Mutsuzlugunuzdan beslenen psikopatları tanıyın.

Teşekkür ederim inşallah Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın. Ve kötü insanlarla mücadele gücü versin. Tabi bu kötü tecrübeden sonra erkekleri görmek duymak bile istemiyorum ama iyi insanlarda var buna inancım olduğu için hayata tutunuyorum.

Cok teşekkür ederim sana o kadar guzel konustun ki kafamda herşey daha da netleşiyor. Maalesef ki insan özellikle de kizlar iliskileri cok kafaya takıyor doğal olarak ve buna çözüm bulamayinca kendinde hatayi görmeye başlıyor lar. Benimde yaptığım gubi. Yazdıklarını hep dikkate alacağım. Ömür boyu böyle yasar miyim bilemiyorum. Burdan tum kizlara diyecegm tek birsey var hicbi erkek masum değildir

Merhaba, bende psıkopat ıle ılgılı yazıyı gorunce uye oldum ve cok canım yanıyor.butun bu ozellıklerı tasıan bırısı ıle tam 20 yıldır evlıyım ve he sefeerınde artık son kurtulucam dedıkce daha cok battım,en buyuk zaafım cocugum. her seferınde onunla tehdıt ettı.Ama sımdı buyudu ve unıversıteye gıdıyor ama ben nasıl kurtulacağımı bılemıyorum.cesaretımı toplayıp konuşayım dıyorum yazılanları okuyunca vazgecıyorum, ılerı derecede psıkopat. Burada yazılanlar hepsı bırebır yasadıklarım ama kurtulabilmek onunla mücadele edebilmek ıcın nasıl davranmamız gerektiğini bılemıyorum.Çünkü gerçekten beyınerı cok farklı çalışıyor.E kucucuk bır olay bıle sızın onemsemedıgınız,okadar cok onemseyıp ıntıkam alma arzusu uyandırıyor kı soylıycek kelıme bulamıyorsunuz.20 ılın kabus gıbı gectı ,gucluyum dıyorum ama artık gucum kalmadı,tukendım.Naıl basa cıkabılecegımı bılemıyorum.

Merhaba, sizin durumunuzda olan biri için kurtulmak daha zor sanırım yani demek istediğim uzun yıllar süren bir evlilik ve ortak bir çocuk sözkonusu ama imkansız değil sakın umudunuzu yitirmeyin. Size tavsiyem eğer imkanınız varsa psikopatiden anlayan uzman bir psikiyatrist yada psikologdan yardım almanız. Böyle bir imkanınız yoksa eğer size önereceğim kitabı okumanızı tavsiye ediyorum.

Psikopatın Pençesinden Kurtulmak Yazar: Aud Dalsegg, Inger Wesche adlı kitapta sizin yaşadığınız tarzda vakalar var ve nasıl başa çıkacağınız konusunda bilgi verilmiş. Bu kitabı bulamazsanız özelden bana mesaj atın size gönderimini sağlarım. Kurtulmak için bunun bilincine varıp bir adım atmak büyük bir başarı tabiki dikkatli olmanızda fayda var.

Merhaba bende uzun yıllardır bu sorunun içindeyim ve bir psikopatla yaşadığımı yani bunun tam anlamıyla ruhsal bir sorun olduğunu yeni anlıyorum. Daha doğrusu 25 yıldır evliyim bir sürü şey yaşadım ara sıra psikologlara gittim fakat şu ana kadar bu kadar ciddi bir sorun içinde olduğumu anlamaya bşlamamıştım. hala tam kabullenmiyorum bu yüzden benim gibi bu durum içerisinde olan insanlarla konuyu paylaşmak istedim çünkü bunun bizlere faydası olacağına inanıyorum.paylaşılan bilgi yazısını dün bende keşfettim ve okudukça evet bu bu dedim kendi kendime sonra da araştırmaya bşladım bu portalda yaptığınız paylaşımı görüp ilk defa üye oldum. belki deneyimlerimizle birbirimize fauada sağlarız. ben eşimden yeni boşandım ama hala suçlluluk,acıma .korku bir sürü his yaşıyorum ve geri dönmemek için çaba gösteriyorum. gerçekten vicdanımı kullanıyor ya acındırıyor ya da korkutmaya çalışıyor sürekli bir oyun içerisinde. daha detaylı yazacağım sizlerden de paylaşım bekliyorum

Merhaba bende 25 yıllık evliydim ve asla seni bırakmaz ayrılmaz dedikleri ve benimde öyle düşündüğüm bir evlilikti.şiddet gördüysen zaten ayrılalım demeye bile korkuyor insan. Ben 3 yıl bağlantımı kestim yatağımı ayırdım mecbur olursam bir arads yattım sadece görevim gördüğüm şeyleri yaptım anlıycan kapı duvar oldum.hep tartıştık bazen iyi göründü sanki beni anlıyormuş degişmiş hibi ama ben geçici oldugunu biliyordum.tavrımı hiç değiştirmedim sanırum benden ümidi kesti ve tmm dedi. Fakat o sırada ağladı seni seviyorumlar duygusal travmalar herseyi denedi. 6-7 ay oldu hala benden vazgeçmiş degil bazen tehdit ediyor bazen iyi oluyor ve beni bunlar çok etkiliyor.onun için üzülüyorum hala psikopat oldugunu kabullenemiyorum. Onu bıraktığım için suçluluk duyuyorum ve geri dönmemek için psikolojik destek alıyorum.çoook zorlu bir süreç ve etrafınızdaki bir çok kişi bunu anlamıyor.sizi ve hastalığı anlayabilen insanlarla konuşun.yoksa kafanızı dahada karıştırıyorlar.pes etmeyin yavaşda olsa yol alın çocuklarıyla ilgilenebileceklerini sanmıyorum o yüzden sizden umudu kesince onlada ilgisi kalmayacaktır

Boşanmış olmanız büyük bir kazanım gerçekten.Ben o gunu gorebılmeyı gerçekten okadar cok ıstıyorum kı.Benı her anlamda engelliyor.

Aslında okadar cok anlatacak konuşulacak sey varkı...daha oncelerı hep ıcımde yasardım.kendımı suçlu hıssederdım,oyle hıssetmemı sağlıyordu cunku.Sureklı su soruyu soruyordum kendıme.bır adam esıne ve çocuğuna nıye böyle yapar,?
tum soruların cevaplarını sımdı buldum ama hala bırtarafım kabullenmek ıstemıyor,20 yılın yalan olduğunu düşünmek ıcımı acıtıyor,sorgulamadan yapamıyorum.hayatım hep calısıp borç ödemekle gectı.sureklı dolandırıldım bunu ıspat edemedim hıcbırzaman,hep kendımce önlemler aldım ama oyle yeteneklerı varkı ıcındeyken gerçekten anlayamıyorsunuz.sonra bır bakmışsınız hayatınız mahvolmuş.tam kendınızı toparlıyorsunuz, yenı bır oyunun ıcersıne gırmışsınız hıc anlamadan.En son 'senden ıntıkam aldım' demıs olmasa belkı hala bukadar rahatsız bırı ıle yıllarımı gecırdıgımı anlayamıycaktım.çocuğunun uzerınde bıle okadar baskı kuruyor kı benı çocuğumun gözünde 3.sahıs olarak gosterıyor.ve herkesın ona ıtaat etmesı gerektıgını soyluyor.o ızın vermedıgı müddetçe hıckımse hıcbırsey yapamazmış.sureklı bunları her tartışmada dıle getırıyor . şiddet olmadı ama psıkolojık baskı ve sıddet rahatsız edıcı derecede.ve yatağının yanında komıdınde kuru sıkı ve toplu sılah bulunduruyor,yatagın kenarında beyzbol sopası,cebınden hıc cıkarmadıgı sustalı bıçak.bana hıc bunları korkutmak ıcın doğrultmadı ,ama tehdıtkar cok konuştu.sureklı tehdıt ettı.'ben okadar aptal degılım,onu yapacak eleman beslıyorum ben 'deyıp duruyor.aslında hıc korkmuyorum.Benım korkum kendımden .sınırlarımı zorlarsa ben bır sey yaparım dıye korkuyorum.sonra adam yerıne geçecek.ve neyazıkkı calısmayı hıc sevmeyen ama etrafa oyle seneryolar yazıyor kı herkes onu cok zekı ve cok calısan bırı sanıyor.ailesıde dahıl.2 0yıldır hıc ara vermeden calıstım.hep borç odedım.ve yıne dünya kadar borçla kaldım.ama borç umrumda degıl,yeterkı kurtulayım,calısır yıne oderım.cok güçsüz hıssedıyorum kendımı ve sıze gerçekten ımrenıyorum kurtulmuş olmanız buyuk bır kazanım sızın ıcın.sızınde dedıgınız gıbı etrafınızdakı hıckımse sızı anlamıyor,belkıde delı olarak bızı goruyorlardır yada abarttığımızı falan sayıyorlardır.sıze bırsey sorucam,yatağınızı ayırdığınızda bır tepkı gordunuzmu yada b durumu nasıl astınız,bosanma aşamasına nasıl geldınız? bu tıp yazılara okadar cok ıhtıyac duyuyor kı ınsan.

Merhaba, oncelıkle teşekkür ederım.onerdıgınız kıtabı aldım ve okudum.her satırını kendımle ozdestırdım.daha bılınclı ama daha karışık bır kafam var.Durduk yere sorun çıkarıp tartışma başlatıyor ama ben bazen nasıl davranacağımı bılemıyorum.sakın olmam gerektıgını sureklı ıcımden tekrarlıyorum ama sınırlerım cok yıpranmış bazen cok caresız ve ne yapacağını bılemeyen bırı gıbı hıssedıyorum.cok gelıp gecen duygu hallerı var.ve hala boşanmak ıstedıgımı soyleyememıs olmanın kızgınlığını yasıyorum.Daha doğru zaman degıl dıyorlar.kendısı boşanmak ıstedıgını soyluycek dıyorlar ama ben hıc sanmıyorum.onun sınırlarını zorlarken benım sınırlarım tukendı.

anlattıklarınıza gerçekten çok üzüldüm ben evli değilim belki evli olan arkadaşlar sze daha çok yardım edebilirler. fakat bu konuda gerçekten yıpranmışa benziyorsunuz bence szin bir yardıma almaya ihtiyacınız var . bir kaç psikolog deneyin diyorum eşinizdeki sorunlar belki çok farklı bi hastalığa işarettir. yardım almadan bilemeyebilirsiniz. heleki arada çocuk varsa karar vermeniz kat kat zorlaşıyordur eminm.

Merhaba ,
Bir suredir bakmamistim.soyle ki benim esim seninki gibi borc yukleme dokandirma gibi seykeri olmayan biriydi ticari anlamda guvenilir biri hatta zaten gittigim terapide daha cok narsusizm ,kisilik bozuklugu gibi seylerin agir bastigini girduk ve son yillar yasla bir durgunluk geliyor bu erkeklere.senin esin kac yasinda ? Birde bu yatagin taninda onu bunu bulundurmasi biraz vahim bir durum evet bencede goz dagi veriyor ama yinede guven olmaz .ben uyku sorunu yasiyordum zaten ilk o uyuduktan sonra kacmaya basladim yatakdan uyuyamiyirum dedim cok donuyorum sen uyancaksin diyede hareket edemiyirum falan deyip bunu sıklastirdim.iletisimi minumuma indirdim yani evde o nerdeyse ters yerde oturdum sadece bagirmasin diye ihtiyaclarinda ilgilendim onu getir bunu getir. Ama herkes farkli tabi nerdeyse 3 yil surekli inis cikis yasadik birde esim beni cok sevdigini soyler hepp her yerde belkide oyle onun sevme seklide bu onun icin hala uzuluyorum bazen ozluyorum bazen uzgun gorunce vagrima basasim geliyo ofke duyamiyorum benimde biyle sorunlarim var ve buda yillarin aliskanligi yada bagimlilik belki zamana oynuyorum hersey cok taze.iyi bir terapiste gitsen belki sana yardimi olur ama ozeller baya maliyetli oluyor senin guclenmene daha objektif bakmana yardimci oluyor.sen esine ayrilmak istedigini soykeyebildinmi? Benim icin en zoru bunu ifade etmekti.bunu her firsatta soyle uzaklasmaya calis ama temkinlide ol, benim esim cocuklardan cekiniyordu artik, onlari seviyor kotu gorunmek istemiyor.anladigim kadariyla seninki cocuguda takmiyor. En basta sunu bil sen asla suclu degilsin bir kurbansin ve bunu haketmiyorsun iyi yasamak saygi gormek sevilmek seninde hakkin sakin o oyunlara gelme suclu degilsin bu onun seni sindirmek icin yaptigi politikalardan biri.guclu ol umudunu yitirme denemekten vazgecme

Bu devirdeki insanlara karşı psikopat olmak gerekiyor demek ki.
Şaka bir yana insan gerçekten hayret ediyor.

Merhaba harika bir paylasim. Ben de kendi yanındaki kişiyle ilgli kendimi suçlayıp döverken bir kişilik bozukluğu olan biriyle olduğumu sonunda farkettim. Daha da okumak istiyorum ama Vicdansizlar adlı kitap ile psikopatın öncesinden kurtulmak kitaplarını bulamadım. Elinde olan var mı, en azından fotokopi ceksem...

Psikopatın dolambaçlı entrikalarına karşı hiçbirimizin bağışıklığı olmasa da, bazı hassas noktalarımızı kuvvetlendirebiliriz.

Kiminle uğraştığınızı bilin: Bu kolay görünüyor oysa gerçekte çok zor. Dünyanın bütün okumalarını yapsanız yine de psikopatların yıkıcı etkilerine karşı bağışıklık kazanamazsınız. Herkes hatta uzmanlar bile onlar tarafından ele geçirilebilir, kandırılabilir ve sersemlemiş halde bırakılabilir. İyi bir psikopat herhangi bir kimsenin gönül telleriyle harika bir konçerto çalar.

Bir insanın “nitelik”lerinden etkilenmemeye çalışın: Etkileyici bir vücut dili, yumuşatan bir gülümseme ve psikopatın tipik hızlı konuşmasının etkisinde kalmamak kolay değildir, bütün bunlar bizi onların gerçek niyetleri karşısında kör bırakır. Çoğu insan psikopatın yoğun ve yıkıcı durumuyla baş etmekte zorlanır. Psikopatın sabit bakışlarının anlamı, basit bir ilgi ya da empati göstermek değil, tatminini sağlayacak bir duruma giriş yapmak ve güç göstermek demektir.

At gözlükleri takmayın: Yeni bir ilişkiye gözleriniz açık başlayın. Hepimiz gibi, sahtekar ve aşk hırsızı psikopatlar da ilk olarak karanlık taraflarını saklar ve en iyi yönlerini sergilerler. Kısa süre sonra giydikleri maskede çatlaklar oluşmaya başlayacaktır fakat bir kez ağlarına takıldınız mı, finansal ya da duygusal olarak yara almadan kurtulmanız zordur.

Yüksek riskli durumlarda gardınızı koruyun: Bazı durumlar psikopatlar için biçilmiş kaftandır: Bekar barları, gemi gezileri, yabancı havaalanları vb… Her durumda potansiyel kurban yalnızdır ve iyi zaman geçirmek, heyecan yaşamak ya da arkadaşlık etmekle ilgileniyordur; buna “gönüllü” biri mutlaka bulunur, gizli bir bedel karşılığında. Kendinizi tanıyın. Psikopat sizin zayıf noktalarınızı tespit edip acımasızca sömürme konusunda çok beceriklidir. En iyi savunmanız bu noktaların ne olduğunu bulmaktır ve onlardan faydanalacak birine karşı çok temkinli olmaktır.

Ne yazık ki en dikkatli tedbirler söz konusu olduğunda bile psikopatlardan kesin olarak korunmanın garantisi yoktur. Bu gibi durumlarda yapabileceğiniz tek şey bir çeşit hasar kontrolü gözetmektir. Bu kolay değildir ama birkaç tavsiye işe yarayabilir:

1. Profesyonel görüş alın. Size yardımcı olan terapistin psikopati literatürüne aşina olduğundan ve psikopatlarla başa çıkma konusunda deneyimli olduğundan emin olun.

2. Kendinizi suçlamayın. Psikopatla ilişkiye girmenize her ne sebep olmuş olursa olsun, onun davranışları ve yaptıkları yüzünden kendinizi suçlamamanız önemlidir. Psikopatlar “kurallar kendi kurallarımdır” oyununu herkesle oynarlar.

3. Kurbanın kim olduğunun farkına varın. Psikopatlar çoğunlukla acı çekenin kendileri olduğu izlenimini verirler ve kurbanlar onların zavallılığından dolayı kendilerini suçlarlar. İyi niyetinizi onlara harcamayın.

4. Yalnız olmadığınızı bilin. Psikopatların pek çok kurbanı vardır. Size acı veren bir psikopatın başkalarına da acı veriyor olduğu muhakkaktır. Onunla bir güç savaşına girerseniz dikkatli olun. Psikopatın başkaları üzerinde psikolojik ve fiziksel olarak kontrol kurmaya şiddetle ihtiyacı vardır. Bu haklarınızı korumayın anlamına gelmiyor ama muhtelemen duygusal ya da fiziksel travma yaşama riski olmadan hakkınızı korumanız zor olacaktır.

5. Prensiplerinizi kuvvetlendirin. Psikopatla hesaplaşmak risklidir. Ancak hayatınızı kolaylaştırmak ve bir kurbandan kendi başının çaresine bakabilen bir birey olma yolunda zorlu bir geçişe başlamak için bazı net kurallar koyabilirsiniz (hem psikopat, hem kendiniz için).

6. Büyük değişimler beklemeyin. Büyük oranda psikopatın kişiliği “taşa kazınmış”tır. Yapabileceğiniz herhangi bir şeyin onların kendilerine ve başkalarına bakışında kökten ve sürdürülebilir değişimler yaratması çok küçük bir olasılıktır.

7. Kayıplarınızı azaltın. Çoğu psikopat kurbanı sonunda kafası karışmış, çaresiz haldedir ve problemin sorumlusunun büyük ölçüde kendileri olduğuna ikna olmuş olurlar. Ne kadar çabuk vazgeçerseniz o kadar psikopatın doyurulamaz güç ve kontrol açlığı karşısında avantaj elde edersiniz.

8. Destek gruplarına katılın. Bu arada şüpheleriniz sizi bir teşhise yönlendirdi, uzun ve engebeli bir yola çıktığınızın çoktan farkındasınız. Olabildiğince çok duygusal destek aldığınızdan emin olun.[/QUOTE]

Dün başıma gelen şeyin, bir psikopatla ilişki kurmam olduğunu sonunda kesin olarak anladığımda gizlipsikopat sitesini bir güzel okudum.Dünden beri okuduklarım ışığında o insanla yaşadığım her şeyi beynim arka planda düşünüyor.Henüz farkındalığım da çok taze, yorgunluğum da, tükenmişliğim de. O yüzden yazarak ya da konuşarak anlatamıyorum doğru dürüst hala. Zaten etrafınıza anlatmanız pek mümkün olmuyor. Herkesin dediği gibi, siz deli, çirkef, saldırgan, o kişi harika, kibar falan olabiliyor etrafınızdaki insanlar nazarında.
Gizlipsikopat sitesini hazırlayan kişi kim diye internette aratırken bu başlığa denk geldim ve bu siteye de şu an buraya yazabilmek için üye oldum.
Yazılan her şeyi okudum, herkese de hepsini okumasını tavsiye ediyorum. Bu konuda meğer hiçbir şey bilmiyormuşuz.
Öğrenmemiz ve her yerde bunun üstüne yayınların, eğitimlerin olması gerekiyor bence.Özellikle toplum bu halde, çıldırmış vaziyetteyken.
2 yıllık bir ilişkim oldu benim bu insanla. Öncesinde de 1,5 yıl arkadaştık.
İlk şüphelerim paranoyak herhalde şeklinde oldu. Araştırınca herhalde sadece paranoyak değil ciddi bir paranoid kişilik bozukluğu var dedim. O sıralarda zaten tükenmiştim ve o yüzden bu teşhisleri kendimce koymaya "neden bu adam böyle" sorusuna cevap aramaya başlamıştım.
Sonunda ayrıldım.Psikiyatra gitmek zorunda kaldım hayatımda ilk kez.Tükendim arkadaşlar tükendim bittim.2 ay yatağımdan çıkamadım.zaten aylardır sinir krizleri geçiriyodum, depresyondaydım, enerjinizi emiyorlar. Zaten ilişki boyunca ailemle arkadaşlarımla aram açılmıştı, işimi boşverdim, paralarım gitti-hep ona harcadım bi şekilde.İlaç tedavisine başladım.
İlaç sayesinde beynim fiziksel olarak ister istemez yeniden bir dengeye ve rahatlığa kavuştu.Rahatladım biraz diyelim.Bir arkadaşımla konuşurken dün sosyopatlar(Psikopatlar) böyle canım benim, dedi. Ve o an aha dedim, bu! Böylelikle "neden bu adam böyle" sorusunun cevabını alabildim internetten araştırınca.
Mutlaka psikiyatra gidin-bu noktada olupta doktora gitmekten çekinenler için diyorum- araştırıp, güvendiğiniz birine.ve o insandan uzak durun. Oyunlarının oyuncağı, kurbanı olmayın.O sizin sevdiğiniz ve bir zamanlar hayran olduğunuz, aşık olduğunuz adam değil.Hatta hiçbi zaman olmadı. Biliyorum kabul etmek zor ama kesinlikle değil.
Şu an hala ama..lar geliyor aklıma, acıyorum ona çünkü, bir insanın gerçekten hiç gerçek sevgi ve huzur duygusunu tadamayacak olmasını aklım almıyor.o yüzden acıyorum ona, aylarca sanki ben ona bunu verebilirmişim, hissettirebilirmişim gibi geliyordu, ondan kopamamamın bir sebebi de buydu. E seviyordum, hani çok seviyordum falan, o masumdu, iyiydi ya hani çünkü.Halbuki bu bile onların sizin hissetmenizi istediği bir şey.Yani hala riskli bölgedeyim.Bu acıma duygumu bana karşı kullanabilir.Çünkü benle irtibati kesmedi. ben kestim.ve bana ulaşacak yine biliyorum.onlar sizi bırakmaz.sizin onları bırakabilmeniz lazım.şimdi dua ediyorum, lütfen güçlü olayım ve o bana ulaştığında tepkisiz kalabileyim.cevap vermeyeyim hiç.
Anlatması çok zor, bu durum çok zor.gizlipsikopat sitesinde yazan her kelimeyi yaşadım arkadaşlar. o yüzden buralara ilişkimiz nasıldı, bana ne yaptı vs. yi anlatmıyorum.
siteyi okuyun vakit ayırıp muhakkak bence.Şu an çok mutlu oldum burada sizinle olduğum için. beni anlayan insanların içindeyim.Hepinize teşekkür ediyorum.

Merhaba öncelikle geçmiş olsun şuan aslında yolun büyük bir kısmını geçmiş durumdasınız çok az bir kısmı kaldı, bende aynı duyguları yaşadım. Öğrendikten sonra ondan öç almaya nefretimi kusmaya çalıştım ama onunla irtibat haline her geçtiğimde anladım ki herşeyi bilmeme rağmen beni manipüle etmeye başlamıştı ve bunu anladığım an korkuya kapıldım telefonu kapadım ve bir daha ona ulaşmadım. Siz bu evreye henüz geçmediniz ona acıyorsunuz tam olarak idrak edip kabullenmiş değilsiniz. Çünkü acınacak biri değil onlar aksine ona inanan kurbanlarını acınacak hale getirirler. herneyse bunu zamanla anlayacaksınız. Size tek tavsiyem numaranızı değiştirmeniz onunla irtibata hiçbir şekilde nefret kusmak isteseniz bile geçmeyiniz çünkü yine sizi kandırmak manipüle etmek için elinden geleni yapacaktır. Okuduğum bir kitabı tavsiye etmek istiyorum bu süreçte size bir rehber gibi olacaktır. Kitabin adı: Psikopatın Pençesinden Kurtulmak Yazar: Aud Dalsegg, Inger Wesche Ayrıca birşey sormak isterseniz yada konuşmak özelden mesaj atabilirsiniz . Bundan sonra daha güzel günler sizi bekliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…