aralar ümre ziyaretlerinden dönen falan kolay oluyor bulmaları bir avazda kurtulursun inşallah

annem geçen sene umreye gitti,oradan beyaz bi ot şeklinde bişey getirmişti,doğumunda yaparız demişti,acaba o otmu,hemen bi sormam lazım,unuttuk ikimizde :)

zaten yeni doğmuş bebekler 40 gün cennet kokarmış odanız kokusu değişiyor kızımı hiç öpmediler hep kokladı bizim büyükler cennet kokuyor diye zaten melek onlar mucize başka ne denibilinirki korkma canım korktukta üstüne üstüne geliyor sıkıntılar efkamlar benim arkadaşım ultrasyonda bile korkudan ölürdü doktor normal doğuma alamamıştı ki aynı doktora gidiyoduk sezaryana karşı adam normal doğurtmadı korkusundan

babasıda bende nası özlemle bekliyoruz bi bilsen,hadi artk görmek istiyrm onu ver kızımı diyip beynimi kemiriyo, o karnımda çırpındıkça babası deli oluyo :) o kadar narin oluyoki ancak koklanır öpülmeski ztnn,şimdi karnımı öpüyo,diyorumki doğmadan bol bol öp doğunca anca koklayabilirsin :)) evet galiba biraz akışına bırakmalı,yaşayıp göreceğim herşeyi hayırlısıyla

Doğuma yakın yani 38.haftamda kaynamış suya karanfil atıp demlemiş içmiştim...

Normal doğum için iyi diye okumuştum

Yaptım gerçekten de işe yaradı diye düşünüyorum

Denemenizi tavsiye ederim...Kaybedecek bir şey yok sonuçta

Doğuma yakın yani 38.haftamda kaynamış suya karanfil atıp demlemiş içmiştim...

Normal doğum için iyi diye okumuştum

Yaptım gerçekten de işe yaradı diye düşünüyorum

Denemenizi tavsiye ederim...Kaybedecek bir şey yok sonuçta

hurma yemeyi duymuştum ama bunu ilk kez duydum,bitki çayı içmeyi önermiyolar erken doğum için ama bunu bilemiyorum. 38.haftama kadar sabrederse kızım mutlaka bende denicem 38.haftamda, teşekkürler :)

merhaba arkadaşlar ALLAH güzel doğumlar nasip etsin inş. bende 2 ay önce n.dogum yaptım. doğum sancısı zaten çok ayrı bişey yani geldiğinde anlarsınız suyunuz gelmediği sürece evde biraz çekin derim. ben çok bağırdım o zman insanda enerji kalmıyor ıkınma kısmında zorlanıyor. ve doğum esnasında sancı geldikçe ıkının ya aslında o anda doktor söylüyor ne yapmanız gerektiğini

İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı hürmetine Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin. Ben de dokuz aydır hep normal doğum konusunda kendimi ikna etmiştim. Ama 38+5 günlük oldum bugün itibariyle. Bebeğim geçen kontrolde 3500 gr dı. Eğer yine kilo alırsa sezaryen diyebilirim demişti doktorum. Çatım çok geniş değilmiş. Bilmiyorum kafam çok karışık. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Allah yardımcınız olsun arkadaşım sağlıkla sihhatle ve kolaylıkla gönlüne göre bir doğumun olsun inşallah. korkma bol bol dua et.

bidik1983 VİRÜSbidik1983 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)Papatya Giriş tarihiApr 2012 Mesajlar34Standartvalla ben şuan 31. haftanın içindeyim şahsen benim doguma da cok kalmadı.. :) Benim kızım normal haftasından daha erken döndü..Yani kafası şuan aşağıda ama rahim de henüz açılma falan yok en son 20 Temmuz'daki kontrolum böyleydi.

Arkadaşım o konuda endişe etme benim oğlum da haziranın 1i falandi ters dönmüştu dogimumuzmuz ise şimdilerde o zamandan bu yana hep doğuma hazır bekledi. seninki bebeğin de hazirlikli demek ki ne güzel :))

Bu arada arkadaşlar bu sabah kontrolümüzde düzenli sancilarim ve 1cm de açıklık vardı yatış verdi eve gelmek istedim temizlik yaptım dus aldım hazirligimizi yaptık sancilari kontrol etmeye çalışıyorum Allah'in izniyle çok sancı veya acı yaşamıyorum tatlı kasilmaalarim. var sadece onlar sanciymis belimde ince bir sızı. var. çok mutlu oldumm. kavuşma vaktimiz yaklasti dua edin teyzeleri ben de size dua ediyorum . Rabb'im şimdilik çok sancı hissettirmiyor acilma olduğu halde. Allah'a sığınmak çoook. önemli . Allah yardımcımız olsunnn bol bol okuyun hepimize..

Allah yardımcınız olsun arkadaşım sağlıkla sihhatle ve kolaylıkla gönlüne göre bir doğumun olsun inşallah. korkma bol bol dua et.

bidik1983 VİRÜSbidik1983 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)Papatya Giriş tarihiApr 2012 Mesajlar34Standartvalla ben şuan 31. haftanın içindeyim şahsen benim doguma da cok kalmadı.. :) Benim kızım normal haftasından daha erken döndü..Yani kafası şuan aşağıda ama rahim de henüz açılma falan yok en son 20 Temmuz'daki kontrolum böyleydi.

Arkadaşım o konuda endişe etme benim oğlum da haziranın 1i falandi ters dönmüştu dogimumuzmuz ise şimdilerde o zamandan bu yana hep doğuma hazır bekledi. seninki bebeğin de hazirlikli demek ki ne güzel :))

Bu arada arkadaşlar bu sabah kontrolümüzde düzenli sancilarim ve 1cm de açıklık vardı yatış verdi eve gelmek istedim temizlik yaptım dus aldım hazirligimizi yaptık sancilari kontrol etmeye çalışıyorum Allah'in izniyle çok sancı veya acı yaşamıyorum tatlı kasilmaalarim. var sadece onlar sanciymis belimde ince bir sızı. var. çok mutlu oldumm. kavuşma vaktimiz yaklasti dua edin teyzeleri ben de size dua ediyorum . Rabb'im şimdilik çok sancı hissettirmiyor acilma olduğu halde. Allah'a sığınmak çoook. önemli . Allah yardımcımız olsunnn bol bol okuyun hepimize..

rabbim bir nefeste kucağına almanı nasip etsin inşallah,bizede güzel haberler verirsin,umarım kolay atlatırsın,dualarım sennle olacak,ayyy ne güzell çok yakında kucağında olacak,darısı başımıza inş.

bu arada doğumun eşiğindeyken bile pc başına geçecek kadar enerjin olmasına çok imrendimmmmmmm :)) inşallah bende böyle kolay atlatırım :))

bu halde buraya bi seyler yazman beni o kadar duygulandirdi ki anlatamam... umarım bu yazıyı saglikla bebeğini kucağına aldıktan sonra okursun... bence bu halde nete girip durumunu ve duygularını paylaşman eminim pek çok anne adayına ve yeniden dogum yapacak anneye cesaret ve umut vermiştir seni her seyden önce artık bir anne oldugun icin yürekten kutluyorum, şimdiden sağlıklı bi dogum ve lohusalik geçirmeni yürekten diliyorum...:))) yeni mesajini buradaki herkes gibi merakla bekliyorum :)))

hurma yemeyi duymuştum ama bunu ilk kez duydum,bitki çayı içmeyi önermiyolar erken doğum için ama bunu bilemiyorum. 38.haftama kadar sabrederse kızım mutlaka bende denicem 38.haftamda, teşekkürler :)

Ben de bu sitede okumuştum denedim,kontrolde cıx bu hafta olmaz denen bebek oldu

ama karanfil mi etkiliydi bilemiycem çok içmeye gerek yok bir bardak yeter

Allah hayirlisini versin hakkımızda acilmam, nisanim ve düzenli sancilarim varken akrabamizin kötü bir hastaligini ogrendik oylece kaldı doğum surecimiz. biraz üzüldüm Allah nice hastalara şifa versin mübarek kadir gecesinin hürmetine hastalara sifalar dertlere devalar borclulara edalar nasip etsin Rabb'im. biz beklemeye geçtik bakalım ne kadar gün atacak dogumumuz. Hepimize hayırlı sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin Rabb'im. her şeyde bir hayır vardır. Mevlam gorelim neyler, neylersin güzel eyler...

Allah hayirlisini versin hakkımızda acilmam, nisanim ve düzenli sancilarim varken akrabamizin kötü bir hastaligini ogrendik oylece kaldı doğum surecimiz. biraz üzüldüm Allah nice hastalara şifa versin mübarek kadir gecesinin hürmetine hastalara sifalar dertlere devalar borclulara edalar nasip etsin Rabb'im. biz beklemeye geçtik bakalım ne kadar gün atacak dogumumuz. Hepimize hayırlı sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin Rabb'im. her şeyde bir hayır vardır. Mevlam gorelim neyler, neylersin güzel eyler...

geçmiş olsun,Rabbim kararlamıştır herşeyi,başlamışken durmuş doğumun,üzüldüm desem yersiz olmaz herhalde,neyse geç olsun ama güç olmasn,inş. sağlıcakla kucağına alırsn bebişini.

Back