• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutsuzluktan nefes bile alamıyorum.. :(

canım benim sana naçizane önerim bu içindeki sıkıntının sebebini bul...
ben tabi bir okuyuşta seni çözemem ama bana bu eski çıktığın (6 yıllık olan) geldi..
bence ilişkilerde yapılan en büyük hata bir anda ayrılmaktır.. ani ayrılık...
yani sindirememişsin ben bu yüzden oldugnu dusunuyorum...
git o eski çıktıgınla konus, azıcık hatrın varsa seni dinler eminim,
git ona içini dök, ağlayacaksan ağla, ama ona herşeyi anlat, seni anlamasını sağla.. aşkta gurur yoktur unutma.
kendini BOŞALT yani kısaca canım anlıyor musun.. içinde HİÇBİRŞEY kalmasın ki rahatlayasııın ...
ben bir keresinde hastalıklı derecede aşık oldum ayrılmayı tasavvur etmem bile ağlamama yetiyordu, ki ben asla sulugöz biri değilim.
ama ayrıldım. cok zor oldu ama ayrıldım. ve bunu kendime yedirdim... içimde en ufak şüphe, endişe yok onunla ilgili. içimde kalan hiçbişey yok çünkü. söylemek isteyip de söyleyemediğim hiçbirşey yok ... benim tavsiyem sen de bu eski ilişkini ve bitişini yedirememişsin kendine.. yapma bunu..

tatlım ben ayrılığa çat diye karar vermedim 1,5 sene boyunca ölçtüm, tarttım, ayrılık mı daha doğru devam etmek mi bizim için bu süre zarfında kafa yordum her şeyiyle enine boyuna artısıyla eksisiyle düşünerek ayrılık kararını aldım yani benim içime sinmişti, tek sindiremediğim onu mutsuz etmek oldu onunla da konuştum, onu üzdüğümü bildiğimi bu yüzden de gerçekten üzgün olduğumu söyledim.. mesajını okuyunca düşündüm acaba gerçekten bişe kaldı mı içimde bu yüzden mi böyleyim diye ama yok canım benimki tamamen suçluluk duygusu.. :(

seni çok iyi anlıyorum.. şuan birlikte olduğum kişiyle daha önce sevgiliydik olmadı, yapamayacağımı söyledim ve ayrıldık.. ahını aldım , onun bi suçu yoktu diye kendimi yedim baya.. başıma gelen her olayda o geldi aklıma, ahı tutuyo diye.. sonra yeniden başladık hemde 5-6 sene sonra.. ve o benim için asla kötü bişey düşünmediğini , istemediğini söyledi.. konuşma imkanın varsa konuş , en azından rahatlarsın biraz.. yaşadıkların onula alakalı şeyler değil , hayat inişli , çıkışlı unutma..

konuştum canım bana hala sinirli olduğunu, bize nasıl bunu yapabildiğimi hala anlayamadığını söyledi... :( o beni suçluyo hala..

bence simdi beraber oldugun erkegede yazik
eski sevgilinle konus,icini dok saatlerce ve o saatlerden sonra bi sonuca varip tamamen kapat bu olayi

Canim benim cok temiz kalplisin. Cok ince dusuncelisin.
Erkek arkadasindan helallik istemissin zaten. Oda sana umarim mutlu olursun demis.
Bence ona karsi vicdan azabi cekme artik. Sonucta iletisime gecmissin bi sekilde.
Onu birakip gittin diyede dusunme. Sen dogru olani yapmissin.
Sonradan mutsuz olacagini hissettigin icin ayrilmissin.

Bu yasadiklarin senin sinavin. Bol bol dua et. İcin ferahlar...
Ayrica psikologada gitmen cok iyi olur senin icin...
Kimseyide kafaya takma... Kalbinin temiz oldugu belli zaten..
Umarim hersey yoluna girer:16:

canım teşekkür ederim güzel sözlerin ve dileklerin için... evet psikiyatriste en kısa zamanda gideceğim o aklımın bi köşesinde şart oldu artık..

insanın hayatında bir dönem herşey yolunda gitmeyebilir. bu herkesin başına gelebilir. zamanlaması bakımından bunu erkek arkadaşına yormuşsun bence. aslında başına gelecekler varmış okadar. inan okadar çok insan varki böyle seven, terkeden terkedilen. şöyle düşün: böyle olması gerekiyordu oldu, erkek arkadaşın içinde yaşanması gerekiyormuş yaşanmış. durum tam tersi olup sende terkedilebilirdin. bence yaşadıklarının bununla bir alakası yok. tamamen tesadüf. ama bunu kafandan silmedikçe toparlanamazsın. bazı durumlarda biraz bencil olmak gerekiyor. insanın mutlu olması için hayatında illa biri olmasına gerek yok. insan önce kendi kendine mutlu olmayı öğrenebilmeli. değilse herşekilde mutsuz olur. bence içinizi rahat tutun. sevmek, birleşmek gibi ayrılmakta insanlar için.

Senin sorunun ilişki yürütememek bence.
2 sene önce ayrıldığında vicdan azabı çekmemişsin.
Yeni yeni çekmeye başlıyorsun.
Tüm olumsuzlukları ona bağladığın için.
Hem vicdan azabı çeken insan başka aşklara yelken açmaz.
Bu demek oluyor ki; sonraki birlikteliklerindeki birisiyle mutlu olsaymışsın çoktan unutacakmışsın onu.
Hem hayatını neden illa bir erkeğe endekslemek zorundasın?
Çok mu lazım bir sevgili?
Yürütemiyorsun bir ilişkiyi belli.
Olmuyorsa zorlamayacaksın.
Sen ilişki yürütemediğini bile bile tekrar tekrar deneyip yeni yaralar almışsın.
Hayır yani illa hayatımızın merkezinde bir erkeğin mi olması lazım?
Ailen yanında ve sağlıklı bunlara şükretmelisin..
Sen olmadıkça üstüne gitmişsin ve hiç birine ısınamamışsın.
Mutlu olmak için illa sevgili gerekmiyor.

Peki 6 yıllık ilişkinden önce yada sonra seni o kadar seven biri oldu mu? Sen o zaman oldugun kadar mutlu olabildin mi? Bazen alıskanlık aska gölge düsürüyor ama aslında bitmiyor..Ayrıldıgın icin pisman olmus ve bunu kabullenememis olabilir misin? Mutsuz olmak ve mutsuz etmek istememissin ama bence ondan sonra bir bosluga düsmüssün..Canım ne hissettigini anlamaya calıs..İcindeki huzursuzlugu sıkıntıyı düsünmeden kendine dısardan bak öncesini düsün..Ve biri seni cok severken ondan mahrum kalmakta etkilemis olabilir..Bana bunu hissettirdin..

Son düzenleme:
Senin sorunun ilişki yürütememek bence.
2 sene önce ayrıldığında vicdan azabı çekmemişsin.
Yeni yeni çekmeye başlıyorsun.
Tüm olumsuzlukları ona bağladığın için.
Hem vicdan azabı çeken insan başka aşklara yelken açmaz.
Bu demek oluyor ki; sonraki birlikteliklerindeki birisiyle mutlu olsaymışsın çoktan unutacakmışsın onu.
Hem hayatını neden illa bir erkeğe endekslemek zorundasın?
Çok mu lazım bir sevgili?
Yürütemiyorsun bir ilişkiyi belli.
Olmuyorsa zorlamayacaksın.
Sen ilişki yürütemediğini bile bile tekrar tekrar deneyip yeni yaralar almışsın.
Hayır yani illa hayatımızın merkezinde bir erkeğin mi olması lazım?
Ailen yanında ve sağlıklı bunlara şükretmelisin..
Sen olmadıkça üstüne gitmişsin ve hiç birine ısınamamışsın.
Mutlu olmak için illa sevgili gerekmiyor.

teşekkür ederim cevabın için canım ama ben de hata sanırım kendimi tam anlatamadım ben 2 sene önce ayrıldığım andan itibaren vicdan azabı çekmeye başladım onun üzüntüsünü gözlerinde gördüğüm an kendimden nefret ettim... bu şu anda yaşadığım sıkıntılar artık son noktam olduğu için paylaşmak istedim ayrıca yine benim hatam çok fazla bahsi geçti sevgilim sevgilim diye ama ben genel olarak hayatımda çoğu şeyin yolunda gitmemesinden bahsettim ama yoğunlukla sevgilim ve ben ciddi sıkıntılar çektiğimiz için ondan daha çok bahsettim..
haklı olabilirsin belki de vicdan azabı çekmiyorum sadece acı çekiyorum ve bunun arkasına sığınıyorum sadece ve evet belki haklısın yeni bi ilişkiye başlamamam gerekirdi gerçekten vicdan azabı çekiyo olsaydım.. tekrar tşk ederim beni bu yönde de düşünmeye yönlendirdiğin için

Peki 6 yıllık ilişkinden önce yada sonra seni o kadar seven biri oldu mu? Sen o zaman oldugun kadar mutlu olabildin mi? Bazen alıskanlık aska gölge düsürüyor ama aslında bitmiyor..Ayrıldıgın icin pisman olmus ve bunu kabullenememis olabilir misin? Mutsuz olmak ve mutsuz etmek istememissin ama bence ondan sonra bir bosluga düsmüssün..Canım ne hissettigini anlamaya calıs..İcindeki huzursuzlugu sıkıntıyı düsünmeden kendine dısardan bak öncesini düsün..Ve biri seni cok severken ondan mahrum kalmakta etkilemis olabilir..Bana bunu hissettirdin..

ben sevgimin bittiğini düşünüyorum böyle düşündüğüm için ilişkime son verdim ve lütfen yanlış anlaşılmak istemiyorum ben bu kararı çok zor verdim 1,5 sene düşündümm ve şimdiki ilişikime de balıklama atlamadım.. bu lafım sana değil tatlım yanlış anlama genel olarak kendimi yanlış ifade etmiş olmak istemiyorum..
çok sağol canım evet haklı olabilirsin kendimi iyice dinlemem gerekiyo sanırım, ne hissettiğime ne düşündüğüme karar vermem gerekiyo..

amin canımm.. hakkını helal etmesini istedim sadece mutsuz olmanı istemem umarım mutlu olursun dedi.

Belki vişdan diye adlandırdığın asil başka duygulardir. Belki beynin ondan vazgeçmiş ama kalbin vazgeçmemişdir.
Basinisa gelenler ise, sadece bir tesadüfdur. Ben o cocuğa acdim..insan ne istediğini bilmeyince.. Karşı tarafi çok kolay incite biliyor... Ama siz sonucda kendiniz icin mantıklı olan karari vermissiniz.
Suan böyle hissetmense belki, pişmanlıkta olabilir. düşünüyorumda.. Sizin gibi ayrılma kararınızda olan bir insan neden 2 yıl boyunca vişdan azabı ceksinki?bilemedim senin şuanki sorununu.. Yada sırf başıniza gelenler yüzündenmi vişdan azabi çekiyorsunuz?
Bence kimse kimseyi oyalamazsın.. Sırf mesaj atarak hakını helal et demen bile bunu yanlış algilayip, umutlana bilir.
Elbet hayatda hem güzel hemde kötü seyler yaşayacağız, bu yüzden savaşmayı öğrenmeliyiz birlikde, yada yanliz.

Son düzenleme:
o eski erkek arkadaşından helallik alman lazımm. ozaman bu durumundan psikolojik olarak kurtulacagına inanıyorum

arkadasa bende katılıyorum eskı erkek arkadasının ahını almıssın durduk yere ayrıldıgın ıcın sırf durtulerınden dolayı.yazdıkların tam olarak bunu anlatıyor.zaten senınde ıcın rahat degıl bu konuda.

canım sen kendin bütün olumsuzlukları üstüne çekmişsin. eğer biraz para ayırabilirsen bir yaşam koçuna git. gerçekten enerji çok önemli. sen korkularını yaşamına zorla çekmişsin. kimse kimseyle mutlu olmak zorunda değil, ayrılmışsan vardır bir nedeni . inan hiç bir ah sonsuza dek sürmez oda çoktan unutmuştur. sen önüne bak herşeyi güzel düşün. benden sana bir tavsiye daha kendini herşeyden daha önemli gör. :)))

Algıda seçicilik canım.
Şuan mutsuz olduğun için sadece hayatındaki kötü şeyleri görüyorsun.
Etrafına bak, güzel şeyler mutlaka vardır:40:

Back