teşekkürler arkadaşım Allah herşeyi hayırlısıyla gönlüne göre versin, birşey sorabilir miyim ; suni sancı verildiğinde aralıksız sancı çekildiğini duymuştum oysa doğal olan sancıda 2 dakikaya yakın dinlenme aralığı yaşanıyormuş aralıklı olarak sancı geliyormuş ve sancı vurduğunda iyi bir nefes alıp ıkınma gerekiyormuş bu doğru mu? bir de kesik kesik ıkınıldığında bebek biraz dışarı çıkıp sonra yeniden içeri kayıyormuş tek nefesle uzun ıkınma gerekiyormuş ki doğum sürecinde rahat ve hızlı doğum olsun. daha önceden yaşamadığımız için duyumlarla bilgileniyoruz. Bir de hamile olunca herkes kendi hamileliğini doğumuu anlatıyor yanlış veya abartı bilgi verenler kafamızı karıştırıyor.
kesinlikle dediğin gibi canım iyi bir soluk alıp güzel ıkınmak lazım bunu düzgün yapmazsak Allah korusun bebek cok fazla havasız kaldıgı icin sıkıntıla olabilir,suni sancı acılma oldugu halde agrı yoksa o zaman başlanılıyoo. birde yukarda bir arkadaş demişki suyum geldi hastanede bekledim suni sancı yüzünden sezeryan oldum keşke evde bekleseydim falan demiş çok yanlış , su geldiyse heleki kesinlikle hastaneye gitmeliyiz suyun gelmesi dogumun bi nevi başlangıcı.. ben okul dönemimde dogum evinde staj görmüştüm ve normal dogumlarada katıldım,, nisan ayındada inşallah ben dogum yapıcamm sag salim elimize alırız inşallah bebişlerimizi
teşekkürler arkadaşım Allah herşeyi hayırlısıyla gönlüne göre versin, birşey sorabilir miyim ; suni sancı verildiğinde aralıksız sancı çekildiğini duymuştum oysa doğal olan sancıda 2 dakikaya yakın dinlenme aralığı yaşanıyormuş aralıklı olarak sancı geliyormuş ve sancı vurduğunda iyi bir nefes alıp ıkınma gerekiyormuş bu doğru mu? bir de kesik kesik ıkınıldığında bebek biraz dışarı çıkıp sonra yeniden içeri kayıyormuş tek nefesle uzun ıkınma gerekiyormuş ki doğum sürecinde rahat ve hızlı doğum olsun. daha önceden yaşamadığımız için duyumlarla bilgileniyoruz. Bir de hamile olunca herkes kendi hamileliğini doğumuu anlatıyor yanlış veya abartı bilgi verenler kafamızı karıştırıyor.
Arkadaşlar yeni bir bilgi daha ; suyumuz veya kanamamiz olması durumunda vakit kaybetmeden hastaneye gitmek gerek ancak eğer ki sancilarimiz başladı panik yapmadan aralıklarına bakıp sancılar 5-6 dakikaya bir düştüğünde. hastaneye gidebilirsek o zaman doğum stresi daha az oluyormuş. şöyle ki sancıların sıklığı arttıkça acilma paralel olarak artıyor.ancak panik yapar da erkenden hastaneye gidersek bizi sancı odasına alıp bir yatakta saatlerce bekletebiliyorlar .acilma bazen saatler alıyor ve dolayısıyla hastanede vakit geçmiyor bir de devamlı gelip gidip kontrol ediyorlarmış o da ayrı geriyormuş insanı bir de hastanede bizim gibi sancı çeken hamilelerin gerginligi bagirmalari daha da geriyormus. Bu durum da bizi çok olumsuz ediliyormuş öyle ki bazı hamilelerin açılmasi durabiliyormus. yani biz ne kadar rahat ve sabırli olabilirsek o kadar rahat bir süreç anlatırız. doğumun en zor ve şiddetli hali en fazla iki saat olduğunu öğrendim. unutmayalim ki etrafımızda bu kadar insan varsa hepsi bir anneden doğdu Allah kullarına öğle bir merhametli ki bir annenin bebeğine olan merhameti Allah'in. kullarına olan merhametinin 70.000 perdelenmis halinin golgelendirilmusiymis. yanlış hatırlamiyorsam bu bir hadisi serif.( doğrusunu öğrenip konuya eklerim). Allah bize karşı bu kadar merhametliyse. bize dayanamayacgimiz acı verir mi? Hele boncuk boncuk bakacak olan bebeklerimizi kucagimiza almaya ramak kalmışken sonuç olarak bebeğinizi ve sagligini dusunerek biz bu zor ama katlanilabilecek durumu atlatabiliriz . ben bunları düşündükçe rahatliyorum .. unutmayın arkadaslar zahmette rahmet vardır..
bende 2 yıl önce normal doğum yaptım suni sancıyla 9 ay 16 yani nerdeyse 1 hafta geçikmişti saat 12 de yatmıştım suni sancı verildi yok bir şey aradan saatler geçti ağzım sakız artık tam olarak hatırlamıyorum ya 2. ya 3 dozda sancılarım başladı doktorum bile zayıfsın ama bünye maşşallah dedi.sancılarım başlıyınca ebe odada eksersiz yaptırdı güçlü sancı gelince yere çömeliyosunuz afedersiniz tuvaletinizi yaparmış gibi sanırım orda açılmalar kolaylaşıyor doğum süresini kısaltıyomuş hakkatten öle oldu benim doğumunda sürekli yasini şerif okudalar eşim kayınpederim günlerden de cumaydı namaza gitmişlerdi onlarda orda ayrı dua ediyorlarmış bir de kayınvalidem fatma ananın eli diye birşey var onu suya koyuyorsunuz dua ediliyor aynı el gibi açılıyor o açıldıkca sizde açılıyosunuz ki bide doktoru ebenizi dinlerseniz herşey daha kolay oluyor ben doğum sırasında çok dua ettim 1.5 saat sürdü doğumum birde kordon dolanmıştı boynuna 2 dikişle çıktım ebeler eğer kordon dolanmasaydı çoktan doğururdun o ıkınmaya dediler nasıl ılındıysam artık :)) doğum bitti doğumhanedeyken cennetten bir melek inmişti sanki koynuma bebeğimi bile sevdim hoşgeldin kızım dedim ilk ben konusmuştum bebeğimle yürüyerekte yatağıma gittim nasıl birşeydir doğum olduktan sonra bebeğin eşini alıyorlar ya o anda bütün ağrınız bitiyor sanki hiç sancı çekmemişsiniz size tavsiyem bol bol dua edin allaha sığının bebeğinizle buluşacağınız o mühtiş anı hayal edin mucize resmen sağlıcakla bebeklerinizi kucağına alırsınız inşallah allah yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?