- 5 Mayıs 2008
- 735
- 9
Arkadaşlar şuan içimi boşaltmaya ,paylaşmaya öyle ihtiyacım var ki...
Kendimi çok kötü hissediyorum .
Elbette buraya yazmakla çözüm olacağı vs beklemiyorum.
Açılan topiklerde bazan konusuna uygun yazıyordum ama hiç kendi sorunumla ilgili topik açmamıştım..Uzun süreçte yaşadıklarımı kısaca dağıtmadan anlatmaya çalışacağım..Çünkü sorun sorunun içinden birbirine bağlı pörtleyebiliyor.
Çok azda olsa paylaşmak , paylaşarak kendimi rahatlatmak istiyorum ...
Çok mutsuzum ...
Mutlu bir evliliği beceredemedim,başarılı olamadım..
Çok yorgunum ...
Evliliğimle ilgili kamburları taşımaktan bitap düştüm, yoruldum,
Çok yalnızım ....
Yaşadıklarımı yapım gereği çok paylaşan birisi olmadığımdan ,tek başıma yaşıyorum ,bu yalnızlık mahvediyor...
Bütün bunlar birikince sağlığımda bozuluyor tabiki...
17 yıllık evliliğimde şöyle dönüp geriye baktığımda içim cııııız ediyor inanın...
Koskoca boşuna geçirilmiş ,anlamını ,değerini yitirmiş 17 yıl..kocaman bir hayal kırıklığı....
Eşimle ne mücadeleler vererek evlendik..Çok sevmiştik birbirimizi...Evlenebilmek için eşim yıllarca beni bekledi.Ailem farklı şehirde yaşıyor.
(acı bir tecrübeyle istenmeyen ,sürekli engel çıkan bir evliliği olması için zorlanmasının yanlışlığını öğrenmiş oldum,öyle şeyler oldu ki biz çok zorladık)
Evlendik ne olduğunu anlayamadım , herşey hayal kırıklığı oldu...
İlk yıllar eşimden kaynaklanan cinsel sorunlarımız oldu ,aşarız dedim...
İlk andan itibaren ailesiyle beni dengeleyemedi ,beni ezdirdi ,yalnız bıraktı...
Olabilir ,eşimin ailesi dedim.Allah rızası için saygımda ,hizmette kusur etmedim..Öyle olaylar yaşadım ki şimdi sadece bayramlarda ,büyük hastalıklarda vs görüşüyoruz...
Evliliğimiz pat küt düşe kalka yol seyrederken aşkımın büyüklüğüyle bazı durumları göremedim ,gördüysemde aşarız sandııım.
Bu esnada yedi yıl sonra eşimin ihaneti şokunu yaşadım.Çok acı çektim , anlatmamın imkanı yok ifade edemem o yaşadıklarımı...
Doğrusunu söylemek gerekirse sevgimin büyüklüğüyle ayrılmaktan vazgeçip affettim.(yukarıda aptalım dedim ya...)
Affettim ama çok kötü yıllar geçirdim.Yedi sekiz yıl büyük bir mücadele yaşadım..
Evliliğimi bitirme ve kurtarma mücadeleleri.Ayrılma kararlarımdan döndüren çocuklarım oldu.
Büyük kızımın tam sınav ve ergenlik zamanıydı ,onunda sorunları vardı ,o dönemde yapamadım.
Bu duyguyu inanın başına gelen anlayabilir ,anne olunca işler değişiyor.
Bana yapılan bu durumdan çocuklarımın günahı ne dedim...İleride bana ''anne biraz sabırlı olsan birlikte kalsaydınız ,bize bunu yapmasaydın '' derler diye düşündüm..
Çünkü çocuklarına düşkün bir babadır, ilgilidir ,evde şiddet yoktur.Onlara haksızlık yapmayayım dedim.
Diğer ayrılamama nedenlerimizde , kıramayacağım bir büyüğümüzün aracı olması,
İlk durumda ailesinin haberi oldu ,sonrakilerde olmadı..
Kızkardeşim ,iki arkadaşım,eşimin bir arkadaşı haricinde kimseyle paylaşmadım.Bilenler oldu tabii ama aşikar etmedim , eğer aşikar ediyorsam bitirmeliydim.Bitirdiğim zaman zaten aşikar olacaktı..
Ama yıllar gelip geçti,geçiyor, kendime haksızlık yapıyorum..
Eşim hatalarını yaptığına göre , bunlar sözkonusu olduğunda öyle aman dileyeyim ,ben bu kadını nazlayayım , hatamı unutturayım gibi bir çabası olmuyor..
Özür dileme konusundada kendisi özürlüdür...
Dikkat edeyim ,başka bir hata yapmayayım , onu üzmeyeyim demiyor...
Buda beni kahrediyor ,canımı acıtıyor...
Sanki evliliklerde hep kadın özverili olacak ,hep kadın alttan alacak ,hep kadın kurtarıcı olacak ...
Büyük bir yalan....
ERKEK SEVGİSİNİ , AŞKINI YÜREĞİNDE , BEYNİNDE BİTİRMİŞSE ;
SEN KARŞISINDA İSTER ÇOK İYİ OL, İSTER BAKIMLI OL, İSTER BECERİKLİ OL , İSTER TAKLA AT, İSTER , STRİPTİZ YAP ..HEPSİ BOŞ.....
Tamam çocuklarım için katlandım,katlanıyorum ama... Ya o...
Eşimin bana yönelik çabası sadece hizmet dili...
Ben yorgun olurum,hasta olurum anlayışlıdır, yardımcı olur,çocuklarla ilgilenir ,yemek yapar,bulaşığı halleder,süpürür siler...
(Tabi bu arada çevremiz onu çok iyi bir aile babası ,çok iyi bir eş olarak tanıyorlar..)
Eeee ben bunu istemiyorum...Sevgi depom boş, şefkat depom boş, ilgi depom boş ..
Ben nideyim hizmeti...Ya varsın ev dağınık olsun, varsın kuru ekmek yensin,
Benim ilgim ihtiyacım bunlar değil kiii...Konuşuyorum ,anlatıyorum , anlamıyor.
Yook olmuyor, daha önce psikoloğada gittik ,psikıyatırada gittik,devam etmedi ,kaytardı ,zorla olmuyor.
Bir aile için ,çocuklar için ,kadın için ayrılık çok güç bir olay...
Yaşanacak olayların güçlüğünün elbette farkındayım.
Ama yok artık bu şekilde devam etmek ruh ve beden sağlığımı bozuyor,bozacak..
Eşim diyor ki ,ben ailemden,evimden ölüm ayırır ,ayrılmam diyor.Eee ayrılırsa düzeni perişan olacak ,herkese nasıl açıklayacak...Çevresinde itibarlı bir bey.
Geçen ayı dargın geçirdik, yüzüne bakmak istemiyorum,
Evin içerisinde yaşarken ,hep daha önceki yaşananlar ,ihanetiyle ilgili hafızamdaki dökümanlar,manzaralar canlanıyor,elimde değil ,engel olamıyorum aklımdan çıkmıyor.
Hazmedemiyorum ,içimden atamıyorum,kabullenemiyorum,
Bu kadar süredir yutmak zorunda kaldığım için canım acıyor..
Aslında neler yaşıyor insan ama ifade etmesi ,anlatması o kadar güç ki..
Neyse fazla uzun yazmayayım.İmkanı olsa hiç kalkmadan sayfalarca yazabilirim içim o kadar yaralı ki..çok doluyum..
Paylaşmak istedim sadece ...
Allah sonumuzu hayır etsin ,hayırlısı olsun ...:Saruboceq:
Kendimi çok kötü hissediyorum .
Elbette buraya yazmakla çözüm olacağı vs beklemiyorum.
Açılan topiklerde bazan konusuna uygun yazıyordum ama hiç kendi sorunumla ilgili topik açmamıştım..Uzun süreçte yaşadıklarımı kısaca dağıtmadan anlatmaya çalışacağım..Çünkü sorun sorunun içinden birbirine bağlı pörtleyebiliyor.
Çok azda olsa paylaşmak , paylaşarak kendimi rahatlatmak istiyorum ...
Çok mutsuzum ...
Mutlu bir evliliği beceredemedim,başarılı olamadım..
Çok yorgunum ...
Evliliğimle ilgili kamburları taşımaktan bitap düştüm, yoruldum,
Çok yalnızım ....
Yaşadıklarımı yapım gereği çok paylaşan birisi olmadığımdan ,tek başıma yaşıyorum ,bu yalnızlık mahvediyor...
Bütün bunlar birikince sağlığımda bozuluyor tabiki...
17 yıllık evliliğimde şöyle dönüp geriye baktığımda içim cııııız ediyor inanın...
Koskoca boşuna geçirilmiş ,anlamını ,değerini yitirmiş 17 yıl..kocaman bir hayal kırıklığı....
Eşimle ne mücadeleler vererek evlendik..Çok sevmiştik birbirimizi...Evlenebilmek için eşim yıllarca beni bekledi.Ailem farklı şehirde yaşıyor.
(acı bir tecrübeyle istenmeyen ,sürekli engel çıkan bir evliliği olması için zorlanmasının yanlışlığını öğrenmiş oldum,öyle şeyler oldu ki biz çok zorladık)
Evlendik ne olduğunu anlayamadım , herşey hayal kırıklığı oldu...
İlk yıllar eşimden kaynaklanan cinsel sorunlarımız oldu ,aşarız dedim...
İlk andan itibaren ailesiyle beni dengeleyemedi ,beni ezdirdi ,yalnız bıraktı...
Olabilir ,eşimin ailesi dedim.Allah rızası için saygımda ,hizmette kusur etmedim..Öyle olaylar yaşadım ki şimdi sadece bayramlarda ,büyük hastalıklarda vs görüşüyoruz...
Evliliğimiz pat küt düşe kalka yol seyrederken aşkımın büyüklüğüyle bazı durumları göremedim ,gördüysemde aşarız sandııım.
Bu esnada yedi yıl sonra eşimin ihaneti şokunu yaşadım.Çok acı çektim , anlatmamın imkanı yok ifade edemem o yaşadıklarımı...
Doğrusunu söylemek gerekirse sevgimin büyüklüğüyle ayrılmaktan vazgeçip affettim.(yukarıda aptalım dedim ya...)
Affettim ama çok kötü yıllar geçirdim.Yedi sekiz yıl büyük bir mücadele yaşadım..
Evliliğimi bitirme ve kurtarma mücadeleleri.Ayrılma kararlarımdan döndüren çocuklarım oldu.
Büyük kızımın tam sınav ve ergenlik zamanıydı ,onunda sorunları vardı ,o dönemde yapamadım.
Bu duyguyu inanın başına gelen anlayabilir ,anne olunca işler değişiyor.
Bana yapılan bu durumdan çocuklarımın günahı ne dedim...İleride bana ''anne biraz sabırlı olsan birlikte kalsaydınız ,bize bunu yapmasaydın '' derler diye düşündüm..
Çünkü çocuklarına düşkün bir babadır, ilgilidir ,evde şiddet yoktur.Onlara haksızlık yapmayayım dedim.
Diğer ayrılamama nedenlerimizde , kıramayacağım bir büyüğümüzün aracı olması,
İlk durumda ailesinin haberi oldu ,sonrakilerde olmadı..
Kızkardeşim ,iki arkadaşım,eşimin bir arkadaşı haricinde kimseyle paylaşmadım.Bilenler oldu tabii ama aşikar etmedim , eğer aşikar ediyorsam bitirmeliydim.Bitirdiğim zaman zaten aşikar olacaktı..
Ama yıllar gelip geçti,geçiyor, kendime haksızlık yapıyorum..
Eşim hatalarını yaptığına göre , bunlar sözkonusu olduğunda öyle aman dileyeyim ,ben bu kadını nazlayayım , hatamı unutturayım gibi bir çabası olmuyor..
Özür dileme konusundada kendisi özürlüdür...
Dikkat edeyim ,başka bir hata yapmayayım , onu üzmeyeyim demiyor...
Buda beni kahrediyor ,canımı acıtıyor...
Sanki evliliklerde hep kadın özverili olacak ,hep kadın alttan alacak ,hep kadın kurtarıcı olacak ...
Büyük bir yalan....
ERKEK SEVGİSİNİ , AŞKINI YÜREĞİNDE , BEYNİNDE BİTİRMİŞSE ;
SEN KARŞISINDA İSTER ÇOK İYİ OL, İSTER BAKIMLI OL, İSTER BECERİKLİ OL , İSTER TAKLA AT, İSTER , STRİPTİZ YAP ..HEPSİ BOŞ.....
Tamam çocuklarım için katlandım,katlanıyorum ama... Ya o...
Eşimin bana yönelik çabası sadece hizmet dili...
Ben yorgun olurum,hasta olurum anlayışlıdır, yardımcı olur,çocuklarla ilgilenir ,yemek yapar,bulaşığı halleder,süpürür siler...
(Tabi bu arada çevremiz onu çok iyi bir aile babası ,çok iyi bir eş olarak tanıyorlar..)
Eeee ben bunu istemiyorum...Sevgi depom boş, şefkat depom boş, ilgi depom boş ..
Ben nideyim hizmeti...Ya varsın ev dağınık olsun, varsın kuru ekmek yensin,
Benim ilgim ihtiyacım bunlar değil kiii...Konuşuyorum ,anlatıyorum , anlamıyor.
Yook olmuyor, daha önce psikoloğada gittik ,psikıyatırada gittik,devam etmedi ,kaytardı ,zorla olmuyor.
Bir aile için ,çocuklar için ,kadın için ayrılık çok güç bir olay...
Yaşanacak olayların güçlüğünün elbette farkındayım.
Ama yok artık bu şekilde devam etmek ruh ve beden sağlığımı bozuyor,bozacak..
Eşim diyor ki ,ben ailemden,evimden ölüm ayırır ,ayrılmam diyor.Eee ayrılırsa düzeni perişan olacak ,herkese nasıl açıklayacak...Çevresinde itibarlı bir bey.
Geçen ayı dargın geçirdik, yüzüne bakmak istemiyorum,
Evin içerisinde yaşarken ,hep daha önceki yaşananlar ,ihanetiyle ilgili hafızamdaki dökümanlar,manzaralar canlanıyor,elimde değil ,engel olamıyorum aklımdan çıkmıyor.
Hazmedemiyorum ,içimden atamıyorum,kabullenemiyorum,
Bu kadar süredir yutmak zorunda kaldığım için canım acıyor..
Aslında neler yaşıyor insan ama ifade etmesi ,anlatması o kadar güç ki..
Neyse fazla uzun yazmayayım.İmkanı olsa hiç kalkmadan sayfalarca yazabilirim içim o kadar yaralı ki..çok doluyum..
Paylaşmak istedim sadece ...
Allah sonumuzu hayır etsin ,hayırlısı olsun ...:Saruboceq: