• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MUTLU EVLİLİK VAR MI?

siz mesela eşinize
bak canım ben bunları bunları yapıyorum ve çok yoruluyorum artık sen ev işi olarak şunları şunları yapmalısın/ beraber bir yerlere gitmeliyiz / çocuklarınla ilgilenmelisin dediğinizde ne diyor.
Eminim konuşmuşsunuzdur çünkü?

Bu ekonomik parametrelere, çocuk durumuna bağlı olarak inanın çok değişiyor. Şimdi mutluyuz. Çocuk olmadığı için halsiz yada keyifsiz geldiğimde her şeyi bırakıp benimle ilgilenbilen bir eşim var. Ben ev toplarken yemek yapan. Ama çocuk olunca bütün bu parametler oynayacak yerinden. Emzirdiğim için ben uykusuz kalacağım, işe gideceğim. Onun yükü artacak, şimdi uzanıp dizi izlediğimiz zamanlarda çocuk yıka uyut yemek hazırla olacak. Ama onsuz nasıl bir hayatım olur diye hayal kuruyorsanız zaten vazgeçmişsinizdir, yolunu çizin. Ben eşimsiz bir hayatın hayalinden korkuyorum. Allah size daha güzel kapılar açar. Daha mutlu olacağınız bir evliliğiniz olur bir gün.

evet maaşımı sadece kendime harcıyorum.İşe yeni başladım zaten.Para mevzusu çok yapıyordu.Hırs yaptım kpss hazırlandım atandım.Maddi olarak asla taviz vermıyorum.
heh işte bu süper
hemen kendinize bir yardımcı buluyorsunuz haftada 1 gelsin
nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum
alttan alta kenara 2 3 kuruş da olsaya atmaya bakın derim

Ben çalışırken herşeyi ortak yapıyoruz.Çalışmadığım dönemlerde hafta içi bütün iş bana ait hafta sonu yine ortak.Siz neden bütün işi üstlendiniz?Bu durumu konuştunuz mu eşinizle?Kayınvalidenize gittiğinizde kahvaltı yapıp kalkıyor musunuz yoksa akşama kadar oturuyor musunuz?

Peki neden evleniyor insanlar? yani tek başına bir hayat yaşayacaksa neden evlensin ki bir kadın. adamın yemeğini yap, çamaşırını yıka ütüle, gönlünü hoş eyle. Kv, görümce ile uğraş. Karşılığından sadece sevgi bekle. Böyle bir evlilik yaşamaktansa bekar kalmak daha mantıklı değil mi?
Daha mantıklı 😁
Ama maalesef ki ülkemizdeki evliliklerin büyük kısmı bu rutini yaşıyor 😔

Evliliği yoluna sokmanın tüm sorumluluğunu da kadına yüklüyorsunuz yine. Siz uğraşın, siz didinin, siz ilgilenin, siz program yapın, siz süslenin püslenin ilgisini çekin.
Hayır yanlış anlaşılmış. Kimseye sorumluluk yüklemedim ya da konu sahibine süslenin, kendinize bakın da demedim. Birlikte vakit geçirmekten anlayışınız bu olmamalı. Erkeğin eşine ev işi konusunda yardım etmesi beklenirken, kadının da eşinin sevdiği şeylerde yanında olması yük değildir.

Kadın zaten bunları yaptığı için evliliği bu halde bence.
Bende de.

Arada bir söylenen ama günün sonunda kendisini hiç zahmete sokmadan istediği herşeyi yapılıyor adamın. Niye uğraşsın, çaba göstersin? Eşinin söylediklerine he he deyip geçiyor sadece.

Hayır yanlış anlaşılmış. Kimseye sorumluluk yüklemedim ya da konu sahibine süslenin, kendinize bakın da demedim. Birlikte vakit geçirmekten anlayışınız bu olmamalı. Erkeğin eşine ev işi konusunda yardım etmesi beklenirken, kadının da eşinin sevdiği şeylerde yanında olması yük değildir.
Kadın kocasının her istediğini yapıyor üstüne zerre saygı ve sevgi görmüyor. Daha ne yapsın? Ne görüyorsunuz siz bu pislik erkeklere bakınca ya? donuna kadar alınıp kapıya konulmalı.

Çok mutlu evliliğim var diyenlere asla inanmıyorum. Insan kendisinden bile sıkılırken eşiyle yıllarca çok mutluyum diyemez. Evlilikte rutin bir döngü. Ortak paydada bulunulup yaşamak. Tahammül etmeyi öğrenip yaşıyoruz. Ben kendi adımautly olabileceğim şeyler yapıyorum kendime ödül gibi. Reformer pilates, haftada bir arkadaşlarla akşam yemeği, arada dağ yürüyüşleri... Mutluyum da...

Evliliği yoluna sokmanın tüm sorumluluğunu da kadına yüklüyorsunuz yine. Siz uğraşın, siz didinin, siz ilgilenin, siz program yapın, siz süslenin püslenin ilgisini çekin.
Süslenip püsleyip kendine vakit ayıramadığı, iş hayatı, evin çocuğun tüm sorululuğunu yüklenerek kadınlar eril enerjiye bürünüyor. Bu nedenle dişil özellik gösteren erkekler ve eril özellik gösteren kadınlar ortaya çıkıyor.

Daha mantıklı 😁
Ama maalesef ki ülkemizdeki evliliklerin büyük kısmı bu rutini yaşıyor 😔
Bir noktadan sonra rutine bağlıyor evlilikler bu konuda size hak veriyorum ama bu rutinden kurtulmak eşlerin elinde. İşte bu konuda kadın rutinden sıkılmış ama adam için çok iyi bir alan oluşturmuş

Çok mutlu evliliğim var diyenlere asla inanmıyorum. Insan kendisinden bile sıkılırken eşiyle yıllarca çok mutluyum diyemez. Evlilikte rutin bir döngü. Ortak paydada bulunulup yaşamak. Tahammül etmeyi öğrenip yaşıyoruz. Ben kendi adımautly olabileceğim şeyler yapıyorum kendime ödül gibi. Reformer pilates, haftada bir arkadaşlarla akşam yemeği, arada dağ yürüyüşleri... Mutluyum da...
Çok mutlu evlilik her şeyi eşle yapmak değil ki
Aksine mutlu evliliğin olayı ayrı hobilerin olması bence

Kadın kocasının her istediğini yapıyor üstüne zerre saygı ve sevgi görmüyor. Daha ne yapsın? Ne görüyorsunuz siz bu pislik erkeklere bakınca ya? donuna kadar alınıp kapıya konulmalı.
(Yanlış anlamayın yorumunuzu eleştirmiyorum. Ben de kullanabiliyorum bu ifadeleri.)Bakın işte hayatın büyük sorumluluğunu alarak bu noktaya geliyoruz. Erkeksi argo ifadeler. Erilleşiyoruz. Kadın olmayı öğrenip erkeği yöneteceğiz.

Her pazar kvalideye gitmek nedir Allah aşkına herkesin programı olabilir
Sık görüşmek iyi değildir bana kalirsa
Evin hanımı çalışmıyor bile olsa çocuklu ise aile zaten esin yardım etmesi gerekir tek başına neden yapasiniz ki..ki siz birde çalışıyorsunuz işi bırakmış olsaniz bile yardım edicek

Bir noktadan sonra rutine bağlıyor evlilikler bu konuda size hak veriyorum ama bu rutinden kurtulmak eşlerin elinde. İşte bu konuda kadın rutinden sıkılmış ama adam için çok iyi bir alan oluşturmuş
Aslına bakarsan evlilikte rutin iyi bişey bence. Hatta bence rutin için evleniyoruz. Karşımdaki adamın ne zaman ne yapacağını bilmek, hayatımın belli bir düzende olması benim hoşuma gidiyor. Hatta rutinim bozulunca rahatsız oluyorum. Bu rutinden niye bu kadar rahatsız olunuyor anlamıyorum ben. Konu sahibinin yaşadığı gibi bir hayat değil bahsettiğim tabi ki, ama dengeleri oturmuş bir hayat iyidir.

Karı koca çalışırken erkeğin yaptığı ev işi yardım değil mecburiyet aslında.
Erkek eşiyle beraber ortak sorumluluk alırsa kadının da eşinin sevdiği şeylerde yanında olması için enerjisi, hevesi olur belki.

Sabahtan başlayıp, çocuklar yatana kadar birşeyleri yetiştirmeye çalışan kadının oturduğu yerden kalmayan koca için hiçbirsey yapmak mecburiyeti yok, olmamalı.

siz mesela eşinize
bak canım ben bunları bunları yapıyorum ve çok yoruluyorum artık sen ev işi olarak şunları şunları yapmalısın/ beraber bir yerlere gitmeliyiz / çocuklarınla ilgilenmelisin dediğinizde ne diyor.
Eminim konuşmuşsunuzdur çünkü?
O hafta ben "dırdır" ettiğim için dediğim oluyor.ve sırf ben istediğim için oraya gidildiği belli ediliyor.Diğer hafta yine kvye gitme muhabbeti oluyor.İçimden "yahu daha geçen hafta anlattım" deyip pes ediyorum,aynı şeyleri konuşmaktan çok sıkıldım.

(Yanlış anlamayın yorumunuzu eleştirmiyorum. Ben de kullanabiliyorum bu ifadeleri.)Bakın işte hayatın büyük sorumluluğunu alarak bu noktaya geliyoruz. Erkeksi argo ifadeler. Erilleşiyoruz. Kadın olmayı öğrenip erkeği yöneteceğiz.
Kimsenin kimseyi yönetmediği, hayatın paylaşıldığı evlilik fikrini aklınız almıyor öyle değil mi?

Back