[QUOelfride;29637001]biraz annenin yanına gidip kafa dinlesen enerji toplasan nasıl olur
ortam değiştirmek sana iyi gelecektir
uzakta daha sağlıklı kararlar verebilirsin
2,5 aydır ailemin yanındaydım daha yeni geldim 15 gün oluyor..kızım hasta oldu ailemin evi doğalgazlı diye onlara gittim kışı orda geçirdim geldim..valal enerji topluyorum topladım da topladığım enerji bu eve gelince bianda gidiyo :)) modum düşüyo hemen..ailemde de çok düşündüm..kendim için en doğru karar kesinlikle boşanmak..böyle ömür geçmez ama kızım için en doğru karar onu babasız bırakmamak..burda takılıyorum..babasını çok seviyor..eğer boşanırsam kendi mutluluğum için kızımı mutsuzluklara hap setcekmişim gibi geliyor..vicdanım rahat olmıycak..ben mutlu olucam evet peki ya kızım?parklarda babalı çocuklar görünce o mutlu olabilcek mi?okulda arkadaşları babalarından annelerinden bahsederken mutlu olabilcek mi?ve o yaşıycaklarının sebebi boşanmaya ben karar verince ben olucam gibi geliyor..çok üzülüyorum..o günleri kaldıramam gibi geliyor..ama böyle de mutlu değilim..zaten galiba hasta oldum çok halsizim..kendimi yıprata yıprata umarım kanser falan olmam..kendimi iyi hissetmiyorum son zamanlarda..pzt gidio kan vericem bir..
Siniroldum esine gecegece
Cook haklisin evlilik mi bu yahu
Nasi baba araaz kuzusunu
Ben kotu akilvermek istemem ama
Kendiside hukukucu bir arkadasim senin gibi iptaletti hep bosanmayi bebegi icin
Ayyni sorunlarseninkiyle
Ama sonuc degismedi yedi yil zor dayandi
Simdi keske yedi yil once bitirseymisin oh be diyor
Adam oyle garipki bosandiklari gun annebabasiyla kutlama yapmislar
Hic degmezmis hakikaten
Sende cok yipratma kendini eminol kizin seni anlayacaktir
Yani bosanda demek istemiyorum yuvayi kurmak zor
Acaba akillanirmiki esin azcik korkar toparlarmiki
Sen ciddi girisimlerde bulunsan
Kaç yıllık evlisin merak ettim?
Benzer duygular yaşadım, hissettim.
Zaman zaman hala hissediyorum.
Unutamıyorum demişsin ya asıl sorun bu işte unutamamak.
Ama aslında eşin unutturmak için çabalıyor olsa seven kadın unutmaya hazırdır çoğu zaman..
Sevgin tükendiyse pek bir önerim olamaz açıkçası.
Ama hala seviyorsan
Hani demişsin ya o zamanlar kızım da küçüktü farkında değildi kızımıza sevgisi,ilgisi yoktu
ama artık ilgileniyor, bağlandı diye.
Tıpkı bu örnek gibi belki zamanla seni ve kızınızı annesinden önde tutması gerektiğini anlar.
Senin sabrın,bekleme isteğin var mı bu önemli?
Eşinin ailesi yok farzet, kimsesiz farzet.
Onlardan bahsettiğinde duyma, yorum yapma.
Annesiyle telde mi konuşuyor. Çık onu dinleme, git iş yap.
Çocuğunla ilgilen. Müzik dinle. Kendini meşgul et.
Sana eskiyi hatırlatacak her ortamdan kaç.
Ağzına isimlerini bile alma.
Ben böyle yaptım. Onlardan bahsettiğinde duymadım, sağır oldum.
Gördüm,nefret duydum. Arkamı dönüp yüzümü buruşturdum eşime belli etmedim.
Bazen nefretim ağzımdan kaçıyor mu elbette.
Ama eşim de kavgayla,zorla benim onlara karşı sevgimin oluşmayacağını anladı.
O savundukça benim onlara nefretim büyüdü bunu anladı.
Ve artık benim ağzımdan kaçsa da eşim kapatıyor konuyu kavgaya dönüştürmemeye
gayret ediyor.
Sen başlat bunu, inşallah zamanla doğruyu görür o da..
Ben 4- 4 lük evlilik olduğuna inanmıyorum.
Varsa bile o bayanın evliliği yürütme konusundaki sanatına bağlı bence.
Kimse bana çıkıp ben dört dörtlük bir hanım değilim ama eşimin ailesi kusursuz, eşim
kusursuz bu yüzden evliliğim mükemmel demesin.
Mutlu bir evliliğin temelinde alttan almayı bilen, yeri geldi mi haksızlıklara bile tepkisiz kalabilen,
ve çok kolay unutabilen kadınlar var bence.
Ben eşimle bazen mutlu çoğu zaman mutsuzum ama çevremdeki evliliğinde mutlu arkadaşlarımın
yerine kendimi hep koyduğumda yok ben o evlilikte de mutlu olamazdım dedim bir yerde!
Yürekten söylüyorum arkadaşım.
Bu yüzden evlilik bana göre değilmiş işte..
Bana kimsesi olmayan bir adam gerekmiş eş diye..
Ben aman huzurumuz kaçmasın, aman beni sevsinler diye şekilden şekile girebilen biri değilim.
Olmuyor eşim sevsin yeter sandım..
Yanıldım..
evet çocuklar daha bebekken bile huzursuzlukları fark ediyorlar ben kendi kızımdan biliyorum..daha bebekken bikaç aylıkken bi tartışmamıza şahit oldu ikimizin de suratyına baktı ağlamaya başladı oynayan çocuk..ben uzun uzun yazmadım uzun olmasın diye..ilk boşanma davamda bi arkadaşı araya girdi..3 ümüz bi yerde oturduk yapmayın çocuk var benimde kardeşim eşinden ayrıldı çocuğu var..çocuğu babası diye benim resmimi taşıyor vb diye örnekler verdi..eşimde sorunları çözeriz vb dedi barıştık..
2.sinde ben eşyalarımı dahi koliledim..hatta annemin evine götürmek üzere nakliyeciye kaparo bile verdim..eşim evden gitmişti..memleketindeydi..tam eşyaları ailemin evine taşıtcağım gün aradı ağladı..kızımın hayali gözümden gitmiyor kızımı çok seviyorum çok özlüyorum şimdiden dedi..o sefer de öyle barıştık..avukata vericeğimize parayı terapi görürüz aile terapisi dedi..öyle işte..
4 yıllık evliyim..mutlu bir evliliğin temelinde alttan almayı bilen yeri geldi mi haksızlıklara bile tepkisiz kalabilen ve çok kolay unutabilen kadınlar var bence demişsin..buna katılıyorum..benim eşimin kardeşinin evliliği süper mesela..neden biliyo musun?karısı iki yüzlü..karısı kaynanasının dedikodusunu yapar arkasından ağzına geleni sayar sonra evine kaynanası gelince hoş geldin annecim diye bi tarafında dolanır..onların evliliği varsın düzdün gitsin..ben o kadar karaktersiz olamam..gerekirse evliliğim bitsin..ben gururum onurum doğrularım için yaşıyorum ve iki yüzlü hayatta olamam..tükürdüğüm yüzü yalamam bi daha..kadın bana kaynanamı çekiştiriyor (kendi kaynanası da tabi)..laf oldu eşime böyle böyle diyo senin annen için dedim..kadına tlf açmış sormuş..yok ben öyle demedim demiş..ben demişim göya :))) söylediği lafların arkasında duracak cesareti karakteri bile yok..bak öyle yalakaların evliliği çok süper gidiyo..haklısın yani..
sana gelince senin adına da üzüldüm..eşini seviyor musun hala sorusuna gelince cevabım şu:sen olsan sana ben senle evlendiğimde sana soğuktum seni sevdmiyodum diyen adamı hala sever misin eşin bile olsa?bana eşim aynen bu cümleyi kurdu bi tartışma anında..benle evlenme sebebi de bana göre şu:20 milyar borcu vardı ben onun aptal gibi borçlarını kapattım ailemle..bu kadar basit..kendi böyle söylemiyor ama bana göre kesinlikle böyle..altınlarım gitti borcuna ailem kredi çekti üstüne ben ünv mezunuyum çalışcam ona para yedircem diye ümit etti..ama aldı :)) çalışmadım çünkü benim çabamı hak etmedi..o eşşek gibi çalıştı bana yedirdi yediriyor..ne ekersen onu biçersin..
Canım illa dedikodu yapıp iki yüzlü olanlar evliliğinde mutlu oluyor demek istemedim ben.
Bu biraz yapıyla ilgili.. İnsanların evlilikten beklentileri farklı, saygı, sevgi anlayışları farklı.
Benim saygı anlayışım eşiminkiyle bambaşka mesela.
Ben büyük küçük bakmam haklı haksız bakarım ve limona elma diyen adam isterse 80 yaşında olsun
yok efendim yanlış biliyorsunuz o limon derim.
Ve saygısız olurum, çünkü cevap verdim büyüğe.
Kötü gelin olur çıkarım sonra.
Şimdi ben büyüğüme haksız da olsa cevap vermem büyüktür o, saygımdan susarım diyen birine
ben kızmam ki saygı duyarım..
Ama o evliliğinde mutlu olur çünkü eşinin ailesiyle kötü olmaz.
Ben ise mutsuz olurum. Çünkü eşin ailesi ile kötü olman eşinle kötü olmayı beraberinde getirir..
Mesela bir arkadaşım evli evlenip hemen hamile kaldı.
Hamileliği riskliydi ve kendi evinde kalamadı.
Hep yatması gerekiyordu.
9 ayın tamamını kv de geçirdiler..
Bu arkadaşım evliliğinde gerçekten çok mutlu.
İyiki evlenmişim diyor.
Dedim ki nasıl rahat ediyorsun. Kv de 9 ay, o evde bekar kaynın bile var..
Dediki rahat edemiyorum, çok zor oluyor ama ne yapayım?
Dedim 9 ayın 9 unu kv de niye geçiriyorsun?
Eşinden rica et 1 ay annenle kal 1 ay kv de yakınsınız sonuçta.
Hem annenlerde daha rahat edersin senin şuan onlara daha çok ihtiyacın var değil mi?
Tabki öyle ama izin vermezler ki gitsem de kv kp hepsi laf eder.
Huzursuzluk olur dedi.
Dedim yani sen mutlusun ama kendi rahatından, mutluluğundan ödün vererek mutlusun arkadaşım.
Dedi kii.. Ne yapayım? Evlilik başka türlü huzurla yürümez..
Ben hayatta buna he diyemem işte.
Huzursuzluk olmasın diye 9 ay kv de hamile halimle çile çekemem anlatabildim mi?
Ya da o çileyi çekersem mutlu olamam o evlilikte..
Aslında aile terapisi çok iyi gelebilir.. Belki "seninle ve çocuğuyla aile" olduğunuzun farkına varır..
minimini.... otuz yılı geride bırakmış evliliğimi, anne babasını, çocuklarının ve eşinin önünde tutan bir adamla geçirdim. nacizane önerim UMURSAMAYACAKSIN!
kv ye odaklanıp kalırsan hem kendine, hem de yavruna yazık edersin, O yavrunun, daha çok uzun yıllar, hatta bir ömür bedenen ve ruhen yıkılmadan ayakta kalan bir anneye ihtiyacı var...
kiminle evlensen bu aşağı yukarı böyle, evlenmeden önce aileden bir haber olan adamlar sonra aileci oluyorlar, ama size karşı yapması gerkenleri yapıyorsa, sorumluluğunun bilincindeyse, zamana bırak, sadece ailesini takarak ayrılığa kadar gidiyorsa düşüncelerin o içinde biriktirdiğin öfkeden, geçmişe takılıp kalmışlıktan vazgeç, içindeki zehirden ruhunu arındır, kendini değiştir ki, dünyan değişsin...gerekirse de yardım al (alın) ve o kişileri Allaha havale et.
ben senin demek istediğini çok çok iyi anladım..bende sen gibiyim ve sen gibi düşünüyorum..benim aklıma eşimin kardeşinin eşi örneği geldi diye o örneği verdim..yani benden de bi örnek olsun diye..bende ona çok takılmıştım çünkü..böyle insanlar mutlu olurlar tabi demek istedim..herşeye susuyorlar herşeyi alttan alıyolar,yaptıklarını dedikodunun bile arkasında evet ben dedim diye duramıyorlar..bende hayatta öyle insan olamam olmadım da..sonuçta sultan süleymanla ailesi olsa eşim ve ailesi vız gelir tırıs gider..ne boyunduruk altına girerim ne haklıysam susabilirim..kendim kendim olmaktan ben olmaktan çıkıp sünepe olcağıma ben olarak kalıp boşanırım daha iyi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?