Mutsuzlugunuzdan beslenen psikopatları tanıyın.

kalbimi kırıp bencillik ettiğinde ve beni mutsuz ettiğinde sanki seviniyomuş gibiydi bi garipti yani. Bi insan karşısındaki insanı sırf huzursuz etmek için sorun çıkarır mı

Evet sırf huzursuz etmek için sorun çıkarır eğer bir psikopatsa bundan zevk alır ve sizi mutlu gördüğü her an aşağı çekmek için kesinlikle birşey bulur. Kendinde asla sorun bulmaz siz iyi bir eş olsaydınız bunları haketmezdiniz sonuçta bile der. Allah yardımcınız olsun. Ben evlilik, nişan vs. yaşamadım hayatımdaki psikopatla ama kurtulmam uzun sürdü siz kısa sürede en azından bunun bilincine varmışsınız. Onun aşağılamalarına ve sizi manipüle etmesine izin vermeyin. İnşallah hayırlısıyla hayatınız bundan daha güzel olacaktır.

bilemiyorum. Çok yıpranmış bitkin ve umutsuz hissediyorum.Depresyon başlangıcı olabilir. Şu dünya için kılımı kıpırdatasım yok. Hiç bi şey yapasım yok. Atlatır elbet ama zor

bilemiyorum. Çok yıpranmış bitkin ve umutsuz hissediyorum.Depresyon başlangıcı olabilir. Şu dünya için kılımı kıpırdatasım yok. Hiç bi şey yapasım yok. Atlatır elbet ama zor

Şuan böyle hissetmeniz normal çünkü bu kişi sizin hayat enerjinizle beslendiği için siz kendinizi tükenmiş hissediyorsunuz. Kabullenmek zaman alıyor henüz bende atlatmış değilim. Kendimi daha çok kitaplara verdim ve daha iyi hissediyorum. Henüz profesyonel yardım almadım çünkü bu konu türkiyede çok fazla bilinmiyor yardımdan çok zarar görmek istemiyorum. Dolaylı yapılan kötülükle baş etmek ve insanlara anlatmak çok zor. Ya anlamıyorlar yada hafife alıyorlar. Ama bunları kafama takmıyorum çünkü yaşamayan anlayamaz. Size okuduğum bazı kitapları yazacağım, okudukça kendimi iyi hissettim umarım size de faydası olur.

Hayatımızdaki Psikopatlar Yazar: Kerry Daynes , Jessica Fellowes
Psikopatın Pençesinden Kurtulmak Yazar: Aud Dalsegg, Inger Wesche
Yanı Başınızdaki Sosyopat Yazar: Dr.Martha Stout
Son yazdığım kitabı henüz bitirmedim. Eğer okumak isterseniz,bulamazsanız kitapçılarda size gönderebilirim.

anlayışın için teşekkür ederim,aynen de dediğin gibi oluyor. Kimseyle paylaşmak istemiyorum,yaşamayan bilmez. bu tür kitapların da beni daha çok olumsuz etkileyecegini aklımda senaryo oluşturacagını düşünüyorum.Yaşadıklarımdan kendimi soyutlamak daha farklı şeylerle ugrasıp onu aklıma getirmemeye çalışıyorum.Ama yine de teşekkürler öneriniz için.

Evet kitapları okudukça yaşadığım her olayı istinasız geri gelip tekrar yorumladım ve canımı acıtsa da gerçeklerle yüzleşmeyi tercih ettim. Çünkü buna ihtiyacım vardı eğer yüzleşmeseydim hala onda sevgi yada merhamet kırıntısı arayıp duygusal bir bağım olacaktı o kişiyle ama artık insan olarak bir değeri yok benim için. Mümkün olan her kötü şeyi duymak ve bu yaşadıklarımın benim hatam olmadığını bilmeye ihtiyacım vardı. Ona karşı nefret kusmanın ağlamanın yada hakaret etmenin onların üzerinde zerre etkisi olmadığını öğrendim. Her ne kadar ona acı vermek istesem de bunu yapamayacağımı biliyorum. Kendimi dizginlemek ona karşı nefretimi göstermemek adına daha çok bilgi edinmek işime yaradı. Kendinizi soyutlamak tabiki en iyisi ama dediğim gibi ben duyduğum nefret yüzünden bunu yapamadım ve üzerine gittim : )

merhaba efil88 sana bir sorum olacaktı tam anlamıyla karsındakı ınsanın psıkopat olduğunu nasıl anladın yanı ılk nerde kararını verdın ? çunku bu surecte bız kadınlar sureklı ıkılem ıcınde kalıyoruz kararımızı bı turlu veremıyoruz oda yaptıkları rolden olsa gerek

merhaba, açıkcası bu o kadar kolay olmadı iki yıllık bir ilişki sonunda ayrılmaya karar verdim o zaman psikopat olduğunu bilmiyordum. Bilseydim zaten iki yıl sürmezdi diye tahmin ediyorum. En adi aşağılık bir insan olmasına rağmen bundan yüzde yüz emin olmama rağmen bana bile acaba dedirtebilen bir tür. Kendini iyiliğe adamış bir insan olarak tanıtıyor işin garibi twiterda sürekli bu tarz twitler atan ve yardım kuruluşları için çalıştığını söyleyen biri : ) Bu onun sosyal maskesiydi. Hatta en son ona senin çıkarın olmadan birine yardım etmek doğana aykırı dedim ve bu yüzden bana sende artık bir yılan olarak kayıtlısın telefonumda senin gibi biriyle muhattap olmayacağım ben hayatımı insanlara yardıma adadım o insanlara hakaret ettirmem dedi. : ) Olayın çarpıklığını görüyorsun. Karşındaki kim olursa olsun psikopat olmasa da eğer içinde hissettiğin bir gariplik varsa, sana çok fazla söz verip hiçbirini yerine getirmiyorsa sürekli senden talep ediyor yapmadığında seni suçlu hissettiriyorsa, ondan korkuyorsan hep bir karanlık yüzü varsa, olmadık zamanlarda sürekli bir mağduriyet çıkarıyor senin ona acımanı istiyor ve kullanıyorsa bu kişiden uzak durmanız gerek. Ben tesadüfen kitapçıda gördüğüm Hayatımızdaki Psikopatlar adlı kitabı okuduktan sonra anlayabildim bu konuyla ilgili hiçbir bilgim yoktu. Araştırmaya okumaya devam ettikçe herşey yerine oturdu. Bu şekilde emin oldum. Sevgi sıcaklık verir, iyileştirir bunun aksi olan korku, belirsizlik,aşağılanma gibi şeyler hissettiren kim olursa olsun bu kişiden uzaklaşmak en doğrusu, Tabiki bu kişi en başında en mükemmel aşık oluyor inandırma sürecinde, benim için video bile yapmıştı insanların ellerine güzel sözler yazıp videoya çekmiş, Tamamen kandırmaca ve göz boyamak için yaptı bunları. Şuan tek emin olduğum onun bir psikopat olduğu beni zerre kadar sevmediği onun için sadece güzel bir av olduğum. Hislerinize güvenin bir terslik olduğunu hissediceksiniz yada o gerçek yüzünü zaten zamanla gösterir ama onun için o kadar fedakarlık yapmışsınızdır ki silemezsiniz işte o zaman güçlü olmak gerekiyor. Sanırım baya içimi döktüm : )

öncelikle cevap yazdığın için çok teşekkür ederim canım . çok guzel yazmışsınn yazını okurken mest oldum.çok haklısın insan en çok hislerine güvenmeli, şükür sen kurtulmuşsun ve böylece diğer insanlarada yardım ediyorsun. inan ki dunyada o kadar çok böyle insn var ki Allahım denk getirmesin. benımde uzunca bır ilişkim var benim sorunum sadece kıskançlık . yani hayatını bazen engelliyor ve bu bende ani sinir patlamaları oluşturuyor. ağlıyor falan ama gercektende ağlıyor sadce bende arasıra bu kadar kıskançlık kısıtlama doğru mu dıye merak ediyorum sen deneyimlisin sana danışmakta çok iyi yaptım bu yüzden. bazen yazman insanı çok rahatlatıyor :)

Vaktim olduğunda ayrıntılı okuyacağım.Kesinlikle çok güzel bir paylaşım.Ama bence pek çok insanda az bile olsa psikopatlıktan biraz var.

Rica ederim her zaman beklerim aklına takılan birşey olursa. Kıskançlık konusuna gelirsek, benim deneyimimde bu kişi kıyafetime kimle görüştüğüme sosyal hesaplarıma işime kadar herşeye müdahale etti ve bunları beni suçlayarak manipüle ederek yaptı. Ayrıca beni çok sevdiğini ve evlenmek istediğini evlenilcek yuva kuracak kadının benim gibi olmadığına ikna ederek : ) Onun yüzünden işimi kaybettim, çok yakın bir arkadaşımı kaybettim, bütün sosyal hesaplarımı kapattırdı ve mail adresimi bile değiştirdi yani beni toplumdan izole etti. Evimden bile mecbur olmadıkça çıkmamı istemedi. Ve bu kişi hayatındaki kadını başka bir adama sunacak alçaklıktaki bir adamdı. Bu söylediğim en kötü kabusunda görmek ve duymak istemediğin bir şeydir ama buna maruz kaldım maalesef. Dışarı çıkmanı istemeyen açık giyinmeni istemeyen ama seni başka bir adama sunabilen bir çarpıklıktan bahsediyorum. Ve bunun fantezi olduğunu sevgiyle cinselliği karıştırdığımı söyleyerek hala üste çıkmaya beni aşağılamaya çalışan alçaklıktan bahsediyorum. O yüzden benim için kıskançlık asla sevgiyle eş değer değil. Beni kısıtlamaya çalışacak bundan sonra hayatıma giren biri olursa ona hayatında başarılar dileyip hayatıma bakmak olurdu. Çünkü ben birey olarak nasıl davranacağımı bilecek durumdayım ve asla kimseye boğun eğmeyeceğim. Bu sevgi değil olsa olsa karşımdaki kişinin özgüven eksikliği yada psikopatça ruh halidir.

İstatistikler her 25 kişiden 1 inin psikopat oldugunu söylüyor maalesef
Doğrudur şaşırmadım valla.Etrafımdakilere bakınca...Bazen bilmiyorum bende mi hata diyorum elimden geldiğince iyi niyetli olmaya çalışıyorum ama ters tepiyor sanki umursamaz olsam insanlar daha iyi karşılık veriyor.

İyi niyetinizi hakeden insanlara harcayın haketmeyenlere değil, sizde bir hata yok bazı insanlar mesela özgüveni düşük kibirli , negatif insanlarda en az psikopatlar kadar insana zarar veriyor. Bu insanlardan mümkünse uzak durun, her zaman kendinize güveninizi kaybetmeyin ve sizi aşağı çekmelerine izin vermeyin. Bide herkesin sizin gibi iyi niyetli olduğunu varsaymayın sanırım gerisi hallolur. En kötüsü dostça davranıp arkadan kuyunu kazanlar tabi : ) Ne diyim Allah yardımcımız olsun.

Çok teşekkür ederim.Allah hepimizin yardımcısı olsun... Çok haklısın kendime güvenmemek bana çok şey kaybettirdi.Zamanla insanlarla karşılaştıkça kendini tanıdıkça öğreniyorsun ama olan boşa geçen zamanlara oluyor :)

Canim benimm cok gecmis olsun oncelikle . ben im sorunum su ki benim 5 yıllık sevgilimde acayip derecede kiskanclik var. Ama ben bunu sukur engelledim soninda. Ama yinde korkuyirum. Ben cok ozgurlukcu biriyim hayatta kısıtlamaya gelemem. Ve karşımdaki insanın ailesi de kendisi de çok kültürlü okumus insanlar ama bunda bildiğin kıskançlık var. Yani kafam o kadar karisik ki. Yani senin dedigin cok kotu birseyallah kimsenin başına vermesin baska adama sunmak falan cok kotu. Bu oyle degil yaninda ben baska biriyle beraber olsam dediğim zaman o kadar sinirleniyor ki o kadar gozu donuyor. Ben duzelttim 5 yilda baya yol katettik sukur. Eskiden üniversitede ki erkek arkadaslarimla konuşmam a kiziyorduu mesela yasakti ama ben bunu cozdum halletim. Her erkek gibi acik giyinme dior bana da ama ben ona cok takılmiyorum yani eskiden baska şehirde okuduğum icin kiziyordu disari cikmama ama suan o sorunda kalkti aksam cikabiliuorum hatta 11 e kadar falan. Bide canim erkek arkadasimda okb var yani. Obsesif kompulsif bozukluk var. Çok temizlik hastası oturduğumuz masayi bile islak mendille siliyor. Tedavi ye sukur baslattim ilaç iciyor simdi o kadar pamuk gibiki. Takintisi da kalmadi. Normalde gecmisime cok takıntılı ydi. Simdi onu da hallettik. Sukur ama korkuyorum yinede. Ilerde bu kiskancliklari simdiki gibi halledemezsem diye. Evlilik surecine daha 2 yil var cokta seviyirum ama aklimi bulandiriyor. Bende cok kafama takyorum. Üzülüyorum. Bana senjn icin ne gerekiyorsa yaparım dedi tedavi bile oldu. Ama bazen bazi davranislari kafami cok agriyor.

Çok üzüldüm böyle biriyle karşılaşmış olmana ve çok geçmeden kurtulman isabet olmuş.Pislik herifler gün geçtikçe erkeklere olan nefretim artıyor. Allah bugünleri unutturacak iyi biriyle karşılaşmanı nasip eder inşallah...

Teşekkür ederim geçti gitti çok şükür. Hepimiz insan olarak kıskançlık duygusunu yaşarız ama bariz ortada bir şey yokken sürekli yapılan kıskançlık sağlıklı değildir. 5 yıl gerçekten uzun bir süre ama evlilik apayrı bir durum. Bu durumda verdiğin emek duygusal bağlılık söz konusu olduğunda karar vermek daha zor oluyor. Sadece şunu düşün ben bu insanla bir ömür geçirebilir miyim ? Şimdi alttan aldığım herşeyi her gün her gün katlanabilir miyim? Gelecekte daha iyi olacağının bir garantisi var mı? Evet geride kalmış bir 5 yıl var peki geri kalan ömrüm daha uzun ve buna değer mi? Baştan başlamak tekrar birini tanıyıp sevmek korkutucu geldiği için çoğu zaman devam ediyoruz bizi üzen ilişkilere. Fedakarlık tek başına kadının göstereceği bir şey değil. Geleceği düşününce içine huzur mu doluyor yoksa hep içinde bir yer sızlıyor mu? Bu sorulara verdiğin cevaplarla doğru kararı vereceğine inanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…