MUTLU EVLİLİK VAR MI?

Herkesin bir mecburiyeti var maalesef.
Maddiyat olmasa da alışkanlıklarını kıramıyorlar.
En kötüsü de kendi annelerinden böyle gördükleri için normali bu sanıyorlar.

Valla evde iş varsa hayatta da tek başıma yapmam kocama da kitlerim. Ben evde haldır huldur cebelleşirken yatıp tablet vs baksa anasından emdiği süt burnundan gelir huzur dirlik bırakmam bu kadar diyim size...
evin sorumluluklarını paylaştığım için mutluyum. ..Çocuk doğduktan sonra bebekkenden bakımını yapmaya alıştı hala da yapar ev işi zaten yapar. Evlendiğimden beri ütüsünü hiç yapmadım mesela..gayet de mutluyuz...

Vay olan ilk kaynanaya oldu
Çok önce olmasi gerekiyordu bence,hayır her pazar nasıl bir zevk alınıyor toplanıp kaynanada kahvaltı yapmaktan anlamış değilim. Hadi konu sahibinin eşi anam da anam dedi diyelim kaynana da her pazar carıl curul sesi nasıl kaldırıyor,ona da yorgunluk baktiginda

Çocuklarım da çocuklarım diye kendini paralayan modelden

Bir yerde bir yazı okumuştum ; evinizi temizleyecek birini bulabilirsiniz ama sizin yerinizi dolduracak bir anne/eş bulamazsınız. Birine ilgi veremezseniz, kendine ilgilenecek başka birşey bulur ya o hesap işte. Siz ev işlerine bu kadar takılmasanız da biraz eşinizle ilgilenseniz. Bilgisayarda oyun mu oynuyor siz de eşlik edin, maç mı izliyor anlamasanız bile dinleyin soru sorun. Birlikte vakit geçirmek istiyorsanız bu vakti siz yaratacaksınız. Eşiniz Cumartesi yokmu o gelene kadar bitirin işlerinizi. Pazar günü dışarıda kahvaltı organize edin ya da erken kalkın evde kahvaltı hazırlayın, zorla sizi götüren olmaz herhalde? Bu düşündüklerinizi de içinizde tutmayın kendi kendinizi yorarsınız. Eşinizin size yardım etmesini beklemek yerine size yardım etmesi isteğinizi açık açık söyleyin.

Benim arzum yok hiç ona karşı. O istediğinde oluyor ortalama haftada 2 defa.
Ben evde koşturup dururken oturduğu yerden kalkmayan, yüzüme bakmayan adama ne kahve yapardım ne de o istiyor diye birlikte olurdum. Ceza olarak falan değil için almazdı yani.

Eşinizin her istediği bir şekilde olurken sizin sözleriniz gercekten dırdırın ötesine geçmemis oluyor.

Evliliği yoluna sokmanın tüm sorumluluğunu da kadına yüklüyorsunuz yine. Siz uğraşın, siz didinin, siz ilgilenin, siz program yapın, siz süslenin püslenin ilgisini çekin.

Ablamlar da öyle söylüyor.Ben sabır etmeye çalışıyorum.Artık istediğim gibi olsa bile içimde bir şey kalmadı ki.Mücadele etmekten,sürekli aynı şeyleri dile getirmekten yoruldum.

ya benim tavsiye verebileceğim şu ki asla oh boşadım burnu sürtsün/ o da benim gibi sıkıntı çeksin/ oh boşadım şimdi görsün bakalım demek için boşanmayın.
boşandıktan sonra nasıl bir eve çıkabilirim/nerede yaşarım/ çocuklara bakacak kişiyi nasıl ayarlarım bunu düşünüp bu şartları oluşturmaya bakın derim ben.

Bir insanın üstüne bu kadar sorumluluk ve yük biner, diğer insan da kafasına göre yaşarsa o evlilik zaten bitmeye mahkumdur. Paylaşıma önce sorumluluklardan başlamanız gerekiyor ki ortak zevkleriniz varsa da yapmaya vakit kalsın. Bu arada başlıktaki soruya istinaden söylüyorum, mutlu evlilik çoooook var.

Konudaki yorumlara üzüldüm. Sanırım pek çok kadın evlilik zaten bu herkesin evliliği böyle diyerek kendini kandırarak yetinmeyi seçmiş.

Çok üzgünüm ama herkesin evliliği böyle değil hanımlar. Rutine biner evlilik bu normal ama bi adamın eve sadece para getirip kendi kabuguna cekilmesi tolere edilecek bi şey olmamalı.

Konu sahibi işiniz var ve zaten yükün hepsi sizde. Şu dünyada sevilme ilgi merhamet gibi güzel duygulardan kendinizi mahrum etmeyin o nedenle. Bi on sene geçince ne o kendinizi paraladığınız çocuklarınız ne kocanız yaptığınız bu fedakarlığı takdir edecekler. Üç günlük dünyada kendinize bu eziyeti çektirmezsiniz umarım.

İnanın ki var ....ortak zevkler alanlar...çocukların dışında kari koca aktivite cok guzel oluyor...bir danismana mi gitseniz ki bosanmadan ne yapılabilir ilgilense? Ya da boşanmak da ekstra yük de getirecek evin içinde çocuklarla ilgilenmeyen adam boşaninca hepten kör olabilir çocuklara..ama inanın güzel evlilikler de var ve hatta hayatı daha yaşanabilir kılıyor. ..sevgiler size

Evet kadın iş, iki çocuk, yemek, temizlik, ödev uğraşırken oturduğu yerden kalkmayan kocası için ekstra çaba göstersin, o gelmeden işini gücünü bitirsin, kocam bana azıcık ilgi göstersin diye parçalasın kendini.
Bu eş olarak beş para etmez erkeklerde asla ben ne yapıyorum diye düşünmeyip iyice salsın, bu düzen hiç değişmesin, çok haklısınız.

Bu adam kıçına sert bi tekme yemeli. Siz resmen köle olmuşsunuz niye rahatsız olsun? Asla değişmez. Erkeklerin "dırdır" dediği mutsuz ettikleri kadınların tepkisi zaten.

Burada bir sorumluluk paylaşımı göremedim ben Kadın yoruldum tükendim diyor, siz hala onlar yetmez bir de bunları yapman lazım diyorsunuz şaşırtıcı

Evliliğimin mutlu oldugunu düsünüyorum. Ama en iyi yani ikimizin hayati bakis acisi ayni bir cok konuda. Sadece esim benden daha sabirli bir insan. Iki taraf ayni sekilde caba sarf etmeleli. Mesela bizimde iki cocugumuz var ve berber herseyleri ile ilgileniyoruz. Mesela siz bütün bakim islerini kendiniz hallediyorsunuz o bilgisayarda takilirken..bunu kabul etmemeniz lazim. Esiniz de bir baba. Her pazar kayinvalideye kahvaltiya gidiyorsaniz bile ondan sonra aile olarak birseyler yapmaniz lazim. Ben tatil konularda mesela cok katiyim. Ilk cekirdek ailemize zaman ayirmamiz lazim. Diger herkese ondan sonra. En önemli nokta cünkü aile olarak nasil kaliteli zaman gecirdigimiz. Bu demek degildir ki cok para harcanmasi gerekiyor. Misir patlatip, cep telefonlari kenarlara atip oyun oynuyoruz bazen. O bile yetiyor. Siz herseyi tek basiniza fazla üstlenmissiniz. Evlilik böyle olmamali. Esinizle bunlari da konusup talep etmeniz gerekiyor. Bir cok kisi (buna benim büyüdügüm aile dahil) aile olarak nasil güzel zaman gecirilir bilmiyordu bile. Benim bu konuda "sansim" eskiden depresyon hastasi olmam. Psikolojik sagliga cok önem veririm. Ruhen beslenmeyi de. Ona göre aile hayatimi da sekillendirmeye calisiyorum.insallah bu konuda esinizle beraber cözümler bulabilirsiniz.

Kadın zaten bunları yaptığı için evliliği bu halde bence.

Peki neden evleniyor insanlar? yani tek başına bir hayat yaşayacaksa neden evlensin ki bir kadın. adamın yemeğini yap, çamaşırını yıka ütüle, gönlünü hoş eyle. Kv, görümce ile uğraş. Karşılığından sadece sevgi bekle. Böyle bir evlilik yaşamaktansa bekar kalmak daha mantıklı değil mi?

Bahsettiğiniz durumlar boşanmak için değil ama bir evliliği tekrar düzenlemek için yeterli sebepler.
Eşinizle bunları konuşmanız gerekir.
Kimse müneccim değil anlayamaz anlatmazsanız.
Aile ziyaretlerini rutinleştirmek de evlilikte zaman kavramını kısıtlayan bir durum.
Haftada bir gidin elbette ama illa ki pazar olmasın, bir hafta içi akşam gidin ki pazar sizlere kalsın.
Bazı sorumlulukları eşinizle paylaşın.
Durumun sizi yorduğunu anlatın.

Her ne kadar yine sorumluluklar kadına yüklense de bu iş böyle ilerliyor. Erkekler düzler. Komutla çalışıyorlar. Siz planlayacaksınız o uygulayacak. Araya canım cicim aslansın kaplansınlar eklemeyi unutmayacaksınız. Onu yapar mısın hayatım bunu yapar mısın hayatım şeklinde komutlar vermelisiniz. Üyenin biri yazmıştı eşinden ayrılmış birazda pişman olmuş sanırım şimdi ki aklım olsaydı erkeği yönetmeyi öğrenirdim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…