n.doğum tercih edenlere tavsiyelerinizi bekliyoruz

endtek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2011
15
0
36
Ankara
Arkadaşlar doğumuma az bir zaman kaldı ve haliyle ifadesi güç bir ruh hali içindeyim. hem bebek hem de anne sagligi açısından en uygun doğum şeklinin normal doğum olduğunu öğrendim. hatta takip ettiğim bir pedagog da kitabında yazıyor ki doğum ani anne ile bebeğin arasındaki bağı ömür boyunca etkileyen çok önemli bir kısa süreç. yine kitabında yazıyor ki annedoğum anında annenin duygu dunyasiyla birlikte artiş gösteren prolakttin ismindeki hormon bebek doğarken en üst seviyeye ulaştığı ve böylelikle bebeğin ilk aglama sesini duyan annenin beyninde bu sesin özel bir yere kaydedildiği ve bu sesi en kalabalık ortamda dahi olsa onca gürültü içinden bebeğinin sesini. tanıdığı gibi bilgiler içeriyor. her neyse araştırmalarım sonucu normal doğum istiyorum..
tecrübeli annelerimizden de yardım istiyorum çünkü doğum olayı ebenin. doktorun karşısına geçip hadi beni dogurtun. demekle olmuyor olsa gerek. dogumu hizlandirmak ve kolay atlatmak için bilinçli olmamız şart diye düşünüyorum. öyle ki doğum sancilari başladığında neler yapmaliyiz hastaneye ne zaman gitmeliyiz nasıl nefes nefes almalıyız nasıl ikinmaliyiz sancı aradıklarını nasıl değerlendirmeliyiz ki dogumumuz kolay olsun. biz de kendimize ,ebe veya doktora yardımcı olabilelim. en az acı ile bebeğimiz kucagimizda evimize donebilelim ???
bu nedenle benim düşüncelerime katılan tecrübeli annelerimizden yardım istiyorum rica ediyorum doğumdan önce yardımcı oluuuun...

Canım iyi bir konuya değinmişsin. Ben de senin gibi normal doğum istiyorum başından beri, hafta olarak ta aynıyız. İnş konuyla ilgilenen tecrübeli kişiler buraya deneyimlerini yazarlar da biz de bilgilenmiş oluruz.

Beğeniniz için teşekkürler arkadaşlar tecrübeli annelere bu sorumuzu nasıl ulaştırabilirız. bebeği doğan siteye giremiyor sanırım biz de öyle olacağız bu sayfanın url sini kopyalayıp önceki aylarda doğum yapmış annelerimizin takip ettiği konularda paylasirsak belki bize yardımcı olabilcek annelere ulaşırız. son günlerimiz olduğu için biraz acele ediyorum açıkçası. keşke bu konuyu daha önce acsaymisimm. ( rica ediyorum siz de yardımcı olun bana canlandıralım bu konuyu.

Selam ben normal dogum diye tutturup bosuna 11saat sanci cekmis bir anneyim acilma olmadan sezeryana girmis bulynmaktayim ama ins kararliyim ikinci bebisim olursa normal mutlaka deneyecegim basaracagim allahin izniyle

Size tavsiyem sanciniz olabilir suyunuz gelmis olabilir dr gittiniz ve acilmaniz yok kesinlikle hemwn suni sanciyi kabul etmeyin bekleyin ne kadar bebegin bekleyebilecegini ogrenin ki eminim uzun sure bekleyebilir ben 11saat bekledim keske evimde bekleseymisim belki kendi sancim gelirdi yada azcik acilmam olurdu
Acilma olmadan verilen suni sizin ameliyat olmaniz demek olabiliyor.

Ikinma ve nefes olayinda ebe yonlendiriyor zaten gereksiz bi yerde ikinmak bebegin sikismasina sebep olabiliyormus
Bol bol yuruyus ve hamile egzersizleri yapin son ay hurma yiyin

Ins hayirli sekilde kavusursunuz yavrulariniza

teşekkürler arkadaşım Allah herşeyi hayırlısıyla gönlüne göre versin, birşey sorabilir miyim ; suni sancı verildiğinde aralıksız sancı çekildiğini duymuştum oysa doğal olan sancıda 2 dakikaya yakın dinlenme aralığı yaşanıyormuş aralıklı olarak sancı geliyormuş ve sancı vurduğunda iyi bir nefes alıp ıkınma gerekiyormuş bu doğru mu? bir de kesik kesik ıkınıldığında bebek biraz dışarı çıkıp sonra yeniden içeri kayıyormuş tek nefesle uzun ıkınma gerekiyormuş ki doğum sürecinde rahat ve hızlı doğum olsun. daha önceden yaşamadığımız için duyumlarla bilgileniyoruz. Bir de hamile olunca herkes kendi hamileliğini doğumuu anlatıyor yanlış veya abartı bilgi verenler kafamızı karıştırıyor.

Ben de epizyotomisiz ,yırtıksız normal bir doğum hayal ediyorum.

Bebeğim doğar doğmaz sesini duymak ,hemen ona dokunmak ,emzirmek ve en kısa sürede hastaneden çıkıp evime dönmek istiyorum.
Sürekli bunun için dua ediyorum.

İnternetten normal doğum annelerin hikayelerini okuyup ,ayrıntıları öğrenmeye çalışıyorum.

İnşallah normal doğum hayalimiz sağlıkla sıhhatle gerçek olur.

kesinlikle dediğin gibi canım iyi bir soluk alıp güzel ıkınmak lazım bunu düzgün yapmazsak Allah korusun bebek cok fazla havasız kaldıgı icin sıkıntıla olabilir,suni sancı acılma oldugu halde agrı yoksa o zaman başlanılıyoo. birde yukarda bir arkadaş demişki suyum geldi hastanede bekledim suni sancı yüzünden sezeryan oldum keşke evde bekleseydim falan demiş çok yanlış , su geldiyse heleki kesinlikle hastaneye gitmeliyiz suyun gelmesi dogumun bi nevi başlangıcı.. ben okul dönemimde dogum evinde staj görmüştüm ve normal dogumlarada katıldım,, nisan ayındada inşallah ben dogum yapıcamm sag salim elimize alırız inşallah bebişlerimizi

Evet canim keske evde bekleseydim dedim ama orda bebegin daha nekadar kalacagini ogrendikten sonrasini kastettim sonucta 11saat o halde hastanedeydim keske evde olsaydim bosuna sanci cekmeseydim belki farkli olurdu demek istedim

Suyum geldigi halde beni bekletebildiler cunku hicte aceleleri yoktu
Kizim kanala yuzuyle dayanmisti dr um normal dogmaz dedi bende yinede denemek istiyorum dedim yatisimi yaptilar suniyi verdiler oysa daha kendi sancim gelmemisti ve acilmamda yoktu belki bir kac saat bos beklesek o bile degistirirdi acilmanin seyrini kendi sancilarim cunku azicik bole sizlanma gibi geliyordu
Acilmam olsaydi bebegin kafasini cevirip normal dogum yapabilirdim ama acilma olmasi icin bence yanlis mudahale yapildi
Rahmi gevseten fitiller var onlarda verilip hizlandirabilirlerdi ama sanciyi verdiler acilma bile olmadi

Evet suni sancida sanci hemen hemen hic dinmiyor ben hic ikinma hissi yasamadim belkide digum ilerlemedigi icindir
Ama ikinma hissin gelse bile ebeler sana bebegin oldugu yere gore ikin yada ikinma diye uyari yapiyorlar

Arkadaşlar yeni bir bilgi daha ; suyumuz veya kanamamiz olması durumunda vakit kaybetmeden hastaneye gitmek gerek ancak eğer ki sancilarimiz başladı panik yapmadan aralıklarına bakıp sancılar 5-6 dakikaya bir düştüğünde. hastaneye gidebilirsek o zaman doğum stresi daha az oluyormuş. şöyle ki sancıların sıklığı arttıkça acilma paralel olarak artıyor.ancak panik yapar da erkenden hastaneye gidersek bizi sancı odasına alıp bir yatakta saatlerce bekletebiliyorlar .acilma bazen saatler alıyor ve dolayısıyla hastanede vakit geçmiyor bir de devamlı gelip gidip kontrol ediyorlarmış o da ayrı geriyormuş insanı bir de hastanede bizim gibi sancı çeken hamilelerin gerginligi bagirmalari daha da geriyormus. Bu durum da bizi çok olumsuz ediliyormuş öyle ki bazı hamilelerin açılmasi durabiliyormus. yani biz ne kadar rahat ve sabırli olabilirsek o kadar rahat bir süreç anlatırız. doğumun en zor ve şiddetli hali en fazla iki saat olduğunu öğrendim. unutmayalim ki etrafımızda bu kadar insan varsa hepsi bir anneden doğdu Allah kullarına öğle bir merhametli ki bir annenin bebeğine olan merhameti Allah'in. kullarına olan merhametinin 70.000 perdelenmis halinin golgelendirilmusiymis. yanlış hatırlamiyorsam bu bir hadisi serif.( doğrusunu öğrenip konuya eklerim). Allah bize karşı bu kadar merhametliyse. bize dayanamayacgimiz acı verir mi? Hele boncuk boncuk bakacak olan bebeklerimizi kucagimiza almaya ramak kalmışken sonuç olarak bebeğinizi ve sagligini dusunerek biz bu zor ama katlanilabilecek durumu atlatabiliriz . ben bunları düşündükçe rahatliyorum .. unutmayın arkadaslar zahmette rahmet vardır..

3.5 sene önce suni sancıyla normal doğum yapmış bir anneyim
kızımı tam 40.haftada dünyaya getirdim doktorumla doğum konusunu hiç konuşmadık
bende hiç sezeryan düşünmedim 39.haftada doktorum vajinal muayne yaptı haftaya tekrar gel
günün doluyor bakarız dedi sancın kanaman olursa hemen gel dedi
ben bir hafta sonra tekrar kontrole gittim ağrısız sancısız
doktor muayneden sonra 3cm açıklığın var doğum haneye alıyoruz seni dedi ben böyle tabi hiç ummuyordum
hani klasik sancım tutcak doğurcam diye düşündüm ben
neyse indik doğum haneye lağman yapıldı suni sancı verildi 3 cm olan açıklık 9 cm olunca ebe ayağı kalk ıkınma hissi gelince haber ver dedi
fazla sürmedi zaten direk doğumhaneye alındım toplam 3 saatte kızımı kucağıma aldım
ıkınırken kafanızı göğsünüze doğru bastırın ben yanlış ıkınıyormuşum ebe uyardı
benim dikişim var ama 2-3 dikiş şimdi çoğu doktor kesi yapıyor
bebeği ve olası kontrolsüz yırtıkları önlemek için
allah hepinize kolay doğumlar nasib etsin..

hayır aralıkla geliyor sancılar benim kendi sancım hiç yoktu suni sancıyla doğum yaptım
dakikada bire düşüyor en son sonra zaten ıkınma hissini bekliyorsunuz
son anda bebek doğarken belinize giren sıcaklıkla birlikte şiddetli sancı oluyor
benim hatırladıklarım bunlar ama bebek doğunca sancı mancı görmüyor gözünüz çok garip gerçekten ama
mis kokusu heryeri kaplıyor bir anda ve tek düşünceniz o oluyor

kızlar Allah hepinize kolaylık versin..ben 2 doqum yaptım ikiside normal...benim doqumlarım çok zor oldu şimdi 3.yü düşünüyorum ve sezeryan olsun istiyorum...inşallah sizinkiler kolay ve rahat geçer...herşey gönlünüzce olsun...

Normal doğum hakkında ben de çok şey araştırırdım...Hatta yazmayana sinirlenirdim...Nerede nasıl doğurmuşlar diye

Doğum yapalı 2.5 ay oldu...Benim doğumum maalesef çok zordu,çünkü kordon boynuna dolanmıştı bebeğin

Doğumdan korkmayın benimki çok zordu diye kötü bir örneğim ama gene de korkulacak bir şey değil

Ölüm değil ya sonu elbet acıyor

Dayanamdığın an elbet oluyor...Sancılar sıklaşınca yani karnında belinde sürekli ağrı olduğunda insan yoruluyor

belki sancı azalıyor ama saatler uzadıkça hala şiddetli sancı geliyor sanıyorsun

Ikınmayı da doktor ıkın dediğinde kaka yaparken nasıl bir baskı veriyorsan aynısıın istiyor senden

Popoyu zorluyorsun....Zaten o sancılardan bebeğin çıkışıymış,yok kesi atılmasıymış anlamıyorsunuz

Bir tek dikiş atılmasını biliyosun o da o kadar zor değil

korkacak bir şey yok

Allah kolaylık versin hepinize

bende 2 yıl önce normal doğum yaptım suni sancıyla 9 ay 16 yani nerdeyse 1 hafta geçikmişti saat 12 de yatmıştım suni sancı verildi yok bir şey aradan saatler geçti ağzım sakız artık tam olarak hatırlamıyorum ya 2. ya 3 dozda sancılarım başladı doktorum bile zayıfsın ama bünye maşşallah dedi.sancılarım başlıyınca ebe odada eksersiz yaptırdı güçlü sancı gelince yere çömeliyosunuz afedersiniz tuvaletinizi yaparmış gibi sanırım orda açılmalar kolaylaşıyor doğum süresini kısaltıyomuş hakkatten öle oldu benim doğumunda sürekli yasini şerif okudalar eşim kayınpederim günlerden de cumaydı namaza gitmişlerdi onlarda orda ayrı dua ediyorlarmış bir de kayınvalidem fatma ananın eli diye birşey var onu suya koyuyorsunuz dua ediliyor aynı el gibi açılıyor o açıldıkca sizde açılıyosunuz ki bide doktoru ebenizi dinlerseniz herşey daha kolay oluyor ben doğum sırasında çok dua ettim 1.5 saat sürdü doğumum birde kordon dolanmıştı boynuna 2 dikişle çıktım ebeler eğer kordon dolanmasaydı çoktan doğururdun o ıkınmaya dediler nasıl ılındıysam artık :)) doğum bitti doğumhanedeyken cennetten bir melek inmişti sanki koynuma bebeğimi bile sevdim hoşgeldin kızım dedim ilk ben konusmuştum bebeğimle yürüyerekte yatağıma gittim nasıl birşeydir doğum olduktan sonra bebeğin eşini alıyorlar ya o anda bütün ağrınız bitiyor sanki hiç sancı çekmemişsiniz size tavsiyem bol bol dua edin allaha sığının bebeğinizle buluşacağınız o mühtiş anı hayal edin mucize resmen sağlıcakla bebeklerinizi kucağına alırsınız inşallah allah yardımcınız olsun

İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı hürmetine Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin. Ben de dokuz aydır hep normal doğum konusunda kendimi ikna etmiştim. Ama 38+5 günlük oldum bugün itibariyle. Bebeğim geçen kontrolde 3500 gr dı. Eğer yine kilo alırsa sezaryen diyebilirim demişti doktorum. Çatım çok geniş değilmiş. Bilmiyorum kafam çok karışık. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

valla ben şuan 31. haftanın içindeyim şahsen benim doguma da cok kalmadı.. :)
Benim kızım normal haftasından daha erken döndü..Yani kafası şuan aşağıda ama rahim de henüz açılma falan yok en son 20 Temmuz'daki kontrolum böyleydi.

Allah kısmet ederse 28 ağustosta yine doktora gidicem..oda 33. haftamın içinde oluyor..

Bende normal yapma taraftarıyım..Zaten doktorum da o şekilde söyledi cok rahat normal dogum yapabilirsin dedi..
Yanlış söylemiyorsam rahim ağzım kısa ve kısa oldugum için de normal dogum cok kolay olurmuş..

Ama doktorumun bir başka demesi de eger cok uzun süre beklersek suni sancı ya da acı çekmemem için epidüral olur diyor ama bunların hepsini 34. haftadan sonra konuşuruz diyor..

Sağlıklı olsunlarda nasıl olurlarsa olsunlar..benim fikrim bu..

Ben o kadar abartılacak bir korku oldugunu ya da acı oldugunu da düşünmüyorum açıkçası sonucu mükemmel cunku :)

valla ben şuan 31. haftanın içindeyim şahsen benim doguma da cok kalmadı.. :)
Benim kızım normal haftasından daha erken döndü..Yani kafası şuan aşağıda ama rahim de henüz açılma falan yok en son 20 Temmuz'daki kontrolum böyleydi.

Allah kısmet ederse 28 ağustosta yine doktora gidicem..oda 33. haftamın içinde oluyor..

Bende normal yapma taraftarıyım..Zaten doktorum da o şekilde söyledi cok rahat normal dogum yapabilirsin dedi..
Yanlış söylemiyorsam rahim ağzım kısa ve kısa oldugum için de normal dogum cok kolay olurmuş..

Ama doktorumun bir başka demesi de eger cok uzun süre beklersek suni sancı ya da acı çekmemem için epidüral olur diyor ama bunların hepsini 34. haftadan sonra konuşuruz diyor..

Sağlıklı olsunlarda nasıl olurlarsa olsunlar..benim fikrim bu..

Ben o kadar abartılacak bir korku oldugunu ya da acı oldugunu da düşünmüyorum açıkçası sonucu mükemmel cunku :)

size katılıyorum Rabbim çekemeyeceğimiz yükü vermez bize.. aynı düşünüyoruz canım benim. Rabbim gönlümüze göre versin inş.

bu fatma annemizin eli dedikleri o suya atılan şeyi teyzemler söyledi ama bulabilecekmiyim merak ediyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…