Arkadaşlar doğumuma az bir zaman kaldı ve haliyle ifadesi güç bir ruh hali içindeyim. hem bebek hem de anne sagligi açısından en uygun doğum şeklinin normal doğum olduğunu öğrendim. hatta takip ettiğim bir pedagog da kitabında yazıyor ki doğum ani anne ile bebeğin arasındaki bağı ömür boyunca etkileyen çok önemli bir kısa süreç. yine kitabında yazıyor ki annedoğum anında annenin duygu dunyasiyla birlikte artiş gösteren prolakttin ismindeki hormon bebek doğarken en üst seviyeye ulaştığı ve böylelikle bebeğin ilk aglama sesini duyan annenin beyninde bu sesin özel bir yere kaydedildiği ve bu sesi en kalabalık ortamda dahi olsa onca gürültü içinden bebeğinin sesini. tanıdığı gibi bilgiler içeriyor. her neyse araştırmalarım sonucu normal doğum istiyorum..
tecrübeli annelerimizden de yardım istiyorum çünkü doğum olayı ebenin. doktorun karşısına geçip hadi beni dogurtun. demekle olmuyor olsa gerek. dogumu hizlandirmak ve kolay atlatmak için bilinçli olmamız şart diye düşünüyorum. öyle ki doğum sancilari başladığında neler yapmaliyiz hastaneye ne zaman gitmeliyiz nasıl nefes nefes almalıyız nasıl ikinmaliyiz sancı aradıklarını nasıl değerlendirmeliyiz ki dogumumuz kolay olsun. biz de kendimize ,ebe veya doktora yardımcı olabilelim. en az acı ile bebeğimiz kucagimizda evimize donebilelim ???
bu nedenle benim düşüncelerime katılan tecrübeli annelerimizden yardım istiyorum rica ediyorum doğumdan önce yardımcı oluuuun...
tecrübeli annelerimizden de yardım istiyorum çünkü doğum olayı ebenin. doktorun karşısına geçip hadi beni dogurtun. demekle olmuyor olsa gerek. dogumu hizlandirmak ve kolay atlatmak için bilinçli olmamız şart diye düşünüyorum. öyle ki doğum sancilari başladığında neler yapmaliyiz hastaneye ne zaman gitmeliyiz nasıl nefes nefes almalıyız nasıl ikinmaliyiz sancı aradıklarını nasıl değerlendirmeliyiz ki dogumumuz kolay olsun. biz de kendimize ,ebe veya doktora yardımcı olabilelim. en az acı ile bebeğimiz kucagimizda evimize donebilelim ???
bu nedenle benim düşüncelerime katılan tecrübeli annelerimizden yardım istiyorum rica ediyorum doğumdan önce yardımcı oluuuun...