Gebeliğe Hazırlık Mutsuz hamilelik çok kötü birşeymiş.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Hamileliği mutsuz geçiren annelerin ne kadarının çocuğu da mutsuz veya sağlıksızdı? 😟😟

• Mutsuz hamilelerin çoğunun çocuğu da mutsuzdu veya hastaydı.

OY: 3 30,0%
  • Anne mutsuz da olsa çocuk mutlu ve sağlıklı bir hayat sürebildi.

OY: 7 70,0%

• Ankete Katılan
    10

Emire91

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2025
95
-207
1
34
Bir kere bile gülmeden geçen 7 ay sonunda ölü doğum. Ve ilk çocuktu. Niye diye sormayın. Boşverin.
Ben bir anket yapmak istiyorum.
Sormak da istemiyorum ama gebeliği mutsuz geçtiği için çocukta da mutsuzluk veya fiziksel bir rahatsızlık gördüğünüz var mı?

Alakalı olabilir arkadaşımın hamileliği çok stresli geçmişti ve bebek 3 4 aylıkken nöbetler geçirmeye başladı şu an 2 buçuk yaşında ve ne epilepsi teşhisi konuyo ne başka bi şey. O zamandan beri ilaçla nöbetleri durdurmaya çalışıyolar ama hala devam. Fiziksel olarak büyüyor ama zihinsel olarak gelişim yok ve kaslarının işlevi de yok denecek kadar az. Çiğneme ayakta durma elinde bi şey tutma vs. Gittikleri doktorlardan biri de sormuş hatta hamileliğin stresli geçmiş miydi diye

Alakalı olabilir arkadaşımın hamileliği çok stresli geçmişti ve bebek 3 4 aylıkken nöbetler geçirmeye başladı şu an 2 buçuk yaşında ve ne epilepsi teşhisi konuyo ne başka bi şey. O zamandan beri ilaçla nöbetleri durdurmaya çalışıyolar ama hala devam. Fiziksel olarak büyüyor ama zihinsel olarak gelişim yok ve kaslarının işlevi de yok denecek kadar az. Çiğneme ayakta durma elinde bi şey tutma vs. Gittikleri doktorlardan biri de sormuş hatta hamileliğin stresli geçmiş miydi diye
Eyvah eyvah. Peki eşinden dolayı mı stresli geçti yoksa başkalarından dolayı mı?

Eşinden dolayı, boşandılar zaten bebek 1 yaşına gelmeden de

Belli. Bir Kadının eşi iyi olduktan sonra el alem vız gelir tırıs gider. Kaynana kim. Elti kim
Tabi kaynana görümceden de çok çekti ama eşi adam olsaydı onlar da öyle şeyler yapamazlardı, yapsalar da takmazdı

Bir kere bile gülmeden geçen 7 ay sonunda ölü doğum. Ve ilk çocuktu. Niye diye sormayın. Boşverin.
Ben bir anket yapmak istiyorum.
Sormak da istemiyorum ama gebeliği mutsuz geçtiği için çocukta da mutsuzluk veya fiziksel bir rahatsızlık gördüğünüz var mı?
Öncelikle başınız sağolsun, stres, gerginlik, sinir bunların hepsi aşırı etkiliyor. Olabildiğince kötü haberlerden ve şer insanlardan uzak kalmakta, görüşmemekte fayda var.

Hatta bir yerde okudum annenin hamile kalmadan önceki beslenmesi ve yine psikolojik durumu bile geçiyormuş, mesela anne 10 yıl önce çok büyük bir travma yaşadıysa travmanın izlerinin 10 yıl sonra doğacak çocukta görülme durumu var. Yani hamile kaldım sakin kalayım gibi bir durum yok maalesef kendimizi her türlü kötülükten ve şerden sakınmamız gerekiyor🙏🏻

Hatta bir yerde okudum annenin hamile kalmadan önceki beslenmesi ve yine psikolojik durumu bile geçiyormuş, mesela anne 10 yıl önce çok büyük bir travma yaşadıysa travmanın izlerinin 10 yıl sonra doğacak çocukta görülme durumu var. Yani hamile kaldım sakin kalayım gibi bir durum yok maalesef kendimizi her türlü kötülükten ve şerden sakınmamız gerekiyor🙏🏻
Ne güzel söylediniz. Travma yani acı yaşantı halinde hemen tevekkül

Kadınlar hamileyken ve lohusayken yapılanları asla unutmuyor ve hazmedemiyor. O dönem hormonların da etkisiyle herşey daha fazla etkiliyor kadını. O nedenle hamilelik durumu olmadan dönüp hayatımıza bir bakmamız gerekiyor. O dönemi güzel geçirmek çok çok önemli.
Eğer sizin hamileliğinizi kötü geçirmenize sebep olan şey eşiniz ise onu baba yapmak için uğraşmayın. İyi bir insan olsaydı çocuğunu taşırken dünyayı cennete çevirmeye gayret ederdi.
Ankete katılım sağlamadım böyle bir bilimsel bilgim yok ama çevremde gördüğüm stresli ve mutsuz olanların çocuklarının da belli bir süre çok huysuz olduğu.

Back
X