Kekler - Pastalar Muzlu Rulo Pasta ( Resimli Anlatımlı )

benim de ilk yaptığım gün yumurta kokuyodu o gün pek yiyemedik. hatta eşim pişmiş yumurtaylamı yaptın bunu dedi=) ama ikinci güne koku moku yoktu. afiyetle yedik

kekin yumurta kokmasını istemiyorsanız vanilyayı una değil de yumurtaya ekleyin.10yumurtalı bir tarif bile olsa asla kokmaz.yumurtayı kaba kırar kırmaz şekerden önce vanilyayla çırpın

tarifi veren arkadaşım Allah razı olsun senden misafirlerime yaptım dün akşam.bugün ikram ettim. bayıldı herkes.pastanedekilerden bile daha güzel oldu.yumurta sarısını çırparken vanilya ekledim tek fark bu gerisini aynen uyguladım tarifi.çok teşekkür ederim

tarifi veren arkadasımmm ellerıne saglıkkk yahuu ne güzel bı tarıf sunmussunnn yaptımmm cokkk güzelll olduuu tesekkur edıyorummmm tekrarrrr

ellerinize sağlık güzel görünüyor ama içine krem şanti yerine krema koysak dahamı güzel olurdu acaba?

Hepinize çoook teşekkür ederim arkadaşlar, olumlu olumsuz tüm yorumlar için.

Bir arkadaşımız kremayı kekin içine çekmeyeceğini çünkü kenarları yanmış ve kuru gözüktüğünü söylemiş.
Doğrudur :) İlk mesajda yada ilerleyen sayfalarda yazmış olmam gerekir, bizim fırınımız biraz yakıyordu, termostatı bozuktu.
Yaptırdık oldu, zaten üzerine birde evlendim yeni bir fırınım oldu :))

Son halide o pastanın değil, ablamın aynı tarifle yaptığı pastanın fotoğrafıdır.
Yani değişen birşey yok. Ben yıllardır yapmama rağmen her yaptığımda aynı şekilde olmuyor, bazen yapışıyor kağıda, bazen sararken kırılıyor.
Bunlar zaman zaman hepimizin başına gelebilecek türde aksilikler.

Yumurta kokusuna gelinceeeee

Yumurta sarıları iyi çırppıldığı takdirde, ama çok iyi çırpılıp artık sarılıktan çıkıp açık krem rengi haline kadar çırpılınca kesinlikle koku olmaz. Bu garantidir.

Çünki ben artık dışarıyada pasta yapıyorum.
Hani şu süslü püslü şeker hamurlu pastalar, kurabiyeler cupcakelerden.

Defalarca pasta denemeleri sonucunda bu konularda bilgi sahibi oldum.

Mesela benim dışarıya müşterilerime yaptığım pastalarda kabartma tozu yok, ve pandispanyası 8 yumurtayla yapılıyor.

Ve olay hep aynı, şeker ve yumurta sarıları bir arada yada ayrı uzun süre çırpılıyor.
Benim makinem var kendisi döndüre döndüre çırptığı için sorun olmuyor, ama öbür türlü el yorar tabiki.

Ve arkadaşların önerileride doğru. Vanilyayla yumurta sarılarını çırpıncada yumurta kokusu olmaz.

Ama ben rulo pastanın hamuruna vanilya koymuyorum.
Bence çok güzel oluyor.

Hamur aslında ince olmuyor. Yani bazı zamanlarda :) tepsi çok büyükse çok yaydıysanız ince olabilir.
Birde fırının kapağını pişmeden hiç açmamak gerekiyor. Buda her türlü hamur işi için geçerli aslında.
İçeri soğukluk girince sönüveriyor.

Ve evet içine istediğiniz gibi krema koyabilirsiniz. Ev yapımı olur krem şanti olur pasta kreması olur.
En güzeli içine ev yapımı krema yapıp içne muz rendelemek, dışınada krem şanti sürmek. O zaman gerçekten çok lezzetli oluyor.

Birdeeeee ...ay bitiremedim yahuu

Krem şanti sıvı oluyor diyen arkadaşım, sütünü az koyarsan katı olur.
Yani krem şantinin paketinin arkasındaki değilde sütü kendimiz ayarlarsak daha iyi.
Ama buzdolabındada bekletmek gerekiyor, yani şart değil ama daha iyi oluyor.

Şimdilik bu kadar daha fazla yazmayayım, çenem düştü

En kısa zamanda ben de deneyeceğim.
Nasıl olacak yazarım :)
Ellerinize sağlık.

ya ben beceremedim çok kurudu hamurum (

Canim tarifini denedim simfide afiyetle yiorum tesekkurler bu guzel tarif icin yalniz kek biraz sertmi oldu anlamadim hani daha yumusak sunger gibi istiorum ben bu birax sert sunger gibi oldu onun icin ne yapabiliriz acaba ama yinede ilkkez yapmama ragmen guzel oldu tsk tekrar

Bu arada esim guzel olmus dedi sen demisin ya herkes hazirmi die soruo die bende dedim hazir gibi olmusmu dedim yok guzel olmus ama hazir gibi olmamis dio uyuz )

Tarif için teşekkürler yaptım ve harika oldu. :))
Fakat pandispanyayı yağlı kağıttan ayırırken kırılmalar oldu biraz. Var mıdır bu işin bir püf noktası? :44:
Birde kızlar ben içine krema üstüne krem şanti yaptım. Krema güzel oldu ama yumurtasız bir tarif arıyorum krema için. Varsa iyi bir krema tarifi verir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…