Zaten olmasa da olur bence.Cinsellik kısmı da yarım yamalak muhtemelen.
Herkesin bir mecburiyeti var maalesef.Bunu normalleştirmelerini ve yetinmelerini aklım almıyor benim. Adamlar ilgi kırıntısı bile vermiyorlar, sorumluluk desen sıfırın altına inmiş ama kocamdır başımda dursun ben alıştım kendi kendime mutlu oluyorum diyorlar.
Çok önce olmasi gerekiyordu bence,hayır her pazar nasıl bir zevk alınıyor toplanıp kaynanada kahvaltı yapmaktan anlamış değilim. Hadi konu sahibinin eşi anam da anam dedi diyelim kaynana da her pazar carıl curul sesi nasıl kaldırıyor,ona da yorgunluk baktigindaVay olan ilk kaynanaya oldu
Çocuklarım da çocuklarım diye kendini paralayan modeldenÇok önce olmasi gerekiyordu bence,hayır her pazar nasıl bir zevk alınıyor toplanıp kaynanada kahvaltı yapmaktan anlamış değilim. Hadi konu sahibinin eşi anam da anam dedi diyelim kaynana da her pazar carıl curul sesi nasıl kaldırıyor,ona da yorgunluk baktiginda
Bir yerde bir yazı okumuştum ; evinizi temizleyecek birini bulabilirsiniz ama sizin yerinizi dolduracak bir anne/eş bulamazsınız. Birine ilgi veremezseniz, kendine ilgilenecek başka birşey bulur ya o hesap işte. Siz ev işlerine bu kadar takılmasanız da biraz eşinizle ilgilenseniz. Bilgisayarda oyun mu oynuyor siz de eşlik edin, maç mı izliyor anlamasanız bile dinleyin soru sorun. Birlikte vakit geçirmek istiyorsanız bu vakti siz yaratacaksınız. Eşiniz Cumartesi yokmu o gelene kadar bitirin işlerinizi. Pazar günü dışarıda kahvaltı organize edin ya da erken kalkın evde kahvaltı hazırlayın, zorla sizi götüren olmaz herhalde? Bu düşündüklerinizi de içinizde tutmayın kendi kendinizi yorarsınız. Eşinizin size yardım etmesini beklemek yerine size yardım etmesi isteğinizi açık açık söyleyin.Evet gerçekten merak ediyorum.Eşiyle arkadaş gibi olabilen,ortak zevkleri olan,hayatın müşterek olduğu,birbirlerinin hayallerine,isteklerine değer veren evlilik var mı? Ben kendi evliliğimden sonra inancımı kaybettim.Sorunlu bir ailede büyüdüm.Erken yaşta karşıma çıkan,beni sevdiğine inandığım ilk kişiyle evlendim.10 senedir evliyiz.2 çocuğumuz var.Aynı evde kendi halinde yaşayan insanlarız.O işten gelir bilgisayarının başına oturur takılır.Ben de işten gelirim yemek,çamaşır,bulaşık,çocukların ödevleri derken yatma saati.Eşim Cumartesi günleri çalışıyor ben evdeyim.Çocuklarımla vakit geçirirm birlikte gezeriz bazen yalnız da çıkarım arkadaşlarımla ya da kardeşlerimle.Pazar günleri klasik her hafta kayınvalideye kahvaltıya.Sonra pazar ,market alışverişi ve hafta içi için hazırlık.Çoğu zaman daraldığımı hissediyorum.Hep ayrılsam nasıl olur acaba diye düşünürken buluyorum kendimi.Ben istiyorum ki akşamları ailecek vakit geçirelim.Çocukların birinin ödevlerine de o yardım etsin.Her şeyi ben yapıyorum çok yoruluyorum ve sabrım kalmıyor.O zaman da sesim yükseliyor ve tartışıyoruz.Hep aynı döngü.Hayat bu mu,hayatı paylaşmak bu mu? Ayrıntıya girmediğim, zaman içerisinde beni yıpratan bir sürü şey oldu.Genel olarak bahsetmek istedim.Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.
Okuyan, yorum yapan herkese çok teşekkür ederim şimdiden.
Ben evde koşturup dururken oturduğu yerden kalkmayan, yüzüme bakmayan adama ne kahve yapardım ne de o istiyor diye birlikte olurdum. Ceza olarak falan değil için almazdı yani.Benim arzum yok hiç ona karşı. O istediğinde oluyor ortalama haftada 2 defa.
Evliliği yoluna sokmanın tüm sorumluluğunu da kadına yüklüyorsunuz yine. Siz uğraşın, siz didinin, siz ilgilenin, siz program yapın, siz süslenin püslenin ilgisini çekin.Bir yerde bir yazı okumuştum ; evinizi temizleyecek birini bulabilirsiniz ama sizin yerinizi dolduracak bir anne/eş bulamazsınız. Birine ilgi veremezseniz, kendine ilgilenecek başka birşey bulur ya o hesap işte. Siz ev işlerine bu kadar takılmasanız da biraz eşinizle ilgilenseniz. Bilgisayarda oyun mu oynuyor siz de eşlik edin, maç mı izliyor anlamasanız bile dinleyin soru sorun. Birlikte vakit geçirmek istiyorsanız bu vakti siz yaratacaksınız. Eşiniz Cumartesi yokmu o gelene kadar bitirin işlerinizi. Pazar günü dışarıda kahvaltı organize edin ya da erken kalkın evde kahvaltı hazırlayın, zorla sizi götüren olmaz herhalde? Bu düşündüklerinizi de içinizde tutmayın kendi kendinizi yorarsınız. Eşinizin size yardım etmesini beklemek yerine size yardım etmesi isteğinizi açık açık söyleyin.
Ablamlar da öyle söylüyor.Ben sabır etmeye çalışıyorum.Artık istediğim gibi olsa bile içimde bir şey kalmadı ki.Mücadele etmekten,sürekli aynı şeyleri dile getirmekten yoruldum.
Bir insanın üstüne bu kadar sorumluluk ve yük biner, diğer insan da kafasına göre yaşarsa o evlilik zaten bitmeye mahkumdur. Paylaşıma önce sorumluluklardan başlamanız gerekiyor ki ortak zevkleriniz varsa da yapmaya vakit kalsın. Bu arada başlıktaki soruya istinaden söylüyorum, mutlu evlilik çoooook var.Evet gerçekten merak ediyorum.Eşiyle arkadaş gibi olabilen,ortak zevkleri olan,hayatın müşterek olduğu,birbirlerinin hayallerine,isteklerine değer veren evlilik var mı? Ben kendi evliliğimden sonra inancımı kaybettim.Sorunlu bir ailede büyüdüm.Erken yaşta karşıma çıkan,beni sevdiğine inandığım ilk kişiyle evlendim.10 senedir evliyiz.2 çocuğumuz var.Aynı evde kendi halinde yaşayan insanlarız.O işten gelir bilgisayarının başına oturur takılır.Ben de işten gelirim yemek,çamaşır,bulaşık,çocukların ödevleri derken yatma saati.Eşim Cumartesi günleri çalışıyor ben evdeyim.Çocuklarımla vakit geçirirm birlikte gezeriz bazen yalnız da çıkarım arkadaşlarımla ya da kardeşlerimle.Pazar günleri klasik her hafta kayınvalideye kahvaltıya.Sonra pazar ,market alışverişi ve hafta içi için hazırlık.Çoğu zaman daraldığımı hissediyorum.Hep ayrılsam nasıl olur acaba diye düşünürken buluyorum kendimi.Ben istiyorum ki akşamları ailecek vakit geçirelim.Çocukların birinin ödevlerine de o yardım etsin.Her şeyi ben yapıyorum çok yoruluyorum ve sabrım kalmıyor.O zaman da sesim yükseliyor ve tartışıyoruz.Hep aynı döngü.Hayat bu mu,hayatı paylaşmak bu mu? Ayrıntıya girmediğim, zaman içerisinde beni yıpratan bir sürü şey oldu.Genel olarak bahsetmek istedim.Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.
İnanın ki var ....ortak zevkler alanlar...çocukların dışında kari koca aktivite cok guzel oluyor...bir danismana mi gitseniz ki bosanmadan ne yapılabilir ilgilense? Ya da boşanmak da ekstra yük de getirecek evin içinde çocuklarla ilgilenmeyen adam boşaninca hepten kör olabilir çocuklara..ama inanın güzel evlilikler de var ve hatta hayatı daha yaşanabilir kılıyor. ..sevgiler sizeEvet gerçekten merak ediyorum.Eşiyle arkadaş gibi olabilen,ortak zevkleri olan,hayatın müşterek olduğu,birbirlerinin hayallerine,isteklerine değer veren evlilik var mı? Ben kendi evliliğimden sonra inancımı kaybettim.Sorunlu bir ailede büyüdüm.Erken yaşta karşıma çıkan,beni sevdiğine inandığım ilk kişiyle evlendim.10 senedir evliyiz.2 çocuğumuz var.Aynı evde kendi halinde yaşayan insanlarız.O işten gelir bilgisayarının başına oturur takılır.Ben de işten gelirim yemek,çamaşır,bulaşık,çocukların ödevleri derken yatma saati.Eşim Cumartesi günleri çalışıyor ben evdeyim.Çocuklarımla vakit geçirirm birlikte gezeriz bazen yalnız da çıkarım arkadaşlarımla ya da kardeşlerimle.Pazar günleri klasik her hafta kayınvalideye kahvaltıya.Sonra pazar ,market alışverişi ve hafta içi için hazırlık.Çoğu zaman daraldığımı hissediyorum.Hep ayrılsam nasıl olur acaba diye düşünürken buluyorum kendimi.Ben istiyorum ki akşamları ailecek vakit geçirelim.Çocukların birinin ödevlerine de o yardım etsin.Her şeyi ben yapıyorum çok yoruluyorum ve sabrım kalmıyor.O zaman da sesim yükseliyor ve tartışıyoruz.Hep aynı döngü.Hayat bu mu,hayatı paylaşmak bu mu? Ayrıntıya girmediğim, zaman içerisinde beni yıpratan bir sürü şey oldu.Genel olarak bahsetmek istedim.Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.
Evet kadın iş, iki çocuk, yemek, temizlik, ödev uğraşırken oturduğu yerden kalkmayan kocası için ekstra çaba göstersin, o gelmeden işini gücünü bitirsin, kocam bana azıcık ilgi göstersin diye parçalasın kendini.Bir yerde bir yazı okumuştum ; evinizi temizleyecek birini bulabilirsiniz ama sizin yerinizi dolduracak bir anne/eş bulamazsınız. Birine ilgi veremezseniz, kendine ilgilenecek başka birşey bulur ya o hesap işte. Siz ev işlerine bu kadar takılmasanız da biraz eşinizle ilgilenseniz. Bilgisayarda oyun mu oynuyor siz de eşlik edin, maç mı izliyor anlamasanız bile dinleyin soru sorun. Birlikte vakit geçirmek istiyorsanız bu vakti siz yaratacaksınız. Eşiniz Cumartesi yokmu o gelene kadar bitirin işlerinizi. Pazar günü dışarıda kahvaltı organize edin ya da erken kalkın evde kahvaltı hazırlayın, zorla sizi götüren olmaz herhalde? Bu düşündüklerinizi de içinizde tutmayın kendi kendinizi yorarsınız. Eşinizin size yardım etmesini beklemek yerine size yardım etmesi isteğinizi açık açık söyleyin.
Bu adam kıçına sert bi tekme yemeli. Siz resmen köle olmuşsunuz niye rahatsız olsun? Asla değişmez. Erkeklerin "dırdır" dediği mutsuz ettikleri kadınların tepkisi zaten.Toplu cevap veriyorum.Defalarca konuştum asla ciddiye almıyor ki beni."Ya sen de takmışsın durup durup aynı şeyleri söylüyorsun".Genellikle verdiği cevap.Boşanmayı düşündüğümü,böyle giderse onunla ileriyi görmediğimi her şekilde ifade ettim.Anlamaya çalışmıyor bile.2 defa annesine söyledim o da konuştu böyle olmaz eş ilgi ister,çocuklar ilgi ister demiş.O kadar sabit ki ona göre hiçbir sorun yok her şey tıkırında. Klasik kadın dırdırı ediyorum.
Burada bir sorumluluk paylaşımı göremedim benBir yerde bir yazı okumuştum ; evinizi temizleyecek birini bulabilirsiniz ama sizin yerinizi dolduracak bir anne/eş bulamazsınız. Birine ilgi veremezseniz, kendine ilgilenecek başka birşey bulur ya o hesap işte. Siz ev işlerine bu kadar takılmasanız da biraz eşinizle ilgilenseniz. Bilgisayarda oyun mu oynuyor siz de eşlik edin, maç mı izliyor anlamasanız bile dinleyin soru sorun. Birlikte vakit geçirmek istiyorsanız bu vakti siz yaratacaksınız. Eşiniz Cumartesi yokmu o gelene kadar bitirin işlerinizi. Pazar günü dışarıda kahvaltı organize edin ya da erken kalkın evde kahvaltı hazırlayın, zorla sizi götüren olmaz herhalde? Bu düşündüklerinizi de içinizde tutmayın kendi kendinizi yorarsınız. Eşinizin size yardım etmesini beklemek yerine size yardım etmesi isteğinizi açık açık söyleyin.
Kadın zaten bunları yaptığı için evliliği bu halde bence.Evet kadın iş, iki çocuk, yemek, temizlik, ödev uğraşırken oturduğu yerden kalkmayan kocası için ekstra çaba göstersin, o gelmeden işini gücünü bitirsin, kocam bana azıcık ilgi göstersin diye parçalasın kendini.
Bu eş olarak beş para etmez erkeklerde asla ben ne yapıyorum diye düşünmeyip iyice salsın, bu düzen hiç değişmesin, çok haklısınız.
Peki neden evleniyor insanlar? yani tek başına bir hayat yaşayacaksa neden evlensin ki bir kadın. adamın yemeğini yap, çamaşırını yıka ütüle, gönlünü hoş eyle. Kv, görümce ile uğraş. Karşılığından sadece sevgi bekle. Böyle bir evlilik yaşamaktansa bekar kalmak daha mantıklı değil mi?Yalnız değilsiniz sizin gibi olan milyonlarca kadın var. Bende zaman zaman sorguluyorum acaba tek bizmi böyleyiz ama değiliz biliyorum çevremde herkes aynı şeylerden yakınıyor
Çok nadir hayat dolu erkekler
Bizmkiler maalesef yapıları değişik
Kendi kendimize mutlu olmayı öğrenmemiz lazm, kocadan hayır yok çünkü.
Bu bir boşanma sebebi mi, BENCE değil, eğer başka sıkıntılar yoksa tabi
Her ne kadar yine sorumluluklar kadına yüklense de bu iş böyle ilerliyor. Erkekler düzler. Komutla çalışıyorlar. Siz planlayacaksınız o uygulayacak. Araya canım cicim aslansın kaplansınlar eklemeyi unutmayacaksınız. Onu yapar mısın hayatım bunu yapar mısın hayatım şeklinde komutlar vermelisiniz. Üyenin biri yazmıştı eşinden ayrılmış birazda pişman olmuş sanırım şimdi ki aklım olsaydı erkeği yönetmeyi öğrenirdim .Bir yerde bir yazı okumuştum ; evinizi temizleyecek birini bulabilirsiniz ama sizin yerinizi dolduracak bir anne/eş bulamazsınız. Birine ilgi veremezseniz, kendine ilgilenecek başka birşey bulur ya o hesap işte. Siz ev işlerine bu kadar takılmasanız da biraz eşinizle ilgilenseniz. Bilgisayarda oyun mu oynuyor siz de eşlik edin, maç mı izliyor anlamasanız bile dinleyin soru sorun. Birlikte vakit geçirmek istiyorsanız bu vakti siz yaratacaksınız. Eşiniz Cumartesi yokmu o gelene kadar bitirin işlerinizi. Pazar günü dışarıda kahvaltı organize edin ya da erken kalkın evde kahvaltı hazırlayın, zorla sizi götüren olmaz herhalde? Bu düşündüklerinizi de içinizde tutmayın kendi kendinizi yorarsınız. Eşinizin size yardım etmesini beklemek yerine size yardım etmesi isteğinizi açık açık söyleyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?